Ben size onun takipçisi olarak çok net birşey söylemek istiyorum, güzellik değişken bir algıdır ama sakalsız "Conchita"yı da gördüm, 2011'e ait fotoğrafları vardı ve sakalsız Conchita sandığınız gibi güzel falan değil, aksine sakallı Conchita'yı daha çok beğenmiştim ben mesela. Bakın sakalsız Conchita diyorum, Conchita'yı canlandıran adamın sakalsız hali demiyorum. Sakallı Conchita oldukça kadınsı ama sakalsız Conchita öyle değildi. Sakallı Conchita fantastik bir karakter ve onu en çok ciddiye alan insanlar onun hakkında negatif yorum yapanlar. Bu bütün dünyada böyle, sadece ülkemizde değil.Yalnız sakalları kesse 10 numara hatun olucakmış
Onun da yapmaya çalıştığı şey, yaratmaya çalıştığı düşünce bu zaten: "kadın ya da erkek olmanın, siyah ya da beyaz olmanın, nereleri olduğunun, neye inandığının, kimi sevdiğinin bir önemi yok; eğer hiçkimseyi incitmiyorsan ne istersen yapabilirsin, seni kabul ederim olmak istediğin şeklinle." diyen biri. Yurtdışında hakkında yazılan olumsuz haberler ve insanların yorumları bizim halkımızın yorumları kadar yanlış ve kaba değil. Ben yabancı kaynakları da okuyorum hakkında, basında hep bir sınır var ama nedense o bizim basınımızda yok. Bizim eksiğimiz dil bilmememiz. Türk halkı İngilizce'de yetersiz olduğu için basında onun hakkında haber yapanlar da kafalarına göre yazıyor ya da yanlış çeviriyorlar. En basitinden, bir basın toplantısında gazetecinin birisi Conchita'ya "Bir sonraki James Bond filminde Bond'un kızı olmanız için teklif gelse kabul eder miydiniz?" diye soruyor. Bunun üzerine Conchita da gülerek önce"bence cevabı biliyorsun" diyor ve ardından "hayır!" diyor. Onun hayır demesiyle salondaki herkes gülüyor ve Conchita şöyle devam ediyor: "Şaka mı yapıyorsunuz? Elbette kabul ederim!" diyor. Ama bunu bizim basınımız "Conchita Wurst James Bond filmi teklifini geri çevirdi" diye yazıyor, haberi yapan adam bence videoda Conchita'nın cevabını dinlememiş bile. Bir şey daha var: "İnsanımız da zaten "ya bu sakallı kadın neymiş, bu ne rezillik böyle?!" düşüncesiyle bile olsa açıp bir röportajını izlese ve anlasa düşünceleri değişebilirdi, bilmeden yorum yapacağına. Şimdi insanlar "yahu beğenmiyorum, neden izleyeyim?" diyecek, o halde neden hakkında bu kadar konuşuldu? Konuşmaya ayrılan şey zaman da izlemeye ayrılan şey zaman değil mi? Her yönden ortaya çıkıyor eksiklerimiz. Tamam eksikler olabilir ama toplumumuz çok fazla önyargılı. Böyle bir toplum başka yerde var mı merak ediyorum. Neyse... Konuşmalarını izlemeyi seviyorum, görüşleri, düşünceleri çok güzel. Politikacı olsa arkasına çok büyük destek alıp önemli şeyler yapardı bence. :) Bir kitabı yalnızca kapağına bakıp yargılamak doğru değildir. Conchita Wurst 2014'ün getirdiği en ilginç şeydi bence. :)Herkese itici gelen bana itici gelmedi nedense.. Kadin veya erkek, veya her ikisi birden, beyinlerinden ve insanliklarindan baska birseyle ilgilenmiyorum herhalde..
Ben uzun saçlı erkekleride beğenmiyorum eğer ki bu dolmuşta önümüzde otursa herhalde ''kızım şu paraya uzat'' diye seslenirdim
Ermenistan'ın temsilcisi Aram MP3 adındaki şarkıcı o lafları söyledikten sonra Conchita'dan özür diledi, yanlış tercüme dedi daha sonra da şaka yapmıştım dedi. Conchita ile sarıldılar falan daha sonra. Bi iltifatlar falan... Conchita da ona iyi davrandı. Gazeteciler Conchita'ya Aram mp3'yi sorduklarında "bunu kötü tercüme ve şaka olduğunu söyledi, şaka bile olsa komik değil. benden özür diledi. bence o dersini aldı." dedi. Ayrıca Avusturya yarışmada Ermenistan'a yüksek puan verdi. Sanırım 10 puanını Ermenistan'a verdi, 12 puanını da en yakın rakibi (puan olarak başa baş gittiği) Hollanda'ya vermişti. Sonuç olarak Avusturya 290 puanla birinci oldu. Conchita bu aralar Amerika'da. Altın Küre ödülleri'ne davet edildi. Ünü Avrupa'yı da aştı yani, yükselişi durdurulamıyor. Kaldı ki Amerika Eurovision'la hiç ilgilenmez.Ermenistannn sana noluyo acaba??? Nasıl gıcık oluyorum nasıl kin doluyum. Gittt gözüm görmesinn sizin gibi ülkeyi. Boyuna bakmadan yapmaya çalıştığı işlere bak yaaa
Ermenistan'ın temsilcisi Aram MP3 adındaki şarkıcı o lafları söyledikten sonra Conchita'dan özür diledi, yanlış tercüme dedi daha sonra da şaka yapmıştım dedi. Conchita ile sarıldılar falan daha sonra. Bi iltifatlar falan... Conchita da ona iyi davrandı. Gazeteciler Conchita'ya Aram mp3'yi sorduklarında "bunu kötü tercüme ve şaka olduğunu söyledi, şaka bile olsa komik değil. benden özür diledi. bence o dersini aldı." dedi. Ayrıca Avusturya yarışmada Ermenistan'a yüksek puan verdi. Sanırım 10 puanını Ermenistan'a verdi, 12 puanını da en yakın rakibi (puan olarak başa baş gittiği) Hollanda'ya vermişti. Sonuç olarak Avusturya 290 puanla birinci oldu. Conchita bu aralar Amerika'da. Altın Küre ödülleri'ne davet edildi. Ünü Avrupa'yı da aştı yani, yükselişi durdurulamıyor. Kaldı ki Amerika Eurovision'la hiç ilgilenmez.
