• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev Problemi

Elfdemr

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2017
13
3
1
31
Kızlar merhaba sırf bu konuyu açabilmek için siteye üye oldum. Benim yaklaşık 5 yıldır süren bir ilişkim var. Artık zamanı geldi diye düşünüp bir şeyler yapma kararı aldık söz nişan vs. konularında. Kendisi usta, bir dükkanda usta olarak çalışıyor sanayide ve yaklaşık 3bin lira kadar maaşı var. 1 sene önce filan abisi evlendi. Benim babamın, dedelerimin hep bir istekleri oldu evleniceğin kişinin bir evi olsun diye. Eşyadır takıdır bu konularda hiç bi beklentileri yok ama bir evi olsun dediler hep, çünkü bu devirde ev almanın zor olucağını söylediler. Ben bir hastanede biyolog olarak çalışıyorum bende 3bin lira maaş alıyorum. Ama sevgilim şuan ev alamıyor, evlendikten sonra ikimizin de maaşının katkısıyla kredi çekip birazda peşinat verip illaki ev alırız. Kendisi de çok üzülüyor ama şuan ev alacak durumu yok. Zaten düğündür, eşyadır bunların elinden geldiğince iyisini yapacağından eminim, beni iyi yaşatmak istiyor zaten kim ister kirada otursun, gücü olsa alıcak ama alamıyor. Babamda bu konularda çok nettir yani ev olmadan olmaz diyor. Erkek arkadaşımda biraz gururludur, önce tatlı dille alamadığını şuan için durumunun buna yetmediğini açıklar babama ama babam ona biraz ters giderse o da terslenebilir. İki arada kalmaktan çok korkuyorum. Sürekli diyor gelelim bir akşam tanışmaya diye bir şey diyemiyorum. Babam ev olmadan olmaz diyor, beni sana vermez de diyemiyorum çünkü daha çok üzülür zaten üzüldüğünü bana belli etmediğini biliyorum. Çok zor durumdayım, ne olucak bilmiyorum. Ne yapabilirim lütfen bana akıl verin. Onu çok seviyorum, onu ilk tanıdığımda evi yoktu ben evi var diye onunla birlikte olmadım, evi yok diye de ondan vazgeçmem. Ama ailemi ikna edememekten korkuyorum, bir de babamla kendisinin araları bozulur diye ikisinde de biraz terslik var çünkü. Lütfen bana akıl verin kızlar.

Ben de 2 ay önce evlendim. Eşim mühendis maaşı da düşük değil ama ev alamadı. Şuan kirada oturuyoruz eve 4500 lira para geliyor bin lirasını kiraya veriyoruz geri kalanıyla geçiniyoruz fazla bir zorluk çekmiyoruz çok şükür huzurumuzda yerinde ama yine de ev bizim olsaydı daha iyi olurdu bizde düşündük önümüzdeki ay krediyle 2+1 bir ev alıcaz. Ayda bin liradan 2bin liraya çıkıcak ödememiz ama en azından ev almış olucaz. Ama bu kararı evlendikten sonra aldık tabi benim ailemin ev diye bir takıntısı yoktu ama evlendikten sonrada olmayacak diye bir sey yok isterseniz olur iki kişi çalışıp ödersiniz. Babanı ikna edebilirsin umarım onları da kırmanı istemem ama bence yanlış düşünüyolar insanın huzuru yerinde olsun. Aşk karın doyurmuyor derler katılıyorum ama ikinizin de mesleği var iyi derecede maaş alıyosunuz bir şekilde alırsınız gönüller bir olsun.

Son düzenleme:
babanız sizin iyi yaşamanızı istiyorda evi olup edepsiz olan bir sürü insan var yani sırf evi yok diye bu kadar diretilmezki,babanız annenizle evi oluncamı evlenmiş ?ne alaka yani paramı huzurmu diye sorarlar adama ,bence aklı başında birinin babanızla konuşması lazım anladığım kadarıyla kendisi için mal mülk önce geliyor

Şimdi adam çalışmasaydı öyle boş takılan birisi olsaydı umutsuz vaka olurdu. Ama anladığım kadarıyla iş güç sahibi insanlarsınız. Ilerde böyle giderse evinize 6 bin maaş giricek. Belki şimdi alamıyor olabilir ama evlenince hem rahat geçinip hem krediyle bir ev alabilirsiniz. Babanı da bu konuda ikna etmeni tavsiye ederim çünkü iyi gün kötü gün diye bir şey var bu hayatta. Şimdi evi olsa ilerde evi yıkılsa boşan mı diycek o zaman baban? Bence bir şekilde ikna olmalı olmazsa senin kararından vazgeçmeyeceğini bilmeli

Ben bu durumda babana ailene kızamıyorum. Elbette sevmek,karşıdakinin insan olması önemli ama onlar da kendi çocuklarını düşünüyor. Ben de istemeye gelmelerinde bu sorunla karşılaştım. Bizimkiler de aynı sizin ki gibi evi olsun dediler. Ama eşimi tanıyınca bu konu üzerinde çok durmadılar. Zaten ekmeğini taştan çıkarabilir diye düşündüler.. İki yıllık evliyiz insalalh önümüzdeki ay bizde ev alıcas. Darısı başınıza

Eğitim farkı var mı

Bu sorun olmayacak mı

Biyolog üni mezunu usta ?

