• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev alırken dikkat edilmesi gerekenler

koca inşaat şirketlerinin inşaatları durdu, bi de tanıdık işi sakın girmeyin bu işe pişman olursunuz.hazıra dikilmiş evler bekliyo, faizler çok uygun.böyle sakat işlere girmeyin sakın.

Asla almazdim..Müge Anli da dün izledim; 30 yillik güvendikleri 4 şubeli istanbul da bir kuyumcu 40 trilyonluk altınlarla kacmis gitmis...Kadinlar cikmis,kendimize güvenmezdik bunlara güvenirdik diyorlar bur de..Ortalik cok kötü maalesef...yakmayin paranizi.Ben öyle bi sey yapsam ,gece yastiga basimi koyamam valla..para kolay kazanılmıyor.Cok büyük risk bana göre.Mali gör ,öyle al ! Net !

Görmediğim bir evi projeden almaktansa 2 yıl bekler yapılmış evi alırım.

Bırak topraktan eve girmeyi, kirada oturduğum ev 4 yıllık ve iskanı yok hala. Bizi sürekli oyalıyor evle ilgili bir şey söyleyince. Böyle vurdumduymaz üç kağıtçı birine denk gelirseniz? Size tavsiyem yeni yapılmış binalarda ilk biten daireler genelde ucuza gidiyor çünkü müteahhit o evi satıp sıcak parayla diğer dairelerin içini filan yaptırıyor. Öyle bir daire bulmak daha mantıklı.

O yüzden en iyi ev bitmiş evdir. Bak biz bitmeden almadık bitince 50 bin fazladan verip aldık 😁

Temelden girerken emin olamazsınız, bırakıp kaçsa ne yapabilirsiniz ki? En fazla güvenilir bir firma mi ona bakın. Tek blok mu, büyük bir proje mi? Eğer buyukse yani çok çok bloklu bir site ise şu ekonomik sıkıntı içinde satış yapamazsa iflas da edebilir. Ha sorun çıkmaya da bilir. Ben etrafta şahit olduklarımi aktardım.
Bina için de şunu öneririm. Şimdilerde deprem izolatoru olan binalar yapıyorlar. Depremde izolator yaylar binayı esnetip yıkılmasını engelliyor.
Ya da raylı sistem binalar var.
Ya da beton kalıp yani perde beton binalar var, daha sağlam, kötü ihtimalle çökmek yerine devrilip kiriliyor, Allah korusun olmaz da hani ihtimalini yazıyorum

Merhaba arkadaşlar bir şey danışacağım .Ev almaya karar verdik .Yalnız evler çok pahalı biliyorsunuz .Fiyatlar da yüksek olduğu için bizde topraktan girmeye karar verdik .Tamamen tanıdığın tanıdığı ile alacağız .Yalnız kafamda bir çok şey geldi .Noter de peşinatı vereceğiz 6 -8 ay da ev teslim .Bir çok şey duyuyoruz .Alırken neye dikkat etmem lazım .Adam projeyi vs attı resimlerini lakin neye dikkat edeceğimizi bilmiyoruz.Sizden bilgi almak istiyorum .Ya bina icralıksa ya da dolandırıcı çıkarsa ben neye nasıl güveneceğimi şaşırdım
Firmayı araştırın. Daha önce teslim ettiği projelere bakın. Vergi numarasını alıp bir avukat vasıtasıyla batak mı değil mi öğrenin ve sözleşmenizi sağlam yapın. Dairede size vaadedilen bütün özellikleri yazın ve geç teslimat halinde aylık o dairebin getireceği kira bedeli kadar bedel ödeyeceğini kararlaştırın.

Biz de 150 dairelik bir bloğa topraktan girdik söylenilen tarihten beş ay sonra güö bela eve taşınabildik hala inşaat bazı dairelerde devam ediyordu. Topraktan alıp beklemek ve bir aksilik çıkacak mı korkusu insanı cok yıpratıyor, imkanınız varsa bitmiş dairelere bakın derim. İlla bu ev olacak derseniz biz noterden satış vaadi sözleşmesi yapmıştık, sizin de yapmanız iyi olur. Hayırlı olsun şimdiden😊

Offf sakin yapmayin. En guvenilir firmadan temelden ev alan tanidiklar bile bin pisman. 18 ayda teslim edilecek evler 3 senedir teslim edilemedi. 3 kurus fazla verin bitmis eve girin. Tanidigin tanidigindan ev mi alinir

İnşaatlar hiçbir zaman denildiği tarihte bitmez, bunu göze almak lazım.

