• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Merhaba arkadaşım;benim bugün aml.sonrası 13.günüm şu an dikişlerin üzeri bantlı olduğu ve dikişler düşmediği için sonuç ne olacak bilmiyorum ama benim kilo sorunum yoktu fakat senin tabirinle ikizlere hamile gibiydim bacak kısmıma 36 beden olurken karın bölgem 42 idi yıllardır aldıgım her pantolonu terziye götürüp beli bacağı yaptırırdım,gömlek hayatta giyemezdim,ben devlette olmadım Adanada özel bir hastanede oldum ama sadece hastanenin kalitesi açısından orayı tercih ettim,yoksa doktorun adını goggle a dahi yazınca sadece eğitim bilgisi çıkıyordu başkada hiç bir referansı yoktu,kadere kırkbeş sonuç ne olursa olsun aml.olmak istiyordum ve başka alternatifimde yoktu.Şöyle düşün en kötüsü ne olbilirki, asimetrik dikiş izi,göbekdeliği büyük veya küçüklüğü,potluk veya köpek kulağı inan bu yağ kütlesinin görüntüsü çok çok daha kötü,dikiş izlerini vs.saklayabiliyorsun fakat o koca göbek hiçbir yere sığmıyor.Onun için sen yinede güzel düşün güzel şeyler olsun endişelerini anlıyorum bu hepimiDe oldu fakat en kötü dikiş izi vs.o koca göbekten kat kat iyidir.Benim henüz yeni olduğu ve korse takılı olduğu kalde dışarıdan düz görünüyor,inanırmısın önceden kocamın yanında giyinmeye dahi utanırken(göbekten dolayı)şimdi pijamamı filan ona değiştirtiyorum.Seninde herşey yolunda gider ve sağsalim kurtulursun inşallah hatta benim gibi şurasımı büyük burasımı.yok dikiş uzun mu kısamı,ora niye öyle bura niye böyle diye yazarsın,tecrübeli arkadaşlarda cevaplar,ama hiç korkma umarım herşey istediğin gibi olur.
Bende senin gibi düşünerek girdim operasyona hiçbirşey göbeğin o görüntüsünden daha kötü olamazdı :)

hmmbır arkads sormus 1.5 ay once tetkık oldum dıye evet banada amelıyat olup olamayacagımı soleme asamasında kalp kan vs tetkıkler yapıldı bunlar amelıyat ıcın uygun olup olmadıgımı solemek ıcın yapılmıstı hatta doktorun kendısı deıl asıstanı yapmıstı..ama sunuda belırteyım amelıyattan bır oncekı gun yatırıyorlar benı hastaneye bır oncekı gun tetkıkler ve amelıyata hazırlık ıcın sabahtan yatıs yapıcaklar..ve gelgelelım tam 1haftam kaldı bugun ılk defa aglama krızıne tutuldum..sasırmayın benım kılo korkum var yaklasık 10 kılo fazlam var hanı ozelde olsam sunu bılırım adam gerekenı yapıcam ama devlettekıne estetık amaclı degıldır dedıgınden nebılıyım soramıyorum..ne desem gereken yapılcak dıyor..ıyı bır doktora benzıyor ama bende bu sehırde yenıyım acıkcası ole uzun uzun arastırma yapma sansım olmadı hanı fazla secme sansımda yok sadece poztıf olup hersey guzel olcak demekten baska seceegım yok..bu arada eger ben oncesı sonrası yapsam heralda su sıte sallanır:)))))oncesı felaket sonrası ne olcak allaha emanet..haftaya carsamba hasteneye yatıs persembe amelıyat..bana bol bol dua edın lutfen.bende acıkcası oncesı sonrası fotosu olan arkadsların resmını gormek ısterdım belkı bınebze bana moral olur..deli gıbı korkuyorum..

