Estetik Sonrasi Burun

2016dd

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2016
67
2
1
Merhabalar. Sormak istediğim konu şu; estetik sonrası burunda parlama herkeste oluyormuş sanırım bu ömür boyu böyle mi gidiyor? Bir de burnunuza ne zaman rahatlıkla dokunabildiniz? Yani; hep tedirgin mi kalıyor insan, yoksa bir yıl ne bileyim 6 ay sonra rahat rahat burna dokunulup silinebiliyor mu

Canim benim 1.5 yili gecti hersey suan normal bildigin kendi burnum gibi sanki bidaha asla olmazmis gibi geliyor ama insanoglu herseyi unutuyor herseyede alisiyor :)

Valla ben kulaktan oldum estetik 10 ay oluyo benim hala esnek değil kulagim tamamen kıkırdak olduğu için sanırım burunda kemik olduğu için eski haline donuyo ama kıkırdaklı yerlere dokunulmuyosa bence burun eski haline döner kemik ile kıkırdak farklı iyilesiyo

Canim benim 1.5 yili gecti hersey suan normal bildigin kendi burnum gibi sanki bidaha asla olmazmis gibi geliyor ama insanoglu herseyi unutuyor herseyede alisiyor :)

Cok tesekkur ederim cevap icin ben onumuzdeki aylarda olacagim ve acikcasi eski burnum gibi olamaz mi diye cok korku vardi icimde:)

Merhabalar. Sormak istediğim konu şu; estetik sonrası burunda parlama herkeste oluyormuş sanırım bu ömür boyu böyle mi gidiyor? Bir de burnunuza ne zaman rahatlıkla dokunabildiniz? Yani; hep tedirgin mi kalıyor insan, yoksa bir yıl ne bileyim 6 ay sonra rahat rahat burna dokunulup silinebiliyor mu
Merhaba, bugün benim 22.günüm. burnuma istediğim gibi dokunabiliyorum aslında çok sıkmadan siliyiorum da. burun ucumda ek kıkırdak var ama çok hissizliğim yok. yani ben daha büyük felaket senaryoları uydurmuşum kafamdan:) burnum dışardan bakınca parlıyor ama biraz yakınlaşınca siyah nokta içerisinde bu da bu işin cilvesi galiba. umarım yardımcı olabilmişimdir.

Merhaba, bugün benim 22.günüm. burnuma istediğim gibi dokunabiliyorum aslında çok sıkmadan siliyiorum da. burun ucumda ek kıkırdak var ama çok hissizliğim yok. yani ben daha büyük felaket senaryoları uydurmuşum kafamdan:) burnum dışardan bakınca parlıyor ama biraz yakınlaşınca siyah nokta içerisinde bu da bu işin cilvesi galiba. umarım yardımcı olabilmişimdir.

Tesekkurler, benim de su an sonrası için cok sorularım var aklimda, tirsiyorum.:) siyah noktalardan da cok sikayet var. Siz nasil temizliyorsunuz?

Tesekkurler, benim de su an sonrası için cok sorularım var aklimda, tirsiyorum.:) siyah noktalardan da cok sikayet var. Siz nasil temizliyorsunuz?
ya açıkcası çok temizleyebilmiş sayılmam. bir de çok net görünüyorlar sinir bozucu oluyor. bir kısmını yavaş yavaş sıkarak temizledim ama tabiki uç kısma dokunmuyorum.dışarı çıkarken güneş kremi sürünce görünmüyor evdeyken de buhar yapıyorum sonra elma sirkesi ile suyu karıştırıp temizliyorum. şu an sadece uç kanatlarda kaldı. bir de çıkan sivilcelere de pudra sürüp yatıyorum ertesi gün kurumuş oluyor tavsiye ederim. bu şekil deneysel çalışmalar :) özetle hazır bi ürün kullanmamaya çalıştım hep.

