• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan ev nişanınında adım adım neler yaptınız?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

fiancee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
347
8
318
Harç bitti yapı paydos

Son düzenleme:
fikrinizi almak istediğim bir şey var. şimdiye kadar katıldığım hiçbir söz ve nişan törenini anlamlı bulmadım :s normalde oynamayı çok sevdiğim halde nişanda çalgı çengi olayını saçma buluyorum :s aile büyüklerinin önünde bir de o kalabalıktan halay mı çekicez yahu :) birbirine tatlı pasta falan yedirme fotoğraflarına daha çok kıl oluyorum... e bu durumda napılır ki bu nişanda? salonda yapılacak bir programı zaten dolduramam sinir olurum :D

ee daha daha nassınız?
kız isteme
yüzükleri takma
pasta kesme (tatlı kesenleri görüyorum amaç nedir anlamıyorum :s tatlı ikram edilir git mutfağında kes hatta bu bağlamda pasta da saçma geliyor :))

ee sonra? illa müzik olayına girilmeli mi sizce? bu olaylar kaç saat sürüyor, kaçta gelip kaçta gidiyorlar?
bu şekilde düşünmek çok mu fazla plan program yapmak sizce :s
sanırım beni yüzük takıldıktan sonraki aşamada gören olmaz odama gidip bohçada gelen cicilerimle oynarım :52:

haha güldürdün beni sağolasın :)
ben de salonda yapmayacağım nişanımı,evde olacak çalgı çengi de olmayacak damat tarafının muhafazakarlığından ötürü,yoksa bizde oynayan bol olur :)
pasta da yaptırmıcam, tavuk pilav tatlı dağıtsınlar bizimkiler,milletin karnı doysun :)
amaaan zor iş bunlar zor..

yemek olayını ben de düşündüm ama aile uzaktan gelecek olmasına rağmen tanışma ve yemek fasılları daha önceden olur diye düşünüyorum. çünkü kız isteme arkasından söz olunca ev çok kalabalık olacak 40 kişi olacak en az o da sadece en yakın akrabalar eş dost yok daha :s

ne zamandır bende konu açıcam açamıyorum.
bu konuda benimde büyük sıkıntım var.
başkasına plan yapmak daha rahat oluyor :52:
öncelikle ne kadar sürecek? gelicekler isteyecekler, vericekler. akşama nişan mı yapılacak? yoksa istenecek hemen peşine nişan takılacak mı?

uzaktan gelecekler dedin ya, aç olur insanlar. önce yemek mi ikram edilse iyi olur?

kahve pişirilir. zaten kahveler pişecek dağıtılacak derken baya süre geçer diye düşünüyorum (yani kendiminkisi açısından öyle umuyorum)
sonrasında isteme olur.
sonra peşine yüzükler takılır. pasta kesilmeyeceği için yüzükler takılınca ardından bir iki fotoğraf çekilir.
zaten sonrasında fotoğraf çekimleriyle işler kaynar :52:
sonra da düğünü ne zaman yapalım derdi başlar :33:

benim babam isteme akşamı yüzük taktırmam dedi,bi hafta sonra yine geldiler söz oldu.
onda da o kadar çabuk oldu ki herşey,kayınpederim geldiği gibi hadi yüzük takalım demiş,5 dk içerisinde yüzük parmağımdaydı. ablamın aklına gelmese fotoğrafımız bile olmazdı yani :) ardından servis tabaklarında birşeyler sunuldu misafirlere. ben o sırada odadan odaya geçiyordum. bana iş yaptırmadılar ben de boşta kaldım ne yapacağımı şaşırdım :P ev çok kalabalıktı sözlümle neredeyse bir araya hiç gelmedik.
sonrasında dedim,çok mu iyi oldu yani,iki defa hazırlık süreci iki defa stres :) şimdide nişan faslı,kim nereye oturacak ne yiyecek düşünmek istemiyorum valla :)
o akşam herşey doğaçlama oluyor :)

