• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev değil hapishane !

Tweety26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
808
14
98
Ankara
Kızlar.
Off Off. Konularımı okuyanlar bilir bu aralar ailemde gerçekten ciddi sorunlar yaşıyorum.
Bu sefer ki sorunum da ÇOK SEVGİLİ BABAM !
Malum yaz tatiline giriyoruz bende kendimi uğraşlar bulmak istiyorum. Bu sene de tatil planımız yokmuş annem çalışıyomuş.
Benim gitara çok büyük bi ilgim var. Gittim annemle konuştum. Anne ben bu yaz gitar kursuna gitmek istiyorum dedim. Tabi kızım böyle bir şeyle ilgilenmen çok güzel. dedi.
Neyse tamam. Az önce yemekte konu açıldı. Annem babama "İşde kızımız gitar kursuna gitmek istiyomuş" dedi.
Babam şöyle bi baktı. "Hayır efendim" dedi. Benim ağzım açık kaldı tabi. Annem de "niyeymiş o. kötü birşey mi bi müzik aleti çalması bırak sosyalleşsin evde canı sıkıyor" dedi.
Babam da "herşeye tamam derim ama gitarmış müzikmiş olmaz. Asla gidemez" dedi. Annem de sinirlendi. "Bırak gitsin derdin ne kızla. Gitar çalsın nolacakmış. Ben kızımı gönderiyorum !"
dedi. Bana geldiler tabi. Sinir bastı. Ben sinirlenince ağlarım genelde. Öyle filmmiş, duygusalmış asla ağlamam. Bitek sinirlenince gözlerim falan dolar. ben de döndüm babama "baba kusura bakma ama bn o kursa gitmek istiyorum. Kim beynini yıkadı senin. Kötü bişeymiş gibi konuşuosun bide." dedim. "Hayır o kursa gidilmeyecek" dedi. Neymiş herşeye tamammış ama gitar olmazmış ! keman olmazmış.. Annem de "Arkadaşlarıyla gidecek bırak karışma bn kızımın bi müzik aleti çalmasını istiyorum" dedi
Babam da "Ben son sözümü söyledim. Otur ev işi yap. Yemek falan öğren. İşin yok gitarla" dedi kalktı içeri gitti. Tabi ben sinirden ağladım. Annem de tamam hallederim ben dedi. ya anlamıyorum. ne var gitar çalmakta kötü bişey mi sanki. Bide yemekte şey diyo bana "Git kur-an okumanı geliştir." dedi. ben de "Ben yeterince biliyorum sen kendine dert etme" dedim. Sonra işte durdu durdu masadan kalktı. "otur oturduğun yerde" dedi. Annem şok oldu tabi. Döndü içeri gitti. Annemle tam işte konuşuyoduk. Annem bu hafta sonu havuza gitcek misiniz kızlarla dedi. babam da nerden duyduysa artık. Hyır havuza da gidemez dedi. ! Ya ben daha 16 yaşındayım. Annem çalşıyo. babam çalışıo. Oturup kimden öğrencem yemekti, ev işiydi ! ! Anadolu Lisesine yerleşirken de öyle. "Aman anadolu okunca nolacakmış. Okuyan her yerde okur. Okumazsa evde otursun. Bizim zamanımızda bu da yoktu. Okursa okur" ! Bu ne allahım ! Bn çalışkan bi öğrenciyim. yani okumayı öğrenmeyi severim. Bu adam durduk yere böyle diyince benim moralim bozluyor. Ne yapacağğımı da bilmiyorum. Çaresiz kaldık. Yorumlarınıza ihtiyacım var. Kusura bakmayın derdimle sıktım ama :/

Son düzenleme:
gitarın ya da kitabın nasıl bir kötülüğü olabilir ki?cidden enteresan ötesi bi tepki olmuş babanızınki....

