• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev kurma maliyeti

Sana helal olsun. İdolümsün :rapci:
İstanbuldayım bende. Yenibosna pazar açık mıdır ki? Uğrayayım bende
Haftanın her günü açık ama pazar aşırı kalabalık oluyor. Hafta içi ya da akşam rahat bakarsiniz. Perde için bakırköy pazarına bakın. 150 cm zebra perdeyi 45 liraya aldım.

İkea bence pahalı değil, ekonomik. He illa ki daha uygun yer vardır ama bi sorun çıkarsa da arkasında durmazlar, verdiğiniz para çöp olur.

Kedi beslemediğim için bilmiyorum. Perdenin ömrü neden 1 ay oluyor? Yere kadar yaptırıyorsunuz da tırmalıyorlar mı?
şöyle ki normal evde nasıl davranması bilen koltuk kedileri olduğu gibi benimkiler gibi sokak kedileri de var. yani ne kadar sokak denirse artık bebekliklerinden beri bendeler. kuduruk oluyorlar canım. 3 kedi aynı anda oynamaya başlayınca koltukta üstünden uçan bir kedi ya da halıyı büzmüş patinaj çeken bir kedi görebiliyosun aynı zamanda. nasibi perde de alıyor tabi. hız kesemeyip koltuktan perdeye uçuyo ordan aşağı atlıyo falan. tırnağı geçirdiğinde perdenin işi bitti yani. ipini çekiyor perde büzüşüp yol yapıyor. ya da en sakin günde camdan kuş görüp perdeye pençe atıyo.. sankim cam yokmuş gibi.

Haftanın her günü açık ama pazar aşırı kalabalık oluyor. Hafta içi ya da akşam rahat bakarsiniz. Perde için bakırköy pazarına bakın. 150 cm zebra perdeyi 45 liraya aldım.
kalabalık malabalık gidicez artık. diğer günler gitme imkanımız olmuyor. bakırköy pazarı da cumartesiye denk geliyor. gidemiyorum 2-3 yıldır iş yüzünden

şöyle ki normal evde nasıl davranması bilen koltuk kedileri olduğu gibi benimkiler gibi sokak kedileri de var. yani ne kadar sokak denirse artık bebekliklerinden beri bendeler. kuduruk oluyorlar canım. 3 kedi aynı anda oynamaya başlayınca koltukta üstünden uçan bir kedi ya da halıyı büzmüş patinaj çeken bir kedi görebiliyosun aynı zamanda. nasibi perde de alıyor tabi. hız kesemeyip koltuktan perdeye uçuyo ordan aşağı atlıyo falan. tırnağı geçirdiğinde perdenin işi bitti yani. ipini çekiyor perde büzüşüp yol yapıyor. ya da en sakin günde camdan kuş görüp perdeye pençe atıyo.. sankim cam yokmuş gibi.

Anladım. O zaman mesela evde yokken ve akşamları çekmek için fon perde yaptır. Kumaşın adını bilmiyorum ama ketenin daha kalını oluyor. Onlar pamuklu olduğu için tırnağı geçtiğinde ip çekme, büzüşme vs yapmaz.

Açık renkler tercih edersen tül ve güneşlikten farkı olmaz ferahlık konusunda.

Ben bursada yasiyorum. Tekstil muhendisiyim o yuzden fiyatlarla ilgili olarak maliyetlendirme ve satis fiyati konusuyla ilgili bilgimi yazdim. Sizin de aldiginiz fiyatlar da makul. Gule gule kullanin
Teşekkür ederim. Bende bilmiyordum eskidjiyi. Eşimin akrabaları söyledi. Birde benim diğer esyalarim kaliteli diye istanbuldakileri orta kalite seçtim.

2013 yılında halı hariç
Koltuk takımı
Tv ünütesi
Tv
Yatak odası takımı
( hepsi kılim marka )
6.500 tuttu. . Bır daha kilim alıcam mııı ? Asla ! Kanepelrim coktu , bazanın suntası kırıldı vs.. ( koltuk alırsanız yaysız olanlar daha kalıtelı oluyormuş )

Anladım. O zaman mesela evde yokken ve akşamları çekmek için fon perde yaptır. Kumaşın adını bilmiyorum ama ketenin daha kalını oluyor. Onlar pamuklu olduğu için tırnağı geçtiğinde ip çekme, büzüşme vs yapmaz.

Açık renkler tercih edersen tül ve güneşlikten farkı olmaz ferahlık konusunda.
fon olarak dediklerine bakacağım mutlaka. onları kullanabilirim o zaman.
ama tülün üzerini çekemem evde yokken güneşi çok seviyorlar hem de camdan bakarlar hep. ben tül işini en ucuz ve en adi olarak halledip sürekli değiştirerek halledebilirim sanırım ancak.