canım planlama hiç çünki planladğından dahada güzel gidiyor emin ol çok güzel geçti biz müzik falan çalmadık ev kçktü zaten 2 daire açtık biz erkekler kadınlar ayrı ama anca sığdılar o yuzden ama gayet güzel geçti eğlenceliydi bz pasta flan yapmadık almadık sadece kuru pasta ve meyve suyu verdik yetti arttı bile emin ol annemler yemek yaptı ama kımse yemedi çok fazla oturmuor erkek tarafı yüzük takıldıktan 1-2 saat sonra gittiler nişanlınla gezersin snra ama bz gezemedik yağmurlu br gün olduğundan o yüzden ama gayt güzel ve eğlenceli geçti bizce benim isteme de yüzük takılmadı sonradan söz nişan br oldu dedğim gbii planlar yapma emin ol yaptığın plandan daha güzel geçiyor mutluluklar:16:

benim isteme söz nişan bir arada oldu tabi öncesinde tanışma ve iadei zirate yapıldığı aileleri iyi kötü gördükleri için çok sorun olmadı. Saat 8 gibi geldi nişanlım ve ailesi sohbet ,muhabbet derken 9 a doğru kahveleri yaptım dağıttım ve istemem oldu. Eller öpüldü vs derken 10 dk sonra nişan yüzüğümüzü taktı aile büyükleri kurdele kesildi şakşaklar derken bi fasıl daha el öptük .Hemen arkasından da pastam geldi pasta kesildi biribirimize yedirdik, sonra zaten kim nerde belli değil kimi benim odamda kimisi balkonda kimisi salonda herkes keyfine sohbetine baktı .Bu arada ikramda yapmıştık pasta ve ikramlar dağıtıldı. Bende oynama istemedim zatn evin içinde azbi alan kalmış kalabalıktan. Herkes birbirine o kadar ısınmıştı ki muhabetten kimse müzik demeye fırsat bulamadı zaten. 8 De geldiler 11 gibi de gittilerr.Bu arada toplamda 40 kişi falandıkk e öyle olunca zatn pek sessizlik olmuyo . Hadi oynayalım diyen olmadı. Hayırlısı olsun bu arada ...

delimiyim arkadaşın da dediği gibi düşündüğün gibi geçmiyo çok daha güzel geçiyo İnşallah seninkisi de öyle geçer. Ben olsa bitsede kurtulsam diye çok stres yaptım ama o an herkes o kadar mutlu ki ve düşün senin için toplanıyorlar sen gecenin prensesin :8: şimdi de diyorum ki keşke o anları bir daha yaşasam zaman geçmeseymişş. Birde ben tuzlu kahvede yaptım nişanlım önceden içmem yapma diyordu bal gibi de içti . Şimdide diyorki iyiki yapmışsın hatırlayıp anlatabileceğimiz güzel bir hatıramız oldu :)

belli bi plan yapmana gerek yok bence,çünkü ne kadar plan yaparsan yap olaylar kendiliğinden gelişiyo :9:
bize 8 gibi geldiler.bide o gün fener-gs maçı vardı :52:
gelip oturdular daha kahve yapsakmı yapmasakmı dye düşünürken isteyiverdiler :9: ters iş oldu biraz,istemeden sonra yüzükler takıldı.Ancak ondan sonra kahveler yapıldı.
sonra açık büfe yemek falan yendi,çaylar verildi.
Sonrada pasta kesildi.
Herşey 2 saat içinde olup bitmişti :52:
Bizden bağımsız olaylar kendi kendine gelişiyo zaten :34:

uzaktan geldıler nışan gunu için..bızbızeydık..

çok sade sessız olur dıyordum hıç olmadı..bn muzıplık yaptım nışanlım streslıydı utandı:1:

kahvaltı falan hazırlanmıştı tabı..sonra akşam için pastaneden bişeyler aldık..pastamı yaptırdım kırmızı kalpten:nazar:

çiçekçiye gıttı AŞKIM ordanda benı kuaföre bıraktı..sonra kendı suslendı..

studyoya gıttık..hıç ıstemıyordum..dış çekım olsun ıstedım hava uygun değildi..annemı kırmadık gıttık..bı yandan muzık bı yandan poz ver hoşuma gıttı değişik bı hıs:1:

akşam yemeğını yedık..yarım saat sonrasında nişanlıydık:nazar::emir_bebek:

evde bolca resım çekıldık..sonra bı kahve yaptım..herkes rahat ben rahat:1:

uzaktan geldıler nışan gunu için..bızbızeydık..

