Ev mi? araba mı? Kredi çekmek...

Bazı bankalar 1.20den veriyorlardı, acaba göstermelik mi diye düşündüm. Veya farklı şartları mi var ki
Yok o 1.20’ler falan hikaye hiç birinde yoktu o oranlar bir ay önce. İlk başta öyle söylüyorlar ama işin içine girince değişiyor. Bir de biz tam piyasanın çok çalkantılı olduğu dönemde çekmek zorunda kaldık. Onun da etkisi var. Ama şu an da 2.17 veriyor garanti sanırım.

Yaa...
1.20, 1.29 filan görünce iyiymiş yine de demiştim.

Arabayı da tutup 10 sene ödemeyi tercih ederim.. Sonuçta çok sıkışırsanız yine arabayı satabilirsiniz (muhtemelen daha iyi bir fiyata). Görünüş öyle ki bir daha araba da alınamayacak.

Arabasızlık zor gelir. Ben arabamı satmazdım. Yani arabaların da fiyatı artıyor. Yeni araba alalım deseniz o da zor olacak. Başka yol arardım ben

Maası yaklaşık 10 bin ve her ay odeyecegı kredi de 5 bın olacak cokmu olur acaba suan odedıgımız kıra 2 bın

Size iki soru soracağım:
Kaç yıldır kiradasınız?
Oturduğunuz yerde güncel kira fiyatları nedir?

Normalde ev sahipleri kirayı iki katına çıkartacağım evden çık diyemiyor. Tefe tüfe oranında zam yapılabiliyor.

Ancak 5 yıl ve üzeri oturduysanız ev sahibi kira tespit davası açabilir, uğraşırsa evden çıkartır.

Bu durumda 2 bin tl yerine çok daha yüksek kira ödemek durumunda kalabilirsiniz. Arabanın kredisini bile öderken zorlanırsınız, arabadan sonra ev almak için birkim yapamazsınız.

İyi düşünün.

Sıfır ev aldım ben, o oranları veren tek bir banka yoktu.
Şey sanırım en düşük faiz oranını yazıyorlar. Birden fazla ödeme tipi var ya, işte anaparayı sona bırakma ya da yüksek taksitle başlayıp giderek azaltma gibi onlarda belki bu oranlar oluyordur bilemedim. Sizin standart ödemeli kredi miydi?

Artan ödemeli istedik ama sonuç olarak o daha mantıksız oldu. Garip bir ödeme biçimi var ilk bir sene 5000 sonraki 9 sene 5700...

Cidden o oranlae neyin oranıysa tamamen kandırmaca bence. Ya da çok yüksek miktarda kredi kullanınca oraya çekiyorlardır belki. 1 ay boyunca aklımıza gelen her bankayla görüştük biz.

Doğrudur. Biz de tren iyice kaçmadan artık alalım istiyoruz. O oranlara göre şu kadar çeksek ayda şu kadar öderiz gibi hesap yapıyoruz ama bankayla görüşmeden heveslenmemek gerek sanırım.

ziraat yada vakifin oranlari nasildi kudra .netten bakinca onlar daha iyi gibi ama daha gidip konusmadim ben de

Altın diyince gözlerim pörtledi çok zararım var çok rica etsem altın bahsini biraz açar mısınız?

Doğrudur. Biz de tren iyice kaçmadan artık alalım istiyoruz. O oranlara göre şu kadar çeksek ayda şu kadar öderiz gibi hesap yapıyoruz ama bankayla görüşmeden heveslenmemek gerek sanırım.
Öyle. İş ciddiye binince resmi başvuru sonrası bambaşka şeyler çıkıyor önünüze. İnternetten hesapladığınızın 1.5 kat üstü olarak düşünün.

ziraat yada vakifin oranlari nasildi kudra .netten bakinca onlar daha iyi gibi ama daha gidip konusmadim ben de
onlarda oranlar daha iyiydi. Ama çok fazla ekstraları vardı aynı hesaba denk geliyordu. Sigortasız kredi vermiyorlar mesela o baya bi artırıyor ödeme miktarını. Biz krediyi sigortasız çekip dövize endeksli birikimli hayat sigortası (tam adı bu muydu emin değilim) yaptırdık. Bu araçta hem gelir vergisi indirimi geliyor hem de sigorta için yatırdığınız parayı kredi bitiminde birikimli olarak çekebiliyorsunuz.

Aylık 5 bin tl ödedikten sonra elinize kalan 5 bini çok idareli kullanmanız lazım.
Ama ben şöyle düşünüyorum bu ev konularında,kiracı olduğum müddetçe her ay ev sahibine o parayı vermeye devam edicem ve bunun bir sonu yok,öde öde elde var sıfır ayrıca kirada her yıl artacak ama kredi çekip ev borcuna girsem kendi evimin borcunu ödüyorum dicem ve o borç eninde sonunda bitecek.
Ev fiyatlarının düşeceğini de hiç sanmıyorum.
Bu devirde 500 bin tl'ye ev kolay bulunmuyor.
Arabada çok önemli ama her zaman için ev 1 adım daha öndedir arabadan.
İcabında araba olmadan da bir yere gidiliyor bir şekilde ama evin olmayınca arabanın içinde yatamıyorsun.
Hem belki ileride sizde bir işe girersiniz biraz daha rahatlar durumunuz.

Teşekkürler ınsallah öyle yapıcam dediğinız gıbı ev olmadan araba cok masrafı batıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…