• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev alırken dikkat edilmesi gerekenler

wersaff

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2014
570
112
303
34
Merhaba arkadaşlar bir şey danışacağım .Ev almaya karar verdik .Yalnız evler çok pahalı biliyorsunuz .Fiyatlar da yüksek olduğu için bizde topraktan girmeye karar verdik .Tamamen tanıdığın tanıdığı ile alacağız .Yalnız kafamda bir çok şey geldi .Noter de peşinatı vereceğiz 6 -8 ay da ev teslim .Bir çok şey duyuyoruz .Alırken neye dikkat etmem lazım .Adam projeyi vs attı resimlerini lakin neye dikkat edeceğimizi bilmiyoruz.Sizden bilgi almak istiyorum .Ya bina icralıksa ya da dolandırıcı çıkarsa ben neye nasıl güveneceğimi şaşırdım

Daha önce yapıp teslim ettiği inşaatlara bakın
Gidip ev alanlara iskan almış mı sorun

Almayı düşündüğünüz evin Belediyesine gidip projesi , gerekli izinleri var mı vs hakkında bilgi alın

Tam topraktan değil de en azından temeli atılmış ya da kaba inşaatı yapılmış bir ev almak daha mantıklı olabilir . O esnada müteahhit batsa ya da kaçsa bile bir şekilde dairede ve arsasında hak sahibi olmuş olacağınız için , İçini de kendiniz kendi zevkinize göre yaptırırsınız .

Bu ayda 6-8 ayda teslim dediğinize göre , başlanmış inşaat mı ?

Bir de parayı tapuyu alırken tapu dairesinde verin . ( hatta EFT yapın . Şu evin bedelidir açıklamasıyla )

Yan apartmanımız dönüşüme girdi. 6 yıl oldu. Bina dikildi mi evet. Ama başka bir şey yok.
Mahkemedeler.

Asla ama asla girmeyin.
Eşimin arkadaşının parası gitti. Kaç sene oldu ev ortada yok.
Bı ortak arkadaşta projeden girdi 1+170 mk bı eve kaç sene önce 90 bin verdi. Parası gitti.

Bi kaç sene sonra alın ama bitmiş bi ev ve kat mülkiyetli alın.

Merhaba arkadaşlar bir şey danışacağım .Ev almaya karar verdik .Yalnız evler çok pahalı biliyorsunuz .Fiyatlar da yüksek olduğu için bizde topraktan girmeye karar verdik .Tamamen tanıdığın tanıdığı ile alacağız .Yalnız kafamda bir çok şey geldi .Noter de peşinatı vereceğiz 6 -8 ay da ev teslim .Bir çok şey duyuyoruz .Alırken neye dikkat etmem lazım .Adam projeyi vs attı resimlerini lakin neye dikkat edeceğimizi bilmiyoruz.Sizden bilgi almak istiyorum .Ya bina icralıksa ya da dolandırıcı çıkarsa ben neye nasıl güveneceğimi şaşırdım
Ticaret bakanlığından inşaat ve proje için ruhsat ve onay alınmış mı? Bunu kontrol ettirin. Proje ve simülasyon tanıtımı ile ev satmaya çalışıp, milletin parasını dolandıranlar oldu. Bakanlık bu konuda insanları uyarmıştı.Bir dönem bizede böyle bir teklif sunan olmuştu. Topraktan satış yapacağız, çok cüzzi bir miktar ödeyeceksiniz, kredi çekmek zorunda kalmayacaksın, falan filan diye simulasyondan projeyi tanıtıyorlar, ofisleri bile vardı. Biraz araştırınca, böyle bir müteahhit ve ruhsatı alınmış bir proje olmadığını öğrenmiştim.Çok geçmeden ofiside kapatıp, ortadan yok oldular. Dikkatli olun. İyi araştırın.

