En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
kızlar günaydın dünkü işleri yaptım
bu gün yapacaklarım ayakablıgı silmek
bulaşık makinasındaki yıkanmışları dizmek
çöpleri atmak kovasını yıkamak
bir oda süpürüp silmek ütü yapmak dün kızım biraz yapmıştı ütü
kalanını ütülemek :temizlik::temizlik:

ev işlerine başlamak için nasıl motive oluyorsunuz? Sıcaklardan dolayı klimalı odadan dısarı cıkamıyorum orda yatıp kaldım yaklasık 1 haftadır boyle ve evde işler dağ gibi birikti sürekli yatmaktan kendimi halsiz ve hasta hissediyorum

bu gün işlerim 2 el çamaşır yıkanacak oturma odası süpürülüp silinecek
elde çıkanbulaşıklar yıkanacak çükünkü makinam bozuldu :skandal::skandal:
üç gündür elde yıkyoruz serviz çagırmadık daha belki bugün çagırır eşim balkonla da yıkanacak:temizlik::temizlik:

bende kaç gündür evi salmıştım,dün baktım olmuyo eşim gelene kadar balkon yıkadım bulgur pilavı cacık salata yaptım,balkon yıkadım,nevresimleri çıkardım makinaya attım,evdeki dağınıklığı toparladım,eşim gelincede verdim kzıı eşime,yemek yedik,bulaşık makinasındaki temizleri dizdim,kirlileri tekrar dizdim makinayı çalıştırdım,evi süpürdüm,çamaşır astım,evi süpürdüm,3 makina katlanacak çamaşır vardı onları katladım ama yerleştiremedim.Bugünde katladığım çamaşırları yerleştircem tekrar bi süpürge tutup silmem lazım evi , toz alcam,yemek yapılacak,bulaşık makinasındakiler dizilecek,3 gündür yetişirse ütü yapcam diyorum bakalımk bugün yetişecekmi

bende kaç gündür evi salmıştım,dün baktım olmuyo eşim gelene kadar balkon yıkadım bulgur pilavı cacık salata yaptım,balkon yıkadım,nevresimleri çıkardım makinaya attım,evdeki dağınıklığı toparladım,eşim gelincede verdim kzıı eşime,yemek yedik,bulaşık makinasındaki temizleri dizdim,kirlileri tekrar dizdim makinayı çalıştırdım,evi süpürdüm,çamaşır astım,evi süpürdüm,3 makina katlanacak çamaşır vardı onları katladım ama yerleştiremedim.Bugünde katladığım çamaşırları yerleştircem tekrar bi süpürge tutup silmem lazım evi , toz alcam,yemek yapılacak,bulaşık makinasındakiler dizilecek,3 gündür yetişirse ütü yapcam diyorum bakalımk bugün yetişecekmi
bende dün balkon yıkadım elde mulaşık yıkandı taziyeye gidildi akşam yemekli misafirim varıdı
bir el çamaşır yıkandı serildi toplandı akşam hasta ziyaretine gidildi

bu aralar hepimiz tembeliz galiba hiç kimse içaçıcı insanı temizliğe sürükleyen paylaşımlar yapmamış

Inanırmısın sadece yatak odasının cekmecelerini yani içlerini sildim düzenledim annem gelmişti 1 saatligine onada yemeği yaptrdim 2 saattrde 2 cocugum uyuyor benden tık yok koltukta Çakıldım kaldım ev aldı başını gdior insan kalkar iki is yapar carsamba günü akşamı çocuklar uyurken kışlık için kavonozlara bseyler yaptım gece baya geç yattım yorgunum die hala onu bahane ediyorum

Inanırmısın sadece yatak odasının cekmecelerini yani içlerini sildim düzenledim annem gelmişti 1 saatligine onada yemeği yaptrdim 2 saattrde 2 cocugum uyuyor benden tık yok koltukta Çakıldım kaldım ev aldı başını gdior insan kalkar iki is yapar carsamba günü akşamı çocuklar uyurken kışlık için kavonozlara bseyler yaptım gece baya geç yattım yorgunum die hala onu bahane ediyorum
evet biraz bahane olmuş galiba :KK48: bende dün yemek yaptım,bulaşıkları dizdim,makinaya çamaşır attım,serdim,mutfakta sadece 1 çekmece düzenleyebildim hemen ütüye başladım tam 3 saat ütü yaptım,ayıptır söylemesi 1 aydır ütü yapmıyordum giyecek bişi kalmamıştı artık.Ben tertip düzene bayılırken her hafta cam silip mutfak dolaplarını silerken niye böyle oldum yaaa:silah:

