- 10 Ekim 2015
- 28.222
- 82.839
- 598
Bende öyle dusunerek yedim artık yarın yuruyus yapacağım artıkÇok güzel yapmışsın ben olsam bende yerdimAfiyett bal şeker olsunŞifa olsun
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bende öyle dusunerek yedim artık yarın yuruyus yapacağım artıkÇok güzel yapmışsın ben olsam bende yerdimAfiyett bal şeker olsunŞifa olsun
Yarın hafif birşeyler yersen denge sağlanırBende öyle dusunerek yedim artık yarın yuruyus yapacağım artık
Yarinada sarmam varYarın hafif birşeyler yersen denge sağlanır
O zaman çok fenaYarinada sarmam var
Artık bi hafta yürürümO zaman çok fena
Daha iyi olur,sıkılaşırsınArtık bi hafta yürürüm
Taş gibiyim daha nasıl sıkılaşayımDaha iyi olur,sıkılaşırsın
MaşaallahTaş gibiyim daha nasıl sıkılaşayım
Bak hala hava yapıyor
Benden daha mütevazı bir üye bulamazsın , en mütevazı üye benim
Gerçekleri de soylemeyeyim o zamanBak hala hava yapıyor
Deynebim'e sevgilerle
Lahana Sarması Malzemeleri;
Eki Görüntüle 1914336
- Kıyma
- Pirinç(yarın çay bardağı)
- Kuru soğan
- Maydanoz(1 demeyin ¼ ünü kullandım)
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Nane
- Kekik
- Tuz
- Kimyon
- 2 yk domates salçası
- Zeytinyağı
- 7 lahana yaprağı(benim buzlukta vardı onu kullandım)
Lahana yapraklarını sıcak suya koyup çözülüp yumuşamasını bekliyoruz.
İc malzemerin hepsini bir kaba alıp karıştırıyoruz.
Eki Görüntüle 1914334
Eki Görüntüle 1914333
Her bir lahana yaprağını 4 e ayırıp iç harcını ekliyoruz. kenarları katlayıp sarıyoruz.
Yaptıklarımızı tencereye diziyoruz. Bir kaba 1 yk salçayı sulandırıp sarmamızın üzerine döküyoruz. Sıvıyağ , tuz ve suyunu ekleyip önce kaynayana kadar yüksek ateşte, sonrada kısık ateşte 35-40 dakika pişiriyoruz.
Eki Görüntüle 1914332 Eki Görüntüle 1914331 Eki Görüntüle 1914330 Eki Görüntüle 1914326 Eki Görüntüle 1914325 Eki Görüntüle 1914324
Soslu Köfte Malzemeleri;
Domates ve salça hariç tüm malzemeleri karıştırıp ve yuvarlayarak tepsimize koyalım.
- Kıyma
- Maydanoz(birkaç dal yeterli)
- 1 dlm tb ekmeği(diyet yapıyorum )
- 1 kuru soğan(ince küp küp doğrayın)
- 2 domates ve salça
- Karışık baharat
- Tuz
Domatesi rendeleyip(en ince kısmında), salca ile karıştırıp kofterin uzerine döküyoruz.
180 derecede 20 dakika pişiriyoruz.
Eki Görüntüle 1914350
Arada resim çekmeyi unuttum fırında çektim
Eki Görüntüle 1914351
Eki Görüntüle 1914370
Nevroşum anca bu kadar oldu
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 1914371 Eki Görüntüle 1914368 Eki Görüntüle 1914373 Eki Görüntüle 1914374 Eki Görüntüle 1914375 Eki Görüntüle 1914377 Eki Görüntüle 1914379
Buna idiali mi diyorsun vallaha saat 5 te aceleyle yaptım
Ne güzel başına kakacaktım hep,sözünde durmadın diye,madem yapıyorsun iddiasız bir tarif yapsaydın
Ellerine sağlık çok güzel olmuş,sarma candır
Kız nerelerdesin çok özledim seniÇok severim beyaz lahana sarmasını Ellerine sağlık canım, çok güzel görünüyor tariflerin:)
Başarılar dilerim
İddialı tabi,kadınlara sarma de tamam,ben de sarma ile içli köfte arasında gittim geldimBuna idiali mi diyorsun vallaha saat 5 te aceleyle yaptım
İçli köfteyi ben yapacaktım ki görecektinİddialı tabi,kadınlara sarma de tamam,ben de sarma ile içli köfte arasında gittim geldim
Yapsaydın da göreydim,elinden alan mı olduİçli köfteyi ben yapacaktım ki görecektin
Yanlardan kıyma çıkmış , hoş bi görüntü olmazdıYapsaydın da göreydim,elinden alan mı oldu