Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu ev dizaynı hakkında fikir verir misiniz?

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

rosens86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2012
445
0
26
Ankara
arkadaşlar nişanlıyım şu an ve ev dizaynı konusunda düşünmekten artık çildirdim.fikirlerinize ihtiyacım var.ben nasıl ev dizeceğimi bilmiyorumm:((şimdi şöyle anlatayım:hani bazı evlerde olurya bitane salon olur.mobilyaları ağır mobilyalar seçilir oranın kapası genelde kapalıdır.misafirden misafire açılır ki çoğu zaman misafir bile orda oturmaz tv orda olmadığı için bitane küçük de normal tarzda odaları vardır tv ordadır.orda tüm gün geçirilir.ben öle bişe istemiyorum.evimiz tüm odalarını kullanmak istiyorum.şimdi bir odaya duvar ünitesi yemek masası köşem koltuk koymak istiyorum tv orda olsun hatta misafirimide orda ağırlıyım.salon olsun orası yani.günlük normal oturayım.bitane odamda olsun koltuk takımı alayım ortayada bi sahpe olsun (oturma odası yani)ve fazla misafirim olursa orası da kullanılsın istiyorum ne dersiniz bu fikrime????bu 1.sorumdu 2.ye gelince:ben salonda (yani günlüktede geniş geniş rahat oturacağım yer)için köşem alayım diyorum.diğer odaya koltuk takımı olsun istiyorum ama bazıları da diyo ki yok oturma odasına köşem koy salonda olmaz.ne yapsam sizce?yani bana diğer odada köşem çok saçma geliyor.

arkadaşlar nişanlıyım şu an ve ev dizaynı konusunda düşünmekten artık çildirdim.fikirlerinize ihtiyacım var.ben nasıl ev dizeceğimi bilmiyorumm:((şimdi şöyle anlatayım:hani bazı evlerde olurya bitane salon olur.mobilyaları ağır mobilyalar seçilir oranın kapası genelde kapalıdır.misafirden misafire açılır ki çoğu zaman misafir bile orda oturmaz tv orda olmadığı için bitane küçük de normal tarzda odaları vardır tv ordadır.orda tüm gün geçirilir.ben öle bişe istemiyorum.evimiz tüm odalarını kullanmak istiyorum.şimdi bir odaya duvar ünitesi yemek masası köşem koltuk koymak istiyorum tv orda olsun hatta misafirimide orda ağırlıyım.salon olsun orası yani.günlük normal oturayım.bitane odamda olsun koltuk takımı alayım ortayada bi sahpe olsun (oturma odası yani)ve fazla misafirim olursa orası da kullanılsın istiyorum ne dersiniz bu fikrime????bu 1.sorumdu 2.ye gelince:ben salonda (yani günlüktede geniş geniş rahat oturacağım yer)için köşem alayım diyorum.diğer odaya koltuk takımı olsun istiyorum ama bazıları da diyo ki yok oturma odasına köşem koy salonda olmaz.ne yapsam sizce?yani bana diğer odada köşem çok saçma geliyor.

vala bence köşe takımları okadar şık ve kullanıslı oluyor kı ıster gunluk ıster özelll mutlaka bır bak derımmm cok şık köşe takımları var berjerle yada puflarla mukkemmmel bır salon yaratabılırsın :)

canım bence sadece 1 oda yap bende öyle yaptım. ne kadar kullanışlı olsa da içinde yaşanmışlık olmadığı için o salonu asla kullanmayacaksın. ben de 1 oda yaptım. çok güzel mobilyalar aldım (köşe koltuk ) ve kocaman bir tv ile harika oldu. hem modern hem spor hemde kullanılşlı oldu. hatta yükleyebilirsem eğer yarın sana odamın fotosunu yükliyim. en azından fikir sahibi olursun

