Eurovision'dan çekil

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama ben yarışmayı kazandığından beri Conchita Wurst'ün takipçisiyim. İlk başta ben de çok yadırgayıp onu transseksüel hatta dönme sanmıştım ama sonra öğrendim ki çocuk drag queen'miş. Transseksüel değil, gay'miş. Arada fark var biliyorsunuz. Herkes gibi sadece Eurovision performansı videosunu izleyip konuyu kapatmadım, röportaj videolarını falan da seyrettim falan derken çocuğun takipçisi oldum çıktım. Düşünceleri, kendini ifade edişi, dünya görüşü falan çok güzel. Anlayana güzel. Ne yazık ki ülkemiz ona hoşgörülü yaklaşmadı. Katılmadığımız yarışmanın birincisine sövüp sayan bir milletiz. Ben Conchita konusunda bu milletle aynı şeyi düşünmüyorum. Ben Conchita konusunda Türk değil Avusturya'lıyım. Hatta oralı da değilim, dünya vatandaşıyım. Bu arada, Conchita'nın orijinalini yani Tom Neuwirth'un gerçekteki halini gören pek insan olduğunu sanmıyorum. Yayınlanan fotoğraflar çok çok eski. Elimde bir yığın yeni sayılabilecek fotoğrafı var ve bu yalnızca birisi. Ortadaki olduğunu söylememe gerek yok sanırım. İnsanlar neyin hakkında yorum yaptıklarını bilmiyorlar bence.

Eklentiler

• S3L0OsU4w-U.jpg
    30,8 KB · Görüntüleme: 100
Normal kişilerin suyumu çıktı
herkes kabullenecek diye 8irşey yok beynimizdeki estetik algımızı bozuyor yarışmada bu tipler olmamalı olsada sadece bunlar olmalı

herkes kabullenecek diye 8irşey yok beynimizdeki estetik algımızı bozuyor yarışmada bu tipler olmamalı olsada sadece bunlar olmalı

Estetik algımızı bozuyor diyorsunuz, 2012'den beri yarışmaya katılmıyoruz yani televizyondan da yayınlanmıyor, istemeyen izlemez. Neden katılmadığımız yarışmanın birincisini eleştiriyoruz, konuşuyoruz? Ben beğendiğim için konuşurum ama insanlar neden beğenmedikleri şeyler hakkında konuşmaya devam ederler anlamıyorum açıkçası. Neden zaman harcarlar? Adam birinci olarak herkese gayet güzel bir cevabı verdi bence. Estetik algınıza ters ise videosuna da bakmazsınız olur biter. Oğlumla nasıl izleyeceğim diyenler var, zaten televizyonlarımızda gösterilmiyor, ben bir kere bile görmedim onu bizim TV'lerde. Oğlunla birlikte videosunu izlemezsin olur biter. Conchita'nın bir sözünden alıntı yapmak istiyorum: "Hiçbir ayrımcılığın yapılmadığı günleri görecek olan nesil henüz doğmadı." Bahsettiği ayrımcılık sadece cinsel ayrımcılık değil. Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dinlemeye tenezzül etmeyen Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban-Ki Moon, Conchita Wurst'ü özel olarak davet etti, onunla sohbet etti ve hakkında konuşma yaparak barış ve eşitlik mesajları verdi. Sevin veya sevmeyin, kabul edin ya da etmeyin, Conchita birşeylerin sembolü oldu ve siz duymasanız da önemli adımlar attı. Biz yıllardır Avrupa Birliğine girme muhabbeti yapaduralım, Conchita Wurst Avrupa Parlamento'sunda konuşma yaptı. Herkes istediğini yapmakta özgür, hakkında olumsuz konuşan homofobik insanların hayatta büyük bir başarısı var mı merak ediyorum.

İyiki katılmıyoruz zaten müslüman ülke olduğumuzdan bizi kazandırmazlar şarkı değil politik yarışma sağırlar körler birbirini ağırlar ,kayıp ettiğimiz birşey yok, vergi paralarımız boşa gidecek

Tamam transseksüelsin. iyide arkadaş neden sakal bıyık. kadınmı olmak istedin. tamam kadın gibi görün. ne bu saçmasapan görüntü.
sonuçta gündeme geldimi geldi

nerdeyse 1 senelik konu hortlamış. demek bu sadece bdvde olmuyormuş:)

Sertab Erener kazandığı zaman da böyle mi düşünüyordunuz çok merak ediyorum. Sertab'ın kazandığı yıl Türkiye'de müslümanlar daha mı azdı? Sertab'dan sonra adam gibi bir şarkı yollanmadı Eurovision'a, politika değil de şarkılar kazansa bile biz kazanamazdık. Biz kazanamıyoruz diye kıskançlığına bile kötüleyen insanlar var. Umarım siz de onlardan biri değilsinizdir.

Milyonda bir kazandırdılar ki başımızda bu hükümet olduğu sürece olmayacaktır, başka bahara artık

Zaten bülent ersoyuda adana'da bıçaklamışlardı birdaha da gelmedi konser vermeye

Ben bunuda beğenmedim ülkemde böyle gezsen kesin seni döverler zaten normal birşeyi özenti olmaz hep anomal şeylere dejenere gibi
Linki bir daha açmazsınız olur biter. :)

Herşeyi açar bakarımda okurumda
orada sınır yok ,beğenmediklerimide söylerim

Ha birde bu tiplerin yaşlılık devirlerindeki görüntüleri çok iğrenç oluyor mesela boy george,
zeki müren ve şimdiki haliyle kuşum aydın

Ha birde bu tiplerin yaşlılık devirlerindeki görüntüleri çok iğrenç oluyor mesela boy george,
zeki müren ve şimdiki haliyle kuşum aydın
Konu nereden bu yaşlılık konusuna geldi anlamış değilim. Ben size de saygı duyuyorum. Siz de herhangi bir konuda saygı görmek isterseniz başkalarına saygı göstermeniz yeterli. Nasıl olsa onun da söylediği gibi, ayrımcılığın yapılmadığı günleri görecek olan nesil henüz doğmadı ama bir gün doğacak. Korkmayın, o nesli siz veya sizin çocuğunuz falan görmez gibime geliyor. İyi akşamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…