çok sade sessız olur dıyordum hıç olmadı..bn muzıplık yaptım nışanlım streslıydı utandı:1:

kahvaltı falan hazırlanmıştı tabı..sonra akşam için pastaneden bişeyler aldık..pastamı yaptırdım kırmızı kalpten:nazar:

çiçekçiye gıttı AŞKIM ordanda benı kuaföre bıraktı..sonra kendı suslendı..

studyoya gıttık..hıç ıstemıyordum..dış çekım olsun ıstedım hava uygun değildi..annemı kırmadık gıttık..bı yandan muzık bı yandan poz ver hoşuma gıttı değişik bı hıs:1:

akşam yemeğını yedık..yarım saat sonrasında nişanlıydık:nazar::emir_bebek:

evde bolca resım çekıldık..sonra bı kahve yaptım..herkes rahat ben rahat:1:

Zaten daha başka ne olabilirki Allah tamamına erdirsin :nazar:

Amin tatlımm :) Aynen katılıyorum , o yüzden yakında olup şımarıkca davranan çiftlere sinir oluyorum :)

şu uzaklar yedi bitirdi benı en çok.. inşallah evlenirizde muradımıza ereriz.. doğrsu evlilikten bolca mutluluk beklıyorum..

ne zamandır bende konu açıcam açamıyorum.
bu konuda benimde büyük sıkıntım var.
başkasına plan yapmak daha rahat oluyor :52:
öncelikle ne kadar sürecek? gelicekler isteyecekler, vericekler. akşama nişan mı yapılacak? yoksa istenecek hemen peşine nişan takılacak mı?

uzaktan gelecekler dedin ya, aç olur insanlar. önce yemek mi ikram edilse iyi olur?

kahve pişirilir. zaten kahveler pişecek dağıtılacak derken baya süre geçer diye düşünüyorum (yani kendiminkisi açısından öyle umuyorum)
sonrasında isteme olur.
sonra peşine yüzükler takılır. pasta kesilmeyeceği için yüzükler takılınca ardından bir iki fotoğraf çekilir.
zaten sonrasında fotoğraf çekimleriyle işler kaynar :52:
sonra da düğünü ne zaman yapalım derdi başlar :33:

ben aynı gece isteme ve nişanın olmasını istiyorum çünkü düğünle arasında fazla bir zaman olmayacak. bu yüzden ayrıca bir söz merasimi gibi bir şey olmayacak...
erkek arkadaşımın öğrenci evi var şu an burda. yani okulu bitti ama evinin kirası dolmadı daha o yüzden istemeden önce aileyi bir kaç kez yemeğe alırız diye düşündüm. erkek tarafından gelen misafirler o evde ve otelde kalır zaten. yemek olayına girilirse ev çok kalabalık olacak bir de ilk 10-15 dakika içinde "efendim hoşgeldiniz beş gittiniz" kahve gelsin, kız istensin olayını çok heyecanlı buluyorum o yüzden o ambiyansı bozmak istemiyorum :1:
sanırım aileler uzakta olduğu için bizde de düğün işleri konuşulur iyi bari yırttım :)
bir elimi ve bir ayağımı kızgın yağla yaktığım için konuma daha yeni bakabildim :s mesajlarınız için teşekkürler hepinize..

benim babam isteme akşamı yüzük taktırmam dedi,bi hafta sonra yine geldiler söz oldu.
onda da o kadar çabuk oldu ki herşey,kayınpederim geldiği gibi hadi yüzük takalım demiş,5 dk içerisinde yüzük parmağımdaydı. ablamın aklına gelmese fotoğrafımız bile olmazdı yani :) ardından servis tabaklarında birşeyler sunuldu misafirlere. ben o sırada odadan odaya geçiyordum. bana iş yaptırmadılar ben de boşta kaldım ne yapacağımı şaşırdım :P ev çok kalabalıktı sözlümle neredeyse bir araya hiç gelmedik.
sonrasında dedim,çok mu iyi oldu yani,iki defa hazırlık süreci iki defa stres :) şimdide nişan faslı,kim nereye oturacak ne yiyecek düşünmek istemiyorum valla :)
o akşam herşey doğaçlama oluyor :)