canım bende yardımcı olmaya çalışayım sana. bence ev senin evin olduğu için her yerini kullanmalısın. misafir için diye bir şey yok. ayda yılda bir gelecek misafir için seçmiyosun sen o eşyaları kendin için seçiyosun.
bende şimdi aynı telaşlar içinde olduğum için şöyle yapmayı düşünüyorum: ben fazla olmamak şartıyla avangart seviyorum ve salona o tarz bir takım alıcam hatta seçtim bile :) yine aynı tarz yemek masası. bence yemek takımlarının konsol hariç diğer parçaları çok gereksiz.( hatta ben konsolu bile almıycam ) çok şık bir tv ünitesi . böylece salonun çok ferah ve şık olur.
gel gelelimmmmm oturma odasına:) kesinlikle oturma odası köşe olmalı çünkü salonda köşe grubu kullanışlı olmuyor gerçekten. annem bir dönem köşe almıştı ve gerçekten evi dizayn ederken çok sıkıntı oluyor. evi hep aynı tip dizayn ederdik ve sürekli oturmak için kullandığında otururken falan misafirler herkes yan yana oturmuş gibi oluyor bence. oturma odamı köşe alıcam ben. oturma odasını için aklımdaki fikirse bir tane projektör aleti alıp orayı film odası gibi kullanmak. akşamları yakın misafirin geldiğinde ya da kocanla romantik film izlemek istediğinde falan bence çok güzel ayrıca bilgisayara bağlayıp tv bile izleyebilirsin. (not: ben ve nişanlım film izlemeyi çok severiz:))
bence hem salona hem oturma odasına tv almak saçma evde çok tv oldukça insanların iletişimi kopuyor ve televizyona bağlanıyorsun. böylece atıyorum dizi falan izlemek istediğinde salonda film izlemek istediğinde oturma odasına geçersin. ben böyle yapıcam en azından :)
amma da uzun yazmışım yahu :)

Son düzenleme:
canım bende yardımcı olmaya çalışayım sana. bence ev senin evin olduğu için her yerini kullanmalısın. misafir için diye bir şey yok. ayda yılda bir gelecek misafir için seçmiyosun sen o eşyaları kendin için seçiyosun.
bende şimdi aynı telaşlar içinde olduğum için şöyle yapmayı düşünüyorum: ben fazla olmamak şartıyla avangart seviyorum ve salona o tarz bir takım alıcam hatta seçtim bile :) yine aynı tarz yemek masası. bence yemek takımlarının konsol hariç diğer parçaları çok gereksiz.( hatta ben konsolu bile almıycam ) çok şık bir tv ünitesi . böylece salonun çok ferah ve şık olur.
gel gelelimmmmm oturma odasına:) kesinlikle oturma odası köşe olmalı çünkü salonda köşe grubu kullanışlı olmuyor gerçekten. annem bir dönem köşe almıştı ve gerçekten evi dizayn ederken çok sıkıntı oluyor. evi hep aynı tip dizayn ederdik ve sürekli oturmak için kullandığında otururken falan misafirler herkes yan yana oturmuş gibi oluyor bence. oturma odamı köşe alıcam ben. oturma odasını için aklımdaki fikirse bir tane projektör aleti alıp orayı film odası gibi kullanmak. akşamları yakın misafirin geldiğinde ya da kocanla romantik film izlemek istediğinde falan bence çok güzel ayrıca bilgisayara bağlayıp tv bile izleyebilirsin. (not: ben ve nişanlım film izlemeyi çok severiz:))
bence hem salona hem oturma odasına tv almak saçma evde çok tv oldukça insanların iletişimi kopuyor ve televizyona bağlanıyorsun. böylece atıyorum dizi falan izlemek istediğinde salonda film izlemek istediğinde oturma odasına geçersin. ben böyle yapıcam en azından :)
amma da uzun yazmışım yahu :)

canım çok teşekkür ederim..kafam çokkkk karışık çokkk..ne güzel sen ne istediğini biliyorsun en azından.tatlım oturma odasına mı köşem koysam salonamı aklım karıştı.duvar ünitem ve yemek masamı hangisine uygun alsam bilmiyorum.oturma odasına köşem senin dediğin tarzda güzel olur ama onun dışında oturma odasına köşe bana biraz garip geliyor.amaçsız gibi hani.
canım avangart günlük kullanımda zor olmaz mı?bide seçtiklerini eklermisin bakalım

köşe takımları çokta rahat gelmiyor ben mutfağımda kullanıyorum biraz geniş olduğu için..ben aynı senin anlattığın gibiyim salon avangart kapalı kutu,oturma odası spor tarz ama ben memnunum misafirim çok gelir temizce açmak kolayıma geliyor birde çocuk olunca..

