Borsayı öğren! Bak mesela sana küçük bir örnek.napalım yani bu ay maaştan 2 bin lira artmışsa mesela, nasıl olsa düzgün yatırım yapacak araç yok deyip parayı yemeli miyim
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
ev alamıyoruz, araba alamıyoruz, tasarruflar ne işe yarayacak?
- Konu Sahibi sino2023
- Başlangıç Tarihi
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 11 Eylül 2015
- 3.268
- 12.535
- 208
çabuk yükseliyor mu peki fiyatları
bilginiz var mıdır
Bilgim yok ama siz çok hızlı bir şekilde kar edeceğiniz bir yatırım mı düşünüyorsunuz?
bu tarz şeyleri ev eşyaları için biz de yapıyoruzevet demek istediğim tam olarak buydu. Ben muhasebeciyim ama eşim yatırım finans konularında benden daha çok araştırır meraklıdır.
Mesela Şubat ayında kredi çekip araba almayı düşünmüştük ucuz bi model sonrasında nasip olmadı. Eşim almayı düşündüğümüz aracın şimdiki fiyatını araştırmış. O zaman almış olsaydık ve şu an satsaydık araç için çektiğimiz krediyi rahatça kapatır üstüne 30-35k kar ederdik dedi. Bu açıdan bakınca mantıklı geliyor. Dolar ve altın illa ki yükselir ama enflasyonu absorbe edecek kadar yükselir mi emin olamadım.
Mesela o dönem zaruri ihtiyaç olmadığı halde robot süpürge ve kurutma makinesi aldı. Şimdi taksitli alalım taksiti bitene kadar fiyatı iki katına çıkacak zaten dedi ve sahiden de öyle oldu.
kenardaki paradan 50 bin kullansam, kalan 100.000 ihtiyaç kredisi çeksem ve bunu 12 ay vadeli yapsam toplam ödeme 120-130 bin arası oluyor
ama aylık taksit hep 9000'lerde
bu parayla motor falan alabiliyorum, bir süre sonra satmak için
eldeki birikimi motor almak için kullansam
aylık taksit ve bankaya faiz ödeme derdim olmayacak
ama o zaman da risk almış olacağım
ya satamazsam korkusu var mesela bende
diyelim ki motor aldım, arabaya gücüm yetmediği için
ya satamazsam?
ya da zarar edersem?
dönem dönem borsaya biraz ilgi duyup bırakıyorumBorsayı öğren! Bak mesela sana küçük bir örnek.
ne dersiniz
çok püf noktası olan bişey
herkes kazanamıyor o ayrı konu
küçük paralarla başlayabilmek avantaj bence bunda
yani param çok hızlı artsın dersem almam gereken risk de büyük olurBilgim yok ama siz çok hızlı bir şekilde kar edeceğiniz bir yatırım mı düşünüyorsunuz?
motor alım satımı ve borsa önerildi
arsaya gücüm yetmez muhtemelen
- 21 Temmuz 2018
- 7.110
- 21.371
- 348
Döviz mantıklı ama uzun vadede zararlı olursunuz. Ev, araba, arsa uzun vadede güzel yatırımlar ama ev almak içinde birikim lazım çünkü kredi çok sz veriyorlar. Biraz kredi çekerek araba alabilirsiniz ama onunda vergisi benzini kaskosu derken en mantıklı yatırım arsa kalıyor geriye.
Borsada mantıklı ama onu biraz bilmek lazım.
Borsada mantıklı ama onu biraz bilmek lazım.
