- 3 Nisan 2019
- 5.510
- 10.955
Yok devenin nali artik daha neler.çamaşır makineniz de olmayıversin apartmanın altındaki ortak makineyi kullanırsınız falan demesi.
hehe insanin basina gelmeyince cok absurdmus gibi geliyor ama amerika kitasinda pek cok bina bu sekilde. nedeni muamma :)Yok devenin nali artik daha neler.
Koronaya kafa mi atacakmissiniz acaba? Mobilya tamam da bu ne?
Sanirim Modalife ile bagdastiramadimhehe insanin basina gelmeyince cok absurdmus gibi geliyor ama amerika kitasinda pek cok bina bu sekilde. nedeni muamma :)
koronada odada biri varken girmeyip çıkmasını bekliyoruz bizim binada. makineler zaten deterjan kullandiklari icin temiz oluyorlar, tuşları elledigim icin ellerimi yikiyorum tabi her seferinde. oluyor valla. insan buna da alisiyormus. hem de cocukla :) (binada hic pozitif biri olmadi)
sorun su ki ev o kadar kompakt ki makine koymaya yer yok. hatta ben ilk zamanlar seyyar bir makine alayim dedim 40x40cm'lik onu bile koymaya yer bulamadim. ama sanirim konu sahibinin evi musait makine koymaya.
turkiyede her hafta temizlige yardimci gelirken burada her hafta camasir gunu yapiyorum
Ben olsam eşimin ailesinin ne dediğini önemsemek yerine eşime bakarım , tartışma çıkarılacak bi konu değil bence. Eşiniz siz bunu sorduğunuzda annem haklı öyle yaparız vs derse onunla bu konuyu oturu konuşursunuz ama ailelerin her fikri üzerinden eş adayinizla tartışmak ilişkinizi yıpratır. Bir de bunu mu layık görüyo mevzusu var neden durumu kisisellestiriyosunuz ki o onun hayata bakış açısı kendine layık görüp paylaştığı fikir bu.Herkese iyi akşamlar,
Nişanlımla ben şu an Almanya’da yaşıyoruz, master yapıyoruz, önümüzdeki yaz evleneceğiz. Şu an benim master’ım bitmek üzere ve burada doktora başvurularına başladım. Önümüzdeki yıl nereye taşınacağımız henüz belli değil yani, muhtemelen 3-4 aya belli olacak. Biz de bu arada internetten başvuracağım şehirlerdeki ev kiralarına bakıyorduk fikir sahibi olmak için. Bu akşam ailesini aramıştık görüntülü konuşuyorduk. Kiralar nasılmış diye sordular oradan ev/eşya konusu açıldı. Annesi “çok eşya almazsınız herhalde bir yatak bir koltuk bir masa yeter size” falan dedi. Sonra da “burada Modalife’tan baktım 8 bin liraya yatak odası+salon+yemek odası takımları satılıyor olmadı siz de orada öyle ucuza düğün paketi araştırıp alırsınız” falan dedi. Bunu da üstüne basa basa birkaç kere tekrarladı. Zaten bizim taşınacağımız ev 1+1 falan olur yani benim ailem şimdiden aralarında bölmüşler bile neler alınacağını. Annem hep aradığında diyor işte yatak odası takımınızı ben alacağım diye, anneannem geçen aramış çamaşır ve bulaşık makinenizi ben alacağım diyor sağolsun. Bu yaz kuzenim evlendi oturma odası takımını babaannem almıştı, bana da diyor ki oturma odanız olursa takımını, odanız yoksa da mutfağınızın her şeyini ben alcam parasını ayırdım şimdiden diyor. Ailem bu yaz Türkiye’ye gittiğimde siz evlendikten sonra nerede yaşayacaksınız kira ödemeyin ev mi alsak size falan diyordu hatta, ben gittiğimiz şehirde uzun vadeli yaşayacağımız bile belli değil kiralarız bir ev diyip kapatmıştım o konuyu. Yani demek istediğim benim ailem daha şimdiden her şeyin en güzeli olsun diye heveslenmiş durumda, herkes bir şeyleri bizim için düşünmüş planlamış, parasını ayırdık siz seçin beğenin gönlünüzce olsun diyorlar. Bir de onun ailesine bakıyorum, zaten bu durumda alacakları tek şey salon (ki ona da takım falan almayı düşünmüyoruz yani bir köşe koltuk, televizyon ve yemek masası bu kadar), ona bile gidip en ucuzundan bulursunuz daha yeni evlisiniz pahalı bişeye gerek yok demeye başladılar. Maddi durumları da oldukça iyi bu arada, olay durumları olmaması değil.
