• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev alamıyoruz, araba alamıyoruz, tasarruflar ne işe yarayacak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arsayı cok iyi araştırıp parsel parsel aldıgınızda öyle de güzel kazandırıyor ki ama cok iyi arastırmak lazım
Ben bir iki kez sizin bu minvalde mesajınızı gördüm şu an anımsayamıyorum ama müsait bi vaktinizde yönteminizi/hikayenizi yazarsanız okumaktan memnun olurum

Ee değerlensin diye zeytinlik alacaksın ya sonra yüksek meblaya istiyorlar sat bana diyorlar zeytinlik sahibi de o paraya satıyor tabii ki kar edecek ya işte o zaman zeytinlikleri bir güzel kesip denize karşı manzaralı apartmanları dikiyorlar işte
Bizim burada deniz yok manzara yapılacak aklı olan toprağı satmaz zaten 🤣

Siz bunu çok kâr görüşmüşsünüz sanırım ama değil .Seçimden önce almışsa ve sadece 14 bin kazanmışsa 70 binden o zamandan bu zamana, hiç yorulmadan kur korumalı mevduattan da alırdı .

Kârınız oldukça düşük kalmış demek istiyorum .
Cok kar gördüğüm için yazmadım. Konu sahibi küçük küçük altın , döviz vs yapıyormus ya bir sonraki yorumumda da yazdım . Kredi kartına taksit yapıp aldık , şimdi taksit miktarı eridi gitti.
Borçlanarak almak mantıklı.

Cok kar gördüğüm için yazmadım. Konu sahibi küçük küçük altın , döviz vs yapıyormus ya bir sonraki yorumumda da yazdım . Kredi kartına taksit yapıp aldık , şimdi taksit miktarı eridi gitti.
Borçlanarak almak mantıklı.
Mal sahibi olmak için borçlanmak en mantıklısı birikimle küçük şeyler asla alınmıyor ya kredi cekeceksin

Yada sana güvenen birinden, yakın akrabadan borç alacaksın

Mesela geçen sene 20bin biriktirip koydum kenara dolap yaptıracağım diye ben yaptırana kadar dolap masrafı 40 bin oldu 🤣

evet aradaki değişim bence de çok düşük kalmış, niye acaba
şu uygun fiyatlı, düşük kapasiteli, şehir içi kullanıma uygun motorlar var onlardan mı acaba
Honda’ydı sanırım . Demek istediğim şu eğer kredi kartınız varsa yüksek limitli taksitle de birseyler alabilirsiniz.
Ödemeniz TL olarak kalır zaten bir kaç ay sonra o para eriyip gidiyor :

Mal sahibi olmak için borçlanmak en mantıklısı birikimle küçük şeyler asla alınmıyor ya kredi cekeceksin

Yada sana güvenen birinden, yakın akrabadan borç alacaksın

Mesela geçen sene 20bin biriktirip koydum kenara dolap yaptıracağım diye ben yaptırana kadar dolap masrafı 40 bin oldu 🤣
İnşallah TL olarak koymamıssındır 🥹

Honda’ydı sanırım . Demek istediğim şu eğer kredi kartınız varsa yüksek limitli taksitle de birseyler alabilirsiniz.
Ödemeniz TL olarak kalır zaten bir kaç ay sonra o para eriyip gidiyor :
evet haklısınız
bu tarz ürünleri evkur'da falan da gördüm ben, onlar senetle falan da satıyor diye biliyorum

İki memur biz de aynıyız ancak araba alabilmiştik ev şuanda hayal , artık eşlerden birimiz sadece kira ve site aidatı için çalışır hale geldi, şaka gibi, emeğimiz çöp resmen , ev hanımı olsam en azından evde keyif çatardım, şimdi hem çalış hem de kira ödemek için yaşa, bu gidişle kamp hayatına geçiş yapacağız ülkece...
tam olarak böyleyiz 😔

Al sat işi anlayanların işidir. Öyle herkes elindeki eşyayı gürül gürül satma yeteneğine sahip değil. Ben misal,satış becerim yoktur. Pazarlamacı değilim. Tek bir çocuğum var. Her şeyi onun için harcıyorum. İyi bir sporcu olsun iyi bir okulda okusun diye. Bu hayattaki en iyi yatırım bu bence. Çocuk varsa çocuğa yatırım yapılır,çocuk yoksa kendinize yatırım yapmalısınız. Gezin,hobilerinizle ilgilenin, çok iyi dil konuşmak için para harcayın. Yurt dışı tecrübeniz mutlaka olsun. Bir kere daha dünyaya gelmeyeceksiniz.

Bu işler öyle.
Ticaretten biraz anlıyorsanız ülke şu durumdayken para kazanmak, daha doğrusu enflasyonla mücadele mümkün.
En basiti indirim kovalarsınız teknolojik ürünlerin, kampanyadan aldınız, kutusuyla evde sakla 3 ay sonra üstüne eklemiş olacak.
Altın, dolar vs size o karı vermeyecek.
3 e aldığınızı 5 e satmanın mantığı, diğer bilindik yatırım araçlarında yoktur.
Millet bulaşık makinesi deterjanı alıyor ucuzdan, 2 hafta sonra paket başı 80 100 tl karla satıyor en az 20 paketten.
Böylece ana parasını enflasyona ezdirmiyor.
Peki nerelerde satıyor

Aylık 15 bin kalıyor bana bu miktarla ne yapmalıyım bende düşünüyorum açıkcası.dolar euro mı alsam napsam bilemiyorum asıl istediğim kiptaş toki gibi birşeye girmek hadi aylık 50-60 bin olsa neyse ama 100-150 bin istiyorlar yuh yani.araba alsam onu da çok kullanmayacağımdan boşa masraf gibi geliyor.

Aynı dertten muzdaribim arabam var ama ev alamıyorum. elimdeki birikim çok değil 200 e yakın değerlensin istiyorum borçlanarak bi şey sahibi olsam istiyorum

Elinizdekiyle arsa alın çok ciddiyim bakın geçen sene 16 bin lira idi almadık aynı yer bu sene 200 bin aldık :KK43:
Emlakçılar diyor ki ne dolar ne Euro ne altın yani arsa kadar fırlayan yok depremde etkili olmuş olabilir mesela 250 m arsayı 200 bina aldık bir artı bir ev yaptırmak niyetiyle hobi evi gibi tavsiye ederim arsa en iyi yatirim
Hayırlı olsun tek tapu mu kooperatif hissesi mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X