Ev işi için Roman bayan yardımcı fikri?

Kriterlerinizin ne olduğuna bağlı. En önemli kriteriniz güler yüzlülükse olur. Öyle olduğunu yazmışsınız. Bunun yanında savcılıktan temiz kağıdı getirmesini de isteyebilirsiniz.

Kriteriniz sizinle benzer kültüre, dünyaya bakış açısına sahip olması ve çocuğunuzu bu şekilde yetiştirmekse uygun olmayabilir. Marmaralı ve Egeli kültürü bile birbirinden farklı oluyor.

Tamamen gerçek düşüncelerim

Ben izmirliyim mahallelerinden geçerken bile korkardık neden baktın diyip kavga çıkaranları var başka bir örnek annem romanların arasında büyümüş cok sever hepsini cok ekmeklerini yedim cömerttirler der..
Görünümü konuşması nasıl ?
Roman diyince insanın aklına bir karış dipleri çıkmış saçı sarı kadınlar geliyor ağzında sakızıyla :)
Sadece soyu öyle kendini geliştirmiş biriyse neden olmasın

Ben memnun kalsam iyi desem romanlar iyi mi olacak?
Memnun kalmasam romanlar kotu desem kotu mu olacak?

Çekincelerinizi anlıyorum, ben olsam evimde çalıştırmak istemezdim diye düşünüyorum.
Bulduğunuz kişi mümkünse son işinde uzun yıllar çalışmış biri olsun.
Ve çalıştığı yerin yakınına gidin soruşturun.
Görümcem kızı için bakıcı arıyor. Kadın referans göstermiş, şurada çocuk baktım. Vereyim numarayı arayın diye. Adresi isteyince sizinle olmaz diyip kalkmış.
Daha önce adresi veren birinin gittiği evin apartman görevlisine sormuşlar, kadını tanıyor musunuz diye evet ama burada dediğiniz gibi 3-4 yıl değil 6 ay bile çalışmadı demiş adam..
En son bulduğu bakıcı ise çocuk bakmış, 5 yıldır aynı evde bakmış, referansı doğru vs...
Görümcem kızını emanet edecekti ve evde yalnız kalacaktı diye fazla titizlendi.
Siz de kendinize göre standartlar belirleyin. Ve aradıgınızı bulana kadar arayın.

Yoo onlar kendilerini gayet "çingen" olarak tanımlıyorlar.
Hiç yakınen tanıdığım olmadı ama geçen sene kardeşim hastanede yatarken, grup olarak bi hastalarını ziyarete gelmişti. Yere bağdaş kurup oturan mı ararsın, bağıra çağıra küfürlü konuşan mı? Çok da temiz olduklarını söyleyemem.nihayetinde hemşire uyarmak zorunda kaldı, sülaleleri raaat
Bir de iş için ara ara uğramak zorunda kaldığım bir ofis var. Eğer çingene mahallesinden geçersem çok kestirme oluyor. Bi gün baktım çalı süpürgesi yapıyor yaşlı bir çift. Durup sordum ne kadar falan? Amca dedi"bunları sipariş için yaptık, sana yarın yaparız ancak"
Olur dedim, nasılsa yarın da buradan geçeceğim, ama saat veremem belki akşamüstü olur dedim.
Neyse ertesi gün işim epey sürdü, gittiğimde hava kararmak üzereydi, söz verdikleri gibi hazırdı Süpürge. Teyze dedi ki " kızım amcanı sabahtan beri bakkala bile yollayamadım, kız gelirse mahçup oluruz, evden çıkmayalım"

Bi önceki yargımı yerle bir etti bu söz

Beni düşündüren bir noktada bayanın herşeye olur demesi hiçbirşeye itiraz etmemesi ya çok ihtiyacı var yada eve girmek istiyor gayet pozitifti inşallah yanılmıyorumdur

tecrübesi ya da referansı var mı?

gerçi bu tip işlerde referansa da güvenemezsin. belki kardeşinin numarasını veriyor.

Ben is dolayisiyla cok fazla icice oldum, evet yalansiz dolansiz olani da var hic bir lafina inanmayacaginiz insanda var. Ne kadar ugrassalarda kopamadiklari ozellikler var. kulturleri farkli evimde bu yuzden istmezdim temizlik is kulturu beklentinizi karsilayacakmi? Illa hirsizlik diye dusunmeyin

Zor ya ben zorlanırdım güvenmekte ki ben normalde de evime birisini almadım temizlik için

Onu bunu bilmemde 2 bakici tecrubem sonrasinda dedimki kamera koymadan evde cocugunu anama bile birakmam.tesisati kurdurdum.gorusmeye gelene de kusura bakmayin olumsuz deneyimlerden sonra biz bu karari aldik.kabul ediyorsaniz buyurun baslayin.kimi kameranin adini duyunca sustu gitti.kimi isini yapan denetimden kacmaz dedi.bu evinizde benimde guvenligimi sağlar diyen oldu.uzattım neyse kisaca bu devirde kamera şart

Karakteri önemli,bizim burada var ırk olarak roman bir bayan.
Ancak namazında,çok temiz,eşinden ayrılmış iki çocuğuna pırlanta gibi bakıyor.Ayakları üzerinde duran,evlere temizliğe gidip kendine küçük bir ev alıp evini geçindiren,ayakta alkışladığım biri.
Ben anahtarımı bırakıp evi temizlettiririm,yıllardır burada evi barkı yaşantısı belli.
Demem o ki,ırkı değil kişiliği ve güvenilirliği önemli benim için.
Önceliğiniz bu olsun.