kuzenlerim genelde aynı gecede söz nişan her şeyi bağladılar :D çoğunlukla böyle merasimlere katıldım. eniştemin ilk kız isteme deneyimi de kapıdan girdikten sonra 5. dakikada gerçekleştiği için kendi çapımda organize olmaya çalışıyorum ama tabii muhterem kayınpederime lafı biraz uzat öyle iste de diyemem :1:
benim babamın da acayip huyları var ne yapıcam bilmiyorum. bir kuzenimde uzak yoldan diye önce yemek verildi "iyi valla kızı vermeden yemek verdik adamlara, önce kahveleri getirin" diye tutturmuştu babam, kendi kızında napacak hiç tahmin edemiyorum :32:

delimiyim arkadaşın da dediği gibi düşündüğün gibi geçmiyo çok daha güzel geçiyo İnşallah seninkisi de öyle geçer. Ben olsa bitsede kurtulsam diye çok stres yaptım ama o an herkes o kadar mutlu ki ve düşün senin için toplanıyorlar sen gecenin prensesin :8: şimdi de diyorum ki keşke o anları bir daha yaşasam zaman geçmeseymişş. Birde ben tuzlu kahvede yaptım nişanlım önceden içmem yapma diyordu bal gibi de içti . Şimdide diyorki iyiki yapmışsın hatırlayıp anlatabileceğimiz güzel bir hatıramız oldu :)
tuzlu kahveden daha güzel bir sürprizim var dedim merakla bekliyor :D ama korktuğu gibi değil çikolatalı kahve yapmayı düşünüyorum :))
kaynanam rahatsız biraz o yüzden de müzik istemiyorum. uzak olup görüşememize rağmen beni çok seviyorlar o yüzden umarım seninki gibi herkesin iyi anlaşıp kaynaştığı bir gece olacak :))
rahatsızlıktan dolayı ben çok uzun süredir bekliyorum isteme olayını o yüzden hiiiç bitse de kurtulsam modunda değilim :1:

belli bi plan yapmana gerek yok bence,çünkü ne kadar plan yaparsan yap olaylar kendiliğinden gelişiyo :9:
bize 8 gibi geldiler.bide o gün fener-gs maçı vardı :52:
gelip oturdular daha kahve yapsakmı yapmasakmı dye düşünürken isteyiverdiler :9: ters iş oldu biraz,istemeden sonra yüzükler takıldı.Ancak ondan sonra kahveler yapıldı.
sonra açık büfe yemek falan yendi,çaylar verildi.
Sonrada pasta kesildi.
Herşey 2 saat içinde olup bitmişti :52:
Bizden bağımsız olaylar kendi kendine gelişiyo zaten :34:

zaten filmlerde görüp çok normal bir şey zannettiğimiz o isteme anı başımıza gelince el ayak dolanıyor :) çoğu kişi karıştırır önce istenir mi kahve gelir noluyor ben kimim?? :1:

ben aynı gece isteme ve nişanın olmasını istiyorum çünkü düğünle arasında fazla bir zaman olmayacak. bu yüzden ayrıca bir söz merasimi gibi bir şey olmayacak...
erkek arkadaşımın öğrenci evi var şu an burda. yani okulu bitti ama evinin kirası dolmadı daha o yüzden istemeden önce aileyi bir kaç kez yemeğe alırız diye düşündüm. erkek tarafından gelen misafirler o evde ve otelde kalır zaten. yemek olayına girilirse ev çok kalabalık olacak bir de ilk 10-15 dakika içinde "efendim hoşgeldiniz beş gittiniz" kahve gelsin, kız istensin olayını çok heyecanlı buluyorum o yüzden o ambiyansı bozmak istemiyorum :1:
sanırım aileler uzakta olduğu için bizde de düğün işleri konuşulur iyi bari yırttım :)
bir elimi ve bir ayağımı kızgın yağla yaktığım için konuma daha yeni bakabildim :s mesajlarınız için teşekkürler hepinize..

GEçmiş olsun canım. nasıl durumun iyi mi? Allah şifa versin bir an önce. bu işlerin üstüne olması aksilik olmuş :50::50: ama üzülme herşey olacağına varır :34:

yuzuk takma merasimi taki merasimi derken zaman gecer zaten. Uzerinede bi yemek tatli…al sana evde nisan…madem calgi cengi islerinide sevmiyormussun :9:

o zaman bunlar yeterli..

Back