Halka arzlarla başlayıp, sürekli üretim halindeki şirketlerin hisselerini alarak devam edebilirsin.dönem dönem borsaya biraz ilgi duyup bırakıyorum
ne dersiniz
çok püf noktası olan bişey
herkes kazanamıyor o ayrı konu
küçük paralarla başlayabilmek avantaj bence bunda
- 1 Temmuz 2023
- 2.030
- 2.468
- 53
Umutsuz olmadan altına yatırım yapın ev araba şart değil hisseli arsa denk gelirse alın toprak her zaman daha çok kazandırır yaşadığınız şehirde şart değill yada güvendiğiniz aile bireyi varsa ortaklaşa da olur. Önemli olan ufak da olsa somut bir şeye yatırmak garantisi yok çünkü paranınhanımlar selam
son günlerde çok kafama taktım bu konuyu
6 senedir aktif olarak çalışıyorum, 150-200 bin birikim yaptım bi kısmı altında bi kısmı dolarda
biliyorsunuz 2 senedir özellikle bariz bi kriz var
kirada oturuyorum annemle, bekarım
ev ve araba almak artık hayal oldu, peşinatı olanın bile hali zor zira banka kredi vermiyor
fiyatlar almış başını gitmiş
araba deseniz tenekeler bile 150-200 ki bunlar kimin ne işine yarar
senelerdir altın ve dolar aldım fırsat oldukça, maaştan arttıkça ama bunlar paranın enflasyon karşısında değerini bile
tam anlamıyla korumuyor
tabii ki tl'de tutmaktan iyidir ama nolacak bu maaşlı çalışanlarının hali
üç beş kuruş artıyor maaştan, değerlendirelim diyorum ama nereye yatırılacak
şu ana kadar biriktirmiş olduğum parama şükrediyorum, allah korusun acil bir ihtiyaç halinde elimin altında
bekar insanım, belki yarın öbür gün evlenmek isterim en azından o işime yarar diye düşünüyorum
kenarda duruyor
ama ne yapacağız, enflasyona daha az yenilmenin yolu nedir anlamadım
napalım yani bu ay maaştan 2 bin lira artmışsa mesela, nasıl olsa düzgün yatırım yapacak araç yok deyip parayı yemeli miyim
bunu ciddi olarak söylüyorum şaka yapmıyorum, böyle yaşayan arkadaşlarım var
anlık yaşamak mı yani bunun çaresi
sizin bu yöndeki tercihleriniz nedir
neler yapıyorsunuz
gelin nolur dertleşelim gerçekten canım çok sıkkın
- 23 Ocak 2016
- 32.915
- 49.301
- 598
- 21 Mart 2023
- 1.090
- 2.073
- 53
- 29
Motorun piyasası arabalar kadar hareketli olmayabilir elbet satarsınız ama atıyorum arabayı 1 ayda satabilecekken motor 2 ay sürebilir. Ödeyeceğiniz faiz yüksek olacağı için toplam kredi ödeme miktarınız o zamanki satış fiyatının altında kalacak mı bu da önemli... O yüzden satış fiyatları ne kadar sürede % kaç artıyor iyi araştırmak lazım... Saklayacak kapalı bir mekanınız yoksa çalınma riski de daha yüksek. Kredi çekeceğiniz zaman direkt banka şubesiyle görüşebilirseniz faiz oranında az da olsa yardımcı olabiliyorlar bu arada. Son şube ziyaretimde gişede çalışan hanımefendi bu şekilde söylemişti.
- 23 Ocak 2016
- 32.915
- 49.301
- 598
Bu yıl ne altın ne dolar borsa paranın üzerine çok kâr koydurmuşBorsayı öğren! Bak mesela sana küçük bir örnek.
Cucuthecat 100.000 kredi çeksem aylık ödemesi 9000 tl civarı demiştimbu tarz şeyleri ev eşyaları için biz de yapıyoruz
kenardaki paradan 50 bin kullansam, kalan 100.000 ihtiyaç kredisi çeksem ve bunu 12 ay vadeli yapsam toplam ödeme 120-130 bin arası oluyor
ama aylık taksit hep 9000'lerde
bu parayla motor falan alabiliyorum, bir süre sonra satmak için
eldeki birikimi motor almak için kullansam
aylık taksit ve bankaya faiz ödeme derdim olmayacak
ama o zaman da risk almış olacağım
ya satamazsam korkusu var mesela bende
diyelim ki motor aldım, arabaya gücüm yetmediği için
ya satamazsam?
ya da zarar edersem?
