Et yemeyen misafir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi btxx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bir diyetisyen esliginde yapmak en dogrusu aslinda. Süt konusunda bazi doktorlar cok zararli oldugunu söylüyorlar. Herhangi bir canlinin sütü bize faydali degil yavrusuna faydali olur ancak. Kemik sağlığı, diş sağlığı diye diye pazarliyorlar ama bir tanidigim günde bilmem kac litre süt icerek büyümüş. Disleri de kemikleri de cok sorunlu. Kim sütü hayatindan cikardiysa çok mutlu. Hiçbir faydasi oldugunu düşünmüyorum ama yeme alışkanlığı iste. Yeniyor, tariflere ekleniyor, mesela yogurdun alternatifi yok. Kajudan fala yapiyorlar ama ayni formda benzer tatta olmuyordur.

Bazı vejeteryanlar hatta benim bildiğim çoğu balık yiyor, arkadaşınıza sorun ister, eğer balık yiyorsa fırında somon yapabilirsiniz ana yemek olarak.

teşekkür ederim tarif için, muhakkak deneyeceğim :)

Misafir ağırlama kültürü olmayan insanlar işte
Yemek kültürüyle alakalı bence daha çok, misafiri iyi ağırlama çabasıyla birleşince böyle oluyor gibi geldi bana . Nefis Yemek Tarifleri sitesinde de menü bölümü var. Bazıları güzel gerçekten. Bazıları da senin dediğin gibi hem pilav hem makarna ya da benim dediğim gibi birden fazla ana yemek .

Ben açık süt aliyorum ve illa sorarım yavrulari emiyor mu diye tavrından anlaşılıyor ztn. Stres hormonlu süt o kadar zararlı ki..

Enginar/ kereviz de güzel bir alternatif yazıldı mi bilmiyorum

Ben açık süt aliyorum ve illa sorarım yavrulari emiyor mu diye tavrından anlaşılıyor ztn. Stres hormonlu süt o kadar zararlı ki..

Enginar/ kereviz de güzel bir alternatif yazıldı mi bilmiyorum
Satıcıya güvenmek vicdanimizi rahatlatıyor. Ama gercekler baska. Köylerde, 2 3 inekli, konu komşuya süt, peynir satanlar bile buzağı sütün hepsini içmesin diye emerken memeden alip baska yere koyuyor ve sütü sağıyorlar. Satılan peynir yapılan süt, buzağıdan artan süt değil, onun hakkından çalınan süt malesef.

elf gözlerim neler okudu yaa !
hem pilav hem makarna mı ? 3 ana yemek mi ?
vay arkadaş !
ben bana kalsa herkesi sadece meze ve salatalarla bile ağırlarım ama ayıp tabi :)

elf gözlerim neler okudu yaa !
hem pilav hem makarna mı ? 3 ana yemek mi ?
vay arkadaş !
ben bana kalsa herkesi sadece meze ve salatalarla bile ağırlarım ama ayıp tabi :)
Biz yapıyoruz onu bazı arkadaşlarla. Rakı içilecekse ana yemek yapmıyoruz. Bolca meze salata belki bir ara sıcak çoğu zaman o da yok. Daha güzel bi rakı sofrası oluyor. Hem sürekli otur kalk servis yap derdi olmuyor hem de mideleri yemekle doldurmadan içiyoruz.

içki sofrası ise bana da ana yemek anlamsız geliyor. bol meze salata dediğin gibi ara sıcak yeterli.
şarapsa belki güzel bir makarna olabilir peynir tabağı yanında.
biz dışarı çıkınca da alkol alacaksak ana yemek istemiyoruz. mezeler hem doyurucu oluyor hem de daha keyifli gidiyor.
bazen kişi sayısına öre ortaya 1 veya 2 balık alınıp paylaşılabilir tabi.

Ay ben de şarabın yanına fırında makarna yaparım. Şöyle beşamel soslu, tavuklu, mısırlı, mantarlı; çok lezzetli oluyor, canım çekti .

Vegan değillerse işleri kolay. Eğer Vegansa bi zahmet yemek için misafirliğe gitmesinler
Benim yaz ayları 3 hafta vegan beslenen misafirim olur hep. Eşim de etsiz yemek yemez. Kahvaltı ayrı yemeği ayrı.

Şarapla ana yemeğimsi bişey arıyorum ben çoğu zaman. Ufak bi et olur, dediğin gibi makarna olur. Şarap çok meze kaldıran bi içki değil çünkü. Anca peynir, füme et falan gidiyor yanında onlar da doyurmuyor. Rakı sofrası ana yemeksiz de doyurucu oluyor.

ben pek şarapcı değilim. hele kırmızı 40 yıl içmesem 80 yıl aramam.
casal mendes'ciyim daha çok :)
o da makarna gibi daha hafif yemekle gidiyor.
bir de şarap bana masa başı değil de daha ziyade sehpa başı içkisi gibi geliyor.
yani zaten yemişsindir üzerine aperatifle birşeyler izler veya dinlerken içmeli gibi.

Ben direkt türk insanı olarak rakıcıyım
Kırmızı şarapla pek aram yok ama beyaz ve rose seviyorum, kırmızıyı da önüme koyarlarsa içerim. Casal mendes bir kez içtim sanırım sadece.

Şarabı daha çok tv karşısında salata falan yediğimiz akşamlar içiyoruz biz. Ya da dediğin gibi yemekten sonra içkisi olarak.

ya bence rakıdan başka yemek masası içkisi yok. ben yakıştıramıyorum en azından.
çukurcuma da 49 diye bir yer vardı. onların hem pizzaları hem de şarapları çok güzeldi. desperate housewine ları vardı çok severdim. müzik olan akşamlarda giderdik.
umarım pandemide kapanmamıştır.

Önce istediğiniz bir çorba sonra Bezelye ya da barbunya yanına pilav, ortaya salata ve herkese cacık. Aklıma bu geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…