Estetik Burun Cerrahisinde Yenilikler
Bilimin her alanında olduğu gibi tıp dünyasında da gün geçmiyor ki uzun çalışmaların tecrübelerin ,araştırmaların sonucunda bir yenilik ortaya çıkmasın.
Son yıllarda estetik burun cerrahisinde de birçok yenilik , birçok yeni teknik ve yeni yaklaşım ortaya çıkmıştır.
Bunları genel anlamda özetle sıralayacak olursak ;

1. Artık Tampon kullanılmamaktadır. Bu da hasta için ameliyat konforu açısından çok önemli bir yeniliktir. Ameliyat sonrasında hem tamponun verdiği rahatsızlık olmamakta , hem kullanılan silikonun borusu sayesinde hasta ameliyatın hemen sonrasında nefes alabilmektedir. Silikonun çıkarılması tampon gibi sıkıntılı olmamaktadır.
  2. Mikro cerrahi yöntemi ile yan kemiklerin zayıflatılması ve burun sırtının daha zarif hale getirilmesi , ya da ultrason testeresi ile yan kemiklerin zayıflatılması ile aynı şekilde burun sırtının düzeltilmesi sağlanmaktadır. Böylece ameliyat esnasında dokuya en az zarar verilerek ameliyat sonrasında şişlik ve morlukların en alt düzeyde olması yanı sıra iyileşmesinde çok hızlı gerçekleşmesi sağlanır.
  3. Ameliyat da burun etlerinin küçültülmesi Radyofrekans cerrahisi ile yapılmaktadır. Bu yöntem hem kanamayı en alt düzeye indirmekte , hem iyileşmeyi hızlandırmakta , ameliyat sonrası kabuklanmayı azaltmaktadır.
  4. Ameliyat da dokuya mümkün olduğunca az zarar verecek şekilde ölçülü kıkırdak ve kemik çıkarılmakta , hatta çıkarılan bu kıkırdaklar tekrar düzenlenmeli burun çatısını oluşturmada destek olarak (yapısal rinoplasti ) kullanılmaktadır. Bu sayede hem uzun vadede burunun çökmesi önlenmekte hem de burundan nefes almayı artırıcı özellik göstermektedir.
  5. Yine son tekniklerde çok fazla kıkırdak çıkarmadan özel sütur (dikiş) teknikleri ile minimal burun estetiği yaklaşımı ile olabildiğince zarar vermeden buruna yeni şekli kazandırılmaktadır. Böylece burunu çok küçültmek yerine hem doğal görünüm elde edilmekte hem de rahat nefes alması sağlanmaktadır.
  6. Burun ucuna konulan özel askı süturları ve burun ucu altındaki kıkırdak sayesinde burun ucu düşmesinin önüne geçilmesi .
  7. Yeni dijital görüntüleme sistemleri ile ameliyat öncesinde daha ayrıntılı- titiz ön çalışmalar yapılmakta olası sonuçlar hasta ile değerlendirilmekte bu sayede ameliyat da yapılacaklar önceden detaylıca planlanmaktadır.
  8. Estetik burun cerrahisinde yeniliklerden önemli birisi de estetik bakış – estetik analizde ki değişikliktir. Günümüzde birbirinin aynı çok küçük ve ucu çok kalkık olan burunlar yerine kişiye özel yüzü ile uyumlu ve doğal görünümlü burun sonuçları elde edilmeye çalışılıyor. Aynı zamanda estetik görünümün çok iyi olması yanı sıra işlevsel olarak burundan sağlıklı nefes alıp verilmesi de çok önemlidir.
  9. Ameliyat sonrasında kullanılan Hilotherm maskesi ile hastamızın göz ve burun etrafına soğuk uygulama (14- 16 derece ) aralıklarla devam ettirilmelidir. Bu sayede hastanın yüzünde – göz etrafında morluk ve şişlikleri ciddi oranda azaltılması sağlanmaktadır.

Back
X