Evden önce bunu dert ederler gibi

Ayrıca da bu ev kutsal bir şey mi

Evlendik Evimiz yoktu aldık sonra sattık biraz daha sonra yeniden aldık eser kafaya yine satarız vs

Bak canim sana cok net soyleyeyim senin durumunda bir tanidigim vardi aile tutturdu ev diye. Kiz 3 kere nisan atti baskasiyla evlendi bosandi falan hic dikis tutturamadi ne ailesinin ne kendinin huzuru var su an. Baska problem yoksa evlen aileni sallama ama ailenin damat konusunda uyardigi baska konu varsa dinle. Buyuklerin de bir bildigi oluyor bazen goremedigimiz.

Edit:Ileride yanlis bir durumla karsilasinca sen de kv'ne terslenebileceksen sevgilin de babana terslenebilir. Kendisinin anlasamazsak babana terslenirim gibi bir tutumu varsa sevgiline pek baglama derim. Karakteri hakkinda cok iyi bir ipucu degil baska seyleri cikabilir. Sen daha iyi bilirsin tabi.

Son düzenleme:
Ben bu durumda babana ailene kızamıyorum. Elbette sevmek,karşıdakinin insan olması önemli ama onlar da kendi çocuklarını düşünüyor. Ben de istemeye gelmelerinde bu sorunla karşılaştım. Bizimkiler de aynı sizin ki gibi evi olsun dediler. Ama eşimi tanıyınca bu konu üzerinde çok durmadılar. Zaten ekmeğini taştan çıkarabilir diye düşündüler.. İki yıllık evliyiz insalalh önümüzdeki ay bizde ev alıcas. Darısı başınıza

Peki istemeye gelmeleri konusunda babanızı nasıl ikna ettiniz
Benimki ev almadan tanışmaya istemeye de kabul etmiyor

Eğitim farkı var mı

Bu sorun olmayacak mı

Biyolog üni mezunu usta ?

Evden önce bunu dert ederler gibi

Ayrıca da bu ev kutsal bir şey mi

Evlendik Evimiz yoktu aldık sonra sattık biraz daha sonra yeniden aldık eser kafaya yine satarız vs

Sevgilim iki yıllık makine daha sonra yine iki yıllık elektrik bölümü okudu. Maaşı benimle aynı. Ailem için bu sorun değil çalışıp ekmeğini kazanıyor. Ev kutsal bir sey mi derken yani sizce evlendikten sonra edinilecek bir sey değil mi ?

Peki istemeye gelmeleri konusunda babanızı nasıl ikna ettiniz
Benimki ev almadan tanışmaya istemeye de kabul etmiyor
Bi defa tanış sonra olmazsa olmaz kimse de duymaz tanışmaya gelinip gidilmesini dedik annemle ikimiz babama. Sonra tanıyınca içi rahat etti. Babam için çalışkan olması çok önemli. Yani işi gücü olması daha ağır bastı. Sonra tayinca anneme demiş bu çocuk her türlü ev alır zaten demiş

Sevgilim iki yıllık makine daha sonra yine iki yıllık elektrik bölümü okudu. Maaşı benimle aynı. Ailem için bu sorun değil çalışıp ekmeğini kazanıyor. Ev kutsal bir sey mi derken yani sizce evlendikten sonra edinilecek bir sey değil mi ?

Edinme zorunluluğu yok

Annen babam ben 16 yaşında iken ilk evlerini aldı

Babam hep der ki kiradaki bütün evler senin beğenmezsen taşınırsın ev senin olduğunda konu komşuyu beğenmeden de bir süre kalırsın

Günümüzde ev sahibi olmaya çok anlam yükleniyor ki bence gereksiz

Bugün varız yarın yokuz ev değil huzur önemli

Benim babamda illa ev alınacak baktı karşı tarafta tık Yok kendi aldı evi oturduk bizde madem ev çok önemli kendisi alsın önemseyen evi alır bu kadar basit yoksa herkes ister evi olan birine kız vermek

Arkadaşlara katılıyorum
Babanın önceliği iyi insan olsun, evine ailesine bağlı olsun, saygılı sevgili olsun olmalıydı bence
Yada en azından İLK önceliği bu olmalıydı
Ama kötü bir şey diyemiyorum çünkü ev alıcaksa babanın üstüne almıcak ya baban da kötü niyetle bir şey söylemiyor eminim, tabiki herkes ister ev kendisinin olsun kira derdi olmasın ama bazen isteklerle hayat şartları aynı olamıyor malesef
Bu olanak meselesi, Allah başka dert vermesin
Genciz, yeni evliyiz, çalışırız, alırız, çok büyük alamayız daha küçük bir ev alırız, daha normal şartlarda bir ev alırız ama alır mıyız alırız bence.
Baban da bunu anlamalı, anlamazsa da erkek arkadaşın anlatıcak gibi görünüyor.
Sen yine de kimsenin kalbini kırmamaya gayret göster. Babanı alttan almaya ona bunu kabul ettirmeye çalış, çok uğraştın baktın yine olmadı dediği dedik o zaman adam akıllı konuşur anlatırsın durumu, o zaman anlar heralde.

