Ev değil hayvanat bahçesi mübarek...

Bir dönem hamam böceklerinden bizde de çoktu.Ama bir tek ben görürdüm.Zavallı annecim uykudan kalkar alır atardı.Aiiy aklıma geldikçe fena oluyorum.O böcek tabletleri işe yarıyor.Birde yeşillik bir yerde oturuyoruz.Yazın hep siyah uçan böcükler girerdi. :KK43: Hepsi kabusum oldu.Şükür bu sene sineklik taktırdık da rahata erdim.30 lira falandı sanırım.Kirada oturuyorsunuz sanırım.Ev sahibiyle konuşun bir pencereciye adam gibi yaptırın kiradan düşülsün.​

canım ekim ayında pencereler yenilenicek ev sahibi öyle söledi.
pencereler eski çnk..
ozaman kesin yaptırırım.
tabi o vakte pılımı pırtımı toplayıp kaçmazsam

Katılıyorum Sana Bende Evde Böcek Görsem Ağlayarak Dışarıya Kaçıyorum .. Bende Evimi İlaçlattım Ama Tek Tük Çıkıyor Bide Bizdekiler Çok Büyük İşaret Parmağım Kadar Ve Nedense Hep Benim Odamda Çıkıyor Korkumdan Uyuyamıyorum Ufacık Bi Ses Duysam Hemen Eşimi Kaldırıyorum Oraya Bak Buraya Bak Diye Iğğğ Canım İşimiz Zor Vallahi Tek Çözümü İyi Bir Yere İlaçlatmak Ve Sık Sık İlaçlatmak Aynı Kaderi Yaşıyoruz :KK43:(

Benim evim de biraz öyle canım.

Giriş katında oturuyorum. Evin her yerinde örümcekler, tesbih böcekleri, duvar böcekleri... Her türlü böcekten korktuğum için sürekli eşime söylüyorum. Geçende hamam böceği gördüm mutfağımda. Hamam böceğinin bir tanesini gördün mü devamı gelir derler... İğreniyorum, korkuyorum. 2 ay içinde taşınmayı planlıyoruz Allah'tan.

Ağçlar evinize yakın olduğu için böcek vb varlıkalrla karşılaşmanız normal bence beledıyeye soyleyın agacları budasınlar hem belkı o zaman azalma olur.. Ayrıca cok rahatsız edıyosa sebzede yetıstırmeyın ne olcak sanki :) Bazı arkadaslar karınca yazmıs birebir bi yöntem biliyorum bebek pudrasını köşe bucak yerlere dokun direk kaçıyolar nereye gittiklerini bile anlamazsınız benim ev doluydu ordu gibi artık yok ustelık bikere doktum sonra supurdum şimdi bi kaç tane büyük var onlar ıcıde köşeler pudra sürdüm ohh rahatladım:KK34:

Kızlar Birde Size Önerim Var Tuvalet Ve Banyo Giderlerini Kapatın Ayrıca Giriş Kattaysanız Sineklik Takın Ve En Büyük Önerim İlaçlatınnn :KK52:

Canım benimde evimde balkonum büyük iki saksı gül dikmiştim sonra güvercinler dadandı sürekli yumurtluyordu o günden beri tuhaf tuhaf böcekler çıktı. Keneye benzeyen bir böcek evin içinde muhabbet kuşunun üstünde çok korkmuştum üzerine basıyorsun ölmüyor eşim yakalayıp tuvalete atmıştı kuşlar uçtu cam balkon yaptırdık kuşlardan da böceklerden de kurtulduk.

Son düzenleme:
offf allahim yaaaa :KK59:

Annemlerdeyken cekirge ve örümcekle mücadele ederdim.Hatta bir aksam pc basinda oturuyorum bir baktim masanin üstünde cekirge korkumdan kipirdiyamiyorumda anneeeeeeeeeeeee anneeeeeeeeeeeeeeeee diye yirtiniyorum:84::84::84: bayilcam nerdeyse Annemle kardesim geldiler ne oluyor diye cekirge var surda yalvaririm alin sunu üstüme ziplicak diye yalvariyorum. Bizimkiler ne yapsa begenirsiniz karsilikli gecmisler hoplayiverrr cekirgeee ziplayiver cekirgeee diye göbek atiolar :KK64::KK76::KK64::KK76::KK64:

