En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Cam silme konusunda tavsiyesi olan var mı?
İlk sayfadaki şampuanla silip durulamak yeterli oluyor mu?
Herkese kolay gelsin vee herkesin evi hep pırıl pırıl olsun inşallah :)

Ben sampuanla siliyorum valla pırıl pırıl oluyor balkon canlarım silincek aslında benim de kalkıp silsem hiç fena olmaz

Cam silme konusunda tavsiyesi olan var mı?
İlk sayfadaki şampuanla silip durulamak yeterli oluyor mu?
Herkese kolay gelsin vee herkesin evi hep pırıl pırıl olsun inşallah :)
mrb öncelikle hoşgeldin aramıza :rapci:ben suya biraz ersağ genel temizlik katıyorum mikrofiber bezlede 1 defa siliyorum kurulamaya gerek yok :halay:

ben cmt günü işten öğleden sonra izin aldım kaynanam ve halamla mantı makarna çorba kestik, akşamınada halamın nevşehirde son günü olduğu için ürgüpe onu gezdirmeye gittik bu hafta halam sayesinde çok gezdim.Normalde temizlik yapmaktan gezmeye vakit kalmaz.Pazar günü evi güzelce süpürdüm sildim toz aldım,banyo wc yıkadım,balkon yıkadım,yemek yendi,bulaşık yıkandı,pazara gittim,aldıklarımı yıkadım buzdolabına yerleştirdim,2 küçük şişeyle karışık turşu kurdum,bamya ayıkladım 2 poşet dondurucuya koydum,taze sarı fasulye aldım onları ayıkladım kırdım dondurucuya koydum.çamaşırlar asıldı toplandı,tekrar asıldı artık kalanını bugün toplucam,
Akşamada patlıcan salatası yapcam birazda dünden kalan çorbam var,kuruyan mantı makarna ve çorbayı yerleştircem,mutfak dolaplarını silcem,eşim gelincede kıza bakar bende ütü yaparım inş ,ayy şimdiden çok yoruldum

ben cmt günü işten öğleden sonra izin aldım kaynanam ve halamla mantı makarna çorba kestik, akşamınada halamın nevşehirde son günü olduğu için ürgüpe onu gezdirmeye gittik bu hafta halam sayesinde çok gezdim.Normalde temizlik yapmaktan gezmeye vakit kalmaz.Pazar günü evi güzelce süpürdüm sildim toz aldım,banyo wc yıkadım,balkon yıkadım,yemek yendi,bulaşık yıkandı,pazara gittim,aldıklarımı yıkadım buzdolabına yerleştirdim,2 küçük şişeyle karışık turşu kurdum,bamya ayıkladım 2 poşet dondurucuya koydum,taze sarı fasulye aldım onları ayıkladım kırdım dondurucuya koydum.çamaşırlar asıldı toplandı,tekrar asıldı artık kalanını bugün toplucam,
Akşamada patlıcan salatası yapcam birazda dünden kalan çorbam var,kuruyan mantı makarna ve çorbayı yerleştircem,mutfak dolaplarını silcem,eşim gelincede kıza bakar bende ütü yaparım inş ,ayy şimdiden çok yoruldum

Maşallah canım kışlığa başlamışsın.daha benim önce buzluğu temizleyip öyle başlamam lâzım. patlıcan salatası istedi canım :kk77: olsada yesem
Salona güvercin girdi hayvancağız hayatından memnun bişekilde bizi izliyo bizde onu tabiki

Selamlar arkadaslar
İş yaptikca ugruyrum buralara:KK70:
Bugun
Kuruyan çamaşırlar katlandi yerlesti
Nevresimler yikandi kurudu katlandi
Yedek nevresim takildi
Balkonlar silindi
Toz alindi
Mutfak dolap kapaklari,ocak,masa bir guzel silindi
Buz dolabi silindi
Oglum yikandi sonra
Banyo yikandi
Dun
Wc yikandi
Yerler silindi
Iki makina camasir yikandi
Yemek yapildi
Kurabiye yapildi
Yemek biraz var bi şeyler yaparim yanina
Bulasik makinasıni çalıştırdım bitince yerleşecek.