Evi varmış ne olmuş ne olacagı belli olmaz insanoğlunun bugun varlıklar üzerine kurulan yuva yarın yok olup gidebilir eşiniz işşsiz kalabilir ev satılabilir.Çevremizde çok görüyoruz iflas eden iş adamlarını koskoca fabrikalar kapanıyor önemli olan insanın mahareti olsun ekmeğini taştan çıkarsın dürüdt ve namuslu olsun gerisi boş.Babanızla bu şekilde konusup onun iyi özelliklerinden bahsetseniz ben semti kendim tanıyıp görüp istediğim yerden kendi kafama göre evi almak istiyorum diyebilirsiniz olmadı evlendikten sonra zaten böyle bir planınız oldugunu da söyleyebilirsiniz.İlk zamanlarda ikna olmasada sonradan umarım ikna olur.

Kızlar merhaba sırf bu konuyu açabilmek için siteye üye oldum. Benim yaklaşık 5 yıldır süren bir ilişkim var. Artık zamanı geldi diye düşünüp bir şeyler yapma kararı aldık söz nişan vs. konularında. Kendisi usta, bir dükkanda usta olarak çalışıyor sanayide ve yaklaşık 3bin lira kadar maaşı var. 1 sene önce filan abisi evlendi. Benim babamın, dedelerimin hep bir istekleri oldu evleniceğin kişinin bir evi olsun diye. Eşyadır takıdır bu konularda hiç bi beklentileri yok ama bir evi olsun dediler hep, çünkü bu devirde ev almanın zor olucağını söylediler. Ben bir hastanede biyolog olarak çalışıyorum bende 3bin lira maaş alıyorum. Ama sevgilim şuan ev alamıyor, evlendikten sonra ikimizin de maaşının katkısıyla kredi çekip birazda peşinat verip illaki ev alırız. Kendisi de çok üzülüyor ama şuan ev alacak durumu yok. Zaten düğündür, eşyadır bunların elinden geldiğince iyisini yapacağından eminim, beni iyi yaşatmak istiyor zaten kim ister kirada otursun, gücü olsa alıcak ama alamıyor. Babamda bu konularda çok nettir yani ev olmadan olmaz diyor. Erkek arkadaşımda biraz gururludur, önce tatlı dille alamadığını şuan için durumunun buna yetmediğini açıklar babama ama babam ona biraz ters giderse o da terslenebilir. İki arada kalmaktan çok korkuyorum. Sürekli diyor gelelim bir akşam tanışmaya diye bir şey diyemiyorum. Babam ev olmadan olmaz diyor, beni sana vermez de diyemiyorum çünkü daha çok üzülür zaten üzüldüğünü bana belli etmediğini biliyorum. Çok zor durumdayım, ne olucak bilmiyorum. Ne yapabilirim lütfen bana akıl verin. Onu çok seviyorum, onu ilk tanıdığımda evi yoktu ben evi var diye onunla birlikte olmadım, evi yok diye de ondan vazgeçmem. Ama ailemi ikna edememekten korkuyorum, bir de babamla kendisinin araları bozulur diye ikisinde de biraz terslik var çünkü. Lütfen bana akıl verin kızlar.
Adam yoktan var mı etsin
Yazık ya
Evi olup size değer vermese daha mı iyi
babanız cok anlayıssız
bizim de yoktu evimiz
evlenınce aldık
şuanda da öderken çok zorlanıyoruz
aylık gelirimiz 6.700 tl
ödememiz 2700 tl ama baya baya kasıyor

Babanız annenize ev alıp sonra mı evlenmiş ?

babaniz altindir esyadir deger vermiyormus ama ev olmazsa olmaziymis.kac yuz milyarlik ev istedikten sonra altin istememis esya istememis ne onemi var.pardonda karsi tarafa ev aldirirken karsiliginda kendisi ne yapiyor bir araba hediye eder artik damada.cok itici geliyor bana bu durumlar kusura bakmayin.

Bi ev kaç altın parası zaten bi de lütuf gibi altın istemez babam yazmışsınız çok ilginç

İkinizin maaşı günümüz şartlarına göre gayet iyi rahat rahat kirada da yaşarsınız bi süre sonra ev de alırsınız.Ne bu ev olmazsa olmaz mantığı anlayamadım.Babam böyle bi şey dese sevgilime yerin dibine girerim herhalde.

Bir evi olsun ne demek ya, ne kadar kolay isteniyor. Babanızın evi var mıymış evlenirken?
Biz iki kişi çalışıp kredi çektik 10 sene ödeyerek ancak uyduruk bir ev alabiliyoruz. Aileden kalmadıkça ev isteği çok saçma gerçekten.

Back
X