Ev mi otel mi anlayamıyorum

m e n t a l i s t

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2018
124
190
103
Kızlar merhaba.. Daha önce belirtmiştim biz eşimin ailesinden dört saat uzaklıkta anadoluda bı köyde yaşıyoruz. 4 görümcem 3 de kaynım var. 3 sene kadar oldu biz buraya taşınalı 3 senedir her yaz eşimin anne ve babası gelip 1 ay kalırlar. Tabi sene ortalarında da 1 hafta falan. Gayet iyimser yaklaştım hep her neyse. Şimdi kayınvalidemler bı tarafta dursun, bir iki kez de kaynimlar ve görümcemlerin kalmaya geldiği oldu. Evim bu yaz tadilatta, ev ayakta yani, Görümcem birkaç aydır yazin geliyoruz köye ha, diyip duruyordu gülüp geciyordum. Gelmelerini istemiyorum çünkü bayramda gittigimizde iyi şeyler yasamadk kendileriyle.

Dün hem eşimi hem beni aradı ayın 22 si sizdeyiz 1 hafta kalicaz etimizi mangalimizi alıp gelicez bilmem ne.. güya geliyorlar ama yemeklerini de alıp geliyorlar, tek dert boğaz çünkü. bahçede sebzelerin büyüdü mu ekşi elma istiyorum toplucam gelince şu bu tam keyif arıyorlar yani.durumu anlattım abla evim berbat durumda bacayı yiktiriyoruz malzeme gelmedi badana yapicaz şu bu. Diyorki o zamana kadar biter inşallah sonra gelin diyorum biz tatil için mugladan rezervasyon yaptırdık gelemeyiz ki Ağustos da doluyuz diyor .

Eşime actım ağzımı yumdum gözümü daha babası gideli 10 gün oldu (geldi 15 gün kaldı gitti) , bide kaynım gelicekmis o da Ağustos un ikisine rezervasyon yaptırmış Allahım ev mi otel mi beli değil, sonra kurbandan sonra da annesi babası gelip 1 ay da onlar kalır . Bütün yazımız misafir agirlamakla geçiyor bu 3 yıldır böyle. Arkadaslarimiz yazın toplanıyorlar geziyorlar pikniklere gidiyorlar gezilere katılıyorlar biz koca bir yazı bunlarla.. Eşime patlasam ben senden daha fazla ofkeliyim ailemden utanıyorum artık diyo. Aradı defalarca ablasını abisini bı sürü bahane sundu bu yaz şöyle yorulduk Hümeyra çok bitkin hiç oturmadı ustalara yemek veriyoruz şu bu. Ama yok hicbisey gelmelerine mani değil. En son kaynnm ve kaynatam gelip 1 hafta kaldıklarında Nisan ayında bı epilepsi nöbeti geçirdim. Annem diyorki eğer bı kez daha onlar ordayken olursa ben çok kötü açarım ağzımı. Milletin keyfi ne kadar kıymetli anlam veremiyorum.

Son düzenleme:
22 sine kadar hic birsey yapmayin geldiklerinde iyiki geldiniz ben bas edemiyordum islerle diyip herkesin eline bir is verip calistirin :KK70: AAA filan derlerse olur mu öyle sey aileyiz biz sizden yardim istemicemde kimden isticem dersiniz :KK66:
o zamana kadar işler biter inşallah deyince ben de öyle dedim bitmezse de siz yabancı değilsiniz abla enişteme badanayi yaptırırız bizde senle temizlik yaparız dedim 3 çocuğu var maşallah çok da yaramazlar çok yiyorlar çok dağıtıyorlar. Boşver temizlik hiç yapma biz gittikten sonra yapar temiz temiz oturursun evinde diyor. Arsız mıdır ne

Ne kadar düşüncesiz,vurdumduymaz insanlar.Tatilinden tut da her seyi kendilerine göre ayarlamayı biliyorlar.Göz göre göre sizi saf yerine koyuyorlar.Simdiden resti cekmeniz lazım.Esiniz de size destek olduguna göre açık açık konusmaktan baska care yok.Geldikleri tarihe kadar tadilatı bitirip siz de baska yerlere tatile gitseniz.Kapı duvar kalsalar ne güzel olur

o zamana kadar işler biter inşallah deyince ben de öyle dedim bitmezse de siz yabancı değilsiniz abla enişteme badanayi yaptırırız bizde senle temizlik yaparız dedim 3 çocuğu var maşallah çok da yaramazlar çok yiyorlar çok dağıtıyorlar. Boşver temizlik hiç yapma biz gittikten sonra yapar temiz temiz oturursun evinde diyor. Arsız mıdır ne
pisligin icinde yatip, yiyip , icebilceksiniz gelin madem de ve parmagini kipirdatma sakin . yemekte yapma kahvaltiyla gecistir ögünleri , sikayet ederse kafam cok dalgin yemek yapacak bile gücüm yok dersin .yüzü olan insan anlardi halinden.