selam canım,soruyu soran benim evet gün vermek için 1.5ay öncesinde tahlil yapıldı ,hastaneye bende 1gn önce yatacağm..ama akşam üstü yatış yapabilirsin dedi dr. demekki sabah aç karınına yapılan tahlilleri yapmayacak!!! ama ben gidip bi tekrardan soracağım ,yapılmasını isteyeceğim dediğin gibi devlet hastanesi olunca özeli gibi para vermediğimizden olsa gerek insan herşeyi sorup söyleyemiyor doktora..sanki kızıp yapmıyorm işte diyecekmiş gibi:1: sen hangi şehirdesn canım...allah yardımcın olsun ,bol bol dua etinan bende çok korkuyorm ..daha önce mecburiyetten çok ameliat oldum ama bundan çok korkuyorm yinede denemeden olmayacak...inşallah soruzsuz girip çıkarız bizde benim daha 22gün var. olumlu düşünmeye çalış,insanın siniri bozuluyor devlet hastanesinde olmanın getiriside var tabii özel gibi ilgilenmiyorlar ama ...olacak her yerde olur,özelde olup memnun kalmayanda vardır..herşey gönlünce olsun tekrardan allah yardımcın olsunn...derinnn bir nefes al bak 10gün sonra burada bizlere çok kolay dı iyyim şimdi die yazacaksın :34: hayırlı haberlerini bekliyoruz canm.:16:

haftaya tam karın germe ameliyatı olacağım devlet hastanesinde doktorum hakkında hiç bilgim yok internettende sadece eğitimi hakkında bilgi aldım ama yinede yaptıracağım inşllah bende iyi sonuçlar alırım forumu günlerdir tek tek okuyorum kafam iyiyce karıştı.....

haftaya tam karın germe ameliyatı olacağım devlet hastanesinde doktorum hakkında hiç bilgim yok internettende sadece eğitimi hakkında bilgi aldım ama yinede yaptıracağım inşllah bende iyi sonuçlar alırım forumu günlerdir tek tek okuyorum kafam iyiyce karıştı.....

canım hangi hastane yani hangi şehirdesin?

Ameliyat olan arkadaşlar neredesiniz??? Lütfen mevcut durumunuz ve gelişmelerle ilgili güncel bilgilerinizi bizimle paylaşın.
Desteğinize ihtiyacımız var neredesiniz:3:

inanın burada bırkac ıyı yorum okuyunca ıcım rahatlıyor hepınıze ıyı dıleklerınızden dolayı tesekkurler benı en bir Allah birde siz anlarsınız..cunku bunu basına gelmeyen bılmez..amelıyat olmak ısteyenlere tavsıyem su ben yıllardır aılesının ve esının sozunden cıkmayan pısırık bırıydım bu benım ılk asiliğim:))umarım son olmaz yani bırkere bu dunyaya gelıyoruz ve gencken ya maddı sebepten yada onemsememekten cogu sey aman olmasada olur dıyoruz ama yas 40 cıvarında seyredınce...bu dunyaya gelıs amacını sorguluyor ınsan ne yasadım nekadar mutlu oldum dıyor..artık kendımle barısık kendıme bakınca gulumsemek ıstıyorum..elımden ne gelırsede yapmak ıstıyorum ımkanlar dahılınde..cunku en cok kendımızle bırlıkteyız ve kendısınden hoslanmadıgınız bırıysıyle bırlıkte olmak cok zordur:))umarım cok karısık yazmadım..gercı bunları sızde az cok yasıyor olmalısınız dıyecegım su gozumu kapattım derın bır nefes alıp 24 ocakta amelıyatımı olcam ve bu ılk sınavımı atlatırsam bu degısıme devam etmek ıstıyorum..dıp not amelıyattan uyanınca cok acı hıssettınız mı? ve narkozu atmak ıcın oksurme ıhtıyacı duydunuzmu nefes alma durumunuz nasıldı kıs oldugu ıcın sınuslerım tıkalı ne onerırsınız?

devlet hastanelerıde yapıyormu..ssk gecıyormu..estetık dikişmi yaparlar acaba

Teomakcım seni buralarda yeniden görmek güzel. Arzu edene, soru sorana gönülden yardım ederim tabii ki. Hadi bakalım senin tecrübelerinden de faydalanacak insanlar, diğer olanlarında. Ben buradan 5 kişinin ameliyat olmasına vesile oldum bile, umarım tüm bu dertleri olan kadınlar olur, kurtulur ve mutlu olur.opuyorumnanaktan

