En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
kızlar hava çok sıçak
benim fırın yok var arası
merdiven boşlugunda zaten
bazaen kulanıyorum set üstü alınca
onu merdiven dayresin koydum
set üstünü silim

Firin temizliginde neler kullaniyorsunuz belki bilmedigimiz bilgiler varsa paylasalim gunluk her dersimizde nasil olur
ben cif yag söküc kulanıyorum çünkü çok
kalabalı oluyor evim bu akşam beş biz kendimiz eşim yoktu annem kardaşi yegenim
kız kardeşim yegenim kızım enişte torun o zaman çok kirleniyor ev ve set üstü

5.30 saat temizlik yaptm geperdim

1.Gün
Balkonları yıkadım
Misafir odasının halısını süpürdüm,balkona attm havalansın diye...
misafir odasını dip köşe süpürdüm,sildim,tozunu aldm
Duvarların tozunu aldm
kitaplığı düzenledim çekmeceleri vs.Tozunu aldm..
1 sele çamaşır astım
perdelerimi makinaya attım
yatak odasını süpürdüm halısı balkona attm,yerleri sildim
duvarlarının tozunu aldm
bazanın altını süpürdüm
holu süpürdüm,sildim
tavanın tozunu aldm
mutfağı süpürdüm,sildim
Misafir Odasının camını sildim 2 cam :)
güneşlikleri ütüledim astım
tülleri astım
halıları serdim
Sofrayı kaldırdım
b.Makinayı çalıştırdım
Bulaşık yıkadm
Ocağı sildim
Çöpleri attım

Günaydın kızlar 3 4 gün önce yıkadım yorganı ancak bugün kaldırabildim bugün 2 yorgan daha yıkıcam dün genel bir süpürge açtım eve bugünde allah nasip ederse nevresimleri felan degistiricem ütüm var dağ gibi oldu napcam bilmiorum sıcaklardan yaklasamiorum bile belki akşam balkonda ütülerim

bende size cmt temizlik maceramı anlatayım.Yarım gün yardımcı bayan çağırdım,işten çıktım saat 2 idi işe başladık.Kadına dedimki sadece camlar ciflenecek birde mutfak temizlenecek(mutfak dolaplarımı herhafta sildiğim içn temizdi zaten)Kadın camları ii güzel siliyo ama camları ciflemiyo cifliyosun değilmi abla diyorum cifliyorum diyo ama bezin üstüne azcık bişi dökmüş cif bütün camı onla cifledi güya.Silerken heryeri su yaptı bide o suya cıplak ayakla bastı o ayakla evin heryerinde gezdi her yer çamurlu ayak izi oldu.Abla dedim şu paspası yere seriyorum su buraya damlasın sen benim sildiğim yerlerede basıyosun temiz kalsın dedim ama diyen benmiyim yine aynı bildiğine devam etti.Ben peşinde paspas dolaştırdım yinede o paspasa basmadı heryer çamurlu ayak izi oldu.Neyse mutfağa geçti dolabın üstüne gaztete serecek o ayaklarla tezgaha bastı gidince yarım saat tezgahı domestosla sildim cifledim tiksindim resmen kadından yaa.Camları ciflemesede ii güzel sildi.O silene kadar bende kapı avize sildim , toz aldım kanepe baza gardrop tv dolabı kısaca ne varsa hepsini çektim altlarını süpürdüm sildim perdeleri yıkadım astım,kadın gidince heryeri tekrar sildim,balkon yıkadım,wc duvarlarını yıkadım kuruladım sadece banyo duvarları ve prizler kaldı inş