Kendi evime tasindim her yil ayri bir cinsle mücadele ediyorum.Örümcekler zaten daimi kiracilar artik iklim degisikliginden dolayi belgesellerde gördügüm örümcekleri balkonumda evimde görüyorum hatta bir kere camasirhanede ( isvicrede binalarda camasir makinalari ortak kullanilir) tarantula gördügümü idda etmistim sevgilimi inandiramadim fotografini cekmek icin gittigimde yoktu :KK53:
Bu yazda ne halt oldugunu bilmedigim tirnak büyüklügünde acik kahve renkli ve manyak hizli böcekler var gözüne gözüne ilac sykiyorum banamisin demiyor napcagimi bilmiyorummmmm:KK58:

hamam böcekleri kağıt, mukavva, muşamba vb. şeyleri severler , sıcak ve nemli ortamlarda hızla ürerler...eğer evinde bunlardan çok varsa önce onları yok etmelisin...tablet değil, uzun süre etkili ve kokusuz olan ilaçlar var onlarla ilaçlama yapmalısın...ama sadece senin evinin ilaçlanması yetmez , apartmanı komple ilaçlamalısınız ....tüm apartman ilaçlanmadıkça kesin çözüm bulamazsın

En çok korktuğum şeylerdir. Uçan, kaçan, sürünen her türlüsünden felaket korkarım. Yazdıklarınızı okurken tel çaldı nasıl zıpladım yerimde anlatamam :18:
Bende kira da oturuyorum evi temizlemek için gittiğimizde böcek olduğunu farketmiştik ve güzelce bir temizlikten sonra her yere tabletlerden koyduk. 10 aydır 2-3 defa görmüşümdür. Bir tanesi daha yeni yatak odamın kapısının önünde şok oldum hep mutfak tarafında vardı orada yoktu nasıl çıktılar anlamadım. Allah'tan 2-3 haftaya ev değiştiriyorum ama gideceğim evdede olur diye çok korkuyorum. Evim giriş kat her giriş katta olur mu ki. Alt kattada ev var bodrum gibi orası benim biraz yüksekte ama 3-4 merdiven ile çıkılıyor çok yüksek değil. Ev sahibine sorsam böcek oluyor mu diye söyler mi acep? Offf eğer varsa ben naparım yaaa :18::18:
Acayip tiksiniyorum :KK50: Yanına da gidemem.
Geçenlerde yataktan tuvalete diye kalktık eşimle aynı anda sıra kavgası yaptık o kazandı neyse girdi o bende bekliyorum. Yatak odasının lambası yanıyor sadece odanın girişinde siyah birşey var. Dedim swift paranoyak oldun ip topağıdır o (ip topağını böcek sanıp eşime ezdirmişliğim vardır çılık çılığa) Yaklaştım biraz yok ip değil bastım çığlığı eşim koşarak geldi dedim ses çıkarma kaçmasın böcek :KK9: Tutuşturdum eline terliği hadi öldür dedim bana şöyle bir bakıp cani senin yüzünden her seferinde katil oluyorum dedi ve acımadan bir tane patlattı ve terliği elime tutuşturup tuvalete geri döndü. Bende tiksinerek arta kalanları sildim ve bezi çöpe attım. Bütün gece de ya yeni evimde de olursa diye düşünmekten uyuyamadım.

ayy şimdide evime tırtıllardadandı yaaa.
hani tırtıl deyince akla sevimli yaratıklar gelirya hiç öyle değiller valla.
simsiyah ıııyyykkkkkkk....
yarın ilk işim o balkondaki binbir emekle yetiştirdiğim domates fidelerini atmak olucak.
çnk fidelere baktım hep yemişler domates yapraklarını...

ve nihayet bgn balkonu tamamen temizledim kızlar.
o domates fidelerini attım.
anaaaamm koca saksıların altına gizlenmiş megerse tırtıllar..
gündüz yoklar gece çıkıolardı ortaya..

ve nihayet bgn balkonu tamamen temizledim kızlar.
o domates fidelerini attım.
anaaaamm koca saksıların altına gizlenmiş megerse tırtıllar..
gündüz yoklar gece çıkıolardı ortaya..

ilk yazıyı okuyunca fidelerden o tırtıllar yazmak için geldim de yazmışsınız zaten minik örümcekler de varmış domateste de maydanoz da zararlıların çok sevdiği şeyler ne yazık ki
serada bunalıyorum ben eve sokamam sanırım :KK1:

tırtıllardan kurtulduk inşallahh..
umarım aynı şey hamamböcükleri içinde geçerlidir.
gerçi bi kaç gündür hiç görmedim ama ..