Bu kadar arsız insana müsait değiliz gelmeyin denir başka yol birakmamislar

Arsız hemde ne arsız
bu yaz anneniz babanız gelemez mi? veya hemen siz onlara gitseniz
çok sinir oldum

Kızlar merhaba.. Daha önce belirtmiştim biz eşimin ailesinden dört saat uzaklıkta anadoluda bı köyde yaşıyoruz. 4 görümcem 3 de kaynım var. 3 sene kadar oldu biz buraya taşınalı 3 senedir her yaz eşimin anne ve babası gelip 1 ay kalırlar. Tabi sene ortalarında da 1 hafta falan. Gayet iyimser yaklaştım hep her neyse. Şimdi kayınvalidemler bı tarafta dursun, bir iki kez de kaynimlar ve görümcemlerin kalmaya geldiği oldu. Evim bu yaz tadilatta, ev ayakta yani, Görümcem birkaç aydır yazin geliyoruz köye ha, diyip duruyordu gülüp geciyordum. Gelmelerini istemiyorum çünkü bayramda gittigimizde iyi şeyler yasamadk kendileriyle.

Dün hem eşimi hem beni aradı ayın 22 si sizdeyiz 1 hafta kalicaz etimizi mangalimizi alıp gelicez bilmem ne.. güya geliyorlar ama yemeklerini de alıp geliyorlar, tek dert boğaz çünkü. bahçede sebzelerin büyüdü mu ekşi elma istiyorum toplucam gelince şu bu tam keyif arıyorlar yani.durumu anlattım abla evim berbat durumda bacayı yiktiriyoruz malzeme gelmedi badana yapicaz şu bu. Diyorki o zamana kadar biter inşallah sonra gelin diyorum biz tatil için mugladan rezervasyon yaptırdık gelemeyiz ki Ağustos da doluyuz diyor .

Eşime actım ağzımı yumdum gözümü daha babası gideli 10 gün oldu (geldi 15 gün kaldı gitti) , bide kaynım gelicekmis o da Ağustos un ikisine rezervasyon yaptırmış Allahım ev mi otel mi beli değil, sonra kurbandan sonra da annesi babası gelip 1 ay da onlar kalır . Bütün yazımız misafir agirlamakla geçiyor bu 3 yıldır böyle. Arkadaslarimiz yazın toplanıyorlar geziyorlar pikniklere gidiyorlar gezilere katılıyorlar biz koca bir yazı bunlarla.. Eşime patlasam ben senden daha fazla ofkeliyim ailemden utanıyorum artık diyo. Aradı defalarca ablasını abisini bı sürü bahane sundu bu yaz şöyle yorulduk Hümeyra çok bitkin hiç oturmadı ustalara yemek veriyoruz şu bu. Ama yok hicbisey gelmelerine mani değil. En son kaynnm ve kaynatam gelip 1 hafta kaldıklarında Nisan ayında bı epilepsi nöbeti geçirdim. Annem diyorki eğer bı kez daha onlar ordayken olursa ben çok kötü açarım ağzımı. Milletin keyfi ne kadar kıymetli anlam veremiyorum.
Canım dertdaşımmm :KK61:

Aynı şeyler benim de başıma geliyor her kış. O yüzden buraya hesap açıp derdimi anlattım. Ama bak sen anladığım kadarıyla çalışmıyorsun. Ayrıca yazın geliyorlarmış. Ara çok güzel bir tatil köyü bulduk indirimli. Çok yorulduğum için eşim bana süpriz yapmış biz gidiyoruz siz sonra gelin de. Zaten anladığım kadarıyla sonra da gelemeyecekler. En azından bu yazını kurtarmış olursun.

Canım beni burada arkadaşlar çok güzel cesaretlendirdi. Ben açık ve net bir şekilde kayın valideme gelmek istediğinde "anne sizi seviyorum ama uzun müddet annem de kalsa illaki tatsızlık çıkacağını düşünüyorum. Başımızın üstünde yerimiz var ama bizim de bir düzenimiz var. Müsait olduğumuz tarihleri belirleyelim o tarihlere göre gelinip gidilsin" demeyi planlıyorum. Söylememiz lazım. Söylemezsek sinir hastası olacağız.

Benim de kayın valide ve kayın peder gelip 3 ay 5 ay 6 ay artık ne kadar kalabiliyorlarsa kalıyorlar. Beni gerçekten evimden soğutuyorlar. Mecburuz söylemeye...

O gün evde olmayın kapıyı açan olmayınca çalar çalar giderler sizi ararlarsa da biz müsait olmadığımızı söyledik dersiniz

Istenmediklerini belli edin geldiklerinde. Mesela umursamayin. Her ise kosmayin. Sabahin korunde kalkip kahvalti hazirlamayin herseye siz koşmayin. Yani rahaysiz oldunuzu anlasinlar. Cekinmeden soyleyin biz bu yaz kimseyi kabul etmiyoruz,yoruldum kendim tatil yapicam diye. Azicik arayin hakkinizi susmayın. Sizler simartmis basiniza cikartmissiniz

Bırakın ne yapıyorlarsa yapsınlar, aa şunlara bak. Sen işin gücünle mi ugrasacaksin onları mi agirlayacaksin. Gelsinler ve sen onlara zerre hizmet etme. Kalksinlar kendi işlerini kendileri görsünler de burunları sürtsün biraz. O zaman anlarlar belki işi gücü olan insanlara yük olmamak ne imiş.

Back
X