maaşım şu an 14.000, özel sektör
5 senedir aynı firmadayım
aralıkta asgari ücrete %50nin altında zam gelmez
öyle olunca da yeni asgari ücret en az 15 bin civarı olacak
asgari ücret 15 bin olmuşken benim maaşı en kötü ihtimal 18.000 yaparlar herhalde
maaş 18 olduğunda 9-10 bin aylık kredi ödemesi çok dokunmaz sanırım
veya kredi çekince daha uzun vade yapmak mı daha mantıklı
bu bahsettiğim aylık ödeme 12 ay vadeli kredi için geçerli
- 23 Ocak 2016
- 32.915
- 49.301
- 598
Şuan en çok talep motosiklette hem iş için kullanan çok hem trafik dolayısıyla araba yerine motora talep çok hem de araba alamayan motorsiklet aliyor alıp depoya bile koymak yeterliMotorun piyasası arabalar kadar hareketli olmayabilir elbet satarsınız ama atıyorum arabayı 1 ayda satabilecekken motor 2 ay sürebilir. Ödeyeceğiniz faiz yüksek olacağı için toplam kredi ödeme miktarınız o zamanki satış fiyatının altında kalacak mı bu da önemli... O yüzden satış fiyatları ne kadar sürede % kaç artıyor iyi araştırmak lazım... Saklayacak kapalı bir mekanınız yoksa çalınma riski de daha yüksek. Kredi çekeceğiniz zaman direkt banka şubesiyle görüşebilirseniz faiz oranında az da olsa yardımcı olabiliyorlar bu arada. Son şube ziyaretimde gişede çalışan hanımefendi bu şekilde söylemişti.
- 18 Mart 2021
- 3.323
- 3.391
- 83
- 33
Aslında 2. Elde alabilirsiniz oda değerlenir ama sıfır olanlar değerini guzel koruyor ve anlamadiginiz icin sorunlu motoru iteleyebilirler risk almayin diye soyledim honda nin elinizde kalip satamama gbi bir ihtimaliniz yok onuda ayrica belirteyim elinizdeki para ile yapabileceginiz en iyi sey bu sanirim bende izmir seferihisarda yasiyorum bizim bolgeler arsa vs icin cebinde ciddi para gerektiriyor maalesef
motor konusunu biraz araştırayım en iyisiAslında 2. Elde alabilirsiniz oda değerlenir ama sıfır olanlar değerini guzel koruyor ve anlamadiginiz icin sorunlu motoru iteleyebilirler risk almayin diye soyledim honda nin elinizde kalip satamama gbi bir ihtimaliniz yok onuda ayrica belirteyim elinizdeki para ile yapabileceginiz en iyi sey bu sanirim bende izmir seferihisarda yasiyorum bizim bolgeler arsa vs icin cebinde ciddi para gerektiriyor maalesef
Motorun piyasası arabalar kadar hareketli olmayabilir elbet satarsınız ama atıyorum arabayı 1 ayda satabilecekken motor 2 ay sürebilir. Ödeyeceğiniz faiz yüksek olacağı için toplam kredi ödeme miktarınız o zamanki satış fiyatının altında kalacak mı bu da önemli... O yüzden satış fiyatları ne kadar sürede % kaç artıyor iyi araştırmak lazım... Saklayacak kapalı bir mekanınız yoksa çalınma riski de daha yüksek. Kredi çekeceğiniz zaman direkt banka şubesiyle görüşebilirseniz faiz oranında az da olsa yardımcı olabiliyorlar bu arada. Son şube ziyaretimde gişede çalışan hanımefendi bu şekilde söylemişti.
araba imkansız zaten maalesefŞuan en çok talep motosiklette hem iş için kullanan çok hem trafik dolayısıyla araba yerine motora talep çok hem de araba alamayan motorsiklet aliyor alıp depoya bile koymak yeterli
400 bine sabitlenmiş dip fiyat arabalarda
- 23 Ocak 2016
- 32.915
- 49.301
- 598
- 8 Mart 2015
- 25.104
- 1
- 81.227
- 598
Devir al, sat devridir.
Çünkü ne alırsanız alın, 3 ay sonra elinizdeki para o ürün kadar değerlenmeyecek.
Gücünüz neye yetiyorsa onu alın, yetmiyorsa çevrenizle ortak alın.
Ben nacizane elden 1 günde çıkarabileceğiniz şeyler öneririm.
Araç, motor, teknolojik alet vs.
Misal hiçbir şey alamıyorsanız alın 2 iphone, açmayın kutuyu.
Zam üstüne zam geliyor sürekli.
Anlatmak istediğim mantık bu.
Çünkü ne alırsanız alın, 3 ay sonra elinizdeki para o ürün kadar değerlenmeyecek.
Gücünüz neye yetiyorsa onu alın, yetmiyorsa çevrenizle ortak alın.
Ben nacizane elden 1 günde çıkarabileceğiniz şeyler öneririm.
