• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev mi almalıyım? Araba mı?

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, ben boşandım ailemle yaşıyorum, çok şükür çalışıyorum. Boşandıktan sonra babam ev aldı, evimiz vardı fakat ben boşanınca daha büyük bir eve ve daha farklı bir muhite taşınmak istedik ve bir ev aldık. Onun için babam belli bir miktar borçlanmıştı onu ödedik beraber. Çok şükür 4 ay sonra ödemelerimiz bitiyor.
Bu süre zarfında ben kendime 80000 kadar birikim yaptım. Arabam yok araba almak istiyorum. Fakat babam da sen bilirsin ama sana bir ev alalım yatırımın olsun diyor.
Babamlara yakın bir ev var fakat eski bir ev. İçinin yaptırılması lazım. 200000 istiyorlar. Kira getirisi 1000 TL. 120 000 kredi çekip ev mi alayım yoksa hiç borca girmeden araba mı alayım. Yoksa hiç birini almadan birikim yapmaya devam mı edeyim? Araba iyi ama masraflı. Kafam çok karışık. Borca girmek pek istemiyorum ama borçsuz da bir şeye sahip olunmuyor. Yardımcı olur musunuz lütfen.

Yaşadığınız yere bağlı.
Mesela ise gitmek işkence oluyorsa eğer istanbul gibi büyük şehirde yaşıyorsanız araba şart.
Arabanın da masrafı oluyor evet ancak satarken fazla zarar etmiyorsunuz.
İkinci el aracı yine aldığınız fiyata elden çıkartabilirsiniz.

Gelecek kaygısı varsa yatırım tabi daha önemli.
Ancak geliriniz epey iyi sanıyorum..
Güzel birikim yapmışsınız.
Cevabınıza göre değişecek elbet ama bir evladiniz yoksa ve şuan için acele de yoksa ben araba tercih ederdim.

Kaç kardeşsiniz.

Ev al ,ici yapilir degeri artar ,kirasiyla kredi odersin ,gelir getirtir ,
Araba gelir goturur birde herkesin gozune batar ,
Bosanmisd birisin ,insanlar ,para icvin cok yanasiyor
Evim var demezsen kimse bilmez ,araba oyle degil

Merhaba arkadaşlar, ben boşandım ailemle yaşıyorum, çok şükür çalışıyorum. Boşandıktan sonra babam ev aldı, evimiz vardı fakat ben boşanınca daha büyük bir eve ve daha farklı bir muhite taşınmak istedik ve bir ev aldık. Onun için babam belli bir miktar borçlanmıştı onu ödedik beraber. Çok şükür 4 ay sonra ödemelerimiz bitiyor.
Bu süre zarfında ben kendime 80000 kadar birikim yaptım. Arabam yok araba almak istiyorum. Fakat babam da sen bilirsin ama sana bir ev alalım yatırımın olsun diyor.
Babamlara yakın bir ev var fakat eski bir ev. İçinin yaptırılması lazım. 200000 istiyorlar. Kira getirisi 1000 TL. 120 000 kredi çekip ev mi alayım yoksa hiç borca girmeden araba mı alayım. Yoksa hiç birini almadan birikim yapmaya devam mı edeyim? Araba iyi ama masraflı. Kafam çok karışık. Borca girmek pek istemiyorum ama borçsuz da bir şeye sahip olunmuyor. Yardımcı olur musunuz lütfen.
Ev al ama 120 bin kredi çok fazla bir süre sonra bunalabilirsin başka ev baksan daha makul

Evin içini yaptırıp 1000 tl ye kiraya verirsen gelen parayıda biriktirirsin anladığım kadarıyla parada biriktirebiliyorsun ben araba al derim biraz paran birikince ev olayına girersin ;)

Yaşadığınız yere bağlı.
Mesela ise gitmek işkence oluyorsa eğer istanbul gibi büyük şehirde yaşıyorsanız araba şart.
Arabanın da masrafı oluyor evet ancak satarken fazla zarar etmiyorsunuz.
İkinci el aracı yine aldığınız fiyata elden çıkartabilirsiniz.

Gelecek kaygısı varsa yatırım tabi daha önemli.
Ancak geliriniz epey iyi sanıyorum..
Güzel birikim yapmışsınız.
Cevabınıza göre değişecek elbet ama bir evladiniz yoksa ve şuan için acele de yoksa ben araba tercih ederdim.

Kaç kardeşsiniz.
İle yürüyerek gidebiliyorum. Evim işime 20 dakika. Evet çok şükür gelirim kötü değil. 3 kardeşiz. Çocuğum yok. 29 yaşıma giricem yakında Epey zor günler geçirdim belki konularımı okumuşsunuzdur. Bir araba alayım gezeyim diyorum. Ama diğer yandan da araba gerçekten masraf. Babamın arabası var. Yoksa bekleyip biraz daha yatırım yapıp ev mi alayım diyorum. En azından şöyle 50 000 daha biriktireyim.

