Bebek Beslenmesi eti bebe bisküvisi ????????

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Bebegimle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
1.269
121
113
Selam Kızlar

Benim kizim 4 bucuk aylik yakinda 5 aylik olucak ve eşim bu bisküviyi almis etinin bebe bisküvisi ama icinde Yumurta ve Süt var yogurt veririm ama yumurta ve sütün 1 sene boyunca yasak oldugunu biliyorum ve sizce vermem gerekirmi üstünde 4 ayindan itibaren yaziyor.. cok korkuyorum alerjik bisi olur diye.. bisküvide pişmiş oluyo sonucta sizce ne yapmaliyim? vereyim mi vermeyim mi? YUMURTA VE SÜTLÜ!

cicibebe_bebek_biskuvisi--otvante.png

4 aydan itibaren yazıyormuş.ben sakıncası olacağını düşünmüyorum olsa 4 ay yazmazlardı bence.ama yinede emin değilim bilemiyorum.bu sadece benim fikrim.

Cicibebelerin çok yüksek sıcaklıkta pişirildiğini ve de aslında bebekler için faydalı olmadığını duymuştum, o yüzden ben bildiğimiz pötibör büsküvülerinden yediriyorum bebeğime. Bu arada yumurtanın 1 yaşına kadar yedirilmemesi gerektiğini hiç duymadım. Tam tersine hemşiremiz bebeğime 6. ayında artık yumurtanın sarısının 3/1 oranında kahvaltıda yedirmemi söylemişti. Benim bildiğim 1 yaşına kadar yumurtanın beyazı verilmiyor.

Benim oglum 6 aylikken vermeye basladim ama sabh sadece 2 taneyi eritip veriyorum seni emiyorsa bence erken baslama canm 2 ay sonra ver bence bu benim fikrim yinede sen bilirsin;)

evet yumurtanin beyazi yasak 1 yasina kadar ama onda yumurta yazio yani sarisi mi beyazimi yazmio sütte yasak 1 yasina kadar ne sütü olduguda yazmio o yüzden endiselendim hayirlisi olsun bakalim kizlar sagolun

ben bebeğime bisküvisini kendim yapıyorum.hiç hazır bişey vermedim.tarifini vereyim belki yapan olur.2 çay bardağı un,2 çay bardağı mısır nişastası veya pirinç unu,yarım çay bardağı irmik,4 yemek kaşığı tereyağı,2 yemek kaşığı pekmez.hamur sert olursa biraz yoğurt koyabilirsiniz.hamuruüç,dört parçaya ayırıp her parçayı rulo yapıp hazır bisküvilerin ebatında kesip hafif kızarana kadar pişiriyorum.öok pişirmeyin sert olur.lezzet olaraka birebir hazırlrıyla aynı değil şüğhesiz ama kendiniz yapıyorsunuz içinde ne olduğunu biliyorsunuz.tavsiye ederim..

ben bebeğime bisküvisini kendim yapıyorum.hiç hazır bişey vermedim.tarifini vereyim belki yapan olur.2 çay bardağı un,2 çay bardağı mısır nişastası veya pirinç unu,yarım çay bardağı irmik,4 yemek kaşığı tereyağı,2 yemek kaşığı pekmez.hamur sert olursa biraz yoğurt koyabilirsiniz.hamuruüç,dört parçaya ayırıp her parçayı rulo yapıp hazır bisküvilerin ebatında kesip hafif kızarana kadar pişiriyorum.öok pişirmeyin sert olur.lezzet olaraka birebir hazırlrıyla aynı değil şüğhesiz ama kendiniz yapıyorsunuz içinde ne olduğunu biliyorsunuz.tavsiye ederim..

dogru sölüyorsun cnm doymadgnda tok kalmasi icin ne veryorsun? dr.um bize pirinc unu muhallebisi önerdi