Anlamadım gitti Valla gitarın,kitabın kime ne zararı olur ya :26: sakin olmaya çalış canım :82: babanı nasıl ikna edeceğin konusunda ise bir fikrim yok ne yazık ki :44: annen umarım çaresine bakar :49:

Söylediklerin Mantıklı, Ama Ben Yine de Babana Bu Kadar Laf Söylemeni Doğru Bulmadım Açıkcası..:50:

Ama Hala Anlamadığım Bir Şey Var..
Kitap Okumanın Ne Zararı Olur ki??

Gitar İşi de, Barlarda Çalışanlar Falan mı Aklına Geldi Acaba??
Enteresan..
Anlam Veremedim..

Hoşçakal..:70:

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlaşılan baban bazı konularda tutucu düşünüyor.Annen senin yanında olduğu için şanslısın.Babanı en iyi,annen razı eder.
Babana göre daha kötüsünden yola çıkarak gitar dersini daha iyi göstermeye çalışabilirsiniz.
Mesela : Bırak öğrensin,kendi kendine gitar çalsın,sokak sokak gezse daha mı iyi...Kız şarkıcı olacağım demiyor ki,evde çalacak gitarını,sahneye çıkmayacak ...Bu kadar sıkarsak evden kaçar vs vs...

Yine de baban keskin fikirlere sahip olmasına rağmen,çok katı bir insan değil sanırım.
Ben babama,senin dediklerini asla diyemezdim açıkçası :) Baban sana sert çıkışmıyor en azından.Bak susup başka odaya geçmiş,seni terslememiş.
Bence zor da olsa uzlaşabilirsiniz.Sen de sivri çıkışlar yerine,daha ılımlı yaklaşırsan faydası olur.

Aslında düşündüm de,acaba kuzeninin sizde kalması bu açıdan faydalı olur mu ?
Kuzenin ve babası daha rahatsa,baban da belki bazı şeyleri normal karşılamaya başlar,ne dersin ?

peki merak ettim kuzenlerinizin kalmasına baban bir şey dememişmiydi?

Hayır demedi. Anneme, sana uyarsa benlik bir şey yok dedi. Ya benim babam böyle değildi. Şu aralar deli ediyo artık beni. Ben babama annemden daha düşkündüm. Böyle tam kafadardı. Benimle alışverişe gelirdi. Yemeğe giderdik. Ne istesem yapardı. Ben bayılırdım onunla vakit geçirmeye. Şimdi yzünü bile görmemek için odama tıkılıorm. O derece itici gelmeye başladı bana. :50:

Hayır demedi. Anneme, sana uyarsa benlik bir şey yok dedi. Ya benim babam böyle değildi. Şu aralar deli ediyo artık beni. Ben babama annemden daha düşkündüm. Böyle tam kafadardı. Benimle alışverişe gelirdi. Yemeğe giderdik. Ne istesem yapardı. Ben bayılırdım onunla vakit geçirmeye. Şimdi yzünü bile görmemek için odama tıkılıorm. O derece itici gelmeye başladı bana. :50:

ergenlik dönemlerin..babanında koruma iç güdüsü geçer tatlım geçer..
bende senin yaşlarında gitar kursuna gitmiştim..ama babam çalıp çalmama konusunda fikrini bile söylememişti sen düşün..bir tek şeye de izin vermese derdim..bi kere de bence yapma kızım bence gitme kızım bence yanımda kal kızım!!
bunları demesi gerekliydi..ama sormazdım da zaten oda umursamazdı..halen öyle..gerçi benimkiler ayrı..
yani..
haline şükret bigün babam bana neden karışmıyo diye bile üzülebilirsin

neyse gitar için
belki eve özel hoca gelebilir isterse bayan hocalarda var..
bi kaç kız arkadaşını da alırsın yanına evinizde daha rahat olur babana bunu danışabilirsin??

bi de tek çocuklar şımartılır her istediği yapılır derler buyurun... bir kitap bile alınmıyor hayret yani bu devirde

bi de tek çocuklar şımartılır her istediği yapılır derler buyurun... bir kitap bile alınmıyor hayret yani bu devirde