O, eşcinsellere her hak verilsin de gerisine ne olursa olsun tarzı bir düşünce içinde değil ki. Eşcinseller ekstra hak falan istemiyorlar. Eşcinsel insanlar da partnerleriyle kurdukları ilişkiler konusunda heteroseksüellerle eşit haklara sahip olmak istiyorlar. Birçok eşcinselin evlilik hakkı istemesinin nedeni de eş konusunda herkes gibi birtakım yasal haklara sahip olmak. Devletin kendilerini resmi olarak tanımasını istiyorlar, kimseden ekstra bir hak istedikleri yok. Size göre onların evlat edinmesi saçma olabilir ama bu bir insanlık hakkıdır. Annelik ve babalık kadın ya da erkek olmakla alakalı değil, ortalık ilgisiz anne baba dolu. Aynı şekilde eş olmak da farklı bişeydir, bu da bir insalık hakkıdır. Hayati bir durumda sizinle ilgili kararı eşinize mi sorarlar yoksa kardeşinize falan mı bi düşünün. Amerika'nın her yeri birbirinden farklıdır, bir tarafı çok muhafazakar iken bir tarafı çok tutucudur. Amerika eşcinsellere her türlü hakkı veriyor derseniz bu hata olur zira Amerika'yı ne sanıyorsunuz bilmiyorum ama tek bir ülkeye göre düşünemezsiniz orayı. Onların sizin zenci dediğiniz insanlara yaptığı zulmü müslüman geçinen ülkeler beyaz insanlara yapıyorlar merak etmeyin, sadece renk farkı var. Bunları "olsun mu olmasın mı" diye tartışmak bile gereksiz ve ayıp birşey bence. Eşcinsellik bireysel birşey, toplumsal değil. Sanki herkes çocuğunu mükemmel yetiştiriyor da çocuğum yolda iki erkeği el ele görürse psikolojisi bozuluyor diyorlar. Otobüste öpüşüp duran gençlerden rahatsız olmayan insanlar eşcinsellerin evlenmesinden rahatsız oluyor. Kendi kızınız da aynı şeyi yaparsa ne hissedersiniz bir ebeveyn olarak? Bu sorun değil de eşcinsel insanlar mı sorun? Her gün anne baba evde dövüşürken o çocuğun psikolojisine bişey olmaz zaten ama tv'de kadın kılığına girmiş sakallı bir adam görürse bozulur, tabi. Çok görüyoruz burada açılan konuları. Verdiğiniz Amerika örneği Türkiye için de geçerli değil mi? Geçerli. İster karşı olun ister katılın fark etmez, bir gün bu dünyada kimsenin hayatı kimseye dokunmayacak, kimse kimseden rahatsız olmayacak, olsa da dile getirmekten çekinecek. Zaten normal olan birçok şey normal olmayan insanlar tarafından anormal karşılanıyor, şu anki durum bu. İnsani şeyler sizin anormal demenizle anormal olmuyor. Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama bir eşcinsel annesi olsaydınız ya da olsanız yine böyle düşünebilecek miydiniz acaba...Amerika'da kendi içinde dengesiz eşcinsellere her türlü hak ,hukuk verirken zencileri öldürüyorlar , öldürülen zenci mahkeme polisi haklı buluyor ve salıyor bu polisi
Amerika'da zenciler de bildiginiz gibi degil... Nerde bir pislik, mafya, arkasindan zenciler cikiyor.. Amerika'da irk ayirimi kesinlikle yasak, kanunlarla koruma altinda.. Her isyerinde "burada dil, din, renk, irk ayrimi yoktur" diye yazmak zorunda ve eger bir zenci sizin onu rengi uzunden ise almadiginizi veya isten attiginizi kanitlayabilirse muazzam tazminat alabilir. Bunu da Demoklesin kilici gibi kullanan, ya da deneyen zenci yok degil.. Her turlu simarikligi, disiplinsizligi yapip sonra da sizi bunla tehdit ediyorlar. Disarda yemek ye, otobuse bin, okul servisine bin, ayni isyerinde calis, ya da benim gibi hemsire iken zenci bir hastan olsun, her yerde farklarini belli ediyorlar. Sanki Turkiyedeki bildigimiz cingeneler gibi davraniyorlar, bagira bagira konusmalar, kolayca kavga cikartmalar filan.. Gerci genelleme yapmak istemiyorum, iclerinde cok sayida sicak, samimi, dost, saygin insanlar da var, ama cogunlugu boyle.. Iclerinde hep bir eziklik, bundan aldiklari tuhat bir guc ve simariklikla sanki kendilerinin artik ozgur olduklarini kanitlamak istercesine gecmisin intikamini alir gibi davraniyorlar.. Oyle ki ben bile Amerikanin gecmisine ve bu zenci beyaz ayirimina yabanci oldugum ve yadirgadigim halde rahatsiz oluyorum.Amerika'da kendi içinde dengesiz eşcinsellere her türlü hak ,hukuk verirken zencileri öldürüyorlar , öldürülen zenci mahkeme polisi haklı buluyor ve salıyor bu polisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?