• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev kurma maliyeti

Bütçenizi bilmiyorum ama benim bütün evin stor, tül ve fon perdeleri 1200 tuttu, oturma grubu, tv ünitesi, yemek masası ve yatak odası 9 bin tl, 7 bin beyaz eşya, halılar 2 bin ( düğünden sonra aldık) şimdi baktım da 15 bini geçmiş. Şimdi sorsan hiçbirini beğenmiyorum ama olsun çok şükür huzurluyum. Tabi nevresim falan gibi ihtiyacları internetten değil mağazadan aldım hep 40-50 tl fark ediyor ve o farklar biraraya gelince dağ gibi bir fiyat çıkıyor ortaya .
Kadeh demişsiniz mesela paşabahçe çok güzel ama biraz pahalı onun yerine Karaca ya bakabilirsiniz aynı modeller çok daha uygun. Ya da halı gibi eşyaları outletten alın. Benim olduğum yerde olmadığı için hiç istemediğim modellere o parayı verdim.
haklısın aslında paşabahçe olmasına gerek de yok.. cam bardak sonuçta.
buraya konuyu açtığıma çok sevindim gerçekten. alışveriş işine değişik noktalardan bakarsam maliyeti düşürebilirim gibi..

Beyaz esya, koltuk takimi, tv unitesi, tv, iki tane calisma masasi (ucuz ikea) ve bir tane minik gardrobu 20bin civari aldik.

Beyaz esya, koltuk takimi, tv unitesi, tv, iki tane calisma masasi (ucuz ikea) ve bir tane minik gardrobu 20bin civari aldik.
İnanır mısın 2 hafta önce gittim ikeaya bana göre ucuz bi çalışma masası bulamadım. Bari sandalye alayım dedim 300-600 lira arasında gidip geliyordu. Almadan çıktım.

İnanır mısın 2 hafta önce gittim ikeaya bana göre ucuz bi çalışma masası bulamadım. Bari sandalye alayım dedim 300-600 lira arasında gidip geliyordu. Almadan çıktım.

internetten baktik fiyatlara hep, kampanyali ucuz oldugu zaman aldik. n11 de de guzel seyler var, bir kac seyi de oradan aldik. Tv yi falan marka almadik, marka takintimiz yok, butceye uygun ve tutunca ele gelmeyecek seyler aldik.

Öyle abarttığım bir durum yok aslında. Kalite standardım ikea öyle söyleyeyim :halay: koltuk, perde falan ucuz alıcam parçalanacaklar zaten. Mutfak eşyaları değişecek komple, tv ünitesi, 150 cmlik bir gardırop ve vestiyer yaptırıcaz. Ama hesaplanan maliyet bu? Bu kadar mı normali? İçimden bi ses daha az tutmalı diyor hep.:kızgın:[/
Perdeye tekrar para vermeyin stor yaptırın sentetik olandan hani kumaş gibi duruyor , bende de kedi vardı hep stor kullandım sadece yatak odama hataya düştüm klasik perde yaptırdım bir haftada mahfoldu.Koltuklar için ne desem boş, benim koltuk takımım şahabeydi canavar 3. gün tırmaladı baya çizdi koltukarı.Eşya alsanız kedi parl
Çalayacak yazık, almasanız oda olmuyor kedili evde çok zor.

Valla 100 bine de salon takımı var, 5 bine de.
Nasıl bir fiyat verelim ki?
Kimin imkanı neye yetiyorsa onu alıyor, o kadar harcıyor.
Benim evim 4 oda, 3 sene önce evlendik.
Ortalama eşyalar aldık toplam 100bin küsüre kuruldu her şeyiyle.
Bunun çeyreğine mal eden de çıkar 5 katınada.

çeyiz dışında ev kurmak bize 15bin kadara maloldu. O da 7 bin liralık kısmını babam aldı. Biz zaten şehir degistirecegimizi bildiğimizden ucuz eşya almıştık ama taşınmayacak olsaydım 50binlik alabilirdim. zarar gelmezdi

Kızlar bu aralar bayadır düşündüğüm bir konu bu. İşin içinden çıkamadım. Bana bir yol yordam gösterirseniz sevinirim.

Konu malum, başlıktakinin aynısı. Birlikte yaşıyoruz nişanlımla, 3 kedimiz var. Bu aralar eşya almaya başlayacağız. Koltuklar perdeler mahvoldu kediler sağolsun değişecek onlar. Ama beyaz eşyalarım yatağım falan değişmeyeceği halde 20 bin masraf çıkıyor. Aklım almıyo cidden sanki diğer evlenenler komple herşeyi daha ucuza hallediyorlarmış gibi geliyor.

Komşunun tavuğu misali ben mi onların daha ucuza aldığını düşünüyorum acaba? Yoksa benim harcamam daha fazla mı oluyor cidden?

Yakın zamanda evlenecek ve evlenmiş olanlar vs sizin masraflarınız ne kadar tuttu? Bir akıl verir misiniz?
Ben en az 50 bin lira harcadım .keşkede harcamasaydm

İkeanin bazı şeyleri güzel ama değişik modelleri yok bende yakın zamanda çocuk odası bakmaya gittim ama pek birşey beğenemedim nedense mobilyacidan almak daha bir cazip geldi ev eşyaları için bence önce gezin ve fiyatlara bakın ona göre karar verin derim mutfak eşyalarını büyük bir marketten alabilirsiniz çokta güzel şeyler var gezince Özdilek Kipa Ikea metro gibi yerlerde

Back