Ev mi? araba mı? Kredi çekmek...

Ilerıde okula baslayacakları zaman esım memur olduğu ıcın her sene maaşı da zamlanır bı sekılde idare edılır dıye dusunuyoruz tabi her seyde zamlanıyo yaa

Teşekkürler hayırlısı inşallah

Ev fiyatları tabiki düşmez ancak şu çizdiğiniz tabloda saydıklarınız ağır olur sizi zorlar.

Ilerıde okula baslayacakları zaman esım memur olduğu ıcın her sene maaşı da zamlanır bı sekılde idare edılır dıye dusunuyoruz tabi her seyde zamlanıyo yaa

Maaş zamlanır da dediğiniz gibi her şey zamlanıyor. Asgari ücret 4bin küsür oldu epey zamlandı da insanlar daha mı rahat geçiniyor şimdi?

Ev fiyatları sürekli artıyor. Bu tarz şeylerde cesaret edemediğin sürece kalırsın. Bir süre sıkıntı çekersiniz ama zamanla ev kirasına denk gelir neredeyse. 3 sene önce 300 bine satılan ev sunanda 800 bin. Almadiginnher gün zarardasin. Ev fiyatları bile haftalık değişiyor artik

Evi ne kadar erken alırsanız o kadar iyi. Ne yazık ki borca girmeden birikim yapmak mümkün değil ve insan geliri kadar harcıyor. Arabasizlik sizi zorlar diye düşünüyorum ama model düşürüp bir araba alın yine kalanı halledersiniz. Ülkemiz koşullarında ev alabilen almalı ya imkanları zorlayıp. Kiralar uçuyor sürekli, ev sahipleri türlü bahaneyle kapıya dayanıyor kirayı artirmak ya da evden çıkarmak için bununla mi uğraşacaksiniz. Hem çocuklar küçük ve masrafları azken almak daha mantıklı. Birkaç yıla evin kredisi kira kadar olur çünkü. Biz iki yıl önce aldık evi once ağır gelirken şimdi hafifledi, on yıl sonra çerez parası olacak nerdeyse.

Ev yeni mi eski mi acaba ? Yeni ise ben ev derim .
3 4 yil zorlasada sonrasi daha rahat olur .

Ve bence de cocuklar kucukken alinmali ev . Okul da bir kira kadar masrafli .

Maddi olarak ,kenarda paraniz olmadigini varsayarak , zorlaninda borc alabileceginiz aileniz var mi? Kucuk cocuk yine ihtiyac olabilir.

Bence ev

Şu an için fazla gozuksede birkaç yıl sonra normal gelecek.arkadaş 2013 yada 2014 de ev aldı.o zaman 750 veriyorlardı krediye.asgari ücret o zaman 700 civariydi. .şimdi komik bir rakam

Beş sene sonraki enflasyonla sizin ödediğiniz kredi zaten eşit olacak normal bir kiraya.
Benim arkadasim aylık 1500 liradan ev kredisi oduyor, 2015te falan bu para çok yüksek bir paraydi, güçleri zor yetiyordu. 2019'da normal ev kriasi oldu, şimdi evler bu şehirde 2500den başlıyor, normal ev kırasından daha ucuz kredisi.
Ev kredisi ödenecek noktaya gelince araba için birikim yapar kredi çekersiniz. Hem belki siz de ise girersiniz bu süreçte

Ev alın , hiç kaçırmayın . 4-5 yıl sonra çocuklar büyürse belki siz de çalışırsınız ve araba parası biriktirirsiniz .

Kendinizi aşırı zor duruma sokmayacaksa ev derim,fiyatlar düşmek yerine daha da artacak,bu devirde evin varsa zenginsin

kesinlikle girin , enflasyon bir iki ay daha böyle çıkarsa zaten temmuzda beklenen zam yüzde otuz civarı olacak .Bu da eşinizin maaşında üç bin lira artış demek. Ben evi aldıgımda maaaşım 3500 dü, kredim 1600dü.Şuan 10 bine yakın alıyorum kredim sabit. Zorlanmadan ödüyorum.

Ev tabiki, ev alın, kiracılık zor, yarın çık deseler ne yapacaksınız. Ev kredisi bitince de hemen araba alın tekrar.

Ev derim ben. Ama var olan arabadan vazgeçmek de kolay değil, alışıyorsunuz rahatlığına. Biz önce evi aldık. 10 yıl da ödeseniz enflasyon maaş zammı falan derken ev kredisi kuş kadar kalıyor 5yıl bittiğinde. Biz evi aldıktan 5 yıl sonra araba almaya cesaret edebilir hale geldik. Şu an evimi kiraya vermeye kalksam aylık ödemesinin 2 katına kiralayabiliyorum. Ödemesinin bitmesine 1 yıl kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…