• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pilav Tarifleri Et Soteli Firik Pilavı-Reis Bakliyat Sponsorluğunda

Konuyu frikik diye okuyorum 2 saattir diyorum ne alakaaa:halay: pilav cok guzel gorunuyor.. et yemedigim için ete bakmıyorum :lülülü: basarilar dilerimm...

Not: soğanlari sayamadim :mapus:

Ellerine,emeğine sağlık canım:kk77:Bu pilavı ben de Gaziantep'e geldikten sonra öğrendim :KK45:.Senin tarifini de deneyeceğim:kk77:
Yarışmada bol şans diliyorum:KK200:
Baya besleyici bi pilav türü pek bilinmiyor tabii sen orda daha iyisini bulursun severek yediğim bi pilav teşekkür ederim canımm:KK19:

Son düzenleme:
Konuyu frikik diye okuyorum 2 saattir diyorum ne alakaaa:halay: pilav cok guzel gorunuyor.. et yemedigim için ete bakmıyorum :lülülü: basarilar dilerimm...

Not: soğanlari sayamadim :mapus:
Evet biraz benziyor firikiğe :KK48:teşekkür ederim :KK19:

Evet soğanlar çok uğraştırdı beni :cry:

Saol madonnacım teşekkür ederim :KK19:benim ilgim var bulgura severim her çeşidini denemeden karar verme belki seversin nedense değişik tatlara ilgim var :KK53:
İsli gibi dedin dimi , merak ettm şimdi. Bir kere isli peynir yemiştim ama zorla atmıştım ağzıma, meğer yokmuş böyle lezzet :27:
Ben biraz çekinirim farklı tatlarda.
Yani aynı malzemelerden farklı bir tarif yerim ama hiç bilmediğim birşeyden yapılmış ürünler pek tüketemiyorum :)

İsli gibi dedin dimi , merak ettm şimdi. Bir kere isli peynir yemiştim ama zorla atmıştım ağzıma, meğer yokmuş böyle lezzet :KK53:
Ben biraz çekinirim farklı tatlarda.
Yani aynı malzemelerden farklı bir tarif yerim ama hiç bilmediğim birşeyden yapılmış ürünler pek tüketemiyorum :)
İsli bi aroması var ama öyle baskın değil, normal bulgur da katılıyor zaten benim pilav biraz yöresel oldu pek fazla pirinç pilavı tercih etmiyoruz ailecek :kk77:

Ben değişik tatlar dediğim de aykırı yiyecekler bende yiyemem sanırım :ruh:

Merhaba hanımlar :KK54:

Sevgili Nevreste NevresteNevreste hesabı doğrulanmış üye. ve @ABREKA nın ısrarlarına dayanamadım ve tarifimle karşınızdayım :)

Benim pilavım Antep'e özel firik pilavı farklı bi bulgur türü diğer adıyla isli pilav da denir çünkü bulgurumuz da öyle bir aroma var.

Bu pilavı eşimle ilk evlendiğimiz dönemlerde gittiğimiz restoran da et yemeklerinin yanında servis edilirdi aşinalığım ordan :KK200:

Neyse lafı uzatmadan tarifime geçiyorum :deli:

*1 su bardağı firik bulguru
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*1 adet soğan
*Bir çay bardağı sıvı yağ
*Bir yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 su bardağı haşlanmış nohut

Ben yanına et sote yaptım bide onunda malzemesi şöyle ;

*300 gr dana kuşbaşı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Dilediğiniz kadar arpacık soğan (benim eşim sevdiği için bol kattım )
* 1 tatlı kaşığı tuz

Malzemelerim ❤️

Eki Görüntüle 1992923

Eki Görüntüle 1992928

Soğanlarımızı soteliyoruz çok fazla kızarmıcak yalnız

Eki Görüntüle 1992929

Bulgurlarımızı karıştırıp güzelce yıkıyoruz :super:

Eki Görüntüle 1992933

Malzemeleri tenceremize alıp biraz kavuruyoruz

Eki Görüntüle 1992934

Daha sonra 6 su bardağı kaynamış su ilave ediyoruz.Ben tereyağını en son katıyorum yanmasın diye :)

Eki Görüntüle 1992937

Kapağımızı kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz :KK66:

Eki Görüntüle 1992938

Diğer tarafta düdüklüden pişen Eti suyunu süzüp kenara alıyoruz ve arpacık soğanlarla sotelenmesi için tavaya biraz tereyağı ekliyoruz tuzunu da unutmuyoruz :)

Veeeeeee sunum :kk77:
Eki Görüntüle 1992948

Sunum yarım çıktı dosya yüklenmiyor diye kırptım maalesef

Eki Görüntüle 1992950

Eki Görüntüle 1992951

Yarışmada herkese başarılar diliyorum :KK19:

Bi eksik varsa affola :KK16:
Ellerine sağlık canım.Bu bulguru ilk defa duydum.Bulguru sevdiğim için büyük ihtimal bu bulgurla yapılan pilavı severim .:kk77:Hele yanındaki arpacık soğanı,eti hiç affetmem yerim.:KK53:Başarılar dilerim.

Ellerine sağlık canım.Bu bulguru ilk defa duydum.Bulguru sevdiğim için büyük ihtimal bu bulgurla yapılan pilavı severim .:kk77:Hele yanındaki arpacık soğanı,eti hiç affetmem yerim.:KK53:Başarılar dilerim.
Teşekkür ederim canımm :KK200:bulgur sevilmez mi yaaa :kk77:

Zaten dün akşam hiç affetmedik bizde:KK53: ne var ne Yok yedik :KK45:

Back