Evet haklısın. Babam arabayı kendi kullanıyor benim pek sürme fırsatım olmuyor. Dediğiniz gibi bana da çok geliyor. Aslında evi kiraya versem beni çok sarsmaz ama araba almam sekteye uğrar bir süre. Araba alıp kullanmamı geliştirmek istiyorum. Ama bir yandan da araba gereksiz geliyor. Aralık ayı gelince arabayı almam lazım yoksa fiyatlar yükselecek. Biraz da Türkiye nın durumu beni üzüyor. Ben biraz fazla düşünen biriyim :) ya gelecekte benzin iyice pahallanırsa, ya başıma kötü bir şey gelirse gibi endişeler kaplıyor içimi, biriktirdiklerime de kıyamıyorum.
Senin şuan gelecek kaygın yok.
Ailenlesin. Çok şükür iyi bir mesleğin var.
Gelirin güzel.
Ha bir sey olsa ailen yanında olacak.
Bence araba daha mantıklı.
Birikimin hepsini tabi ki arabaya yatırma.
35-45 binlik bir araba senin ihtiyacını haliyle görecektir.
Ne bileyim isten çıkınca kafan eve gitmek istemez arabayla gidersin güzel bir yere kafa dağıtırsın. Haftasonlari yakın yerlere gidip gelirsin.
Biraz tatmin olunca satışa çıkartır ev alırsın.
Herkesin ev deme sebebi yatırım amaçlı.
Ancak herkesin koşulları farklı.
Evet her daim yatırım iyi ama yatırım yatırım nereye kadar. Diyorum ya yaşın gençken biraz gezip tozmak lazim. Yatırım elbet oluyor.
Fırsatınız varken değerlendirin.
Araba alırken kilometresine, hasar kaydına, degisenine bakin.
Sağlam bir araba alırsanız zarar etmezsiniz.
Arabayı belki aldığınız fiyattan yüksek satma olasılığınız da oluyor. 35 bine alır 38 e satarsınız. Piyasayı takip edersiniz.
Benzin size koymaz zaten.
Yani asgari ücretli bir aile arabanın benzinini düşünebilir ama sizin öyle bir derdiniz yok :)
Araba varken de birikim yapmaya devam edersiniz.
Çocuk sahibi olup ailenizin yanında sığıntı olsaydınız ev derdim.
Zaten büyük bir sıkıntı geçirmişsiniz.
Simdi bir de borç altına girmenin ne anlamı var.
Bu dünyadan yatırımları diğer tarafa götürmeyecegiz ya amaan biraz da hayatı yaşayın canım.
Yaşın geçince keşke diyecegin şeyleri şimdiden yap.