• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sebze Yemekleri Etli Sebze Dolması-Demko Salça Sponsorluğunda

Meraba herkeseeee:))
Aslinda katilmak aklimda yoktu ama burda buldum kendimi yine :KK70: :KK70:
Sebze yemekleri kategorisi denince direk aklıma sebze dolmasi geldi bayilirim ben..sizlerle annemin yiyenlerin cok sevdigi o meshuuur dolmasinin tarifini paylasicam yapmasida ayrica cok basit guzel bi tarifle insan korkmadan yapabiliyor yani :)) mutlaka öneririm ve tarifim

Ilk once sebzeleri yikayip domates biber ve patlicanin iclerini cikaralim. Patlicanlari 2ye bolup yapiyorum.domateslerin ust kapak dedigim kismi yariya kadar kesiyorum yani tam koparmiyorum oyle yapmanizi tavsiye ederim. Biberlerinde sapini cikardiktan sonra en icini doldurup domatesten kestigim parcalarla uzerini kapatiyorum.Eki Görüntüle 1946818 Eki Görüntüle 1946819
Malzemeler:
500 gr.pirinc
500 gr.dana kiyma
3 yemek kasigi domataes salcasi
Tuz
1 yemek k.kimyon
1 yemek k.yediturlü
Yarimsar yemek kasigi pul biber ve karabiber
1 kuru sogan
Yarim demet maydanoz
Siviyağ

Yapilisi:
Sogani dograyip maydabozu dograyip icine pirinci kiymayi sacayi siviyagi ve baharatlari ekleyio tuzuda koyuo ic harcini yapalim.tuzu zevkimize gore ekleyelim.Sebzeleri oyup iclerine harctan yeteri kadar koyalim ve sekildeki gibi tencereye sık bir sekilde dizelimki dagilma olmasın...
Eki Görüntüle 1946826
Uzerine sebzeleri gecmeyecek kadar kaynamis suyu ekleyip biraz tuz atalim. Yaklasik 40 dk.dolmalar pisti ama kontrol ederek pisirmekte fayda var. Eki Görüntüle 1946827
Servis ederken siviyag isitip icine pulbiber atiorum . Ve o sosu biberin uzerine gezdiriyorum harika oluyor...
Ve yemegimiz hazir deneyeceklere simdiden afiyet olsun:dondurma:

Etli sebze dolmasi Sunum
Eki Görüntüle 1946830
Herkese basarilar:KK36:
Ellerine sağlık tatlım :68:

Ehehehe hamaratım dogru :KK70: :KK70: :KK70:
Ama sen 3. Ben 5.oldum KK bayanlari tercihleri yaparken sol köşe yapmayi seviyor:KK70: bizde haliyle kestiremiyoruz kim 1.kim sonuncu olacak:)) tekrar Teşekkürler canim benim:KK36::KK36:
Aynen öyle oldu canim bi işe yaramayan 3.lük.:D
Hadi bu kategoride güveniyoruz sana :halay::KK45:

:KK57::skandal: harbi öyle olmuş ay noldu ki :KK70:
Bi arkadas sarma yapti biz sarma olmaz diyince yonetime sorduk kazende sarma olmaz dedi sebze degil yani...sonra arkadas denzisce laf etti ve siteden ayrildi sebze yemekleri bolumune bak hazalim orda yazışmislar bayaa sendr bi bak canim

Bi arkadas sarma yapti biz sarma olmaz diyince yonetime sorduk kazende sarma olmaz dedi sebze degil yani...sonra arkadas denzisce laf etti ve siteden ayrildi sebze yemekleri bolumune bak hazalim orda yazışmislar bayaa sendr bi bak canim
Anladim canim sagolasin evet baktım bende sen deyince
Üzüldüm açıkçası o kadar emek gitti boşuna kolay olmuyo yarışmaya katılmak o_O

Back