Türkiyede çin üretimi beyaz eşya yok gibi beko için fırın boluda bulaşık ankarada çamaşır manisada yedek parçaları bile o şehirde diğer fabrikalarda fason üretim yapılıyor bosch Siemens istanbulda ama evet ömrü uzun olmuyor eski kalite yok hiçbirindeNişanlınızla aynı kafadayım ben de, şu anda en iyi beyaz eşyanın ömrü ortalama 10 sene olacak şekilde tasatlanıyor ve çoğunun üretim yeri Çin, o yüzden çok fazla özellik aramam ben beyaz eşyada, mesela çamaşır ve bulaşık makinelerinde hep aynı programları kullanıyorum.
Ya belki yanlış düşünüyorum ama beyaz eşya tamamen şans işi bence.Merhaba Hanımlar,
Yakında evleneceğim ev eşyalarını almaya başladık. Sıra beyaz eşyaya geldi. Marka olarak Siemens alacağız; ben özellikle elektronik konusunda en iyisini almak taraftarıyım çünkü uzun ömürlü ve işlevsel olmasını önemsiyorum. Alımları ikiye bölerek yapıyoruz, yani masrafları birlikte karşılıyoruz.
Gelin görün ki nişanlım, benim seçtiğim üst segment modelleri değil de daha alt modelleri tercih ediyor. Ona göre bazı ürünler gereksiz pahalı ve fazla özellik içeriyor; bu yüzden daha sade modellerin yeterli olduğunu düşünüyor. Bu durum cimrilikten değil, tamamen bakış açısıyla ilgili. Onu da anlıyorum ama sonuçta bir kez alacağız bunları.
Ben de düşünüyorum; acaba ben mi fazla titizleniyorum? Sizce böyle önemli ve uzun süre kullanılacak şeylerde "olmuşken en iyisi olsun" düşüncesi yanlış mı? Fikirlerinizi gerçekten merak ediyorum. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz veya ettiniz ?
Alman üretimini tavsiye ediyolar genelde onlar da en üst segment oluyor. Aslında biraz da o yüzden bu üst modellere kaydım. Mesela çamaşır makinesi alacağım 10 kg. Alman üretimi olan tek model en üst modeli. Çok teşekkürler bilgi için.SIEMENS
Çamaşır Makineleri;
WG54B2AXTR
WG54B2A0TR
WG44B2A0TR
WG44B200TR
Çamaşır Kurutma Makineleri;
Ürün gamındaki bütün modeller Avrupa'dan ithal.
Bulaşık Makineleri;
SN27YI82DT
SN25EI82AT
SN25EI80AT
SN25EI01CT
SN75EX11CE
Buzdolapları;
Türkiye pazarında satılan bütün Siemens buzdolapları Çerkezköy üretimidir
Buna dikkat edin ben etmedim zamanında avrupa üretimi daha kaliteli diyorlar kazanı vs anlamıyorum ben mesela samsung lg vestel üretiyormuş
Parçaları Çin'den geliyor diye biliyorum ama hangisini alırsan al 10 seneyi geçmiyor artık. Eskidenmiş o 20-25 sene kullanılan beyaz eşya.Türkiyede çin üretimi beyaz eşya yok gibi beko için fırın boluda bulaşık ankarada çamaşır manisada yedek parçaları bile o şehirde diğer fabrikalarda fason üretim yapılıyor bosch Siemens istanbulda ama evet ömrü uzun olmuyor eski kalite yok hiçbirinde
Siz ne aldınız ? Eskiler daha iyiydi ya annemin Bosch bulaşık makinesi hala taş gibi.Bi kere aliniyo en iyisi olsun kafasi bana da sacma geliyor. Ha paran çoook fazladir nakit parayi verip alir gecersin ve seni zorlamaz o zaman istedigine istedigin kadar ödersin o ayri ama taksitle borcla esya aliniyorsa en iyisi icin kendini zorlamak sacma.
10 senelik evliyim ve tum beyaz esyalarimi sorunsuz tık demeden kullandim gayet iyi iş goruyorlardi.
Turkiyeden gecen yaz taşindik ve esyalari ihtiyaci olan başkalarina verdim hala calisir durumdalardi.
Taşinmasam yenilerini almazdim.
Ben memnunum beyaz eşyamdan üst segmenttekileri almadım ama samsung çamaşır makinesi almıştım kurutmalı çok kötüydüAlman üretimini tavsiye ediyolar genelde onlar da en üst segment oluyor. Aslında biraz da o yüzden bu üst modellere kaydım. Mesela çamaşır makinesi alacağım 10 kg. Alman üretimi olan tek model en üst modeli. Çok teşekkürler bilgi için.
