Euthyrox'un Etkileri mi Acaba ?

micu

Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2017
314
516
Sevgili ve saygıdeğer kulübümün hanımları, kadınları, hatunları. Sinirlerimi çok yıpratan bir olay yaşandı. Benim TSH değerim genelde hep 100 bilenler bilir bilmeyenler için ise 100 normal değerin yaklaşık 25 kat kadar fazlasıdır. Sonuç olarak sürekli bi ilaca başlama bırakma evresi filan yaşıyordum. Kolay kilo zaten veremiyorum. Ama yememden de kesmiyordum. 2 ay önce filan 63 kilo idim. Boyum 1.60 civarı. Fazlalığım olduğu belli idi ama çok göze batmıyordum. 2 ay önce ilacı almayı bıraktım zaten hayatımda ilk defa bir ilacı düzenli kullanmıştım. Keşke kullanmasaymışım. Bıraktığımdan bu yana kilo aldım diyordum. Sınav stresidir. Ev stresidir filan. 4 gün önce tartıyla bi aşk yaşayayım dedim ve 2 ayda tam 15 !!!! kilo almışım. Kendimi nerelere vursam. Neler yapsam bilemedim. Şimdi ilaca geri başladım. Düzenli bi spor hayatı düzenli beslenme değil (beslenmeme) ekmek ve unlu gıda hamur işi kesinlikle olmayan bir yoldayım şuan da. Doktor arkadaşım ilaçtan dolayıdır diyor. Pazartesi gidip tahlil vermem gerekecek. Böyle bir durum yaşadınız mı? Yaşadıysanız bu kiloyu ne kadar sürede geri verdiniz. Beni bilgilendirebilirseniz çok mutlu olurum. Cidden büyük dert oldu bana bu durum. Hepinize bol sevgileeeer :))

O ilaç iyi hadi ben birakim yarin gene kullanirim diyebilecegin bi ilac degilki canim ben 150 mg kullanıyorum her 3 aya bir kan tahlili veriyorum sonucuna göre ya yüksek doz yada düşük doz oneriyor doktor.Bende pkos, Hipotiroidi ve bu seferki kanimda biraz insülin direnci cikti.
Evet biraz daha zor kilo veriyosun çünkü troitlerin yavaş çalışıyor ama dedigin gibi yapiyosan verirsin.
Iyi geceler. ..

Bi sinirle omur boyu bunu mu kullanicam yeaa diyip 3 ay biraktim .. sonuç +8 kg tsh 2.4 ten 9 a fırlamıs.. prolaktin 95 olmus :))) aman tanrimm didimm 25mg dan 75 e cikardilar dozumu sakınnnn birakmaaaa sakinn dengenle oynama

bende 3 4 aydır kullanıyorum Eythyrox ama ben kullanırken de kilo aldım baya nedense hiç bırakmadım bırakmaya cesaret de edemedim, ömür boyu beraber Euthyrox

Ben de kullanıyorum ,hipotiroit hastasıyım.Dün geldim kontrolden .Kan testleri yapılıp doz ayarlanıyor ,tiroit düzene girmeden kilo vermesi de zor diye biliyorum.Kilo almaya müsait bir bir durum,ilacı bıraktığınız için almışsınız büyük ihtimal.Geçen sefer ilacı ihmal etmiştim yükselmişti bayağı,dr ani kilo artışınız falan oldu mu diye sormuştu,ihmal etmeyin kontrollerinizi.

Hastalığınızı biliyor musunuz?
Yani ciddi soruyorum...
Tiroid hormonu ne işe yarar, eksikliği/fazlalığı vücuda ne yapar?
Neden ilac kullanıyorsunuz?
Neden sıkı takip gerekiyor?
İlacı kullan-bırak yapamazsınız.
Kontrollü tahlillerle doktorunuz dozunu ayarlar.
15 kiloyu tartıya çıkana kadar nasıl anlamadınız? Kıyafetleriniz nasıl oldu? Onu da aklım almadı ama sağlığınızla oynamayın yeter.kilo verilir.

İyi de bu ilacı neden bıraktın ki. Bende levetron 100 kullanıyorum. 9 senedir birgün bile aksatmadım. Bu bırakılacak bir ilaç değil ki.

Bence hastalığınızı iyi araştırın. 9 senedir troidliyim ne yarar ne yaramaz bana herşeyi biliorum.

Ben de 50mg alıyorum bu ilaçtan..sakın kafana göre bırakma veya kafana göre doz ayarlama..çünkü tiroid ciddi bir olay ihmale gelmiyo..ben ilaca başladıgımda birden 10kilo verdim 1 ay içinde..
Demekki ilaç tiroidi düzene sokuyor

Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler. Bırakmamın nedeni farklı bir şehirde olmam. Farklı bir şehirde 2 ay kadar kaldım ilaç bittikten sonra bu da beni inanılmaz etkiliyor. Acil bi durum olmadığı sürece herhangi bi şekilde hastanesine gidemiyorum farklı bi şehrin. Öylece bırakmıştım. Geri geldiğimde alırım ilacı bir daha diye. 15 kiloyu şöyle farketmedim. Aslında kimse farketmedi sadece yanlardan aldığım için galiba gören 3-4 kilo aldığımı söylüyordu keza bende aynı şekilde. Hatta tüm aile üyelerimde herkes 15 kilo olayına şok oldu. Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. Ne tür bi beslenme programı çizmeliyim onu haftaya bir diyetisyenle konuşmak için randevu aldım. Bu süreçte sinirlerim aşırı yıprandı. Düzenli olarak kullanmaya başladım ilacımı. Bunun ameliyatını filan olan oldu mu acaba tavsiye eder misiniz?

Tiroit hastasıysansınız ilacınınızı çok uzun yıllar kullanmanız gerekiyor ki değeriniz çok yüksek benim değerim 6 yı geçmediği halde doktor ömür boyu kullanacaksın demişti. 10 yıldan fazla oldu 3 ayda birde kontrole gidiyorum. Kilo almanızın sebebi ilacı bırakmanız olabilir. İlacı bıraktığınızda tiroid eksikliğinin belirtileri başlar. Bunlardan biri de kilo verememek hatta almak diye biliyorum. Geçmiş olsun.

Hastaneye gitmeden de ilacinizi alıp devam edebilirsiniz.

Ilac troid hirmonu yavas cisana yani kilo alana verilen sentetik bir hormon,
Doktorunuzun talimatina gore kullanin yeniden baslamadan once endokrin uzmanina gidin lutfen

Ben onun muadili olan levotironu kullaniyorum. Kafsniza gore birakip baslamaniz cok yanlis belli ki rahatsiizliginizla ilgili yeterince bilgilendirilmemissiniz

Benim TSH'm hep 100 senelerdir 100 değişmiyor.
peki kaçlık kullanıyorsunuz ilacı yeterli gelmediği belli 3 ayda hatta bence siz ayda bir kan verip ilaç dozu ayarlaması yapmanız gerekir inanamıyorum benim tsh ım hep 100 diye gezemessiniz ..en kısa zmaanda 3 ün altına düşmesi gerekir vucudunuza ciddi hasarlar verir sinirleriniz yıpranır...ben sürekli kullanan biriyim ve ilacın bana yetmediği anlıyorum kolumu kaldıramıyorum tsh ım 5 in üstüne çıkarsa saçlarımda dökülmüye başlıyor .ve ayrıcada ilacı kullanmassan imkansız kilo veremessin

Şu l ile başlayan diğer ilacı araştırın derim. Çok fazla sentetik içeriyor.
E ile başlayan daha az zararlı diye arastirmistim.
Kullananlar bir daha araştırsın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…