4 sene geçti ben hala olmadım.kılo aldım cok vermem lazım..ama kılo verır vermez olucam inşallah..bazı ailevi sorunalrdan dolayı olamadım...öf diyorum öf..

ben amelıyata gırmeden sınuslerımı acmanın ve amelıyat sonrasında dıkıslerın ızı ıcın cozum aranmaya basladım..bu arada bır kac bılındık bılınmedık yol ogrendım ama hanı neye nıyet neye kısmet derlerya bır mucıze ılactan bahsedıyor herkes bılmem sızın fıkrınız varmı?eger fıkrı olan varsa tecrubelerınıze acıgım ismi isvec şurubu yada isvec iksiri bı suru derde deva dıyorlar ben amelıyat ızım ıcın:)))gercı daha amelıyat olmadın ne ızı deyıp gulmeyın sımdıden hazırlıklı olmalı cunku yara ızı tazeyken daha cok mudahale ımkanımız var..bırde bu karın catlakları ıcın ıyıymıs ve gobek delıgı vs..ha ayrıca bu karındakı sıslık gaz ıcınde ıyı dıyorlar ben sıparıs verdım..deneyıp sıze yazarım..ama cevresınden duyan bılen varsa yazarsa sevınırım ..ya amelıyat sonrası yatıs pozısyonu ıcın tavsıyesı olan varmı bu arada kac gun sonra yatakta enazından kıtap okuycak hale gelebılcez???nekadar sure kıpırdarken acıyor..yaranıza surdugunuz ozel merhemler varmı??ız ıcın yada gergınlık gaz vs ıcın??ha ben kantaron yagıda alıcambırde gaz ıcın nane yagıyla papatya cıcegı aldım:))))tamam fazla panıgım bılıyorum

kımsenın resmını goremıyorum ıkı kısıyı arkads olm ak ıcın ekledım onlarda sagolsun redetmeyıp eklemısler ama sıte yonetımı 25 tane mesajım olmadan goremıycegımı soluyo buda ne den dolayıdır anlayamadım püfff deyım barıınapıyım:(

inanın burada bırkac ıyı yorum okuyunca ıcım rahatlıyor hepınıze ıyı dıleklerınızden dolayı tesekkurler benı en bir Allah birde siz anlarsınız..cunku bunu basına gelmeyen bılmez..amelıyat olmak ısteyenlere tavsıyem su ben yıllardır aılesının ve esının sozunden cıkmayan pısırık bırıydım bu benım ılk asiliğim:))umarım son olmaz yani bırkere bu dunyaya gelıyoruz ve gencken ya maddı sebepten yada onemsememekten cogu sey aman olmasada olur dıyoruz ama yas 40 cıvarında seyredınce...bu dunyaya gelıs amacını sorguluyor ınsan ne yasadım nekadar mutlu oldum dıyor..artık kendımle barısık kendıme bakınca gulumsemek ıstıyorum..elımden ne gelırsede yapmak ıstıyorum ımkanlar dahılınde..cunku en cok kendımızle bırlıkteyız ve kendısınden hoslanmadıgınız bırıysıyle bırlıkte olmak cok zordur:))umarım cok karısık yazmadım..gercı bunları sızde az cok yasıyor olmalısınız dıyecegım su gozumu kapattım derın bır nefes alıp 24 ocakta amelıyatımı olcam ve bu ılk sınavımı atlatırsam bu degısıme devam etmek ıstıyorum..dıp not amelıyattan uyanınca cok acı hıssettınız mı? ve narkozu atmak ıcın oksurme ıhtıyacı duydunuzmu nefes alma durumunuz nasıldı kıs oldugu ıcın sınuslerım tıkalı ne onerırsınız?