Bunun örneği bizde var.Ya belki yanlış düşünüyorum ama beyaz eşya tamamen şans işi bence.
Çok yakın arkadaşım samsungun,boschun en iyi elektrikli beyaz eşyalarını aldılar. Tv,buzdolabı fırın en en iyisiydi ama hepsi bozuldu garantilik oldular.
Bizde Arçelik’in orta segmentli olanlarını aldık.
5 yıldır kullanıyoruz sıfır arıza çok şükür
ben bir fabrikasında staj yaptım diğer fabrikalara fason üretim yaptırıyorlardı parça konusundaParçaları Çin'den geliyor diye biliyorum ama hangisini alırsan al 10 seneyi geçmiyor artık. Eskidenmiş o 20-25 sene kullanılan beyaz eşya.
Cok teşekkür ediyorum harika bilgiler vermişsiniz. Kurutma makinesinin temizliğini kendisi yapanları mi tavsiye edersiniz ? Yoksa kapağı açılanlar var manuel temizlik yapılan, onları mi tavsiye edersiniz ? Sizi bulmuşken sormak istiyorum :)Geçen yıl çamaşır makinemin bozulmasıyla benzer bir durumu eşimle ben de yaşadım.
Çamaşır makinesi almışken kurutma da alalım dedik.
İncelemediğim ürün kalmadı desem yeri. Yorumları okudum, özellikleri araştırdım ve fiyatları karşılaştırdım o yüzden çok emin olarak tavsiyede bulunacağım.
Ve o dönem eşim de uygun fiyatlı modellere bakıyordu, ona göre hepsi aynı işlevi görüyordu.
Açıklamalarım sonucu o da tabii istediğim modellere ikna oldu. Biz orta fiyatta aldık ne çok ucuzdu ne de çok pahalıydı.
Arçelik tercih ettik çamaşır ve kurutma makinesi için. Siemens'e de baktık o dönemde ancak aynı özelliklerdeki cihazları çok daha yüksek fiyattaydı bütçemizi aşıyordu gerek görmedik bu nedenle.
Çok emin olarak almıştım pişman da olmadım çok çok memnunum. Yakın çevreme de hep tavsiye ettim.
Arçelik kesinlikle öneririm ancak markadan bağımsız çamaşır ve kurutma için şu özelliklerin olmasına dikkat ettim ben:
- Çelik Tambur
- Buharlı yıkama özelliği
- Havalandırma Özelliği
- Sessiz çalışma
- Çift filtre (Kurutma için)
- Akıllı nem sensörü (Kurutma için)
- Isı pompalı (Kurutma İçin)
Bulaşık makinesi konusunda çok pahalı bir şeye gitmeye gerek yok mümkün olan en sade olanı tercih edebilirsin.
Umarım işine yarar. Şimdiden hayırlı olsun.
Kullanıma ve durduğu yere bağlı biraz banyoda duran makine bozuluyor yaBunun örneği bizde var.
Ablamla aynı anda aynı marka kurutma aldık benim ki taş gibi onun ki bozuldu. Aynı marka bile şans işi bazen hahahaha
Evet öyle ya.Bunun örneği bizde var.
Ablamla aynı anda aynı marka kurutma aldık benim ki taş gibi onun ki bozuldu. Aynı marka bile şans işi bazen hahahaha
Yoo on kez de alınabilir :) Orda demek istedigim vereceğim farka değecek mi ya da gerek yok mu ? Bu konuda bir ikilem yaşıyorum, sağolsun arkadaslar da tecrübelerini paylaşıyor.Neden sadece bir kez alacaksınız? Bozulursa ikinci kez alınmıyor mu, yasak mı?
Evet ben de annemde gördüm bunu. Eski boschu var en az onbeş yılı vardır hala da çok iyi. Yeniler de bu performans pek yok sanırım. Çok teşekkürler yorum içinNişanlınız haklı bencede eskidenmiş o uzun ömürlü beyaz eşya dedikleri bundan 25 yıl önce üretilen camasır makinesi bana göre daha kaliteli yıkıyor camasırları kolay kolay bozulmuyor ama şurada son yıllarda öyle değil
Bulasık makinesi 2 programı var mesela bende ikiside uzun yıkıyor 14 sene olmuştur heralde ama hala taş gibi temiz yıkıyor.
Çok programlı olmasına gerek yok zaten kullanılmıyor.
O performans artık yok hiçbir markadaEvet ben de annemde gördüm bunu. Eski boschu var en az onbeş yılı vardır hala da çok iyi. Yeniler de bu performans pek yok sanırım. Çok teşekkürler yorum için
Ciddi misiniz ?O sırada bütün beyaz eşyası siemens olup hiçbirinden memnun olmayan ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?