Yani aslında aileler hiçbir şey almak zorunda değil, evlenecek olan biziz, kendi kendimize yetemeyeceksek evlenmeyelim zaten olay o değil. Hatta geçen nişanlıma eşyalı ev mi tutsak acaba hiç uğraşmadan bu işlerle diyordum. Ben öyle yeni gelinlerin tatlı telaşı kıvamında bir insan da değilim. Benim canımı sıkan daha biz hiç eşya lafı bile açmadan anne ve babasının pazarlığa girmesi, eşya almayın zaten ne gerek var ucuza bulun demesi, çamaşır makineniz de olmayıversin apartmanın altındaki ortak makineyi kullanırsınız falan demesi. Bir kendi aileme bakıyorum, bir onun ailesine ve cidden sinirlerim bozuluyor tavırları arasında böyle uçurumlar olunca. Nişanlımla da tartıştık konuşmadan sonra, “annen buna mı layık görüyor, alacakları zaten bir koltuk tv onu da almayıversinler ben zaten alsınlar demiyorum, gelip bana böyle ucuz ucuz konuşmalar yapmasınlar yeter ki” diye çıkıştım. “Sen yanlış anlıyorsun, sen büyütüyorsun, modalife ı ucuz olsun diye demedi bu ara popüler falan diye söyledi yoksa tabiki en güzelini yaparlar” falan diyor. Sanki annesi dememiş gibi ekonomik paket olaylarını, ben uydurmuşum, alınganmışım gibi davranıyor. Annesinin dediği cümleleri birebir tekrarlıyorum, “hayır o onu kast etmedi sen alındın” diyor. Arkadaşlar gerçekten ben mi çok alıngan davranıyorum sizce? Yani gerçekten öyleyse bunu bilmek istiyorum o yüzden size soruyorum, yakın olduğum insanlara sorsam yanlı davranıp karşı tarafı suçlayabilirler. Objektif yorumlar almak adına buraya yazıyorum. Şimdiden hepinize teşekkür ederim
Evet tam olarak dediğiniz gibi. Beni bu kadar sinirlendiren nişanlımın tavrı, toz kondurmaması. Sanki ben olmayan şeyleri kuruyormuşum gibi davranıyor, suçlu yine ben çıkıyorum. Böyle olmadığımı bilmeme rağmen “acaba alınganlık mı ediyorum bende mi hata” diye düşünüp buraya konu açtım. Nişanlımla çözemiyoruz da bu durumu, hep onları savunuyor ta ki ben cinnet geçirene kadar. En son raddeye geldiğimizde “tamam haklısın” a dönüyor olay da bir sonuca bağlanmıyor
Evet bu şekilde düşünmemiştim ama muhtemelen yapmaya çalışacakları bu olacak. Kendileri belki ufak bir şeyi alır sonra da adı “eşyalarını aldık” olur işte onların kafasındaki plan bu gibi. Çok teşekkür ederim yorumunuz içinHaklısınız düşünceleriniz de . Buna benzer benim de başıma gelir gibi oldu hemen cevirdim. Nişanlınıza dahi olsa ailen şunu alacak bunu aldı demeyin. Bakıyorlar ki bi taraf gayet yapıyor ne gerek kaldı ki oluyor eminim ki kayinvalidenizin de haberi vardır ailenizin alacaklarından gerisini de siz halledersiniz zaten 1+1 diye düşünüyor. Ne aldırırsa kâr böyle insanlar için bozulmazlar yani erkek tarafı olarak ben bisey yapmıyorum diye aksine yaptım derler. Siz hiç bisey almayacakmışsınız gibi davranın onlar alacağını alsın gerisini siz tamamlayın. Gerekirse de almayın çok açık söylüyorum almayın kıymetinde olmaz .aileniz o paraları sizin için bi kenara ayırsın çünkü böyle ailesine toz kondurmayan bi nişanlı da ilerde size sorun çıkarır. Hersey gönlünüzce hayırlısıyla olsun.
