Ev düzmek ne kadar??

em4561

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2009
2.990
6
116
Trabzon
kızlar malum hepimiz evlilik hazırlığı içindeyiz.evli olan arkadaşlar ev düzerken toplam ne kadar harcadınız?

bu bence nasıl bi ev düzüceğine bağlı canım ya . misal olarak 1 milyarada koltuk takımı alırsın 3 milyarada :S değişir bence yani

Yukardaki arkadaşıma katılıyorum tamamen beklentilerine bağlı bir durum bu.Her bütçeye uygun mobilyalar,beyaz eşyalar,perdeler,halılar vs var.
Sen ne tür şeyler istediğini söylersen daha çok yardımcı olabiliriz cnm

böyle bir başlık var diye biliyorum..
tümden düğün masraflarını içeren..
ben kendi kafama göre netten araştırdıklarımla bir fiyat buldum,herşeyiyle ev 25 e çıktı..!

zorda kalırsan 7,8 milyarada ev düzebilirsin....
imkanın varsa 300,400 milyarada....
her bütçeye göre farklı seçenekler vardır mutlaka...

Çok göreceli bi kavram bu...
Beklentiler istekler ve zevklere göre değişir bu durum...

arkadaşlar ben de biliyorum herkes kesesine göre hareket ediyor.evli bayanlara sormuştum ben kaça döşediniz diye

canım ben sana şöyle söyleyim,mutfak eşyaları hariç olarak çıkarayım hesabı...
biz mobilyalarımızı tanınan markalardan aldıkkoltuğu,halısı,perdesi,mobilyası olarak ;
halılar 1,5 bin
perdeler 3 bin
oturma grubu 2 bin
salon takımı 3 bin
yemek odası 2,5
yatak odası 2 bin
beyaz eşya 10 bin
...tam hatırlayamamakla beraber aşağı yukarı bu şekilde.ama biz indirimlerden falan da yararlandık.geri kalan eşyaları sorarsan( mutfak, ıvır zıvır) emin ol onlar da en az bu kadar tutuyo ama onları pek fark etmiyorsun teker teker alındığı için.
umarım yardımcı olabilmişimdir.

rica ederim...ama gerçekten bütçeye göre ayarlanabiliyor.bazıları aştı bizi ama içimize sinsik dedik,borçlandık.şimdi de ödemeye çalışıyoruz.

eğer zamanın varsa araştır derim ben,çünkü firmalqarda ayın indirimi falan diye bişey oluyor.her ay belli bir model çok ciddi indirime geçiyor.ben onları yakalayamadım ama alırken perde ve halı haricinde hep indiri vardı,tabi eklemeyi unutmuşum bunlar hepsinin peşin fiyatı.taksit olduğunda baya fark ediyoe çünkü.taksitte pazarlık şansın hiç olmuyor,ama peşin olunca iş değişiyor.

teşekkür edrim canım. bizim seneye düğün.zamanımız var.merak ettim ne kadar tutar diye.biz de para biriktirip alabildiğimiz kadar peşin almayı istiyoruz.olmadı borçlanıcaz birazda.sanırım siz de borçlandınız.rahat 20 bin lazım yani

benim oturma odamı tamamen kendi babam aldı.halısından perdesine kadar.kayınpederim de 5 milyar nakit verdi.bi kısmını da onunla aldık.kalanını kendimiz aldık.düğünden hemen sonra bozdurduk bilezikleri yettiği kadarını verdik( altınları da her iki aileyle paylaştık,bizde sadece bilezik kaldı).şimd çok şükür şubata kadar bitirmeyi planlıyoruz.fazla bişey kalmadı eşyadan yana ama ikimizin de üniversiteden öğrenim kredisi borçlarımız başlıyor onları ödeyeceğiz bu sefer de

anladım canım.bizim de bütün eşyalar nakit alınıp ikiye bölüncek.yarısını babam yarısını nişanlım vericek.ama yine de borcumuz olur gibi.çok şükür çalışıyoruz ikimizde ama ben zorlanmaktan korkuyorum.sizin nasıl borç durumu bitcek gibi mi.benim öğrenim bitio evlenene kadar nişanlımın da az kalıyor

benim öğrenim yeni başlayacak daha bakalım,eşimin de az kaldı.şubatta inşallah tek borcumuz benim öğrenimim olacak.

inşallah canım merak etme öğrenim de ödenir gider.düğünün altından kalkmışsınız ya.hayırlısı olsun hepimiz için

çok şükür her şey geçti gitti kaldık başbaşa.hepsi hallolur.Allh ssize de yardım etsin canım..ben şimdi çıkıtyorum iyi geceler görüşmek üzere.

ben de hatırladığım kadarıyla yazayım canım.
koltuk takımı + yemek odası + bir kanepe + çift kişilk baza 5000 tl.
yatak odası 1000 tl
halılar 1400 tl
beyaz eşyalar tv de dahil 2900
salon perdeleri + küçük odanın perdeleri 450 ytl diğerlerini hatırlamıyorum
yemek takımı + çatal bıçak takımı + kahvaltı takımı 495
hatırladıklarım bu kadar canım.
diğer mutfak eşyalarını ufak tefek ıvır zıvırları inan hatırlamıyorum ama onlar da baya tutar zannediyorum.

yazılanları okudum şu demek oluyor ki en az ortalma 10 milyar gerekiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…