- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #28.701
Kışlık ne hazırlık yaptınız kızlar.Benim yapacaklarım bunlar ,birkısmını yaptım zaten. Darısıdiğerlerine inş.
Bamya (10 poşet) + Çilek reçeli (1 şişe)
Yeşil fasulye (6 poşet) + Kayısı reçeli (1 şişe)
Patlıcan yemeği (3 poşet) + Şeftali reçeli (1 şişe)
Karnıyarık (3 poşet) + Dut reçeli (1 şişe)
Dolma biber (5 poşet) + Erik marmelatı (1 şişe)
Karışık kızartma(10 poşet) + Vişne reçeli (1 şişe)
Maydonoz (3 poşet) + Acılı (8 şişe)
Semizotu (3 poşet) + Melemen (10 şişe)
Domates (1 poşet) + Domates (5 şişe)
Doğranmış biber(5 poşet) + Komposto (2 b şişe)
Çiçek dolması (3 poşet) + Karışık közleme (3 k şişe)
Pizza harcı (10 poşet) + Kırmızı biber turşusu (5 şişe)
Göğ domates (2 poşet) + Kornişon turşu (3*2lt şişe)
Yaprak sarması (5 poşet) + Fasulye turşusu (2 lt şişe)
Kabak dolması (2 poşet) + Biber turşusu (2lt şişe)
vişne (2 poşet) + Karışık Turşu (2*2lt şişe)
Kahvaltılık sos (3 şişe)
Domates rendeli turşu (1 k.şişe)
Domates suyu (20 bardak)
Salça (5*2lt şişe)
kabak biber patlıcan kırmızı biber kızartıyorum 1 er yemelik poşetliyorum,soğuyunca dondurucuya atıyorum.Kışında patates kızartırken dondurucudan çıkartıp patatesleri yağdan almadan 5 dk önce içine atıyorum hepsi birlikte kızarmış oluyo.Biberleri kızartmadanda koyuyorum ince ince doğrayp poşetleyip atıyorum kışında melene yemek börek içine atıveriyorum tavsiye ederim.Maşallah maşallah ben hiç bir şey yapamadım daha
Canım o kızartmaları kızartma mı dondurucuya koyuyorsun biber aldım dondurucuya koymayı düşünüyorum ama tadı nasıl olur hiç denemedim nasıl yapayim onu
şişede olanları zaten kaynatıp koyuyorum şimdi buzdolabına kışında kilere kaldırıyorum.Bamya ve yeşil fasulyeyi ayıklayıp (fasulyeyi doğrayıp) hiç pişirmeden çiğ olarak poşete koyuyorum poşetin en üstünede acı biber ve 2 tane domatesi doğrayıp kapatıyorum,kışın domatesi hazır oluyo kavurup suyunu döküveriyorum düdüklüye.Patlıcan yemeğini domates ve biberle kavurup koyuyorum susuz olcak ama çiğ koyunca patlıcanın rengi değişiyo.Karnıyarığıda kızartıyorum poşetin en üstüne yine domates biber ve maydonoz koyuyorum içine yaparken hazır oluyo.Kızartma için bütün hepsini karışık kızartıyorum tek yemelik poşetleyip atıyorum.Maydonozu ayıklayıp koyuyorum,böreklere güzel oluyo.Dolmaları doldurup üstüne domates dizip pet tabaklara koyuyorum düdüklüye atıp pişiyo hemen .Göğ domatesi doğrayıp atıyorum pişirirken içine az bulgur atıp sarımsaklı yoğurtla yeriz.Oğlum pizaaya bayılır o yüzden çok koyarım malzemesini.Domates yeşil biber kırmızı biber salam sosis zeytin mısır hepsini doğrayıp karıştırıp 2 tepsilik poşetlere koyuyorum kışın işten gelirkende fırından ekmek ahmuru alıp üstüne diziveriyorum.Yazdan bu hazırlıkları yapmazsam kışın hiç yetiştiremiyorum . Bu yıl en büyüğünden dondurucu aldım şimdiden doldu gibielinize sağlık peki bunları direk dolaba koyuyormusunuz nasıl yapıyorsunuz ?
Hay maşallah, ellerine sağlık. Okurken yoruldum, bi yandan mest oldum:) afiyetle yiyin.. Darısı bize diyelim, yapmadık daha bişeyşişede olanları zaten kaynatıp koyuyorum şimdi buzdolabına kışında kilere kaldırıyorum.Bamya ve yeşil fasulyeyi ayıklayıp (fasulyeyi doğrayıp) hiç pişirmeden çiğ olarak poşete koyuyorum poşetin en üstünede acı biber ve 2 tane domatesi doğrayıp kapatıyorum,kışın domatesi hazır oluyo kavurup suyunu döküveriyorum düdüklüye.Patlıcan yemeğini domates ve biberle kavurup koyuyorum susuz olcak ama çiğ koyunca patlıcanın rengi değişiyo.Karnıyarığıda kızartıyorum poşetin en üstüne yine domates biber ve maydonoz koyuyorum içine yaparken hazır oluyo.Kızartma için bütün hepsini karışık kızartıyorum tek yemelik poşetleyip atıyorum.Maydonozu ayıklayıp koyuyorum,böreklere güzel oluyo.Dolmaları doldurup üstüne domates dizip pet tabaklara koyuyorum düdüklüye atıp pişiyo hemen .Göğ domatesi doğrayıp atıyorum pişirirken içine az bulgur atıp sarımsaklı yoğurtla yeriz.Oğlum pizaaya bayılır o yüzden çok koyarım malzemesini.Domates yeşil biber kırmızı biber salam sosis zeytin mısır hepsini doğrayıp karıştırıp 2 tepsilik poşetlere koyuyorum kışın işten gelirkende fırından ekmek ahmuru alıp üstüne diziveriyorum.Yazdan bu hazırlıkları yapmazsam kışın hiç yetiştiremiyorum . Bu yıl en büyüğünden dondurucu aldım şimdiden doldu gibiBu yıl domatesi fazla kaynatcam salça yerine yemeklerde çok güzel oluyo
Kışlık ne hazırlık yaptınız kızlar.Benim yapacaklarım bunlar ,birkısmını yaptım zaten. Darısıdiğerlerine inş.