Yapıcı yorumunuz için çok teşekkür ederimAile konusu hassas bir konu. Dünyanın en kotu ailesine bile sahip olsa insan yine de annesi babasi olduğu için kötülemez. Onu büyüten insanlar. Size kötü gelen özellik ona gelmez. Sizin ailenizden görmedığiniz ve alışmadığınız şey onun normali olmuştur artık. Çünkü siz o aile ortamında buyumediniz ama o buyudu. Buyumese bile iletisim kurdu. Onların yaklasımlarına karakterlerine alıştı. Öncelikle böyle bakmaya calısırsaniz boyle konularda asırı sinirlenmezsiniz.
Çünkü bana kalırsa kimsenin ailesi icin "ucuz ucuz konuşmalar" yaptı demeyin. Yapsa bile demeyin. Cunku karsinizdaki insan oyle bir cümleye "hayır yanlış anladın" savunmasına gecer.
Tabii ki öncesinde sonrasında ne yasadiginizi bilmiyorum. Nisanlinizi, ailesini en iyi siz tanıyorsunuz. Ama sadece anlattıgınız olay üzerinden konusursak, oncelikle nisanlınızı kendi yanınıza cekmeniz gerekir ki. Siz tam tersi tartısıyor ve onu karsınıza alıyorsunuz.
Bu cumlelerimle sizi haksız buldugumu dusunmeyin. Bir olayda yuzde yuz haklı bile olsanız tartismanın herhangi bir anında "saldırı" moduna gecerseniz karsinizdaki insan da "savunma" modunda olur. Elinizden geldiğince tartismadan, sesinizi yukseltmeden, fevri veya sivri cikislar gostermeden konusun.
Mesela aynı olayı soyle de konusabilirdiniz. "Anneni anlıyorum, masraf yapmayalım istiyorlar. Özellikle bazen insanlar eşyaya yapılan harcamayı boşa masraf olarak görürler. Ama böyle yaklaşmaları bazen beni üzüyor. Annem, babaannem ve anneannem bu durumla ilgili çok heyecanlılar, bize her istedigimiz konuda destek olmak istiyorlar. Ne kadar masraf olursa olsun öncelikle biz mutlu olalım istiyorlar. Ben onları gordugum icin annenin iyi niyetle bile olsa masrafların altını cizmesi beni uzuyor. Sanki bu durumla ilgili aynı heyecanı hissetmiyor gibi dusunduruyor. Onun iyi niyetle soylediginin farkındayım. O da bize böyle destek olmaya, belki de yardımcı olmaya çalışıyor. Ama özellikle bunların altını cizince ben onlar sanki masraf yapmamıza çok takılıyor gibi hissediyorum." gibi cumlelerle kendinizi anlatabilir karsi tarafin da "yanlis anladın" demesini engelleyebilirsiniz.
Anlatmak istedigim soylediginiz sey ne olursa olsun bunu yapıcı dile getirmek. Cunku aileler ne derse desin siz ve nisanliniz ne almak isterseniz onu alacaksiniz. Bunu asla degistiremezler. Siz ve nisanlinizin istemedigi bir seyi aileler zorla aldiramaz size.