Teşekkür ederimEllerinize sağlık, başarılar dilerim
Teşekkür ederimellerine sağlık çok güzel görünüyor başarılar
Teşekkür ederimmEllerinize sağlık harika görünüyor. Yarışmada başarılar :))
Baya besleyici bi pilav türü pek bilinmiyor tabii sen orda daha iyisini bulursun severek yediğim bi pilav teşekkür ederim canımmEllerine,emeğine sağlık canımBu pilavı ben de Gaziantep'e geldikten sonra öğrendim .Senin tarifini de deneyeceğim
Yarışmada bol şans diliyorum
Evet biraz benziyor firikiğeKonuyu frikik diye okuyorum 2 saattir diyorum ne alakaaapilav cok guzel gorunuyor.. et yemedigim için ete bakmıyorum basarilar dilerimm...
Not: soğanlari sayamadim
Teşekkür ederimmEllerinize saglik yarismada başarılar
Saol madonnacım teşekkür ederimOoo Ahter ellerine sağlık , başarılar dilerim :)böyle bir bulgur ilk defa duydum
İsli gibi dedin dimi , merak ettm şimdi. Bir kere isli peynir yemiştim ama zorla atmıştım ağzıma, meğer yokmuş böyle lezzetSaol madonnacım teşekkür ederimbenim ilgim var bulgura severim her çeşidini denemeden karar verme belki seversin nedense değişik tatlara ilgim var
İsli bi aroması var ama öyle baskın değil, normal bulgur da katılıyor zaten benim pilav biraz yöresel oldu pek fazla pirinç pilavı tercih etmiyoruz ailecekİsli gibi dedin dimi , merak ettm şimdi. Bir kere isli peynir yemiştim ama zorla atmıştım ağzıma, meğer yokmuş böyle lezzet
Ben biraz çekinirim farklı tatlarda.
Yani aynı malzemelerden farklı bir tarif yerim ama hiç bilmediğim birşeyden yapılmış ürünler pek tüketemiyorum :)
Ellerine sağlık canım.Bu bulguru ilk defa duydum.Bulguru sevdiğim için büyük ihtimal bu bulgurla yapılan pilavı severim .Merhaba hanımlar
SevgiliNevreste ve @ABREKA nın ısrarlarına dayanamadım ve tarifimle karşınızdayım :)
Benim pilavım Antep'e özel firik pilavı farklı bi bulgur türü diğer adıyla isli pilav da denir çünkü bulgurumuz da öyle bir aroma var.
Bu pilavı eşimle ilk evlendiğimiz dönemlerde gittiğimiz restoran da et yemeklerinin yanında servis edilirdi aşinalığım ordan
Neyse lafı uzatmadan tarifime geçiyorum
*1 su bardağı firik bulguru
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*1 adet soğan
*Bir çay bardağı sıvı yağ
*Bir yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 su bardağı haşlanmış nohut
Ben yanına et sote yaptım bide onunda malzemesi şöyle ;
*300 gr dana kuşbaşı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Dilediğiniz kadar arpacık soğan (benim eşim sevdiği için bol kattım )
* 1 tatlı kaşığı tuz
Malzemelerim
Eki Görüntüle 1992923
Eki Görüntüle 1992928
Soğanlarımızı soteliyoruz çok fazla kızarmıcak yalnız
Eki Görüntüle 1992929
Bulgurlarımızı karıştırıp güzelce yıkıyoruz
Eki Görüntüle 1992933
Malzemeleri tenceremize alıp biraz kavuruyoruz
Eki Görüntüle 1992934
Daha sonra 6 su bardağı kaynamış su ilave ediyoruz.Ben tereyağını en son katıyorum yanmasın diye :)
Eki Görüntüle 1992937
Kapağımızı kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz
Eki Görüntüle 1992938
Diğer tarafta düdüklüden pişen Eti suyunu süzüp kenara alıyoruz ve arpacık soğanlarla sotelenmesi için tavaya biraz tereyağı ekliyoruz tuzunu da unutmuyoruz :)
Veeeeeee sunum
Eki Görüntüle 1992948
Sunum yarım çıktı dosya yüklenmiyor diye kırptım maalesef
Eki Görüntüle 1992950
Eki Görüntüle 1992951
Yarışmada herkese başarılar diliyorum
Bi eksik varsa affola
Teşekkür ederim canımmEllerine sağlık canım.Bu bulguru ilk defa duydum.Bulguru sevdiğim için büyük ihtimal bu bulgurla yapılan pilavı severim .Hele yanındaki arpacık soğanı,eti hiç affetmem yerim. Başarılar dilerim.
Teşekkür ederim canımShizuka- cnim ellerine sağlık bayılırım firik pilavına Antakyada çok meşhurdur yarışmada başarılar dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?