canım ne güzel anlatmışsın ,haklısın hayat herkese adil davranmıyor!!! sen benden önce olacaksın,insan korkmuyormu hemde çok korkuyor bin bir türlü şey geliyor aklına :( ama gözümüzü karartıp olmalıyız ...ben ameliyattan sağ salim çıkayım gerisi çok problem değil yani ağrı sızı beni en çok düşündürende omurgamda sorunlar var yani kronik ağrım çok fazla...iki büklüm 15gün iki büklüm gezmek beni çokk sıkıntıya sokacak ama geçen sene 10gün filan kala vazgeçmiştim ...işte olmayıncada olmadı:) aklımda hep kaldı inşallah bu sefer bi aksilik olmaz yaada cesaretim kaçmaz yine vazgeçmem umarım...sana şimdiden bol şans kuş gibi ol çık inşallah..(bu arada hangi hastanede olacaktın kusura bakma hafızam çok ii değilde):36:

ben amelıyata gırmeden sınuslerımı acmanın ve amelıyat sonrasında dıkıslerın ızı ıcın cozum aranmaya basladım..bu arada bır kac bılındık bılınmedık yol ogrendım ama hanı neye nıyet neye kısmet derlerya bır mucıze ılactan bahsedıyor herkes bılmem sızın fıkrınız varmı?eger fıkrı olan varsa tecrubelerınıze acıgım ismi isvec şurubu yada isvec iksiri bı suru derde deva dıyorlar ben amelıyat ızım ıcın:)))gercı daha amelıyat olmadın ne ızı deyıp gulmeyın sımdıden hazırlıklı olmalı cunku yara ızı tazeyken daha cok mudahale ımkanımız var..bırde bu karın catlakları ıcın ıyıymıs ve gobek delıgı vs..ha ayrıca bu karındakı sıslık gaz ıcınde ıyı dıyorlar ben sıparıs verdım..deneyıp sıze yazarım..ama cevresınden duyan bılen varsa yazarsa sevınırım ..ya amelıyat sonrası yatıs pozısyonu ıcın tavsıyesı olan varmı bu arada kac gun sonra yatakta enazından kıtap okuycak hale gelebılcez???nekadar sure kıpırdarken acıyor..yaranıza surdugunuz ozel merhemler varmı??ız ıcın yada gergınlık gaz vs ıcın??ha ben kantaron yagıda alıcambırde gaz ıcın nane yagıyla papatya cıcegı aldım:))))tamam fazla panıgım bılıyorum

canım dediğin iksiri ilkkez duydum bende rus iksiri diye bilinen limon ve sarımsak karışımını yaparım yılda 1 bu özellikle damarlar için çok iyi ve bir çok olumlu etkisi var..ama ameliat ömcesinde ilça yada başka hiç birşey kullanmak istemiyorum bence doktora sormadan sende yapma kanamayı filan artırır başına iş alma...şuan sadece çörek otu yağı içiyorm ben onunda ameliatla alakası yok genel sağlığa iyi geliyor die ama ameliatımdan 1hafta önce onuda keseceğim ..sende ameliat öncesi ilaç (özellikle aspirin gibi)yada bilmediğin karışımlar içme sonrasında ise mutlaka doktora söyle ..iz içinse bir krem vardı adı aklımda değil şuan ama ben genelde her iz için yara kesik v.s kantaron yağını kullanırım ve karın germe ameliatından sonrada kulanan çoktu bu sitede duymuştum ama oda yara kabuk bağlayınca sanırım....dualaım seninle bak sen olacaksın,iyileşeceksin sıra bana gelecek artık senden tavsiye ve tecrübelerini isterim bu arada facede hesabın varsa oradan ekle beni daha detaylı görüşürüz https://www.facebook.com/figensin bu linkten ekleyebilirsin hoşçakalasın:36:

Merhaba Şubat,
Cesaretinden dolayı seni kutlarım. gerçekten göbek konusunda haklısın benimde kilo fazlam yok ama maalesef doğumdan sonra şiş ve asla kurtulamadığım bir göbeğe sahibim. Ama tabi korkularımda var. seniz ameliyat izini iç çamaşırın kapatıyor mu?