Aslında bir dediğim iki edilemz. En iyi şeyler alınır. Bir şeyi istesem annem yada babam hemen hallederler ama şu aralar bi acaip insan oldu. Önceden istediğim kitabı falan ertesi gün alır gelirdi babam. Ama nolduysa şu ara beni delirtiyo. Baskıcı bi tip oldu çıktı ! :47:

Kanal 7 bir hoca var dediği şu"çalgının her türlüsü haram çalmak ve dinlemekte" sanırım babanız bu hocanın sözlerini dinlemiz .bu yaz kızımı gitar kursuna yazdırdım 2 aydır gidiyor hiç zararı yok 2 ay daha gidecek çok mutlu oluyor bana bu yaşta gitar öğren deseler içimden gelmez gençken hersey kolay öğreniliyor

Babanin belki sana gore yanlis dusunceleri olabilir ama sende burda soylediklerini babana soylediysen gercekten saygisizlik etmissin.Oturup aglamadan guzel guzel konusabilirdin.Anlamaz diyebilirsin ama hic birsey babana bukadar saygisizlik yapmana hak vermiyor.Yasin 16 kucuksun.O buyuk biri ustelik te baban.Belkide boyle saygisiz karsilik verdigin icin baban da seni tersliyor olabilir. Babani bilmem ama sen kesinlikle haksizsi, yada boyle tepki vererek hakliyken haksiz duruma dustun. Busekilde gercekten hic bir sorunu cozemessin.Babana gerikafali demek cok ayip.Seni yargilamak degil amacim sadece bana yanlis geleni yazdim burda.

Babani bilmem ama sen kesinlikle haksizsi,

Babasının bilinmeyecek nesi var?
Gitar kursunun,kitap okumanın nesi kötü?
Bu geri kafalılık değil de nedir ?
Konu sahibinin tepkisi biraz sert gözükebilir ama varsın sert olsun.
Ben zamanında çok ezdirdim kendimi de ne oldu?Sustum da ne oldu?

Bazı düşünceler vardır ki tatlı dille dahi sökülemez beyinlerden.
Amaç sırf kızı evde tutmak başka birşey değil.

Babasının bilinmeyecek nesi var?
Gitar kursunun,kitap okumanın nesi kötü?
Bu geri kafalılık değil de nedir ?
Konu sahibinin tepkisi biraz sert gözükebilir ama varsın sert olsun.
Ben zamanında çok ezdirdim kendimi de ne oldu?Sustum da ne oldu?

Bazı düşünceler vardır ki tatlı dille dahi sökülemez beyinlerden.
Amaç sırf kızı evde tutmak başka birşey değil.

Hic brsey babasina bukadar saygisizlik yapmasina gerektirmez.Tartisma yaratip ban almak istemiyorum.Herkesin kendine ait bir fikri var. kitap okumanin kotu oldugunu zaten soylemiyorum. Gitar konusu cok ayrintili ve uzun bir hikaye.Dini konulari tartismak bildigim kadariyla burda yasak.Oyuzden fazla birsey yazamiyorum.

Ergenlik döneminin verdiği heyecan ve bocamalamalarla yaptığın ani çıkıları çok çok da kötü bulmuyorum. yapmasaydın, olmasaydın iyiydi.
Babanın inatçı bir yapısı var anladığım kadarıyla. Ağzından bir laf çıktı mı mutlaka doğru ya da yanlış onu yapacak. bir karar verdiyse arkasında duracak.
Eğer benim anladığım gibiyse, olayları bu durumlara getirmemek içn sabırlı olmaktan başka yapılacak birşey yok. Olayı inat boyutuna getirmemek için bunu yapmak zorundasın.
Senin isteklerinle ilgili konularda annenden yardım iste. O usulünce anlatır babana ve gerekeni yapar.

Back