İle yürüyerek gidebiliyorum. Evim işime 20 dakika. Evet çok şükür gelirim kötü değil. 3 kardeşiz. Çocuğum yok. 29 yaşıma giricem yakında Epey zor günler geçirdim belki konularımı okumuşsunuzdur. Bir araba alayım gezeyim diyorum. Ama diğer yandan da araba gerçekten masraf. Babamın arabası var. Yoksa bekleyip biraz daha yatırım yapıp ev mi alayım diyorum. En azından şöyle 50 000 daha biriktireyim.

Valla ben sürekli yatırım kafasında olan bir insan değilim.
İnsan biraz hayatını yaşamalı.
Daha gençken borçlanıp yatırım yapmaya başlıyoruz 40 50 yaşına gelince gezecek halimiz kalmıyor.

Maşallah nazar değmesin. Madem öyle bir araba alin. Tek zararınız sigorta ve kasko olur. Biz ilk aracımızı bile aldığımız fiyatın 500 tl üzerine sattık durumu da kötüydü ama dolar yükseliyor piyasa artıyor derken zarar etmiyorsunuz.

Arabanın benzin masrafı da size masraf olmaz.
Çoluk yok çocuk yok. Özgürsünüz. Biraz gezin tozun.
Ayni zamanda birikim de yapın.
Ev alacağınız zaman arabayı satar birikimin üzerine kredi çeker alırsınız.

Biraz anı yaşamak lazim.
Babanızın arabası nasıl.
Kendi kullaniyor mu? Yoksa onunla gezin. Birikime devam edersiniz. 120 binlik kredi çok bence. Ödeme süresi ve miktari ne kadar iyi olsada 150 binden aşağı olmayacak. Daha fazla tutar da ben söylemeye kıyamadım simdi :)

Normalde hiç düşünmez ev alın derdim fakat sizin eski konularınıza göz attım az önce ve bana göre şuan borç ödemek yerine araba alıp gezip tozmaya ihtiyacınız var.. Anladığım kadarıyla geliriniz iyi evi daha sonra da alabilirsiniz, daha gençsiniz hayatın tadını çıkarın :)

Valla ben sürekli yatırım kafasında olan bir insan değilim.
İnsan biraz hayatını yaşamalı.
Daha gençken borçlanıp yatırım yapmaya başlıyoruz 40 50 yaşına gelince gezecek halimiz kalmıyor.

Maşallah nazar değmesin. Madem öyle bir araba alin. Tek zararınız sigorta ve kasko olur. Biz ilk aracımızı bile aldığımız fiyatın 500 tl üzerine sattık durumu da kötüydü ama dolar yükseliyor piyasa artıyor derken zarar etmiyorsunuz.

Arabanın benzin masrafı da size masraf olmaz.
Çoluk yok çocuk yok. Özgürsünüz. Biraz gezin tozun.
Ayni zamanda birikim de yapın.
Ev alacağınız zaman arabayı satar birikimin üzerine kredi çeker alırsınız.

Biraz anı yaşamak lazim.
Babanızın arabası nasıl.
Kendi kullaniyor mu? Yoksa onunla gezin. Birikime devam edersiniz. 120 binlik kredi çok bence. Ödeme süresi ve miktari ne kadar iyi olsada 150 binden aşağı olmayacak. Daha fazla tutar da ben söylemeye kıyamadım simdi :)
Evet haklısın. Babam arabayı kendi kullanıyor benim pek sürme fırsatım olmuyor. Dediğiniz gibi bana da çok geliyor. Aslında evi kiraya versem beni çok sarsmaz ama araba almam sekteye uğrar bir süre. Araba alıp kullanmamı geliştirmek istiyorum. Ama bir yandan da araba gereksiz geliyor. Aralık ayı gelince arabayı almam lazım yoksa fiyatlar yükselecek. Biraz da Türkiye nın durumu beni üzüyor. Ben biraz fazla düşünen biriyim :) ya gelecekte benzin iyice pahallanırsa, ya başıma kötü bir şey gelirse gibi endişeler kaplıyor içimi, biriktirdiklerime de kıyamıyorum.

Araba aldım pişman değilim. Eve gerek yok bence evlenince düşünülmesi gereken bişey bana göre.

Bence ev almak daha mantıklı. Araba nasıl olsa alonır. Aldığın evin kirası ile ilerde birikim yapa alırsın. Ev gelir getirir. Araba durduğu yerde para yer.

Ev

Back
X