Cok benziyor durumlarimiz evet.. Bukadar emin olman kararinin bukadar net olmasi nekadar guzel..peki baska bir yerde yeniden deneme ihtimaliniz hic yok mu? Konularinizi hatirlayamadim girip bakacagim simdi..Benzer durumları yaşıyoruz gibi.
Ailesinin ağzına bakan ve eşinin arkasında durmayan bir adam.
1ay ailemin yanındaydım bende.
Çabalamayan bir eş gördüm karşımda ve boşanma kararımı aldım
ve anlaşmalı olarak ikna ettim.Davayı başlattım.
tazminat nafaka talep etmedim.
Çocuğum yok, 1,5 senelik evliyim.
Sadece ziynet eşyalarımı ve aldıklarımı talep ettim.
Kabul etti.
Avukatada eşyaları alacağım günü bildirdim.o ve ailesi uzak dursun diye.
Kamyonu kapıya dayadım.ve aldıklarımı yüklettim.
senin dışında ailen açarsa kapıyı suç.ama sen var isen sorun yok.o evin halkısın.
Evi boşalttıktan sonra koydu ona,seviyorum demeler yuvamız çabuk dağıldı demeler pişmanlıkları başladı.
Pazartesi duruşmam var.
Kararım net.
aile apartmanındaydık.bıktırttılar.
Benzer durumlar yaşıyoruz.
Avukatım bana,boşanmadan önce eşyalarınızı alsanız daha iyi olur demişti.
Çünkü boşandıktan sonra,yetkiniz yok eve girmeye demişti.
Al eşyanı.yatak odanı kullanacak değilsin ama. birine bağışla.yinede ona yaramasın.
öncelikle calısıyomusun isin maasn ii mi bunu sorıyım sonrada tam ayrılma noktası neydi olay neyden koptuBiraz doldum sanirim.
Konularimi biliyorsunuz sanirim artik.
Birkac zamandir artik duzensiz yasamaktan sikildim. Evet birsuru kilik kiyafet esya aldim, corabimdan tokama kadar birseyim yoktu cunku (evimi terkettim). 7 hafta oldu. Bosanmaya karar verdik. Ex esim gecenki avukat gorusmesinde esyalarini alamazsin tarzinda seyler soyledi (tekliflerini kabul etmedim, kizdi dogal olarak). 10 gunlugune yurtdisina gidecegini ogrendim. Evin anahtarlarini degistirmis olabilir, bilmiyorum. Ama yarin esyalarimi gidip alabilmek icin kac gundur sabirsizlaniyorum.
Biraz once annem ve babamla tartistik bu konu uzerine, alma uc kurusluk kiyafet yuzunden 'esyalarimizi caldi bilmem naapti' diye iftira atar bu insanlar diye.
Ben artik 'ilerlemek' istiyorum. Hayatimin 'duzene' girmesini istiyorum. Odam kurulsun, hazirlansin istiyorum. Bu haftanin basinda odama yeni mobilyalar esyalar aldim, hersey kutularla duruyo holde cunku once odamdaki diger esyalarin cikmasi gerek.
Uzatmak istemiyorum; annem geldi biraz once bir ton laf saydi yetmiyormus gibi. 'Yok efendim onlar yuzunden kafayi yiiceksin, davranislarin cok fevri, cok cabuk parliyosun, delirde kurtul' falan tarzinda. Evet empatiden yoksundur sagolsun azcik : )
Soyluyorum, anlatmaya calisiyorum ama lafi oyle yanlis yerlere cekiyorlarki beni inanin cileden cikariyorlar! Ve maalesef kizginlikla bende kirici seyler soyluyorum..
Yarin en azindan anahtar degismismi diye gideyim, degismemisse esyalarimi alip geleyim diyorum izin vermiyorlar.
Ne dersiniz, yinede gideyim mi?
Bu arada belkide yanlis yapiyorumdur. Baba evine donmektense kendi yagimda kavrulabilecegim ufak bi yerim olsa daha mi iyi olurdu. Ben biraz zaman gecsinde oyle diyordum ama belkide bu zaman en dogru zamandir.
Ne abartilmis sizce?abartılmış..
yani ailenin tepkisi çok abartılı...Ne abartilmis sizce?
