Eşya konusu ?

Türkiyede çin üretimi beyaz eşya yok gibi beko için fırın boluda bulaşık ankarada çamaşır manisada yedek parçaları bile o şehirde diğer fabrikalarda fason üretim yapılıyor bosch Siemens istanbulda ama evet ömrü uzun olmuyor eski kalite yok hiçbirinde

Ya belki yanlış düşünüyorum ama beyaz eşya tamamen şans işi bence.
Çok yakın arkadaşım samsungun,boschun en iyi elektrikli beyaz eşyalarını aldılar. Tv,buzdolabı fırın en en iyisiydi ama hepsi bozuldu garantilik oldular.
Bizde Arçelik’in orta segmentli olanlarını aldık.
5 yıldır kullanıyoruz sıfır arıza çok şükür

Alman üretimini tavsiye ediyolar genelde onlar da en üst segment oluyor. Aslında biraz da o yüzden bu üst modellere kaydım. Mesela çamaşır makinesi alacağım 10 kg. Alman üretimi olan tek model en üst modeli. Çok teşekkürler bilgi için.

Parçaları Çin'den geliyor diye biliyorum ama hangisini alırsan al 10 seneyi geçmiyor artık. Eskidenmiş o 20-25 sene kullanılan beyaz eşya.

Siz ne aldınız ? Eskiler daha iyiydi ya annemin Bosch bulaşık makinesi hala taş gibi.
Tabi zorluyor da ikiye böldük bı tık daha rahatladık öyle olunca. Bir kere alınıyor kafası bana da saçma gelirdi ta ki beyaz eşya bakincaya kadar

Ben memnunum beyaz eşyamdan üst segmenttekileri almadım ama samsung çamaşır makinesi almıştım kurutmalı çok kötüydü

Geçen yıl çamaşır makinemin bozulmasıyla benzer bir durumu eşimle ben de yaşadım.
Çamaşır makinesi almışken kurutma da alalım dedik.
İncelemediğim ürün kalmadı desem yeri. Yorumları okudum, özellikleri araştırdım ve fiyatları karşılaştırdım o yüzden çok emin olarak tavsiyede bulunacağım.
Ve o dönem eşim de uygun fiyatlı modellere bakıyordu, ona göre hepsi aynı işlevi görüyordu.
Açıklamalarım sonucu o da tabii istediğim modellere ikna oldu. Biz orta fiyatta aldık ne çok ucuzdu ne de çok pahalıydı.
Arçelik tercih ettik çamaşır ve kurutma makinesi için. Siemens'e de baktık o dönemde ancak aynı özelliklerdeki cihazları çok daha yüksek fiyattaydı bütçemizi aşıyordu gerek görmedik bu nedenle.
Çok emin olarak almıştım pişman da olmadım çok çok memnunum. Yakın çevreme de hep tavsiye ettim.
Arçelik kesinlikle öneririm ancak markadan bağımsız çamaşır ve kurutma için şu özelliklerin olmasına dikkat ettim ben:
  • Çelik Tambur
  • Buharlı yıkama özelliği
  • Havalandırma Özelliği
  • Sessiz çalışma
  • Çift filtre (Kurutma için)
  • Akıllı nem sensörü (Kurutma için)
  • Isı pompalı (Kurutma İçin)

Bulaşık makinesi konusunda çok pahalı bir şeye gitmeye gerek yok mümkün olan en sade olanı tercih edebilirsin.
Umarım işine yarar. Şimdiden hayırlı olsun.

Bunun örneği bizde var.
Ablamla aynı anda aynı marka kurutma aldık benim ki taş gibi onun ki bozuldu. Aynı marka bile şans işi bazen hahahaha

Parçaları Çin'den geliyor diye biliyorum ama hangisini alırsan al 10 seneyi geçmiyor artık. Eskidenmiş o 20-25 sene kullanılan beyaz eşya.
ben bir fabrikasında staj yaptım diğer fabrikalara fason üretim yaptırıyorlardı parça konusunda

Cok teşekkür ediyorum harika bilgiler vermişsiniz. Kurutma makinesinin temizliğini kendisi yapanları mi tavsiye edersiniz ? Yoksa kapağı açılanlar var manuel temizlik yapılan, onları mi tavsiye edersiniz ? Sizi bulmuşken sormak istiyorum :)

Bunun örneği bizde var.
Ablamla aynı anda aynı marka kurutma aldık benim ki taş gibi onun ki bozuldu. Aynı marka bile şans işi bazen hahahaha
Kullanıma ve durduğu yere bağlı biraz banyoda duran makine bozuluyor ya

Bunun örneği bizde var.
Evet öyle ya.
Robot süpürge en iyi markayı aldım son çıkan model. 1 yılda iki kere garantiye gitti.
Ama bi tanıdığım Beko’nun harita özelliği bile olmayan modelini aldı 2 yıla yakındır kullanıyor

Nişanlınız haklı bencede eskidenmiş o uzun ömürlü beyaz eşya dedikleri bundan 25 yıl önce üretilen camasır makinesi bana göre daha kaliteli yıkıyor camasırları kolay kolay bozulmuyor ama şurada son yıllarda öyle değil

Bulasık makinesi 2 programı var mesela bende ikiside uzun yıkıyor 14 sene olmuştur heralde ama hala taş gibi temiz yıkıyor.

Çok programlı olmasına gerek yok zaten kullanılmıyor.

Neden sadece bir kez alacaksınız? Bozulursa ikinci kez alınmıyor mu, yasak mı?
Yoo on kez de alınabilir :) Orda demek istedigim vereceğim farka değecek mi ya da gerek yok mu ? Bu konuda bir ikilem yaşıyorum, sağolsun arkadaslar da tecrübelerini paylaşıyor.

Evet ben de annemde gördüm bunu. Eski boschu var en az onbeş yılı vardır hala da çok iyi. Yeniler de bu performans pek yok sanırım. Çok teşekkürler yorum için

Evet ben de annemde gördüm bunu. Eski boschu var en az onbeş yılı vardır hala da çok iyi. Yeniler de bu performans pek yok sanırım. Çok teşekkürler yorum için
O performans artık yok hiçbir markada

Eğer çok fiyat farkı varsa bosch serie 4 ile bekonun en üstü aynıysa beko alın geçin benim ablamın beyaz eşyası full beko annem de evdeki beyaz eşyalarını yeniledi beko aldı ve indirim oluyor mesela kurutma ankastre hediye oluyor çeyiz setinde ve 12 taksit yapan bayiler var elden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…