6 aylıkken kahvaltıda bile yumurta verin diyor dr lar bi sakıncası olacağını sanmam

dogru sölüyorsun cnm doymadgnda tok kalmasi icin ne veryorsun? dr.um bize pirinc unu muhallebisi önerdi

doymadığını düşünmüyorum.zaten emiyor gece kalkınca emziriyorum,gün içinde bişeyler yiyor ve emiyor aç kalmıyor yani.10 aylık olmak üzere pek çok şeyi yediriyorum tuzsuz ve şekerden uzak olarak.sabah kahvaltıda çorba,dönüşümlü olarak tabi ekmek,kendi yaptığım çökelek,domates suyuna biraz zeytinyağı biraz nane katıp ekmeği bandırıp veriyorum.yumurtadan sıkıldı ara verdim bir süre ama vereceğim zaman bol domatesli ve çökelekli omlet şeklinde veriyorum.bazen bisküviyi pekmez ve az suyla ezip veriyorum.daha sonra gün içinde yani meyve püresi,sebze yemeği,yoğurt yani değiştirerek veriyorum.muhallebiyi akşam vermeyi tercih ediyorum...böylece aç kalmıyor.

Bence bebeğinize ahzır bebe bisküvisi vermeyin. Çünkü artık bebe bisküvilerinde bile katkı maddeleri var kavanoz mamalar daha sağlıklıyöış organik ürünlerle yapılyrmuş ama bizzat eşimin bir arkadaşı söyledi eşim kimya mühendisi ve diğer bölümlerden arkadaları var gıda bölümünde falan eti de staj yapan bir arkadşaı söylemiş ona da. Onlarda bile mısır şurubu katkı maddeleri var diye gerçek şeker değilmiş yanii. Evde kendiniz yapın daha iyi.

evt kendimiz yapalim kizlar herseyi ama aptamile güveniyorum :)) bnde aptamil büyüdüm.. :))

Bence bebeğinize ahzır bebe bisküvisi vermeyin. Çünkü artık bebe bisküvilerinde bile katkı maddeleri var kavanoz mamalar daha sağlıklıyöış organik ürünlerle yapılyrmuş ama bizzat eşimin bir arkadaşı söyledi eşim kimya mühendisi ve diğer bölümlerden arkadaları var gıda bölümünde falan eti de staj yapan bir arkadşaı söylemiş ona da. Onlarda bile mısır şurubu katkı maddeleri var diye gerçek şeker değilmiş yanii. Evde kendiniz yapın daha iyi.

kesinlikle katılıyorum.kızım neredeyse 10 aylık hiç hazır bişey vermedim vermeyi de düşünmüyorum.bisküvisini,çökeleğini,yoğurdunu,muhallebisini hatta kekini bile kendim yapıyorum.şeker,tuz,bal,yumurta akı kullanmadan.kendimiz yapabilecekken ne gerek var hazıra.zor değil biraz araştırarak bebeğimiz için en sağlıklı besinlerin yapımına ulaşabiliyoruz.

kesinlikle katılıyorum.kızım neredeyse 10 aylık hiç hazır bişey vermedim vermeyi de düşünmüyorum.bisküvisini,çökeleğini,yoğurdunu,muhallebisini hatta kekini bile kendim yapıyorum.şeker,tuz,bal,yumurta akı kullanmadan.kendimiz yapabilecekken ne gerek var hazıra.zor değil biraz araştırarak bebeğimiz için en sağlıklı besinlerin yapımına ulaşabiliyoruz.

evet dogal ne varsa onu kullanmaliyiz.. ama bn kendm aptamille büyüdüm ona güveniyorum :))

rica ederim. ben hala annelerin nasıl gururla bebeklerine bu ¨zehir¨den verebildiklerini anlayamıyorum gerçekten.

kimse bebegne zehir vermek istemezki cnm bilmeyenler calisip zamani olmayanlar veya saglkli olduguna inanlar var cnm

Back