Hollandada. Ailemin rizasi olmadan bu saatten sonra bisey yapmam yapamam. Dag gibi arkamda ve destek oldular, rizalari olmadan bi is cevirirsem sanki ihanet etmis gibi olurum gibi. O yuzden belkide azcik zamana birakmali..Nerde yaşıyorsun canım yurtdışında? Ayrılmana öncelikle cok üzüldüm hayırlı tabi herşeyin ama senin ikametin o evdeyse senin o eve girme alma hakkın var ve bu hırsızlık asla olmaz ailene söyleme arkadaşını al git al eşyalarını
Hahah tatlim sence isim gucum olmadan ayri bi eve cikma gibi bir soz edebilirmiydim. Calisiyorum cok sukur. Olayin kopma sebeblerini farkli konularda zaten anlatmistim, bakabilirsin canim.öncelikle calısıyomusun isin maasn ii mi bunu sorıyım sonrada tam ayrılma noktası neydi olay neyden koptu
Haklısın canım bilemedim ki ikna et Yada illa da istiyorsan al kendin ailene söyle eşinin yolladığını bir arkadası ile gibi Buda yalan olacak ama zarar görecek kimse yok o eşyalarda hakkın canım . Bende 7 sene önce ayrıldım bir iğnemi bile vermediler alamadım o yüzden belki almalısın diyorumHollandada. Ailemin rizasi olmadan bu saatten sonra bisey yapmam yapamam. Dag gibi arkamda ve destek oldular, rizalari olmadan bi is cevirirsem sanki ihanet etmis gibi olurum gibi. O yuzden belkide azcik zamana birakmali..
calısıyosun ama meslek bakımından yani maas anlamında sorcum 1000 liraya zor cıkarsın o bakımdanHahah tatlim sence isim gucum olmadan ayri bi eve cikma gibi bir soz edebilirmiydim. Calisiyorum cok sukur. Olayin kopma sebeblerini farkli konularda zaten anlatmistim, bakabilirsin canim.
bide eger maasın cok iyise takılarınıda aldıysan tenezzül etme derdim ama ev mobilya beyaz esya da aldı n mı evlenrirken en azında onları al sat onda durmasıncalısıyosun ama meslek bakımından yani maas anlamında sorcum 1000 liraya zor cıkarsın o bakımdan
ooo hollandadaymısın güzel ailen arkandaymı bide devlet arkadanda yeter bosverr takıl istedigin gibi sırf kıyafetse alıcagın hic almaHollandada. Ailemin rizasi olmadan bu saatten sonra bisey yapmam yapamam. Dag gibi arkamda ve destek oldular, rizalari olmadan bi is cevirirsem sanki ihanet etmis gibi olurum gibi. O yuzden belkide azcik zamana birakmali..
Küçük bi eve çık canın hayatın daha düzenli olur inan banayurtdisinda yasiyorum tatlim, artik kira mi olur, ufak bi ev mi alirim (ipotekle) bilmiyorum, ama benim olsun temiz olsun..
Biraz muhafazakar bir ailem var. Cok rahat ve ozgur yetistik ama yinede kız kısmı yanliz yasamaz yasayamaz oyle kolay kolay.. Uff.
Zaten isler onun istedigi gibi ilerlemedigi icin kizip 'alamazsin esyalarini, sen adimi atmiicaksin eve, ben hepsini yukletip gonderirim!' dedi. Ama evin her kosesinde biseylerim var. Bilgisayari bile benim fotograflarim ve dokumanlarimla dolu. En azindan bilgisayarindan bir harddiske gecirmem gerek. Cocuklasma dedim, senin bir kalemine bile tenezzul etmeyecegimi ve dokunmayacagimi biliyorsun, birak gelip alayim esyalarimi dedim. Hayir, bosanma islemleri sonuc bulmadan gelemezsin, hatta hic gelemezsin dedi.Ben sırf 'her şey senin istediğin gibi olmuyor hayatta' havası yaratmak için bile gider alırdım, ki kıyafetlerim çok çok özel ve kıymetlidir, tabi ki git al.
Orda işler nasıl yürüyo bilmiyorum ama tr' de kilidi hane halkı olduğun için değiştirip, açtırabilirsin.
Bu arada Kocan olcak burnu büyük, eşyalarını almana neden müsade etmiyor? Kurtulmak isteyen insan al eşyalarını demez mi? Hala burun sürme kafasında mı? Öyleyse de al eşyalarını kararlı olduğunu görüp, bozulsun bence.