Çalışan bir bayan olarak sabah kalkıp işe geldim doğal olarak bir iş yapmadım :kahve:
Ama eve gidince yapacaklarım aklımda

1-Dün yıkayıp, doğradığım taze fasülyemi yapıcam
2-Balkon yıkıcam.
3-Dört tane yorgan havalandırıp hurçlucam

NOT: Ev taşıcam 2 hafta sonra :KK54: Ev topluyorum.

Hanımlar merhaba:KK54:
Temizlik konusunda sanırım hepinizin bilgilerine ihtiyacım var.

Normalde topiğe yazamıyorum, yazmadığım için cevap verilmez diye bir kuralınız yoktur umarım :dua:
Temizlikle pek haşır neşir değilim aslında.
Genel olarak ev süpürüp silmeden ve toz almadan başka bir şey yapamadım bu nedenle bu haftaiçi temizlikçi gelecek evime

Benim sorunum, neresi hangi deterjanla silinir?:işsiz:
Mesela pencere kenarları ciflenirse temiz olur mu? Camları silmek için ne kullanmak gerek? Çamaşır suyu ile silebileceğim yerler neresi.
Mutfak dolaplarını silerken ne kullanmalıyım?
Davlumbazın yağlanmış kısmı ne ile temizlenir.
Bir de koltuklar :) hangi marka ne kullanmalıyım.
(koltuklarım bu ara tüyleniyor neden olduğunu anlamadım. o yüzden sildireceğim. geçer değil mi:KK64:)
Beni aydınlatır mısınız rica etsem :temizlik:

Ben sampuanla siliyorum valla pırıl pırıl oluyor balkon canlarım silincek aslında benim de kalkıp silsem hiç fena olmaz

Pencereleri mi şampuanla siliyorsunuz :KK57:
İlk defa duydum
Normal bildiğimiz şampuan di mi elidor, dove, panten vs gibi o_O

mrb öncelikle hoşgeldin aramıza :rapci:ben suya biraz ersağ genel temizlik katıyorum mikrofiber bezlede 1 defa siliyorum kurulamaya gerek yok :halay:

Ersağ genel temizlik nedir acaba :oops:

Temizlik konusunda sanırım hepinizin bilgilerine ihtiyacım var.:dua:
Genel olarak ev süpürüp silmeden ve toz almadan başka bir şey yapamadım bu nedenle bu haftaiçi temizlikçi gelecek evime

Mesela pencere kenarları ciflenirse temiz olur mu? Camları silmek için ne kullanmak gerek? Çamaşır suyu ile silebileceğim yerler neresi.
(koltuklarım bu ara tüyleniyor neden olduğunu anlamadım. o yüzden sildireceğim. geçer değil mi:KK64:)

İlk defa duydum

evet bende merak ediyorum bunların cevaplarını :)

evet bende merak ediyorum bunların cevaplarını :)

Benim bunu öğrenmeye acil ihtiyacım var çünkü kadın geldiğinde elimde yeterli temizlik malzemesi olması lazım.

Kendi getiriyor mu, hangi deterjanları istiyor heyecandan soramadım :D
Ama genel olarak bir çamaşır suyu, cif, kir ve kireç sökücü, yağ çözücü elimde olsa yeter mi o_O

Burdan cevap gelsin ona göre gidip alıcam :KK55:

Benim bunu öğrenmeye acil ihtiyacım var çünkü kadın geldiğinde elimde yeterli temizlik malzemesi olması lazım.

Kendi getiriyor mu, hangi deterjanları istiyor heyecandan soramadım :KK70:
Ama genel olarak bir çamaşır suyu, cif, kir ve kireç sökücü, yağ çözücü elimde olsa yeter mi o_O

Burdan cevap gelsin ona göre gidip alıcam :KK55:

Bende kadın alıyorum bol bol toz bezi ayarla. Çamaşırsuyu yağ çözücü tuvalet banyo için marc filan alıyorum ben. Ama daha iyi deterjan tavsiyelerine ihtiyacım var

Bende kadın alıyorum bol bol toz bezi ayarla. Çamaşırsuyu yağ çözücü tuvalet banyo için mark filan alıyorum ben. Ama daha iyi deterjan tavsiyelerine ihtiyacım var