Araç, motor, teknolojik alet vs.
Misal hiçbir şey alamıyorsanız alın 2 iphone, açmayın kutuyu.
Zam üstüne zam geliyor sürekli.
Anlatmak istediğim mantık bu.
- 26 Şubat 2019
- 4.640
- 6.758
- 158
Birikim yapmak yerine parayı yemeyi hiç düşünmedim. Anı yaşamak, kıyıya köşeye para koyabilecekken o parayı yemek hiç mantıkli gelmiyor bana. Illa ev/araba almak zorunda degilsiniz. Hazir birikmiş parayı harcamak yerine arsa alarak, devre mülk alarak bir şekilde yatırım yapmanız da mümkün. Arsayı illa yaşadığınız şehirden almak zorunda değilsiniz. Daha yeni hemen hemen dediginiz o paraya yakın, ismi köy diye anılan bir yerden tiny house'luk bir yer satın aldık. Adam parsel parsel bolup sattı hepsini. 3 ay olmasina ragmen millet minik evlerini yapmaya başlamış. Şimdi de imara acılacagi konusuluyor, arsalar hemen iki katına çıkmıs bile. Yani köylük möylük yer demeden neresi olursa olsun bi yer alın. Yine aynı sekilde topraktan satın almalı devre mulkler satılıyo mesela. Almak istedikten sonra alınacak şey çok bence. Üzümün çöpü armutun sapı demeden bir yer alınki bir dikili ağacınız olsun. Hayrıni siz goremeseniz bile ilerde olursa çolugunuz çocuğunuz görür.hanımlar selam
son günlerde çok kafama taktım bu konuyu
6 senedir aktif olarak çalışıyorum, 150-200 bin birikim yaptım bi kısmı altında bi kısmı dolarda
biliyorsunuz 2 senedir özellikle bariz bi kriz var
kirada oturuyorum annemle, bekarım
ev ve araba almak artık hayal oldu, peşinatı olanın bile hali zor zira banka kredi vermiyor
fiyatlar almış başını gitmiş
araba deseniz tenekeler bile 150-200 ki bunlar kimin ne işine yarar
senelerdir altın ve dolar aldım fırsat oldukça, maaştan arttıkça ama bunlar paranın enflasyon karşısında değerini bile
tam anlamıyla korumuyor
tabii ki tl'de tutmaktan iyidir ama nolacak bu maaşlı çalışanlarının hali
üç beş kuruş artıyor maaştan, değerlendirelim diyorum ama nereye yatırılacak
şu ana kadar biriktirmiş olduğum parama şükrediyorum, allah korusun acil bir ihtiyaç halinde elimin altında
bekar insanım, belki yarın öbür gün evlenmek isterim en azından o işime yarar diye düşünüyorum
kenarda duruyor
ama ne yapacağız, enflasyona daha az yenilmenin yolu nedir anlamadım
napalım yani bu ay maaştan 2 bin lira artmışsa mesela, nasıl olsa düzgün yatırım yapacak araç yok deyip parayı yemeli miyim
bunu ciddi olarak söylüyorum şaka yapmıyorum, böyle yaşayan arkadaşlarım var
anlık yaşamak mı yani bunun çaresi
sizin bu yöndeki tercihleriniz nedir
neler yapıyorsunuz
gelin nolur dertleşelim gerçekten canım çok sıkkın
Ama siz siz olun gereksinimiz olmadigi taktirde birikmiş paranızı harcamayın. Daha evlenmedim diyorsunuz, hiç bir sey yapamiyorsanız yatırın altına altında dursun hiç değilse. Bu devirde evlenmek kuru bir nikahla bile olsa dünya kadar paraya mâl oluyor.
- 23 Ocak 2016
- 32.915
- 49.301
- 598
Erkek kardeşim de damat da motor aldi kardeşim pejonun ikinci elini aldı 100 küsür damat kuba aldı 55 bin sıfır bayiden yaklaşık 1 ay önce aldilar şuan kardeşimin motor kaç bin koydu üzerine gezdiği yanına kâr kalacak çalınma olayı tehlikeli işte garaj şart kardeşim GPS taktıracak burada kaç kişinin elektrikli bisikleti çalındıaraba imkansız zaten maalesef
400 bine sabitlenmiş dip fiyat arabalarda
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.