• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev mi almalıyım? Araba mı?

boşanmış biriydim boşanır boşanmaz araba aldım kimsenin de gözüne batmadı
araba çok lüks birsey değil ki

Degisir ,kime gore neye gore ,
Sonucta herkesin yok ,herkesin alamadigi bir sey lukstur ,aldigin araca gore degisir tabi birazda ,
En ufak maddi artisi olan kadinlari ,av gibi goren erkekler var ,

Degisir ,kime gore neye gore ,
Sonucta herkesin yok ,herkesin alamadigi bir sey lukstur ,aldigin araca gore degisir tabi birazda ,
En ufak maddi artisi olan kadinlari ,av gibi goren erkekler var ,
orası öyle de , millet av gbi görecek diye arabasız mı kalsın :)
onun ayrımını yapabilir sanırım.

Bence borç altına gireceğinize biriktirdiğiniz paranın belli bir kısmıyla güzel bir araba alın. Biraz gezin tozun bu arada birikim yapmaya devam edin. Daha sonra hiç kredi altına girmeden arabanızı satıp ev alırsınız bence.

Bence çok büyük borçlar altına girmeyin. Genç kadınsın. Gez, toz hayatını yaşa.. İnsan bu genç yaşlara bir daha geri dönemiyor.. Eğer araba almaya niyetin varsa, al. Ama 80000 lık değil de, 40 000 lik al. Zaten acemisin..
Bu arada da, dünya malı, dünyada kalır.. Sen güzel anılar biriiktir kendine. harca paranı..

Evet haklısın. Babam arabayı kendi kullanıyor benim pek sürme fırsatım olmuyor. Dediğiniz gibi bana da çok geliyor. Aslında evi kiraya versem beni çok sarsmaz ama araba almam sekteye uğrar bir süre. Araba alıp kullanmamı geliştirmek istiyorum. Ama bir yandan da araba gereksiz geliyor. Aralık ayı gelince arabayı almam lazım yoksa fiyatlar yükselecek. Biraz da Türkiye nın durumu beni üzüyor. Ben biraz fazla düşünen biriyim :) ya gelecekte benzin iyice pahallanırsa, ya başıma kötü bir şey gelirse gibi endişeler kaplıyor içimi, biriktirdiklerime de kıyamıyorum.

Senin şuan gelecek kaygın yok.
Ailenlesin. Çok şükür iyi bir mesleğin var.
Gelirin güzel.
Ha bir sey olsa ailen yanında olacak.

Bence araba daha mantıklı.
Birikimin hepsini tabi ki arabaya yatırma.
35-45 binlik bir araba senin ihtiyacını haliyle görecektir.
Ne bileyim isten çıkınca kafan eve gitmek istemez arabayla gidersin güzel bir yere kafa dağıtırsın. Haftasonlari yakın yerlere gidip gelirsin.

Biraz tatmin olunca satışa çıkartır ev alırsın.
Herkesin ev deme sebebi yatırım amaçlı.
Ancak herkesin koşulları farklı.

Evet her daim yatırım iyi ama yatırım yatırım nereye kadar. Diyorum ya yaşın gençken biraz gezip tozmak lazim. Yatırım elbet oluyor.

Fırsatınız varken değerlendirin.

Araba alırken kilometresine, hasar kaydına, degisenine bakin.
Sağlam bir araba alırsanız zarar etmezsiniz.

Arabayı belki aldığınız fiyattan yüksek satma olasılığınız da oluyor. 35 bine alır 38 e satarsınız. Piyasayı takip edersiniz.

Benzin size koymaz zaten.
Yani asgari ücretli bir aile arabanın benzinini düşünebilir ama sizin öyle bir derdiniz yok :)

Araba varken de birikim yapmaya devam edersiniz.

Çocuk sahibi olup ailenizin yanında sığıntı olsaydınız ev derdim.

Zaten büyük bir sıkıntı geçirmişsiniz.
Simdi bir de borç altına girmenin ne anlamı var.

Bu dünyadan yatırımları diğer tarafa götürmeyecegiz ya amaan biraz da hayatı yaşayın canım.
Yaşın geçince keşke diyecegin şeyleri şimdiden yap.

Birikim yapmaya devam et daha az kredi çekersin geri ödemesi faiZi daha az olur hemde ev fiyatları düşecek diyorlar. Ev almak daha mantıklı

Ben sizin yasinizdayken bu ikilemde kalip tercihimi evden yana yapmistim ki isime giderken 2-3 vasita degistirmek zorundaydim! Kendini amorti edip, ustune ne kadar kara gectigimi burada yazmayayim :KK66: ama su varki, "Benim evim" dusunmesi bile insana huzur ve guven veriyor, daha bir dik oluyorsunuz herkese herseye karsi- bu hissi hic birseye degismem:sampiyon: hele ki aileden destek almadan alirsaniz onlarin tavirlari bile 180 derece farklilasir,araba yillar gectikce deger kaybeder, ev de aksi. Ek gelir imkanini yazmiyorum bile... arabininsa 7. Yildan sonra, benim gibi gunde 200 km yol giden biri icin masraf kapisindan oteye gecmedigini soylemeliyim, sanirim satip yenisini alicam,tamir masrafindan kurtulurum en azindan:ıslık:

Böyle durumlarda ev derim genelde ama

sizin konularinizi okudum. hassas duygusal birisiniz. bir süre ev borcu stresinden uzak olmaniz daha iyi bence.

araba kendinize guveninizi getirecektir. istediginiz gibi gezersiniz daha sosyallesirsiniz. yillik masrafi olur ama geliriniz az degil sanirim. gelir bazli dusundugumuzde arabanin masrafi onemsiz olur sizin icin. sagliginiz psikolojiniz daha önemli.

kesinlikle araba diyorum. size iyi gelecek. birde spor yapiyor musunuz bilmiyorim ama spora da baslayin bence. hatta teakvandoya baslarsaniz cok daha iyi olur. dejarz olursunuz ve muthis bir ozguven getiriyor.

Baskasi olsa ev derdim ama eski konularini bilerek kesinlikle araba diyorum. Al bi tane gez toz dagit kafani. Doldur kiz arkadaslarini teyze hala vs. sehir disina gezmelere cik. Bin tek basina canin nereye isterse git. Araba lazim sana.

Bence borç altına gireceğinize biriktirdiğiniz paranın belli bir kısmıyla güzel bir araba alın. Biraz gezin tozun bu arada birikim yapmaya devam edin. Daha sonra hiç kredi altına girmeden arabanızı satıp ev alırsınız bence.

Ben olsam ben de öyle yapardım

herkes farklı fikir verir
İnsanlar gezer tozar para artıramaz borca girmez , size de borca girin derler , kendi yapmak isteyip de yapamadığını size önerirler , kendi yaptıklarını önermezler

Önemli olan sizin neye daha çok ihtiyacınız var , gezmeye dolaşmaya mı yoksa yatırıma mı

ev mantıklı ama şuan için anın tadını çıkarmak adına araba sana daha iyi gelecektir.
Eski konularını biliyorum, bence kendin için bir şey yap uygun fiyatlısından bir araba al.
İşin gücün yerindeymiş maşallah ailenlede yaşıyorsun evi biraz da sonra da alabilirsin.

Ben de normalde araba hevesim olduğundan birikim.yapiyorum
Ayni senin mantığındayim, borca girmek istemiyorum
Fakat istedigim araç fiyatinin ustune on bin eklesem buradan ev alabilirim oyle olunca ben de ev alip, arabayi da basit bir sey alayim acemiligi atayim bu süreçte de birikime devam.ederim diye düşünüyorum
Sen de 120 degil de daha az kredi.cekecegin bir ev bak, belli.ki. ailenle yasadigin icin aldığın evde oturmak zorunda degilsin (benim gibi )
Araba hevesin varsa, ufak ayagini yerden kesecek bir sey al.ya da baban veriyorsa arada isteyip onunla gez
Kalan miktar uzerinden hesabini yapıp bir ev al derim
Gençken yapılan insanin yanina kâr kaliyor

Araba aldım pişman değilim. Eve gerek yok bence evlenince düşünülmesi gereken bişey bana göre.
Evet bana da ailem ev al derken benzer seyler derdim, araba kendi zevkim ama ev ileride esle de alinabilecek bir sey
Fakat şimdi iyi bir araba yerine, daha vasat ve acemiligi atabilecegim bir sey alayim; oturacak evim de olsun zaten evim varken birikime devam.edip arabamin modelini yukseltirim diye düşünüyorum ama su an piyasa dalgalı, biraz durulmasini bekliyorum
Ayrıca konu sahibi arkadaşım, Aralık ayina kadar almaliyim diye kendini kasma
Benim.hedefim 1.5 sene önce arabamin olmasiydi ama bekliyorum hala
Çünkü araba fiyatları yükseldi, artik bu sezon geçti yılbaşından sonra Mart gibi düşünüyorum hem piyasa durumları biraz daha netlesir

Normalde bu soruya hiç düşünmeden ev al derim. Fakat dunyanın binbir turlu hali var. Yeniden evlenirsin kimbilir. Malı mülkü olan bekar bir hanımın karşısına cıkan adamdan korkuyorum artık. Yani gördüklerimiz yaşadıklarımız bizi bunu düşünmeye itiyor malesef. O sebepten ev alma derim. Çok amiyane tabirle Elin adamına al ben yiyemedim sen ye der gibi.Evi hemen satamazsın ama arabayı hemen satarsın evlilik öncesi bi durumda.

Arabayı bir yatırım aracı olarak görmem. Cunku cepten yer. Vergisi benzini sigortası muayenesi arızası bitmez. Ama senin durumun iyi anladığım kadarıyla. Ailenin de desteği var. Yani arabanın giderini hesaplaman gereken bi konumda değilsin. Araba daha mantıklı geldi bana.
Hayırlısı olsun

Back
X