Kızlar bu benim temizlik listem aslında bu listeye sürekli uymaya çalışıyorum ama fare olayından dolayı 1 aydır temizlik yapmıyordum.Sizinle tekrar paylaşmak istedim listemi.(not:listeme hergün uyduğum söylenemez)Hergün listeme uyduğumda eve ani misafir geldiğinde yada işten eve geldiğimde çok mutlu oluyorum.Her yer tertemiz temizlik kokuyo resmen .
PZT: Evi toparlama (15dk) + Balkon (15dk) + Mutfak (30dk)
SALI: Evi toparlama (15dk) + Wc (15dk) + Avize (15dk) + Süpür (15dk) + Sil (15dk)
ÇARŞ: Evi toparlama (15dk) + Banyo (15dk) + Kapı (15dk) + Toz (15dk)
PERŞ: Evi toparlama (15dk) + Balkon (15dk) + Çamaşır (20dk) + Süpür (15dk)
CUMA:Evi toparlama (15dk) + Wc (15dk) + Çamaşır (20dk) + Cam (30dk)
CMT: Evi toparlama (15dk) + Banyo (15dk) + Genel temizlik (60dk) + Çamaşır(20dk)
PZR: Evi toparlama (15dk) + Ütü (40dk) + Yemek (60dk)
Her pzt mutfak dolaplarımın buzdolabı ve davlumbazımı silerim.Kapılar avizeler her hafta siliyorum.Genel temizlikte bütün kanepeler halılar bazalar kaldırılır güzelce silinir süpürülür.Bu planı her hafta uygulayınca hiç zorlanmıyosunuz.Mesela her hafta (yazgünleri) cam siliyorum,diğer haftalar sadece tozunu almıs gibi oluyo mikrofiber bezlerle kurulamayada gerek yok.Pazar günleri yemeğimi 2-3 çeşit yapmaya çalışıyorumki pzt salı biraz rahat edeyim yada pasta börek çeşitleri yapıyorum kahvaltıya hazır olsun diye.Yemek yaparken soğan et kıyma kavurduğumda hep 2-3 yemeklik kavuruyorumki bir sonraki yemeğe kolaylık olsun.Mesela yeşil fasulye aldım diyelim kalanını doğrayıp dondurucuya atıyorum yada fazla pişirip kavanoza koyuyorum yetişemediğim zamanlarda kullanıyorum.Yıllık izinlerimde mantı doldururum yaprak sararım mantı-makarna keserim.
her ay bir oda belirleyip o odada ne varsa mesela kanepe içleri silinir , halılar silinir(genelde halı örtüsü + kanepe örtüsü kullanıyorum) ,perdeler yıkanır , duvarların lekeli kısımları silinir ... kısacası her ay bir odanın derin temizliğini yaparım böylece bayram temizliği bahar temizliği derdim olmaz.Bukadar temizlik yapmama rağmen 2 çocuk ve kocam evi berbat ediyolar hiç temizlenmemiş gibi oluyo .

e bi daha gelmesin bence, sen ondan çok yorulmuşsun...

Ben haftalık temizlik programı yapmıştım ama uyamadım o yüzden günlük rutin işler ve haftada 1 süpürme toz alma vs işlerimi yapıyorum.
rutin işler
işten eve gidince kıyafet dagınıklığını topluyorum. yıkanıcakları sepete atıyorum.
sepet dolmak üzereyse makineyi çalıştırıyorum :)
yatagımı topluyorum.
oturma odasını gözden geçiriyorum.
mutfaga geçiyorum yemeğimi yapıyorum.
çıkan bulaşıkları yıkıyorum.
sofra hazırlığımı yapıyorum.
eşim gelene kadar yapılacak exra iş varsa yapıyorum wc-banyo balkon temizliği bulaşık mak boşaltmak gibi.
yemekten sonra sofrayı topluyorum.
camaşırları seriyorum
yarının yemeği ön hazırlık yapılcaksa yapıyorum.
9 gibide dinlenmeye geçiyorum çay meyve vs yine işler oluyor :)

kızlar burda sular kesik iş yapmıyorum
serilecek çamaşır var oda balkon güneşli
sacde set üstünü sildim sular gelirse yapacak larım
çamaşı nevresi banyo havluları mukfak oturma odasın balkonu yıkanaca ama su gelirse tabi

Bana da gelsene

Oglen evi supurmustum
Simdi koltuklari halilari cekerek sildim(mutfagi aksama iftardan sonraya biraktim)
Banyonun yerlerini sildim
Simdi camasir sericem
Sonra kisisel bakim
Iftara yakin mutfaga girdigimde firini silicem
Mutfakta yeni dizayn fikri var aklimda onu denicem

ben bugun okuldan geldım pert olmuş halde yattım
fırını sılemedım
bulaşıklar da var suanda bana bakıyo
tembelllık var uzerımde bugun

kendıme geldım ve mutfagı topladım makıneye bulasıkları yerleştırdım
fırını sildim
buzdolabını sildim
ocagı tezgahları sildim
buzdolabını arındırdım
halleylı pasta yaptım eşimi beklıyorum ve dızı ızlıyorum

iftar açtık şimdi çay içiyorum
çamaşılar yıkanıyor kızım bulaşıkları makinaya koydu yılanıyo
namaz kılaca cüz okuyacam esmaları çekecem
siz kuran biliyormusunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…