Ev hanimlarinin temizlige kadin tutmasi cok mu sacma?

Onlarin yasam tarzlarina ters gelen seyleri birisi yapinca hemen gereksiz elestriye giriyorlar aslinda yapmak isteyipte asla yapmadiklar ve yapamaycaklari sey.bosver sen hayatina bak .

Bunu tayin eden sizler degilsiniz ama. Bir kadin ev hanimi olup, vaktini cesitli kurslarda harcayip aksam esi gelince sadece onunla ilgilenmek isteyebilir. Temizligi gereksiz vakit kaybi gibi görebilir bunun icin kadin tutabilir. Buna en sagliklisindan, en düskününe herkes özgür. Ev hanimi kalibi altinda kadinlara dünyanin en eziyetli isleri yükleniyor. Bulasik yika, ütü yap, toz al, sil, süpür, cam sil... Buna mecbur mu ki? Bi kadin evde diye neden bir is kadini kadar ciddiye alinmiyor mesela? Onun ihtiyaclari hor görülüyor? Bunu hic anlamadim, anlamam da. O yüzden bu kisimda size kesinlikle katilmiyorum.

Üstelik rahatsizligimi belirtmesem de o kadinlara, bir baskasinin hayati hakkinda atip tutma hakkini vermez-di. Söylemis olsam aciyacaklar belki de bu kez. Her neyse, görüslerimiz uyusmuyor isin özeti.

Tek vasfi ,evi temizlemek olan insanlarin laf uydurmasi ,
Su an isimden ayrildim,
Evde oturuyorum,lakin evde yatili yardimcimiz var ,
Kocamada bakmiyor alakalari bile yok,
Oh mis ne güzel, keyfinize bakin:) Ev hanimi kalibi temizlikle bagdasmiyor benim lügatimda zaten. Bugüne kadar icimden gelerek, tamam kabul biraz da huzur bulmak adina görev gibi yapiyordum ama artik takatim kalmadi. Ben de tutsam bir derin nefes alacagim:)

Ay ne munasebet? Ev haniminin da boynunun borcu degil ev isi yapmak. Cani isteyen cagirir temizlikci kime ne? Annem emekli ogretmen, butun gun evde. Napsin bu yasta temizlik yaparken ölsün mü? Tabiiki cagiracak.

Yazını okuyunca sinirden cildirdim canım yaaa çalışmayan insan neden kadın almasın olur mu böyle bi saçmalık. ...ayrıca rahatsizmissin ki bundan kime ne o sana laf söyleyen insanlar emin ol kadın alabilseler bigün düşünmezler... insanları bu kadar önemseyin lütfen hatta sizi rahatsız ediyolar sa görüşmeyi. ..ben de ev haimiyim çocuk olunca çıktım işten 15 günde bir kadın alıyorum ohhh sefan olsun kiskananlarda catlasin.....

Canım ben ev işi yapmaktan yemek yapmaktan nefret ediyorum Zorunlu olarak yapıyorum İmkanım olsa hiç düşünmez yanıma yardımcı alırdım İmkanınız var madem tabikide alın Ev sizin imkan sizin kimene...

Ben hıc bı sekılde eve kadın almıyorum ev kadınlarının da alması hoşuma gıtmıyo en fazla cam sildirebilirler yükseklik korkusu olanlar . Ama sızın rahatsızlıgınız var alın

Ben ev hanımı olsam hiç almam
Hatta eşim dağınık olmasa biraz destek olsa yine almam
Kadının geleceği gün geriliyorum resmen
Hafta sonu erken kalk kahvaltısını hazırla öğle yemeği yok çayı derken daral geliyor bana
Kadına hizmet eder gibi
Bide yemek seçenleri var ki gıcık oluyorum

Niye sacma olsun. İmkanın varsa tutarsın. Benimde bebeğim var calısmıyorm haftada bir kadın geliyor.

Benim bir akrabam var, çalışmıyor, mesleği YÖK. Zor geçinen aile, fakat sırf ablası, kocasının kardeşlerinin eşleri yardımcı istiyor diye, mutfak giderinden kesip, yardımcı ablaya verir.
Toplu buluşmalarda da anlatır, bu hafta Aynura şurayı yaptırdım, haftaya perde yıkatacağım vs

Diyeceğim o ki; eve tesisatçı Hasan ustayı çağırırken mesele YÖK, ama temizliğe Ayşe teyze gelince böbürlenme. Kadının, kadını hizmetçi etmesi.

Cinsiyetçi ikiyüzlülük! Temizlik erkek işi etiketi olsaydı peki?

Tek başına altından kalkamam, dediğim ne iş varsa ücreti karşılığında o işi yapanlarla çalıştım.
Temizlik, tesisat, kablo, kurulum..
serenityc

ay ne alakasi var her lafı da dert etmeyin kendinize boşverin ne derlerse desinler. çalış ya da çalışma yardımcı alma olayi hiç de saçma değil

Saygıdeğer bir kocan var maşallah
İhtiyacın varsa vardır
İzin mı alicaksin
Germe kendini

Evlendiğimden bu yana işsizim yani ev hanımı sayılırım herhalde çalışmadığıma göre.
Ve yine evlendiğimden bu yana evime haftalık yardımcı gelir.
Şimdi ikinci bebek geliyori yatılı kadın alacağım.
Ee, bundan kime ne acaba?
Ben bu devirde imkanı olup da almayanı yadırgıyorum çünkü bu da bir sektör.
Eğitimi olmayan kadınlarımızın da kendi ayakları üzerinde durmaya, çalışmaya ihtiyacı var.
Ben kadına vereceğim parayı kendime bir iki çul çaput eşyaya harcalayabilirim ama tek kişi de olsa bir işverenim ve gelen ablamın alın teriyle evine ekmek götürmesine vesile oluyorum.
O da benim aynı şekilde daha az yorulmamı, beceremediğim şeyleri layığıyla yerine getirerek düzenimi sağlıyor.
Bunda zarar nedir?
Ben evliyim diye yer, kapı, cam silmek, ütü yapmak zorunda mıyım?
Ya da o kadın çeşitli sebeplerden ötürü meslek edinemedi diye kuru ekmeğe talim mi etsin?

Cahil cahil konuşmuşlar,kime ne!hastasın yada durumun iyi vs. kadın tutabilir insanlar.onlar biraz fesatlanmış.

Ay hayatım diyemedin mi benim adam bana kiyamiyor sen Yapma hayatım yorma kendini hayatın tadını çıkar ben parasıyla yaptiririm diyor diye
bi bizulsalardi kıskanç şeyler

Yengem ev hanımı hiç bir rahatsızlığı yok hiçbir sosyal aktiviteside yok. Evine bayan geliyor haftalık üstüne birde 7 yaşındaki yeğenime akşam ders çalıştırmaya bir kız geliyor. Ama sorsan hiiiç işi bitmiyor asla bi yere yetişemiyor vs. Kısacası para sizin ev sizin karar sizin kimseyi ilgilendirmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…