Iyi geceler tek dert maddi olsun Allah başka dert vermesin diyecegim ama benide strese sokan bir derdim var
Bundan yaklaşık beş gün önce tayinimizin çıkması nedeniyle ev tuttuk ve tutana kadar çok zorlandık piyasa da ev yok maalesef
Herneyse konuya geçeyim evin kirası 7 bin biz bir kira ve depozito pesin ev sahibine emlakci aracılığıyla verdik emlakciyada ayni şekilde bir kira
Tutarken durumu açıkladık esim gazi kiramizi devlet karşılıyor ama bölgenin biçilen değeri 4 bin ve kira 7 bin olduğu için 3 bin lirayi kendi cebimizden ödeyecektik.
Buraya kadar normal belediyede islemler halledilmeye gidildiğinde evin iskansiz olduğunu ve haklarimizdan yararlanamayacagimizi öğrendik.
Bunu da tasindiktan bir gun sonra öğrendik haliyle cok canımız sıkıldı bir gun once bin liraya evi temizletip kendi cebimden evi boyatıp harcama yapmışken bu konuda bilgilendirilmemek cok sinir bozucuydu yeniden ev tasima durumunda kaldık. sabah yeniden evi taşıyacağım ama ev sahibim olacak insandan parayı bir türlü alamadim. beni o kadar zarara uğrattığı yetmiyormuş gibi paramizın üstüne çöktü
İnsanlar neden bu kadar kötüler olayi düzgünce konuşup halletmek varken karsi taraf asla bizimle iletişime geçmiyor emlakciyla muhatap oluyoruz pazartesi verecekti güya sonra yan çizmeye basladi.
Bu kadar kolaymı bi hafta bile durmadigim evde 21 binimi hiç edeyim .
Kirayi alsam yeterdi bana ama şuan dava edip yeniden taşınma masraflarımi da ondan almak istiyorum. Bu mümkün olur mu?
Bu konuda yönlendirebilecek olan bilgi sahibi var mi? Yarin tasinma isini halledeceğim ailede saglik problemleri de var onunlada ilgileniyoruz bi yandan ama bulduğumuz ilk fırsatta avukatla görüşeceğiz.