Bamya (10 poşet) + Çilek reçeli (1 şişe)
Yeşil fasulye (6 poşet) + Kayısı reçeli (1 şişe)
Patlıcan yemeği (3 poşet) + Şeftali reçeli (1 şişe)
Karnıyarık (3 poşet) + Dut reçeli (1 şişe)
Dolma biber (5 poşet) + Erik marmelatı (1 şişe)
Karışık kızartma(10 poşet) + Vişne reçeli (1 şişe)
Maydonoz (3 poşet) + Acılı (8 şişe)
Semizotu (3 poşet) + Melemen (10 şişe)
Domates (1 poşet) + Domates (5 şişe)
Doğranmış biber(5 poşet) + Komposto (2 b şişe)
Çiçek dolması (3 poşet) + Karışık közleme (3 k şişe)
Pizza harcı (10 poşet) + Kırmızı biber turşusu (5 şişe)
Göğ domates (2 poşet) + Kornişon turşu (3*2lt şişe)
Yaprak sarması (5 poşet) + Fasulye turşusu (2 lt şişe)
Kabak dolması (2 poşet) + Biber turşusu (2lt şişe)
vişne (2 poşet) + Karışık Turşu (2*2lt şişe)
Kahvaltılık sos (3 şişe)
Domates rendeli turşu (1 k.şişe)
Domates suyu (20 bardak)
Salça (5*2lt şişe)
çocuklardan boş vakit kaldıkça yapmaya çalışıyorum,daha hepsi bitmedi.Cmt de işten yarım gün izin alabilirsem kaynanamla acılı yapcaz inş.Bunları nasıl yapıyosun yahuu
çocuklardan boş vakit kaldıkça yapmaya çalışıyorum,daha hepsi bitmedi.Cmt de işten yarım gün izin alabilirsem kaynanamla acılı yapcaz inş.
çocuklardan boş vakit kaldıkça yapmaya çalışıyorum,daha hepsi bitmedi.Cmt de işten yarım gün izin alabilirsem kaynanamla acılı yapcaz inş.
genelde iş çıkışı fırından 3 ekmeklik hamur alıyorum iki tepsiye yağlayıp hamuru yayıyorum üzerine acılı sürüp kaşar rendeliyorum .Pizza harcım zaten dondurucuda hazır oluyo hemen üzerine atıp fırına veriyorum.Pizza harcının içerisine salam +çok az minik küp doğranmış domates + konserve mısır + yeşil ve siyah zeytin + varsa sosis + yeşil ve kırmızı biber ince doğruyorum ,hepsini büyük bir kapta karıştırıp ikişer tepsilik malzemeleri dondurucuya koyuyorum.pizza harcını merak ettim tarif verebilirmisin
kayseriliyim ama nevşehirde yaşıyorum .Eşim nevşehirli 11 yıl oldu .Bu arada nevşehirlimisin
kayseriliyim ama nevşehirde yaşıyorum .Eşim nevşehirli 11 yıl oldu .
kolay gelsinYapılacaklar...
-Fırının içi temizlencek.
-Yatak odasındaki sifonyer yerleştirilcek.
-Balkonlar yıkanıcak.
-Yemek yapılcak.(Doğalgaz bağlanmadı henüz.Fırın yemeği yapabilirim.)
-Evim temiz daha haftasonu daha yeni taşındım heryer tertemiz..Ama bir vileda ile temizleyebilirim
Bugünlük bu kadar yaparsam çok bilee
Ütü yapmayı çok severim, yaz kış hiç farketmez. Kıyafetler ütüsüz durduğunda afakanlar basıyor beni :)
Ev temizliği desen zaten çok titiz olduğum için kesinlikle her yer her daim temizdir. Temizlik yapmayı da çok severim.
Yemek yapmayı bilmiyorum, öğrenmekte hiç istemiyorum.
Onun dışındaki her şeyi seve seve yapıyorum sıkıntı yok
temizlik yapmayı temiz olmayı titiz olmayı herkes sever. Fakat yorgunluk ve vakitsizlik insanı mahvediyor. Sabah 7,30da evden çık akşam 7de eve gel. Yemek yap yemek ye bulaşık yıka etrafı toparla e bide çay iç saat oldu 11Şimdi diceksiniz birğün önceden yap yemeğini... Yapıncada olmuyor salatasıydı çorbasıydı mutlaka birşeyler çıkıyor... Evlimisiniz bilmiyorum ama hayat size güzel gibi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?