Ev alımı ile ilgili yardım

Ben istanbullu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2018
16
3
1
40
Eğer kredi çıkarsa bi ev alımı düşünüyoruz .ev alacağımız adamı tanımıyoruz güvenemedik daha nasıl bi yol izlemeliyiz ben krediyi çekersem adam başkasına satarsa diye korkularım var sözleşme imzalarız deniliyor ama ben pek anlamıyorum bu konulardan bilmediğim birşeye imza atmakta korkutuyor siz nasıl bi yol izlediniz acaba 170 liralık eve 90 100 civarı kredi için çok beklermiyim ekspertiz falan tapu derken ne kadar zaman sürer bilgisi olan var mı inş bu da konu dışı değildir çünkü sayfaya yeni üye oldum kuralları bilmiyorum yanlış yere yazmamışımdır inş

170 bin tl lik eve 100 bin kredi cekeceksiniz. Tapu sizin olmayacak. Ben boyle biseye girmezdim. Tapuyu bana versin kendisine beb senet vereyim tarihli senet. Neden ben para verip ustune tapusuz gezeyim ki.

Eger kredi cekecekseniz ev sizin oluyor ama ipotek yaptıracaksanız kredi bitene kadar bankanın ev.

Size banka parayı vermiyor. Tapu sırasında banka avukatı da vulynuyor. İşlem yapıldıktan sonra para satıcının hesabına geçiyor. Ama şu anki faiz oranlarıyla borçlanmak hiç akılluca değil.

para biriktirin bu ara ev alma zamanı nakitte paranız yoksa tamamı yani akıl karıı değil.nakit olsaydı sıkışan mütahitlerden ya da ev sahiplerinden pazarlıkla uygun fiyata alırdınız

Yakın zamanda ev almış biri olarak , öncelikle hayirli olsun alacağın ev , bankanın eksperi 2 gün içerisinde daire için kredi uygunluk raporu hazırlayıp evin degerini belirler , banka ise eksperin belirlediği evin %70 ni kredi olarak size verir ki banka gecmisiniz o krediye uygun ise . Alacağınız daire sıfır bir daire midir ? Eğer ki siz ilk sahibi olmayacaksınız ve suan ki sahibi daireyi kredi ile almissa ( kredisi devam ediyorsa) sizin krediyi cekeceginiz banka ile diğer malikin kredi kullandığı banka arasında halledecektir durumu , bu arada krediye basvurmadan önce dairenin bağlı olduğu belediyede imar müdürlüğüne giderek dairenin kat mülkiyeti olup olmadigini , dairede bir problem olup olmadigini lütfen sorun. Eğer ki satan kişinin o daire için devam eden kredisi yoksa , o zaman satan kişi tapu dan randevu alacak , satışı size verecek ve akabinde krediyi cekeceginiz bankaya berabar gidip parasini teslim edebilirsiniz , zaten satış esnasında bankanin avukatı da yanınızda olacaktir , benim size tavsiyem satış olduktan sonra bankaya giderek bankanin içinde (dışında kesinlike değil ) parayı satıcıya teslim etmeniz yolunda olacaktir , bütün bu islemler 1 haftayi bulmaz (ekspertiz , banka kredi onayı, kredi evraklari , tapudan randevu , satış )

Banka kredisi ile cekeceginiz icin daha güvendesiniz. Cünkü eve eksper geliyor, size anlastiginizdan baska ev satilip satilmadigini, evde sorun olup olmadigini rapordan görebilirsiniz. Bankanizdan raporun bir örnegini isteyin. 2. olarak da banka krediyi size ödemiyor, satis yapilip sizin adiniza tapu düzenlenmesinin akabinde saticiya ödüyor. Bence pesinatinizi da bankaya yatirin ve satistan sonra paranin tamami bankadan gecsin. Ama uyanik satici vergi nedeniyle evin degerini düsük gösteriyorsa bunu kabul etmeyebilir. O durumda da yine kendiniz banka araciligi ile ödeyin mutlaka, kanitiniz olsun. Ayrica faiz oranlari düstü su an. Bir ara 2leri görmüstü. O kadar da kötü bir zaman degil. Daha da düserse ilerde bir miktar masraf ödeyip yapilandirabilirsiniz. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Banka parayı evin sahibine aktarıyor sahibi cayıp parayı almayacağını nasıl bileceğim bende olan paranın bi kısmını banka üzerinden yatırmak istiyorum ama hesap açtığım banka şubesi başka yerde ve komisyon istiyor nasıl yapmalıyım

Banka parayı evin sahibine aktarıyor sahibi cayıp parayı almayacağını nasıl bileceğim bende olan paranın bi kısmını banka üzerinden yatırmak istiyorum ama hesap açtığım banka şubesi başka yerde ve komisyon istiyor nasıl yapmalıyım
Bu mantıkla ev alamazsınız zaten başka nasıl olacak ki bu işler yukarda bir arkadaş detaylı yazmış ;)

Banka parayi tapu sizin adiniza gecince saticiya ödüyor. Bankalar havale/eftden masraf alir ama konut kredisinde düsük masraf aliyor. Pesinatinizi da internet bankaciligindan aktarirsaniz 3-5 tl ödersiniz cok masraf cikmaz.

Krediyi çektikten bi ay sonra mı ödemelerim başlıyor hemen ödeme işlemi olmuyor değil mi
Ayni aya da ödeme koyabilirsiniz, 1 ay sonra da olabilir. Taksit gunu 30 gunden erkense ilk taksit dusuk olur. 30 günden daha gecse her gecen fazla gun icin ilave faiz odersiniz. Sadece ilk taksit tutari degisir.

Besten cayma hakkın var satış kotası için mecbur diyorlardır.yapıp 15 gün içinde iptal edebilirsin

Back
X