Ev mevzusu

3kids

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2022
58
128
29
Iyi geceler tek dert maddi olsun Allah başka dert vermesin diyecegim ama benide strese sokan bir derdim var
Bundan yaklaşık beş gün önce tayinimizin çıkması nedeniyle ev tuttuk ve tutana kadar çok zorlandık piyasa da ev yok maalesef
Herneyse konuya geçeyim evin kirası 7 bin biz bir kira ve depozito pesin ev sahibine emlakci aracılığıyla verdik emlakciyada ayni şekilde bir kira
Tutarken durumu açıkladık esim gazi kiramizi devlet karşılıyor ama bölgenin biçilen değeri 4 bin ve kira 7 bin olduğu için 3 bin lirayi kendi cebimizden ödeyecektik.
Buraya kadar normal belediyede islemler halledilmeye gidildiğinde evin iskansiz olduğunu ve haklarimizdan yararlanamayacagimizi öğrendik.
Bunu da tasindiktan bir gun sonra öğrendik haliyle cok canımız sıkıldı bir gun once bin liraya evi temizletip kendi cebimden evi boyatıp harcama yapmışken bu konuda bilgilendirilmemek cok sinir bozucuydu yeniden ev tasima durumunda kaldık. sabah yeniden evi taşıyacağım ama ev sahibim olacak insandan parayı bir türlü alamadim. beni o kadar zarara uğrattığı yetmiyormuş gibi paramizın üstüne çöktü
İnsanlar neden bu kadar kötüler olayi düzgünce konuşup halletmek varken karsi taraf asla bizimle iletişime geçmiyor emlakciyla muhatap oluyoruz pazartesi verecekti güya sonra yan çizmeye basladi.
Bu kadar kolaymı bi hafta bile durmadigim evde 21 binimi hiç edeyim .
Kirayi alsam yeterdi bana ama şuan dava edip yeniden taşınma masraflarımi da ondan almak istiyorum. Bu mümkün olur mu?
Bu konuda yönlendirebilecek olan bilgi sahibi var mi? Yarin tasinma isini halledeceğim ailede saglik problemleri de var onunlada ilgileniyoruz bi yandan ama bulduğumuz ilk fırsatta avukatla görüşeceğiz.

Merhaba evin iskanı olmadığı için elektrik su doğalgaz sorunsuz bağlanmış ve dairelerin üzerine alınabilmiş mi? Bunları da öne sürebilirsiniz. Avukat aracılığı ile ihtar çekin önce ardından dava yoluna gidersiniz. İhtar çekmek genelde işe yarar.
Ekleme: ihtarname için avukat a ihtiyacınız yokmuş. Google araması ile bulabilirsiniz. Ancak avukat aracılığı ile yaparsanız daha fazla ciddiye alabilirler.

Siz kiralamadan önce emlakçıya evin iskanı olup olmadığını sormadınız mı ?

Ben ev ararken ilk sorduğum soru “iskanı var mı?” .
Çünkü iskansız evde faturalar cok cok yüksek geliyor.

Paranızı alabilir misiniz bilmiyorum .
Emlakçı ne diyor ?

Son düzenleme:
Yeni bina olduğu için mi iskan yok, yoksa tamamen hile hurda iş mi yapmışlar, kaçak kat çıkmak gibi?

Hileli işse şikayet etmekle tehdit edin, anında öderler. Yeni binaysa taşınmanıza gerek yok, en geç birkaç aya çıkar.

Evin sıkıntısı olup olmadığını sorduk
Faturaların yuksek gelmesinden ziyade tanınan haklardan yararlanamayacagiz.
Emlakci farkli faklı konuşuyor suan evi yeniden taşıyoruz anahtari teslim edip çıkacağız sonra isi adliyeye taşıyacağım

Bina 4-5 yıllık rahat var fazlasiyla evi tuttuk iki gun once bugun taşınıyoruz yoksa taninan hic bi haktan yararlanamayacagiz

Gazi olan birinin parasinin üzerine gercekten yatmaya calisiyorsa kefen parasi olsun o ev sahibin insallah. Yasal haklarinizi arkadaslar benden iyi bilir. Insallah geri alirsiniz
Cok sagolun insallah. Bunu yapanda esimin meslektasi maalesef henüz bizimle muhattap olmadi iletisime geçmeye calisiyoruz reddediyor sanirim mahkemede tanışırız.
Gazi degil kim olursa olsun insanlarının emeklerinin üstüne yatmak bu kadar kolay olmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…