Merhaba arkadaşlar bir şey danışacağım .Ev almaya karar verdik .Yalnız evler çok pahalı biliyorsunuz .Fiyatlar da yüksek olduğu için bizde topraktan girmeye karar verdik .Tamamen tanıdığın tanıdığı ile alacağız .Yalnız kafamda bir çok şey geldi .Noter de peşinatı vereceğiz 6 -8 ay da ev teslim .Bir çok şey duyuyoruz .Alırken neye dikkat etmem lazım .Adam projeyi vs attı resimlerini lakin neye dikkat edeceğimizi bilmiyoruz.Sizden bilgi almak istiyorum .Ya bina icralıksa ya da dolandırıcı çıkarsa ben neye nasıl güveneceğimi şaşırdım
Sakın sakın bunu yapma demeye geldim.
Küçük olsun, eski olsun ama bitmiş daire olsun.
Şu anki piyasa şartlarında kime nasıl guvenebilirsin, istediğin şeye dikkat et, sözleşme yap.
Müteahhit iflas verse, ölse, toprak sahibiyle ters düşse, borcu var diye haciz gelse yıllarca mahkemelerde uğraşır durursun.
Ekim ayinda isarkadasim bitmeye yakın bir daire için 100 bin peşinat verdi, Ocak sonu teslim dediler.
İnce işçilik yapılacak Mart dedi adam. 50 bin daha vardı.
Nisa oldu Mayıs oldu yok.
Geçen hafta arkadasimi arayıp ben o daireyi sattım, gel sana paranı vereyim demiş.
Olduğu bölgenin en bilinen muteahhiti.
Aileden kefili vardı birde, tanidikti yani.

İnşaat firmasında 2 yıl koordinatör olarak çalıştım ..Köklü bir firmada çalışmama rağmen ,şahsen ben topraktan girmezdim ..Çünkü asla teslim edilecek zamanda edilmiyor ,inşaat sonuçta yağmuru çamuru ustası Demir’i vs vs bi sürü sorunu oluyor.. Bir de en çok karşılaştığımız sorun ; katalogda dizayn edilmiş şekilde görüyorlar ,gerçeği ile karşılanca hayal kırıklığı da yaşanıyordu.Katalogda beğenip gerçekte beğenmeyen oluyordu vazgeçme imkanı da yok .. Bizim firma tabi bazı şeylerde değişiklik yapıyordu ama ne gerek var böyle uğraşmaya .. başınız ağrır bence ,yine de siz bilirsiniz tabi ..hayırlısı olsun 🧡

Tanidigin tanidigina guven olmaz
Biz evi kiraya verdik mesela evi tutan kisi evi hic gormedi arkadasinin arkadasi tuttu birde komisermis
1000 tl komisyon almis
Bizim talep ettigimiz depozitoyuda soylememis
Yani adami tanidigin tanidigi dolandirmis
Belki sizinde tanidik ahbabin bir menfaati vardir

Biz bilindik bi firmaya topraktan eve girdik bekliyoruz, söylenılen tarihe iki yıl var daha. Yan bloklara bu yıl başlandı yarısına gelindi bile.
Sözleşmede gecikme olursa her ay kira bedeli ödeyecekleri yazıyor, inşaallah gecikme olmaz ama olursa da hazırlıklıyız tabi insaat işi aksaklık olabılır bu riski düşğnerek girin.
Firmanın sağlam olduguna emin olun.

Bu dönem riskli canım ya 😁
Kardeşim aldı ama eşi 30 yıldır o semtteydi ve geçen yıldı.
ben kredi çekerek aldım bankanın avukatı vardı tapu elime geçti ondan sonra verdim parayı avukat bile zor güvendi. Ev aldıktan sonra başka bankadaki ipoteği bile 2 ayda kaldırdılar. Çok dikkat edin.

Tonla bitmis ev var, bence kalkismayin. Ya muteahit iflas ederse?
Bitmiş evlerin bile bir kısmı iskanlı değil, çevreme neredeyse haftada 1 tane apartman dikildi, büyük kısmı iskansız, müteahhitler daireleri satarken iskan sorunu en kısa sürede çözeceğiz deyip insanların ağzına bir parmak bal çalıyorlar, satış bitip paralarını aldıktan sonra ses seda çıkmıyor.

Topraktan eve girilmez, adam size bir arsa gösterir bir tane de proje uydurur, o ev ya hiç bitmez ya da arsa aslında o arsa değildir kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde elektrik suyun bile olmadığı bir yere diker binayı alın size ev der.
20 yıl kadar evvel bir akrabamızın yakını butik site gibi müstakil villaların olduğu proje getirdi bize, sizde katılın dedi asla olmaz dedik diye bir de bir ton laf işittik, sonuç para veren herkes parasını kaptırdığıyla kaldı, babam kefil olsa girmem böyle işlere, tapulu iskanlı kat mülkiyetli yer almak her zaman daha iyidir, başınız ağrımaz.

Back