En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010

Maşallah maşallah ben hiç bir şey yapamadım daha
Canım o kızartmaları kızartma mı dondurucuya koyuyorsun biber aldım dondurucuya koymayı düşünüyorum ama tadı nasıl olur hiç denemedim nasıl yapayim onu

kabak biber patlıcan kırmızı biber kızartıyorum 1 er yemelik poşetliyorum,soğuyunca dondurucuya atıyorum.Kışında patates kızartırken dondurucudan çıkartıp patatesleri yağdan almadan 5 dk önce içine atıyorum hepsi birlikte kızarmış oluyo.Biberleri kızartmadanda koyuyorum ince ince doğrayp poşetleyip atıyorum kışında melene yemek börek içine atıveriyorum tavsiye ederim.

elinize sağlık peki bunları direk dolaba koyuyormusunuz nasıl yapıyorsunuz ?
şişede olanları zaten kaynatıp koyuyorum şimdi buzdolabına kışında kilere kaldırıyorum.Bamya ve yeşil fasulyeyi ayıklayıp (fasulyeyi doğrayıp) hiç pişirmeden çiğ olarak poşete koyuyorum poşetin en üstünede acı biber ve 2 tane domatesi doğrayıp kapatıyorum,kışın domatesi hazır oluyo kavurup suyunu döküveriyorum düdüklüye.Patlıcan yemeğini domates ve biberle kavurup koyuyorum susuz olcak ama çiğ koyunca patlıcanın rengi değişiyo.Karnıyarığıda kızartıyorum poşetin en üstüne yine domates biber ve maydonoz koyuyorum içine yaparken hazır oluyo.Kızartma için bütün hepsini karışık kızartıyorum tek yemelik poşetleyip atıyorum.Maydonozu ayıklayıp koyuyorum,böreklere güzel oluyo.Dolmaları doldurup üstüne domates dizip pet tabaklara koyuyorum düdüklüye atıp pişiyo hemen .Göğ domatesi doğrayıp atıyorum pişirirken içine az bulgur atıp sarımsaklı yoğurtla yeriz.Oğlum pizaaya bayılır o yüzden çok koyarım malzemesini.Domates yeşil biber kırmızı biber salam sosis zeytin mısır hepsini doğrayıp karıştırıp 2 tepsilik poşetlere koyuyorum kışın işten gelirkende fırından ekmek ahmuru alıp üstüne diziveriyorum.Yazdan bu hazırlıkları yapmazsam kışın hiç yetiştiremiyorum . Bu yıl en büyüğünden dondurucu aldım şimdiden doldu gibi Bu yıl domatesi fazla kaynatcam salça yerine yemeklerde çok güzel oluyo

Hay maşallah, ellerine sağlık. Okurken yoruldum, bi yandan mest oldum:) afiyetle yiyin.. Darısı bize diyelim, yapmadık daha bişey

Bunları nasıl yapıyosun yahuu

dünkü yaptıgım işler ütü beş el çamaşır katladım yerleştirdi üç balkon yıkandı bir el bulaşık makinası boşaltıldı bir el
dolduruldu çalıştırıldı banyo havluları yıkandı bir el çamaşır yıkandı

pizza harcını merak ettim tarif verebilirmisin
genelde iş çıkışı fırından 3 ekmeklik hamur alıyorum iki tepsiye yağlayıp hamuru yayıyorum üzerine acılı sürüp kaşar rendeliyorum .Pizza harcım zaten dondurucuda hazır oluyo hemen üzerine atıp fırına veriyorum.Pizza harcının içerisine salam +çok az minik küp doğranmış domates + konserve mısır + yeşil ve siyah zeytin + varsa sosis + yeşil ve kırmızı biber ince doğruyorum ,hepsini büyük bir kapta karıştırıp ikişer tepsilik malzemeleri dondurucuya koyuyorum.

Yapılacaklar...

-Fırının içi temizlencek.
-Yatak odasındaki sifonyer yerleştirilcek.
-Balkonlar yıkanıcak.
-Yemek yapılcak.(Doğalgaz bağlanmadı henüz.Fırın yemeği yapabilirim.)
-Evim temiz daha haftasonu daha yeni taşındım heryer tertemiz.. Ama bir vileda ile temizleyebilirim

Bugünlük bu kadar yaparsam çok bilee

kolay gelsin

Dün oturma odasını süpürüp sildim toz aldım halının lekeli yerlerini sildim 3 makina çamaşır katladım 3 makina çamaşır yıkadım onları katladım

Ütü yapmayı çok severim, yaz kış hiç farketmez. Kıyafetler ütüsüz durduğunda afakanlar basıyor beni :)
Ev temizliği desen zaten çok titiz olduğum için kesinlikle her yer her daim temizdir. Temizlik yapmayı da çok severim.
Yemek yapmayı bilmiyorum, öğrenmekte hiç istemiyorum.
Onun dışındaki her şeyi seve seve yapıyorum sıkıntı yok

temizlik yapmayı temiz olmayı titiz olmayı herkes sever. Fakat yorgunluk ve vakitsizlik insanı mahvediyor. Sabah 7,30da evden çık akşam 7de eve gel. Yemek yap yemek ye bulaşık yıka etrafı toparla e bide çay iç saat oldu 11 Şimdi diceksiniz birğün önceden yap yemeğini... Yapıncada olmuyor salatasıydı çorbasıydı mutlaka birşeyler çıkıyor... Evlimisiniz bilmiyorum ama hayat size güzel gibi..

Evliyim. Aynı şeyleri bende yaşıyorum.
Sadece iş saatleri konusunda şanslıyım sanırım. 7de evden çıkıyorum 5,5da evde oluyorum.
Çoğu şeyi eşimle birlikte yaptığımız için daha çabuk oluyor her şey.
Temizlik konusu da haftasonu 1 günümü temizliğe ve ütüye ayırıyorum.
Evim çook büyük değil bu nedenle temizlik 1-2 saatten uzun sürmüyor. Haftaiçi çok yorgun olmadığım zamanlarda evi kabataslak süpürürüm haftasonu çok pis olmuyor bu yüzden.
Eş konusunda da çok şükür şanslıyım. Eşimin annesi çalıştığından dolayı bekarken annesine çok yardım etmiş
Bu yüzden yemeğe de temizliğe de yatkın. Sağolsun bana çok yardımı dokunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…