Aaa evet toz bezi.
Listemin başında yer alsın.
Şuan bende çamaşır suyu , cilit bang kir ve kireç çözücü, pronto ahşap temizleyici, mr muscle konsantre yüzey temizleyici ve ciflerim var. Birde kosla var ama sanırım sadece çamaşırlar için, normalde halı ve koltuk için olanıda var keşke ondan olsaymış :işsiz:

Dipnot* bu mesaj aşırı acemilik içerir. :olamaz:

Aaa evet toz bezi.
Şuan bende çamaşır suyu , cilit bang kir ve kireç çözücü, pronto ahşap temizleyici, mr muscle konsantre yüzey temizleyici ve ciflerim var. Birde kosla var ama sanırım sadece çamaşırlar için, normalde halı ve koltuk için olanıda var keşke ondan olsaymış :işsiz:

Bende koslayı kullanmak istiyorum. Kokusu kalıcıymış. :KK51:

Aaa evet toz bezi.

Birde tozları almak için higgenic diye bir deterjan var çooook güzel kokuyor bimde filan satılıyor 4-5 TL birşey. Bi dene istersen. :KK5:

Temizlik konusunda sanırım hepinizin bilgilerine ihtiyacım var.

Normalde topiğe yazamıyorum, yazmadığım için cevap verilmez diye bir kuralınız yoktur umarım :dua:
Temizlikle pek haşır neşir değilim aslında.

İlk defa duydum

Netten bakarsan ersağ diye ürünlerini çok kullanıyorum ben.Genel temizliğin kokusuna bayılıyorum oğlum astım hastasıydı ersağ ürünlerini kulladığımdanmı bilmiyorum öylemi denk geldi çok şükür şimdi sadece ilkbaharda şikayetleri oluyo.Genel temizlik çam kokulu astıma çok iyi geliyo çam kokusu.Ersağın yağ çözücüsü ellerime hiç zarar vermiyo,genel temizliğinin içine 1 damlada damla konsantre döküyorum ki içime sinsin.Halı ve perdeler için koltuklar için ayrı ayrı ürünleri var .Ama temizlikçi gelecekse daha kimyasal ürünleri kullanmanı tavsiye ederim yağ çözücü,domestos,cif mutlaka almalısın birde bol bol atlet valla ben hep mikrofiberle siliyorum ama temizliği gelenler özellikle atlet istiyolar bende anlamadım :KK43:

Netten bakarsan ersağ diye ürünlerini çok kullanıyorum ben.Genel temizliğin kokusuna bayılıyorum oğlum astım hastasıydı ersağ ürünlerini kulladığımdanmı bilmiyorum öylemi denk geldi çok şükür şimdi sadece ilkbaharda şikayetleri oluyo.Genel temizlik çam kokulu astıma çok iyi geliyo çam kokusu.Ersağın yağ çözücüsü ellerime hiç zarar vermiyo,genel temizliğinin içine 1 damlada damla konsantre döküyorum ki içime sinsin.Halı ve perdeler için koltuklar için ayrı ayrı ürünleri var .Ama temizlikçi gelecekse daha kimyasal ürünleri kullanmanı tavsiye ederim yağ çözücü,domestos,cif mutlaka almalısın birde bol bol atlet valla ben hep mikrofiberle siliyorum ama temizliği gelenler özellikle atlet istiyolar bende anlamadım :KK43:

atletin aldığı tozu diğerleri almıyor :KK51:

Birde tozları almak için higgenic diye bir deterjan var çooook güzel kokuyor bimde filan satılıyor 4-5 TL birşey. Bi dene istersen. :KK5:
Bakarım, yarın bime de uğrarım toz bezi de alıcam :spor:

Teşekkür ederim önerin için :KK60:

Sadece nette satılıyorsa sanırım bu temizliğe ersağın yetişmesi imkansız :)
Ama kendim için alabilirim.
Annemle de konuştum biraz önce o da amway diye bir markanın ürünlerini tavsiye etti.
Bir zamanlar annem loc kullanıyordu ama amwayın falan değil sonra o kaldırılmış.

Evde o kimyasallarım mevcut. Bu çamaşırlar için olan koslayı koltuklarada kullansam bir şey olmaz galiba.

Eşimin atletleri çok isterse veririm :KK48:

Back