Edirneliyim, her yanım roman. Çok severim. Bence çok, çok yanlış anlaşılmış insanlar. Mutlaka İyisi de vardır kötüsü de tıpkı Türklerin, Rusların, Kırgızların... olduğu gibi. Kimi alacaksanız zaten hakkında tam bir arka plan çalışması yapmak zorundasınız. Bir şey çıkarsa çalışmazsınız olur biter.

Reklam yapayım, bu arada önümüz de Kakava. Bir gidin Edirne'yi görün

Ya bizim orda mahalleleri var kokudan giremessiniz boyle pis agir koku yok. Hem pisler hem de kotu huylari var. Tabi genelleme yapmim bizim ordakiler boyle.

Ben hiç tavsiye etmem evlenmeden önce çocukluğum ve gençliğim aralarında geçti tabi her yerinde cingenesi farklı, benim tanıdıklarım mahalle olarak hem pis hem eli uzun kisimdi ama cok namuslarina düşkündürler. Evlendim eşimin işyerinde çalışan bayan cingeneydi oturacagimiz eve temizlege çağırdı evi çamura çevirdi sonra kasadan para alarak kaçtı "kameradan gördük" evlendikten 6 ay sonra evime hırsız girdi kirkbin TL kadar zararım oldu polis uzun süre takip edildigimizi ve çingene olduklarını söyledi yani ben asla evime almam.

izmirliyim cok cingene tanidığım var hepside dürüst ve temiz insanlar ama benim yaşadığım ilçedekiler öyle tepecik konak taraftaki çingenelerdense hiç bulaşmayın derim

Menşei konusunda birşey diyemem ama ben herşeye güleryüzle tartışmasız evet diyen insandan korkarım.Bunu şu sebeple yapamam yada şu şekilde yapsam uygun olur mu vb konuşmalar daha gerçekçi gelir bana.
Evime 7 senedir düzenli olarak gelen kadının bile kuralları var. Belli temizlik malzemelerini kullanır. Bol bol bez ister,ayak altında insan istemez vs vs. Kaldı ki temizlik bu. Çocuk bakımı daha farklıdır.
Bu açıdan değerlendirin ve size öneri sunan,yapamayacağı şeyi açıkça sebep belirterek söyleyen insanları tercih edin. Bana güven vermiyor herşeye eyvallah diyen insanlar.

Ya o hiç belli olmaz. Erkek arkadaşımın evine temizliğe gelen teyzeyle arada muhabbetimiz oluyordu benim yaşlarımda bir kızı varmış. Kadın her geldikçe benim takılarımdan biri kayboluyordu en son pantolonlarım bluzlerim kaybolmaya başladı. Yani takılar da max 10 liralık takılar kıyafetlerim deseniz gayet koton hm bershka vs çok da kaliteli değiller ama kayboldular işte birer birer.. biz de en son gelme artık dedik

Konuşmasından hiç anlaşılmıyor sadece birkaç kelimesi ve WhatsApp daki resminden yakaladım tabi giyimide özensizdi samimiydi ve çok pozitifti ama bazı arkadaşlar istemezdim yazmış sadece ben mi öyle düşünüyorum acaba deyip burdada tasdik edince galiba kararım olumsuz olacak

İç sesim denemem gerektiğini söylüyor ama bir türlü cesaret edemiyorum daha önce çalışanı Roman olan biri akıl verirse içim rahat bir şekilde hareket edicem
Ben Trakya’lıyım bizim oranın Roman’ları meşhurdur. Genelde Roman mahallesinde oturan kesim maalesef korktuğunuz gibi ama bu insanların kendini geliştirmiş onlardan ayrışmış olanları da var. Bizim yan komşumuz mesela bayılıyorum kendisine Roman ama öyle bir komşudur ki herşeyimize koşar, kimsenin evinde bişey yiyip içmez o kadar titizdir. Temizliklere giderek geçimini sağlıyor ve aynı kişilere düzenli olarak gidiyor. Bizim içimizde de var iyisi kötüsü. Malını çalmaz ama işi hakkıyla yapmaz alır paranı ben de bu da hırsızlık gibi.

Kamera var mı evinde? Yoksa önce bunu hallet.
Kötü insan her irktan var genelleme yapma bence. şimdi yaparsan ilerde cok guvendigin biri hic beklemedigin olay çıkarır başına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…