2013 yılında halı hariç
Koltuk takımı
Tv ünütesi
Tv
Yatak odası takımı
( hepsi kılim marka )
6.500 tuttu. . Bır daha kilim alıcam mııı ? Asla ! Kanepelrim coktu , bazanın suntası kırıldı vs.. ( koltuk alırsanız yaysız olanlar daha kalıtelı oluyormuş )
iyiki söyledin canım bakmayalım madem hiç kilim markasına. aslında uygun baya fiyatları ama kalitesi çok kötü demek ki.

Geçtiğimiz yaz evlendim. Mobilyalar 20 bin beyaz eşyalar 10.500 halılar 1800 tül perde 800 tl tuttu :KK49:

Bak bu kanepeler bırcok dukkanda 6 bındrn baslıyor yanı adı sanı olan dukkanlarda ..
7E6130B1-8E39-43B0-916B-AFDF3D81E1F0.png

fon olarak dediklerine bakacağım mutlaka. onları kullanabilirim o zaman.
ama tülün üzerini çekemem evde yokken güneşi çok seviyorlar hem de camdan bakarlar hep. ben tül işini en ucuz ve en adi olarak halledip sürekli değiştirerek halledebilirim sanırım ancak.

Evin dışarıdan görülecek bir konumda veya katta değilse tülü de açık bırakabilirsin bence.

Hiç kedi beslemediğim için bilgim yok ev hallerinin nasıl olduğuna dair:) o yüzden aklıma gelmedi evde sıkılabilecekleri. Gerçi aksiyon sevdiklerine göre, tahmin etmeliydim:)

kalabalık malabalık gidicez artık. diğer günler gitme imkanımız olmuyor. bakırköy pazarı da cumartesiye denk geliyor. gidemiyorum 2-3 yıldır iş yüzünden
İyice gezmeden almayın. Alt kapıdan girişte bir firmada kampanya vardı. Koltuk takımı 2000 lira. İstenilen renkte yapıyorlar. Eve teslim. Tek sıkıntı teslimat günü evde beklemek. Benim bebeğim olduğu için hemen ev kurmam gerekiyordu. Biraz mutfak malzemesinden fiyata bakmadan aldım. Onuda öğrendim. Mahmutpaşada kürkçü han varmış. Pasabahcenin outlet mağazası varmış. Havlu nevresim içinde yine oraya bakacağım.

Evin dışarıdan görülecek bir konumda veya katta değilse tülü de açık bırakabilirsin bence.

Hiç kedi beslemediğim için bilgim yok ev hallerinin nasıl olduğuna dair:) o yüzden aklıma gelmedi evde sıkılabilecekleri. Gerçi aksiyon sevdiklerine göre, tahmin etmeliydim:)
aynen öyle aksiyon yaşanmadan olmuyor evde :KK45:

ev kedilerden dolayı bahçe katında :KK76:

canım ben öyle oturma takımı almayacağım. evim küçük. tek 3lü koltuk alacağım. bu siteye baktım önceden nişanlım 2. el vs dedi pek yanaşmadı.
Sıfır ırunlerde olıyor .. yarı yarıya fıyatlar oşabılıyor:)dekorozonda da ındırım varmış bir bak istersen

canım ben öyle oturma takımı almayacağım. evim küçük. tek 3lü koltuk alacağım. bu siteye baktım önceden nişanlım 2. el vs dedi pek yanaşmadı.
Sıfır ırunlerde olıyor .. yarı yarıya fıyatlar oşabılıyor:)dekorozonda da ındırım varmış bir bak istersen

İyice gezmeden almayın. Alt kapıdan girişte bir firmada kampanya vardı. Koltuk takımı 2000 lira. İstenilen renkte yapıyorlar. Eve teslim. Tek sıkıntı teslimat günü evde beklemek. Benim bebeğim olduğu için hemen ev kurmam gerekiyordu. Biraz mutfak malzemesinden fiyata bakmadan aldım. Onuda öğrendim. Mahmutpaşada kürkçü han varmış. Pasabahcenin outlet mağazası varmış. Havlu nevresim içinde yine oraya bakacağım.
çok sağol ya cidden tam nokta atışı yapıyorsun :KK45::KK200:

paşabahçeden dünya kadar bardak almam lazım. bugün baktım şarap kadehinin tek fiyatı 49 tl. tek bir tane kadeh. tokuşturamazsın bile. allah kahretsin şu internet sitelerindeki fiyatları.
outleti çok işimize yarayacak. tekrar teşekkürler:KK200:

Herkes ev eşyası yorumu yapmış bende kedilerle alakalı bişey yazım . :)

Kedılerın tırmalama tahtası var mı ?
Bizde eski evimizde kedilerin eşyalara zarar vermesini engellemezdik ama yenı evimize geçtiğimizde eşyalarıda yenıledık kedilere tırmala tahtası aldık .
Kediler esyalara dokundugu an kızdım ve tırmalama tahtasına götürdüm .
Şuan koltuklara yöneldiği an bakışım yetiyor..

Sende istersen yoksa onlarada bir kaç eşya al . Böylelikle sende rahat edersin

Back