canım çok teşekkür ederim..kafam çokkkk karışık çokkk..ne güzel sen ne istediğini biliyorsun en azından.tatlım oturma odasına mı köşem koysam salonamı aklım karıştı.duvar ünitem ve yemek masamı hangisine uygun alsam bilmiyorum.oturma odasına köşem senin dediğin tarzda güzel olur ama onun dışında oturma odasına köşe bana biraz garip geliyor.amaçsız gibi hani.
canım avangart günlük kullanımda zor olmaz mı?bide seçtiklerini eklermisin bakalım

canım bana oturma odasına köşe tam oluyormuş gibi geliyor. eğer çok istersen oraya bir küçük tv ünitesi alırsın yine olur. yemek takımına gelince bence salon ve oturma odasına uydurcam diyosan illa araya karışık ikisine de uyacak bir şey alabirsin bak şimdi benim seçtiklerimi yükleyim ona göre anlatıyım ben sana
$20130601_165145.webp$20130601_165148.webp
benim salon takımım bunlar. ama renkleri üzerine oynama yapıcam. zemini ve berjerleri krem. yastıkları bordo krem vb karışık renkte yaptırıcam. koltukların güzel yanı yatak da oluyo ve oturma minderleri çıkıp yıkanabiliyor. ayrıca canım sıkıldıkça minderlerin yüzlerini değiştircem ve böylece eve yeni bir hava katıcam :)
$20130601_173920.webp$20130601_191212.webp
diğer seçeneklerim bunlardı ama biraz pahalı geldi bunlar. o yüzden ilkini alıcam ama renklerini bunlar gibi düşünüyorum. bence hem avangart hem de spor duruyor. ben bu tarzı çok beğeniyorum.
gelgelelim yemek takımına onlar da bunlar görünce çok beğendim. büyük olmasına rağmen kesiminmi çok güzel yapmışlar ve çok yer kaplamıyor gibi duruyor. emin ol fotoğrafta çok belli değil ama çok güzel. o da şu :
$Screenshot_2013-06-21-11-43-52.webp$Screenshot_2013-06-21-11-44-38.webp
bunun sandalyelerinin renklerini koltuk takımıyla aynı renkte yaptırıcam.
veeeee tv ünitem ben öyle çok büyük üniteleri sevmiyorum. bunu alıcam:
Eki Görüntüle 740277
bunu yemek odası takımının krem rengine uygun şekilde yaptırıcam.
oturma odasına da köşe düşünüyorum dediğim gibi. bence salondan daha güzel bir hava veriyor o da şunun gibi olucak:
$kose-takimi-rocco-125-d1.webp
benim kafamdakiler bu şekilde işte :)

canım hayırlı olsun çok güzeller gerçekten.köşemine ve tv ünitene özelllikle bayıldım.bunlar hangi marka?bide gördüğüme göre açık renkler kullanıyosun baya.zor olmaz mı hepsi açık renk

Tsekkur ederim daha guzelleri senin olsun :)
Tv unitesini internetten buldum Nisanlimin tanidigi var ona yaptircaz kose takimiji da internette tarz kobilyadan buldum. Ben acik renk cok seviyorum. Bence eve girdigim zaman icim acikmali. Koyu renkler gozu cok yoruyo. Ferah ferah ohhh. Temizlik acisindan da valla artık o kadar cok kumas varki leke göstermiyor silmesi kolay zaten yemek masasinda falan da kiri gostermez acik renk

köşe takımları en kullanışlı pratik olanları gereksiz 2li 3 lü yakımların kalabalığıda yok bence kşe tkmları ideal

Back
X