• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev işlerini kolaylaştıracak püflerr...

cam temizliğinde clin gerçekten süper durulamaya kurulamaya gerek kalmasna süper temizliyo...ben dışı beyaz olanı kullanıyorum üzerinde limon resmi var gerçekten çok güzel temizliyor.

hani mutfak fayanslarının ocağa yakın yerlerinde minik minik yağ lekeleri oluyor, ancak sertçe bastırarak silince çıkıyor ya... bi de pamuğa azıcık aseton döküp silmeyi deneyin, kolaycacık çıkıyor. ben bunu parlak lake mutfak dolabında da denedim, zarar vermedi ama dolabın hammaddesine dikkat etmek gerekir, hepsinde olmaz. aynı şekilde kot pantolonuma dökülen uhu lekesini de asetonla çıkarmıştım ama daha narin bi kumaşta denediğimde kumaşın rengini açmıştı. yani kotta işe yarıyor, ama diğer kumaşlarda dikkat!!! siz yine de önce görünmeyen bir yerinde deneyin.

arkadaşlar bana acil yardım lazım :2:
bayramda halıma çay döküldü hemen bulaşık deterjanıyla sildim ama iz kaldı bi de bizim yeğenler tahta kalemiyle bi güzel leke yapmışlar küçük küçük... :20:
rahatsız olduğum için de bi türlü silemedim :43: şimdi hazır iyileşmişken sileyim diyorum ama neyle silsem geçer o lekeler bilemedim. burda arap sabunu filen diye öneriler gördüm ama halım açık renkli ve bi arkadaş açık renk halıda sabun iz bırakıyor sakın kullanma dedi.
ne yapıcam ben :25:

sirkeli suyla silmenizi tavsiye ederim biraz kokacaktır kuruyunca geçiyor

evi toparlarken, elimde bir sele gezdiriyorum. dağılan eşyaları o selede toplayıp. diğer odalara gidince yerlerine koyuveriyorum. benim çok işime yarıyor.

bir hafta camları- bir hafta halıları siliyorum.
cam kenarlarını temizlemek için bulaşık süngeriyle ve biraz deterjanla silebiliyorum. limonlu- karbonatlı suyu cam sil gibi kullanıyorum. hemen ardından cam beziyle heryrini siliyorum.

halıyı önce kalın yıkama fırçasıyla fırçalıyorum. bir kez daha süpürüyorum. sonra kosla elde kullanıyorum. yine fırçayla yayarak temizliyorum. bazen de halı için ayırdığım bir viledayı kullanıyorum. halılara sürüveriyorum. kuruyunca süpürgeye tutuyorum.

halı lekelerinde çamaşır deterjanını az ıslatarak kullanabilirsiniz. leke üzerine parmakla içten hafifce dışa doğru biraz bastırarak sürmek fayda veriyor. kuzenim otelde çalışırken öğrenmiş.

kaloriferlerindeki su haznesinin (havayı kurutmamak için takmak gerek) içine limon kabuğu atıyorum. ya da limon yağı damlatıyorum harika kokuyor.

ahşap mobilyaların tozunu aldıktan sonra, pamuklu bir beze biraz kokulu yağlardan damlata damlata siliyorum. hem cilalı gibi gözüküyor, hem de güzel kokuyor. lavanta ve melisa yağlarını kullnıyorum.

arkadaşlar bana acil yardım lazım :2:
bayramda halıma çay döküldü hemen bulaşık deterjanıyla sildim ama iz kaldı bi de bizim yeğenler tahta kalemiyle bi güzel leke yapmışlar küçük küçük... :20:
rahatsız olduğum için de bi türlü silemedim :43: şimdi hazır iyileşmişken sileyim diyorum ama neyle silsem geçer o lekeler bilemedim. burda arap sabunu filen diye öneriler gördüm ama halım açık renkli ve bi arkadaş açık renk halıda sabun iz bırakıyor sakın kullanma dedi.
ne yapıcam ben :25:

çay lekesi için forumda çokça bulaşık makinesi parlatıcısı diye okudum, bilgin olsun :)

bilgi paylaşımı çok güzel:29:
bende
1-kireçlenen kettle ı sirkeli suyla kaynatıyorum pırıl pırıl oluyor
2-kireçlenen cam sürahiyi'de ılık suya limon tuzu atıp bir gün bekletiyroum pırıl pırıl oluyor:28:
3-çaydan karamış çay kaşıklarını çamaşır sulu suda bekletiyorum
4-camları silerkende cam sil sıktıktan sonra gazeteyle kuruluyorum şahane oluyor
5-kıyafetlerime ya da masa örtülerine falan yağ damlatıysa o anda bulaşık deterjanıyla o bölgeyi yıkıyorum lekeden eser kalmıyor
benden de bu kadar uyguladıklarımı paylaştım:34:

Son düzenleme:
çaydanlıkların içininin kararmasından rahatsızsanız içine biraz çamaşır makinası deterjanı koyarak kaynatın. tıpkı yeni almışçasına bembeyaz oluyor ama sonra bolca durulayıp birkaç kere daha suyla kaynatmak lazım

elde yıkadığım bulaşıklara çamaşır suyu yerine sirke kullanıyorum.
hem sağlıklı hem parlatıyo hemde yumurta kokuları tavuk kokusu balık kokusu varsa hiçbirinden eser kalmıyo.
bi süre sonra sirkenin kokusu uçuyo zaten...

arkadaşlar komşumdan yeni birşey öğrendim. eski tüllerinden parçalar kesmiş mutfak için ayrı banyo için ayrı. süper parlatıyo muslukları duşakabini . fırını aspiratörü bununla ovuyo sonuç mükemmel

bu arada birşey sorucam 5 aylık bebeğim var . temizlik yapmak çok zor. Taze anneler nasıl çözümler buluyosunuz..

papatya canım aynı konudan bende muzdaribim sorma bebeğim 4 aylık artık böyle emimip uyumuyor oyun istiyor bende işten çıkıyorum evde bir tomar iş onuda bırakamıyorum ağlıyor ne yapıcağımı şaşırdım sabırla biraz kendi kendine oyun oynayacağı zamanı bekliyorum sabırla burdaki pratik biiligleride takip ediyorum işini çabuk yapmanı sağlayan fikirler var yaşasın KADINLAR KULÜBÜ

çelik görünümlü(inox) ürünlerdeki su vs lekelerine çözüm bulan var mı?

benim buzdolabı olsun bulasık makinesi olsun temizlik önerisinde ılık suyla siliniz yazıyordu bende öyle temizliyorum.ama eski iş yerindeyken inox temizleyici spreyler vardı onlarla temizliyodum cok da süper parlatıyordu :49:

Back