evet biraz bahane olmuş galiba :KK48: bende dün yemek yaptım,bulaşıkları dizdim,makinaya çamaşır attım,serdim,mutfakta sadece 1 çekmece düzenleyebildim hemen ütüye başladım tam 3 saat ütü yaptım,ayıptır söylemesi 1 aydır ütü yapmıyordum giyecek bişi kalmamıştı artık.Ben tertip düzene bayılırken her hafta cam silip mutfak dolaplarını silerken niye böyle oldum yaaa:silah:
dün yaptıklarım üç el çamaşır yıkandı serildi toplandı kışlık patlıcan biber dolmalık oyuldu asıldı kuru sogan
alındı kaslara konuldu kızım navlade yardım eti bir el bulaşık yıkandı makinada çok şükür makinam yapılda evelki gün:hamarat::temizlik::temizlik:

kimseler yok bura bayagı sesiz kaldı:KK12::KK12:
geldim geldim ama gerçekten çok sessiz bir topik oldu burası eskiden burayı okuyup iştaha gelir eve gider temizlik yapardım şimdi hiç yapasım yok.
cmt iş çıkışı çocukları aldım çarşıya çıktım oğlum kızıma baktı bende lazere girdim çıktım hemen.Eve geçtim banyo-wc temizledi,ütülenmişleri yerleştirdim,katlanmış çamaşırları kaldırdım,mutfağı topladım,balkon yıkadım,valiz hazırladım.Çamaşır astım.Kayseriye yeğen sevmeye gittim akşam orda kaldık sabahta erkenden köye gittik.Patlıcan kırmızı biber sarımsak ve maydonoz aldım.Patlıcan ve biberi közledim diğerlerinide doğrayıp şişelere koydum,5 şişe oldu kışa hazırlık.Yeşil fasulye doğradım 3 poşette .1 poşette karnıyarık kızarttım koydum.Akşam 9:30 du eve geldiğim.Balkondaki çamaşırları topladım.Kızı oğlanı banyo yaptırdım bende yapayım derken kızı uyuturken uyuyakalmışım.Sabah ta kalkamadım işe geç kaldım,sabah köyden gelenleri acele dolaba koydum poşetleriyle.Akşam gidince poşettekiler (biber + domates + fasulye + dolmabiber + semizotu)temizlenip yıkanacak yerleştirilecek.Çamaşır yıkanıp asılacak,dün toplananlar katlanıp yerleştirilecek.Semizotu yemeği yapayım diyorum.Domatesi çok topladım evde kalanlarda var hepsini kıyma makinasında çekip pet bardakla dondurucuya koycam,sonra bardaktan çıkarıp poşetlerim hepsini.Zaten 15-20 bardak olsa yeter kışın çorbalara atıyorum çok lezzetli oluyo

Kışlık ne hazırlık yaptınız kızlar.Benim yapacaklarım bunlar ,birkısmını yaptım zaten. Darısıdiğerlerine inş.:halay:

Bamya (10 poşet) + Çilek reçeli (1 şişe)
Yeşil fasulye (6 poşet) + Kayısı reçeli (1 şişe)
Patlıcan yemeği (3 poşet) + Şeftali reçeli (1 şişe)
Karnıyarık (3 poşet) + Dut reçeli (1 şişe)
Dolma biber (5 poşet) + Erik marmelatı (1 şişe)
Karışık kızartma(10 poşet) + Vişne reçeli (1 şişe)
Maydonoz (3 poşet) + Acılı (8 şişe)
Semizotu (3 poşet) + Melemen (10 şişe)
Domates (1 poşet) + Domates (5 şişe)
Doğranmış biber(5 poşet) + Komposto (2 b şişe)
Çiçek dolması (3 poşet) + Karışık közleme (3 k şişe)
Pizza harcı (10 poşet) + Kırmızı biber turşusu (5 şişe)
Göğ domates (2 poşet) + Kornişon turşu (3*2lt şişe)
Yaprak sarması (5 poşet) + Fasulye turşusu (2 lt şişe)
Kabak dolması (2 poşet) + Biber turşusu (2lt şişe)
vişne (2 poşet) + Karışık Turşu (2*2lt şişe)
Kahvaltılık sos (3 şişe)
Domates rendeli turşu (1 k.şişe)
Domates suyu (20 bardak)
Salça (5*2lt şişe)

Kışlık ne hazırlık yaptınız kızlar.Benim yapacaklarım bunlar ,birkısmını yaptım zaten. Darısıdiğerlerine inş.:halay:

Kahvaltılık sos (3 şişe)
Domates suyu (20 bardak)
Salça (5*2lt şişe)
elinize sağlık peki bunları direk dolaba koyuyormusunuz nasıl yapıyorsunuz ?

Kahvaltılık sos (3 şişe)
Domates suyu (20 bardak)
Salça (5*2lt şişe)
o hamarat hanım kışın sana geliriz eline saglık:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Back