- 1 Ekim 2021
- 310
- -256
- 48
- 29
- Konu Sahibi zeynepdamlacan
-
Ilerıde okula baslayacakları zaman esım memur olduğu ıcın her sene maaşı da zamlanır bı sekılde idare edılır dıye dusunuyoruz tabi her seyde zamlanıyo yaa4 kişilik bir ailenin tüm masraflarını karşılamak için geriye 5 bin kalıyor ki çok az. Sadece elektrik bana 450₺ geldi bu ağ mesela. Faturalar, mutfak masrafı, ileride çocuklar okula başlayacak onların ihtiyacları derken bilemedim ben cesaret edemezdim. Tamam ev sahibi olmak önemli ama kendinizden ve çocuklardan epey kısmanız gerekecek
Teşekkürler hayırlısı inşallahMerhaba 6 yıl önce ev aldık . Benim maaşım o zaman krediye gidiyordu . İlk iki yıl zordu ama sonrası cok rahattı . Hayilirsiyka bu ay bitiriyor kararımız . Ben olsam alırdım 2 bin kira az degil . Ne alınırsa çocuklar küçükken alınıyor . Ben devlet okulunda öğreteninin velilerin yilllik masrafı en az 5000. Bunun içinde de kurs falan yok alınan kaynak kitaplar , hikayeler derken yüklü miktarda para gidiyor umarım hakkınızda hayırlısı olur .
Ev fiyatları tabiki düşmez ancak şu çizdiğiniz tabloda saydıklarınız ağır olur sizi zorlar.Merhabalar benımkı dert degıl ama fıkır almak ıstıyorum ev almayı dusunuyoruz cok begendıgımız bı ev bulduk fıyatı 550 bın eşim 300 bın kredi cekıp arabasını 200 bıne satacakmıs geri kalan 50 bınıde altınımı bozduracagız sızce mantıklımı yoksa bekleyelımmı ev fiyatları dusecek gibi degıl gün geçtikçe pahalanıyo kredıyıde 10 sene boyunca odeyecek esım memur ıkı cocugumuz var cok sukur maası ıyı ama cokmu yuklenırız kendimize lütfen cevaplarınızı bekliyorum..
Ilerıde okula baslayacakları zaman esım memur olduğu ıcın her sene maaşı da zamlanır bı sekılde idare edılır dıye dusunuyoruz tabi her seyde zamlanıyo yaa
Bence evMerhabalar benımkı dert degıl ama fıkır almak ıstıyorum ev almayı dusunuyoruz cok begendıgımız bı ev bulduk fıyatı 550 bın eşim 300 bın kredi cekıp arabasını 200 bıne satacakmıs geri kalan 50 bınıde altınımı bozduracagız sızce mantıklımı yoksa bekleyelımmı ev fiyatları dusecek gibi degıl gün geçtikçe pahalanıyo kredıyıde 10 sene boyunca odeyecek esım memur ıkı cocugumuz var cok sukur maası ıyı ama cokmu yuklenırız kendimize lütfen cevaplarınızı bekliyorum..
Şu an için fazla gozuksede birkaç yıl sonra normal gelecek.arkadaş 2013 yada 2014 de ev aldı.o zaman 750 veriyorlardı krediye.asgari ücret o zaman 700 civariydi. .şimdi komik bir rakamBende sızın gıbı dusunuyorum kirada kalırsak 10 yılın sonunda bı evımız olmayacak ama kredı cekıp her ay odersek 10 yılın sonunda bı evımız olacak suan 2 bın kıra ödüyoruz ama kredıde her ay 5 bın olacak bıraz fazlamı
Maası yaklaşık 10 bin ve her ay odeyecegı kredi de 5 bın olacak cokmu olur acaba suan odedıgımız kıra 2 bın
Ev derim ben. Ama var olan arabadan vazgeçmek de kolay değil, alışıyorsunuz rahatlığına. Biz önce evi aldık. 10 yıl da ödeseniz enflasyon maaş zammı falan derken ev kredisi kuş kadar kalıyor 5yıl bittiğinde. Biz evi aldıktan 5 yıl sonra araba almaya cesaret edebilir hale geldik. Şu an evimi kiraya vermeye kalksam aylık ödemesinin 2 katına kiralayabiliyorum. Ödemesinin bitmesine 1 yıl kaldıMerhabalar benımkı dert degıl ama fıkır almak ıstıyorum ev almayı dusunuyoruz cok begendıgımız bı ev bulduk fıyatı 550 bın eşim 300 bın kredi cekıp arabasını 200 bıne satacakmıs geri kalan 50 bınıde altınımı bozduracagız sızce mantıklımı yoksa bekleyelımmı ev fiyatları dusecek gibi degıl gün geçtikçe pahalanıyo kredıyıde 10 sene boyunca odeyecek esım memur ıkı cocugumuz var cok sukur maası ıyı ama cokmu yuklenırız kendimize lütfen cevaplarınızı bekliyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?