Bu devirde asla ve asla topraktan ev alma. Biz 3 yıl önce köklü bi firmaya topraktan girdik, güya en geç 2 yıl içinde teslim edeceklerdi, şuan temeli bile atılmadı, firma iflasın eşiğinde 🤦🏻‍♀️
Küçükte olsa , pahalı da olsa bitmiş ev alın, asla yaş tahtaya basmayın.
Bizim firmada Türkiye nin farklı şehirlerinde binlerce ev yaptı, bilindik bi şirket diye güvenmiştik😡

Nu devirde topraktan girmek çok tehlikeli akıl işi değil çoğu mütahit inşaatları bitiremiyor iflas ettim diyor evleri bitirmeden kaçıyorlar insanlar çok mağdur oluyor dolar yüksek malzeme alamadım diyor falan filan olan paranız da elinizden gidebilir

Karşıdaki kişi babamın oğlu olsa yine girmem. Dünya hali, adam iflas edebilir, başına bir şey gelebilir ve inşaatı yapamayabilir. Ne yapacağım, canını alacak halim yok ya. Gerekirse eski ev alın, küçük alın ama gözünüzle gördüğünüzü alın.

Öyle bir yere bende girdim zamanında
Hala mahkemeliğiz paramı kurtaramadım
Bekleyin, durumunuzu ayarlayın gerçekten var olan bir eve girin
Bu memlekette prosedür çok çok zor, adam bizi dolandırdı, kendi paramızı alamıyoruz 6 sene oldu, devlet daha çok beklersin diyor

Bu dönemde projeden,müteahhitten ev alınmaz bence.
2.dalga olursa mücbir sebep uzarda uzar(sözleşmede yazar)teslim alamazsınız.
Teslim edilse bile iskandı,cins tashihi idi uğraşırsınız (iskan olmayınca faturalar fazla geliyor,şantiye suyu elektriği kullanılıyor)
Bence bitmiş,oturuma hazır bir yer bakın.

Annemlerin karşısindaki arsaya villa yapacaklardı. 2 yıldır tek çivi cakmadilar hatta para verip yapıldı mı diye bakmaya gelenler oldu. Arsaya mısır ekili olduğunu gördüler😊 hala duruyor orası

Asla girmem. Bitmiş evlerin bile bin derdi çıkıyor sizin ortada mal yok. Yarın kimseyi bulamayabilirsiniz dengeler çok değişken.
2016 senesinde kentsel dönüşüm furyasında koskoca siteyi yıktılar, lüks daha geniş daha bilmem ne daireler verip ev yapılıncaya kadar kiralarını da ödeyeceklerdi. Bu bahsettiğim Yer Ankara’nın acayip iyi bölgeleri, öyle gecekondu mecekondı değil yıkılan dairenin birinin değeri bile milyonluk yani.
yapan müteahhit malüm örgütten çıktı, arazi oldu (tutuklanmış da olabilir) insanların evleri yok yere yıkıldı,molozları bile kaldı. Kiralarını da kimse ödemedi. Dımdızlak hala bekliyorlar.
Bu aynı ya da benzer örnek değil tabi, karşınıza çıkabilecek bir tablo. İşin içinde inşaat olunca.
bizim aşağıda bir site var,bitmiş duruma. Bina boş, beklerken eskidi. Sebebi aynı daireyi birden çok kişiye saymışlar topraktan girmişler. Hatta işçilerin parasını da ödememişler, bir rivayete göre çalışan emeklerini alamayan işçiler evin giderlerine betondöküp hınçlarını almışlar. Bu da ankaranın başka çok iyi bir bölgesinde, eğer kullanılabiliyor olsaydı her daire milyonlukta.
Almaya güç yeten eski de olsa huyu suyu bilinen bir ev alın. Birikime devam eder satar yenisini tekrar alırsınız.

kendi tanıdığı(samimi dostları) büsbüyük bir şirkete villa yaptıran bir tanındığım da hala bekliyor çünkü şirket iflas etti.

Back