Eşya konusu ?

Arceliktendi hepsi buzdolap camasir bulasik...

Bosch seri 4 u mu tavsiye edersiniz ? Aslında şimdi hepsinde kampanya var o yüzden bakıyoruz da. Beko hiç bakmadım bakayım aklımda olsun.

İyi olsun tamam da fazla fiyatlı olmasın. Çünkü teknoloji çok hızlı gelişiyor. Sizin şimdi bilmem kaç taksitle alacağınız makineler şundan sadece 5 sene sonra aşırı eski, geri kafalı makineler kalacak. :)) Ama belki eşyaların taksidini yeni bitirmiş olacaksınız.

Sadece marka degil servis imkanina da dikkat ettim kucuk sehirde iseniz servisi arastirin
Her urunu farkli değerlendirdim ornegin buzdolabinda olcuye gore hacme baktim Samsung kullaniyorum
Bulasik makinesinde en alt modellerden aldim gerek yok cunku
Bence ne kdr fazla ozellik o kdr ana amactan uzaklasma demek iyi arastirin genel yorumlamak dogru degil

Pahalı da olsa yeni beyaz eşyalar çok kaliteli olmuyor benim gördüğüm kadarıyla. Önceden alınan eşyalar daha uzun süre gidiyordu.
Bir de beyaz eşyada şöyle bir şey var. Adam bir ürün üretmiş sonra daha pahalıya satmak için ek bir özellik koyuyor, biraz daha pahalıya satmak için mecbur ek bir özellik daha koyuyor ama o ek özellikler gerçekten o kadar önemli mi? Üst model olsun diye eklenen pratik anlamda faydası olmayan şeyler.. Ben de aldığım şeyin kaliteli olmasına önem veririm ama zart zurt özelliği var diye fazla vermem. Parayı da kolay kazanıyorsunuzdur diye düşünüyorum.

Şöyle anlatayım. Evlenirken 5 programlı bir bulaşık makinesi aldım 15 yılda istisnalar dışında sadece 58 dakikalık programı kullandım. Bu yaz makine bozuldu gittim 4 programlısını aldım şimdi yine 58 dakikayı kullanıyorum. Teleskopik raf, kapasite gibi şeyler önemlidir ama gerisi gerçekten boş. En iyisi her zaman en pahalısı en çok fonksiyonlusu değildir. Hele şu krizde ekonomik davranmak 'son model' takıntısı yaşamamak en sağlıklısı.

Bosch seri 4 u mu tavsiye edersiniz ? Aslında şimdi hepsinde kampanya var o yüzden bakıyoruz da. Beko hiç bakmadım bakayım aklımda olsun.
Ben memnunum açıkçası hepsinde wifi de var bulaşık Makinem 6 onu da 4 alsam olurmuş

Bulasık ve canasir makinesi icin beko arcelik yeterli cok pahali olmayanlarda gayet guzel .butceniz uygun degilse herseyi siemense almayin bence

Samsungu vestel üretiyormuş türkiyede

Hanımlar çok teşekkür ediyorum. Ben orta segmente doğru kayacagim bu yazdıklarınızdan sonra :)
Eğer ömürleri aynı ve kullanacağım programlar bir ikiyi gecmeyecekse anlamı da yok hakikaten.
Sanırım artık üst segment en iyisi diye bir şey kalmamış hepsi bozuluyor.

Samsungu vestel üretiyormuş türkiyede

Ben alali 8 yil oldu memnunum o donem 3 farkli urun aldik hepsi iyi cikti
Ben mesela uste para verseler arcelik evime sokmam en son genel merkezden ziyarete geldiler tum urunleri iade aldilar ama asla asla asla
Daha arizasini dogru yazmayan bir servis varken Asla almayacagim marka, 3 ayni Ariza iade demek cunku

Bulasık ve canasir makinesi icin beko arcelik yeterli cok pahali olmayanlarda gayet guzel .butceniz uygun degilse herseyi siemense almayin bence
Ya aslında diğer eşyalara ayırdığımız bütçeden fedakarlık yapıyoruz. Siemens Bosch tavsiye edilmisti çevreden hep, onlara baktık. Ama Arçelik Beko kullanan arkadaşlar da baya memnun. Çok teşekkürler yorum için.

Diger beyaz esyalarim Bosch
Ben alirken bayi tanidikti pesin fiyatina elden 1 sene taksit yapmisti rahat odemistik
Birtek buzdolabini Samsung aldim cunku fiyat performans ozellik dengesi sasmisti Arada cok fark vardi

Ben de 2018de çamaşır makinesi aldım hala kötü anıyorum kurutmalıydı kurutmasını zaten hiç kullanmadım çamaşır kokuyordu ya böyle bir şey olamaz 400 600 devirde bile kırış kırış çıkardı çürüdü servis hiçbir şekilde ilgilenmedi 4 senede değiştirdim

Diger beyaz esyalarim Bosch
Ben alirken bayi tanidikti pesin fiyatina elden 1 sene taksit yapmisti rahat odemistik
Birtek buzdolabini Samsung aldim cunku fiyat performans ozellik dengesi sasmisti Arada cok fark vardi
Memnun kaldınız mı boschtan ? Tavsiye eder misiniz ?

Camasir makinesi tecrubem tanidigim yok serviste cok onemli Siemens almamamin tek sebebi servisti cok azdi cesaret edemedim

Ben o dönemde Arçelik'te beğendiğim modellerin fiyatı özelliklerine göre çok cazip geldiği ve kullanıcı yorumları olumlu olduğu için self cleaning modellere bakmadım hiç.
Ancak forumlardan araştırdığım kadarıyla Self cleaning modeller de "kendi kendine temizlediği için çok fazla uğraş gerektirmez" diye düşünülse de çok daha dikkatli bir bakım gerekiyor.
Diğer modellere göre daha temiz tutman gerekiyor. Diğer makinelerde kaçan tozu kapaktan temizleyebiliyorsun ancak bu modelde makinenin sökülmesi gerekiyor.
Yani her türlü servis bakımı değişmediği için ve bu özellik daha dikkatli bir bakım gerektirdiği için çok uğraşmaya gerek yok diye düşündüm.
Siemens ile Arçelik arasında yarı yarıya fiyat farkı vardı değmez diye düşündük açıkçası.
Kurutma makinesinde en hassas olduğum konu çekme yapmamasıydı çünkü dolabımda kazaktan bol kıyafet yok.
Hassas modda hiçbir sorun yaşamadım ve her çıkarttığımda mis gibi kokuyordu çamaşırlar.
Arkadaşımız çamaşır makinesini ve kurutmasını en ucuz markalardan almıştı, bizimki bozukken onda yıkadık o an anladım zaten çok kötüydü performansları.
Siemens, bosch iyi markalar ancak söylediğim gibi fiyat farkı neredeyse iki katı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…