onlar da giderler bi süre ilaçlamadan ölüleri çıkar belki bi yerlerden ama sanmam kalacaklarını
gerçi bi garip hayvan onlar nereye neden geldikleri belli olmuyo
neme gelir diyo annem hocalar çok başka şeyler söylüyo :44:

onlar da giderler bi süre ilaçlamadan ölüleri çıkar belki bi yerlerden ama sanmam kalacaklarını
gerçi bi garip hayvan onlar nereye neden geldikleri belli olmuyo
neme gelir diyo annem hocalar çok başka şeyler söylüyo :44:

hocalar nedioki yaaaa??
:26::26::26:

düsünüyorumda türkiyedeki evlerin yapiminda hatalar olduguna karar verdim :44:

eski oturdugum ev bahce terasliydi, bahcede bisürü karinca yuvasi vardi ama evime hic girmezlerdi yada giremezlerdi desem daha dogru olur.
bikac hafta önce türkiyedeydim kaynana daha önce eski bi evde oturuyordu karinca böcek vardi, eski ev olur diye düsündüm.
simdi yeni eve tasinmislar 3. kata. bize kaynana yer yatagi yapti, bi sabah uyandim mememi bise isiriyo :KK52: bi baktimki karinca :KK53: sonra aradim buldum yollarini, balkon kapisinin yanindan biyerden koltugun arkasina dogru yürüyolar.
bu nasil oluyo anlamiyorum evleri yaparken tuglalarimi düzgün siralayip kapatmiyolar delik kaliyor nasil nerden giriyolar

acaba türkiyede sokaklarda cöpler filan var diyemi hamamböcekleri hasaretler dolu, bide tr de yollar ilaclaniyor, almanyada hic görmedim ilaclama peki niye böyle oluyor anlamadim , biseler ters gidiyor ama ne:KK37::KK25:

eski oturdugum ev bahce terasliydi, bahcede bisürü karinca yuvasi vardi ama evime hic girmezlerdi yada giremezlerdi desem daha dogru olur.
bikac hafta önce türkiyedeydim kaynana daha önce eski bi evde oturuyordu karinca böcek vardi, eski ev olur diye düsündüm.
simdi yeni eve tasinmislar 3. kata. bize kaynana yer yatagi yapti, bi sabah uyandim mememi bise isiriyo :KK52: bi baktimki karinca :KK53: sonra aradim buldum yollarini, balkon kapisinin yanindan biyerden koltugun arkasina dogru yürüyolar.
bu nasil oluyo anlamiyorum evleri yaparken tuglalarimi düzgün siralayip kapatmiyolar delik kaliyor nasil nerden giriyolar

acaba türkiyede sokaklarda cöpler filan var diyemi hamamböcekleri hasaretler dolu, bide tr de yollar ilaclaniyor, almanyada hic görmedim ilaclama peki niye böyle oluyor anlamadim , biseler ters gidiyor ama ne:KK37::KK25:

burası türkiye desem yeterli olurmu acep...
:KK53::KK53:

1 hafta önceden bize pazar saat 6 da evde olun bina ilaçlanıcak denildi.
bende ooh bee sonunda kurtuluyoruz dedim..
saat 6
binanın görevlisi elinde maşrafa içinde ilaçlı su
bi banyonun giderine bi lavabonun giderine döktü..
:KK53::KK53::KK53:

bumuydu len ilaçlama dediğiniz.
bende sanıomki bi şirketle anlaşmışlar adam gelicek köşe bucak heryeri ilaçlıcak...
ne büyük hayaller kurmuşum megerse...

Valla ben Isvicrede yasiyorum evimde ne halt oldugu belirsiz böcekler, amozonlardan kacmis örümceklerle dolu haa birde gecen ay karincalarimiz vardi ama artik gittiler...Annemler Isvicrede yasiyor onlarda daha cok cekirge ve örümcek oluyordu bi arada arilar kovan yapmisti bi odanin camina,en yakin arkadasiminda terasinda arilar var..
Tamam yurdumun mütehaitleri meshurdur birsey demiyorum ama kalkipppp bunun cöple zartla zurtla bi alakasi yok Doga bu insanlar nasil varsa böceklerde var istee

X