Merhaba mavimuson korkmakta çok haklısın fakat, gerçekten aml.öyle çok ağrılı sancılı olmuyo ama senin endişelerin çıkacak sonuç ise,bu birazcıkta vücut yapınla alâkalı olabiliyor,benim mesela alt karnım çok gevşek üst karnım çok sıkıydı bu yüzden dikiş izlerim birazcık yukarıda fakat yine iç çamaşırı içersinde kalıyo ama bazı arkadaşlar gibi ip bikini filan giyecek kadar değil.Sormak istediğin birşey varsa seve seve yardımcı olmaya çalışırım,yine yine söylüyorum aml.işin en kolay kısmı fakat sonrası biraz bakım ve dikkat istiyo.

Ameliyat sonrası biraz ama dayanılmayacak bir ağrı değil hissettiğiniz.Zaten bu ağrı olayı 2 saat kadar sürüyor.Dediğim gibi dayanılmayacak gibi değil.Ben de öksürme durumu olmadı ama sonrasında yani 2. gün biraz başladı.Yanınızda mutlaka boğazı rahatlatacak bir pastil alın.Narkoz bazı kişilerde öksürük yapabiliyor.Karın germe ameliyatında öksürmek gerçekten acı hissettiriyor.Evde de mutlaka hastaneden çıkınca size yardım edecek biri olursa bol bol ılık su içine ballı limonlu su yapsın.Çok iyi geliyor öksürük krizine.Birde strepsils pastilin ballılimonlusu tavsiye ederim.Ayrıca bitki çaylarını ılık ılık içip ıhlamur özellikle boğazınızı çok rahatlatacaktır.Bu gibi ihtiyaçlarınızı operasyondan önce alıp evinize koyun bence.Tıkalı burun için en güzel şey burnun dış kısımlarına bir miktar vicks sürmektir.Gerçekten çok işe yarıyor.

Karın ameliyatı olanlar için sonrasındaki en güzel yatış biçimi,dizlerin tam altına gelecek şekilde bir yastık koyup,karnı tam germeden yatmaktır.Bunu doktorunuz mutlaka size söyleyecektir.İlk etapta sadece sırt üstü yatılabiliyor çünkü.Ayakları tam olarak uzatamıyorsunuz dikiş yerleri zorlandığından.Bacakların tam diz hizasının altına konulan yastık gerçekten çok rahatlatıyor.

Şunu söyleyebilirim bugün 15. Günüm bulaşık ve ortalık toplamak gibi şeyleri yapabiliyorum fakat fazla doaşınca müthiş sırt ağrısı çekiyorum ama uzanınca geçiyo,mâlum halâ eğik yürüyorum onun dışında aml.olduğum günden beri hiç dikiş yerimde ağrı olmadı fakat göbek çevremde sürekli orta şiddette ağrılarım var,yatak olayına gelince aslında 11.gün yan yatabildim fakat topikteki bir arkadaş 1 ay süreyle sırtüstü yatılmasının daha iyi olacağını ve yan yatınca korsenin beli kavramadığı yazmış gerçekten gözlemledim çok haklı,yani yine sırt üstü yatmaya devam,umarım hepimizin sonuçları memnun edici olur ve bu yaşadıklarımızı çarçabuk unuturuz.

Merhaba mavimuson korkmakta çok haklısın fakat, gerçekten aml.öyle çok ağrılı sancılı olmuyo ama senin endişelerin çıkacak sonuç ise,bu birazcıkta vücut yapınla alâkalı olabiliyor,benim mesela alt karnım çok gevşek üst karnım çok sıkıydı bu yüzden dikiş izlerim birazcık yukarıda fakat yine iç çamaşırı içersinde kalıyo ama bazı arkadaşlar gibi ip bikini filan giyecek kadar değil.Sormak istediğin birşey varsa seve seve yardımcı olmaya çalışırım,yine yine söylüyorum aml.işin en kolay kısmı fakat sonrası biraz bakım ve dikkat istiyo.

Şubatcım benim karnımda senin gibi üstte fazla sorun yok ama alt taraf sarkık. peki şuanda izlerinin durumu nasıl bikini falan giyebiliyor musun? birde ben amaleliyattan 1 hafta sonra araç kullanabilir miyim ? teşekkürler:) beni eklersen sevinirim:3:

Back