Ev alacağım ama nereden :(

plum88

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2012
2.127
601
363
Merhaba kızlar öncelikle zahmet edip fikir veren herkese şimdiden teşekkürler
Evleneli 1 yıl 3 ay oldu Şimdilik 2 sene daha çocuk yapmayı düşünmüyoruz Kiradayız Ben ve eşim çalışıyoruz aylık toplam gelirimiz en az 3500 bu bazen 4000 e çıkıyo Yaklaşık 4 aydır ev bakıyoruz ama çoook kararsızız eşimle Sebebi ailelerimiz İkimizinde annesi babası ayrı Kv beylikdüzünde annem bostancıda babalarımız bahçelievlerde bizde şuan bahçelievlerdeyiz İş yerlerimiz benim eminönü eşimin mecidiyeköy Siz olsanız ileriyi düşünerek çocuk olacağını da düşünerek nerden ev alırdınız İşinize yakın mı yoksa annelere mi yakın Yoksa şimdilik bi ev alıp ilerde mi bunları düşünmek daha mantıklı Özellikle çalışan ve çocuğu olan arkadaşlardan fikir bekliorum

İmkanınız varsa bence Anadolu yakasında olun. Hem ikinizin işine ulaşım vapur veya metrobüs ile kolay olabilir, hem de Anadolu yakası benim düşünceme göre yaşamak ve çocuk büyütmek için Avrupa yakasına göre daha ideal. Ama dediğim gibi bu her iki yakada da yaşamış biri olarak benim düşüncem.

Ben beylikdüzünde yaşadığım için direk beylikdüzü diyorum Burası çok farklı bir yer rahat yer yani, elit insanlar var.. İlerde çocuğun içinde uygun bir yer... iş yerine de nasıl gidersin bilmiyorum ama metrobüsle artık her yer yakın

çocuğunuza annenler bakacaksa ,elbet onlara yakın olsun.Çocuk oldu mu bütün işler değişir çünkü.Ama ilerde bakıcı bulurum diyorsanız,anneniz veya kayınvalideniz bakamayacak durumdaysa işinize yakın olsun,her gün yol çekmek gıcık iş

Açıkçası beylikdüzüne hergün gidip gelmek benim için metrobüsle ölüm olur diye düşünüyorum Servis var aslında ama sabah ezanıyla birlikte yola çıkıyor ordan Yoksa gerçekten güzel planlanmış bir yer beylikdüzü
Ben tam bir anadolu yakası hayranıyımmmm buarada Bütçemiz maksimum 200 bin tl anadolu yakasında bu fiyata bostancı ve küçükyalıdan ancak bahçe katı eski bir daire alınabiliyor. Bir tanıdığımızın tavsiyesiyle fındıklı mah. baktık ama muhit çok garip geldi bana evler yeni ve güzel bostancıya nazaran ucuzda ama çok karışık bir yer
Anadolu yakasında ulaşım ve fiyat olarak önerebileceğiniz nereler var sevgili kk üyeleri

Bu yoruma katılıyorum.

Ben anadolu yakasını pek bilmiyorum bebeğimm

Ben olsam değerlenebilecek yerlerden alırdım, aileleri de düşünmezdim...

Ben Anadolu yakasını tercih ederdim, anneme yakın olanı.
Ama işiniz de uzak yerdeymiş,bilemedim

Açıkçası bu konu hakkında bizimde bir fikrimiz yok annem ve kv çalışıyolar bu yaştan sonra konut kredisi ödüyolar çünkü Bakarım falanda demiyolar böyle bi konu açılmadı hiç ama laf arasında ikiside evliliğinizi yaşayın çocuk mocuk hemen yapmayın diyolar
Ben zaten böyle bişey kimseden talep edemem yapı olarak her zaman sağlamcıyımdır Bir başkasına güvenerek çocuk dünyaya getirmem Onlardan ben bakarım gibi bi söylem olmazsa teklifde edemem çok büyük bi sorumluluk çünkü büyük ihtimalle bakıcı tutarım ...

bence ileriyi düşünün çocuğunuza hangi taraf bakacaksa ona yakın evi alın işe her türlü gidebilirsiniz burası istanbul ama çocuk olunca düşünün çocuk kucağınızda sabah akşam trafiğe girecek yazık.
tabi ben yarım saatlik uzaktan aldım şimdi pişmanım çcuk olunca nasıl getirip götüreceğim annem bana bırakır sen hafta sonları görürsün diyor ama ben yapamam her akşam yanımda olmalı gündüz zaten göremiyeceksin.
iyi düşün bence direk aynı sokak olmasına gerek yok aynı mahalle olsun yeter.

Ben olsam değerlenebilecek yerlerden alırdım, aileleri de düşünmezdim...

Bende artık böyle düşünmeye başladım doğmamış çocuğa şimdiden don biçmenin alemi yok aslında Böyle gamlı baykuş gibi düşünmeye devam edersek ev mev alamıycaz çünkü ev fiyatları hergeçen gün artıyor

Bende artık böyle düşünmeye başladım doğmamış çocuğa şimdiden don biçmenin alemi yok aslında
Aynen, biz aldık geçen sene. Şu an 30 bin kadar daha artmış buradaki evler ve gelişmeye devam ediyor. Ev kredisi bitince başka yerden de alınabilir. Çocuğa her türlü bakılır, bir çözüm bulunur illa ki...

canım sakıncası yoksa nerden aldığınızı ve ne kadara aldığınızı öğrenebilirmiyim

Ne güzel annen bakarım diyor en azından çok şanslısın.
Yarım saatlik yolu sorun etme Ben 10 km.lik yolu 1 buçuk saatte gidiyorum her gün trafik yüzünden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…