• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev mi almalıyım? Araba mı?

Kazancın iyi herhalde. Şu an bi zorunluluğun yok bence ev için. Direk kredi altına girme. Bence 45-50 binlik bir araba al. Geri kalanın üzerine biriktirmeye devam et. Ev almak için daha az kredi çekmeni gerektirecek bir birikimim olduğunda arabayı da satar ev alır daha kolay ödersin.
+1
80binin hepsini arabaya vermeyin bence, daha düşük fiyata yine sıfır ya da temiz bir araç alabilirsiniz. Kalanını biriktirmeye devam edersiniz.

Merhaba arkadaşlar, ben boşandım ailemle yaşıyorum, çok şükür çalışıyorum. Boşandıktan sonra babam ev aldı, evimiz vardı fakat ben boşanınca daha büyük bir eve ve daha farklı bir muhite taşınmak istedik ve bir ev aldık. Onun için babam belli bir miktar borçlanmıştı onu ödedik beraber. Çok şükür 4 ay sonra ödemelerimiz bitiyor.
Bu süre zarfında ben kendime 80000 kadar birikim yaptım. Arabam yok araba almak istiyorum. Fakat babam da sen bilirsin ama sana bir ev alalım yatırımın olsun diyor.
Babamlara yakın bir ev var fakat eski bir ev. İçinin yaptırılması lazım. 200000 istiyorlar. Kira getirisi 1000 TL. 120 000 kredi çekip ev mi alayım yoksa hiç borca girmeden araba mı alayım. Yoksa hiç birini almadan birikim yapmaya devam mı edeyim? Araba iyi ama masraflı. Kafam çok karışık. Borca girmek pek istemiyorum ama borçsuz da bir şeye sahip olunmuyor. Yardımcı olur musunuz lütfen.
ev alın araba her zaman alınır
kiraya verır kredının bır kısmına destek yaparsınız

Araba çok iyi bisey aslinda helede bayanların sürmesi çok güzel ama ev alman daha mantıklı hem gelen kirayla kısa zamanda kredi borcunu bitirirsin daha sondada araba alırsın ben olsam şahsen hic düşünmeden ev alırdım arabada ikinci planda

Ev al ,ici yapilir degeri artar ,kirasiyla kredi odersin ,gelir getirtir ,
Araba gelir goturur birde herkesin gozune batar ,
Bosanmisd birisin ,insanlar ,para icvin cok yanasiyor
Evim var demezsen kimse bilmez ,araba oyle degil
boşanmış biriydim boşanır boşanmaz araba aldım kimsenin de gözüne batmadı
araba çok lüks birsey değil ki

Sırf yatırım için düşünüyorsanız araba mantıklı değil. Durduğu yerde masraf.
Ev her zaman değeri artar, alıcısı ve kiracısı olur. 3-5 sene sonra kredi borcu hafifleyince araba da düşünülebilir.

Yerinde olsam acele etmem bi sene daha para biriktirip sonra ev alırım, araba almak ev almaya göre daha kolay onun için önce zor olanı hallet..

Merhaba arkadaşlar, ben boşandım ailemle yaşıyorum, çok şükür çalışıyorum. Boşandıktan sonra babam ev aldı, evimiz vardı fakat ben boşanınca daha büyük bir eve ve daha farklı bir muhite taşınmak istedik ve bir ev aldık. Onun için babam belli bir miktar borçlanmıştı onu ödedik beraber. Çok şükür 4 ay sonra ödemelerimiz bitiyor.
Bu süre zarfında ben kendime 80000 kadar birikim yaptım. Arabam yok araba almak istiyorum. Fakat babam da sen bilirsin ama sana bir ev alalım yatırımın olsun diyor.
Babamlara yakın bir ev var fakat eski bir ev. İçinin yaptırılması lazım. 200000 istiyorlar. Kira getirisi 1000 TL. 120 000 kredi çekip ev mi alayım yoksa hiç borca girmeden araba mı alayım. Yoksa hiç birini almadan birikim yapmaya devam mı edeyim? Araba iyi ama masraflı. Kafam çok karışık. Borca girmek pek istemiyorum ama borçsuz da bir şeye sahip olunmuyor. Yardımcı olur musunuz lütfen.
Borcsuz birikim olmuyor demişsinizde ev kredisi öderken 80bin biriktirmissiniz toplum kalıplarını bosverin siz biriktiriyosunuz işte..
Bence araba ama 60 binlik orta seviye bir araba alsaniz 20 binin üzerine koyarak ev için birikim yapabilirsiniz
Kirada değilsiniz zaten ev için strese gerek yok araba büyük kolaylık

80 bin araba için fazla,bence hedefini yükselt ve ev al.Araba alırsan birikimin azalacak ev alma süren uzayacak.Ev fiyatları da sabit kalmıyor malum.
Kendi adıma konuşayım hiç para biriktiremiyorum,gezip tozup alışveriş yapıp tatile çıkıp harcıyoruz. Kenara para atmamız lazım artık.Seninki kadar birikimim olsa kendimle gurur duyardım,bence gurur duymalısın

ev al canım.

bence kesinlikle ev al ve para biriktirmeyi de bekleme çünkü ev kredisini ödemek de bir birikim yapmaktır. bir an önce başla borcunun nasıl bittiğine inanamazsın. benim evimin kredisi bitiyor 2. mi alsam diyorum o arada

bir de araba tabiki çok konforlu ve rahatlık ama çok para yiyor. biz evlenirken eşimle aldık ihtiyaçtan dolayı. hiç harcamasan bile vergiler, kaskosu sigortası falan en azından yılda 5000 sokağa para atıyosun ki arabanın değer kaybını saymıyorum bile.

kesinlikle ev al derim kesinlikle
araba sonra da olur o ev de yasaşamazsan mesela kiraya verirsin o bir gelir olur onunla bile alınır
arabayı bir kere aldın mı surekli ama surekli bir masrafı cıkıo daha birikim felan yapamıosun

Ev daha mantıklı, Allah korusun gelecekte ne olacağımız bellimi olur..
En azından ilerisi için bi güvenceniz olur.

kesınlıkle ev alın,kirasıyla kredi taksıtlerını bitirip,akabinde bir taşıt kredisi çekıp kırasıyla onu ödersınız..araba bedavaya gelır yanı:)

Back
X