• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Arkadaslar merhaba tekrar. Şimdi size bir iki tane daha sorum olacak.
Benim yanlarımda da yumusak deri ve yağ war aynı sekilde kanat denilen bölgede de. Karnımda o sekilde zaten. Full abdominaplasti yani tam karın germe ile oralar da geriliyor mu? Ve hepinize kısmı olarak liposaction da yapıldı mı?
Ayrıca devlet hastaneleri ya da üniversite hastaneleri bu ameliyatı yapıyor mu?
Çok soru sordum ama, bacak içi germeyi de devlet veya ünv hastanesi yapıyor mu? Maliyetleri hakkında fikri olan var mı acaba?
Madem spordan geri kalacagım 1-2 ay. Hepsini bir olayım diyorum da.

Sormadan öğrenemiyoruz ki canım.Merak etme ameliyat olmak isteyenler ilk aşamada bir sürü soru soruyor.Bunların cevaplarını alınca sıra en zora geliyor doktor seçimine.Devlet hastaneleri üniversite hast. plastik cerrahi bölümüne gidip öğrenebilirsin.Fiyat olarakta en uygunu.Ben gitmiştim ama doktora güvenemedim maalesef.Karın germe bir bütün olarak düşünülmeli der doktorum.Yanlar,miğde,sırt.Buralar için gerekli olan her şey yapılmalı.Sadece karın alınınca diğer yerler göze batarmış.O yüzden bir bütün olarak yapıldığında sonuç istediğin gibi olur.

Son düzenleme:
Sormadan öğrenemiyoruz ki canım.Merak etme ameliyat olmak isteyenler ilk aşamada bir sürü soru soruyor.Bunların cevaplarını alınca sıra en zora geliyor doktor seçimine.Devlet hastaneleri üniversite hast. plastik cerrahi bölümüne gidip öğrenebilirsin.Fiyat olarakta en uygunu.Ben gitmiştim ama doktora güvenemedim maalesef.Karın germe bir bütün olarak düşünülmeli der doktorum.Yanlar,miğde,sırt.Buralar için gerekli olan her şey yapılmalı.Sadece karın alınınca diğer yerler göze batarmış.O yüzden bir bütün olarak yapıldığında sonuç istediğin gibi olur.

Cok saol canım. Bacak içi germe de yapıyorlardır umarım. Yarın için devlet hastanesinde bir palstik cerrahtan randevu aldım. Eskiden bir ünv hastanesinde Yard. Doç. olarak çalışmış bakalım iyi diyorlar. Yazarım size buradan.

Valla süpersiniz Allah nazardan saklasın.3 gün sonrası giysilerin bol gelmesi çok şaşırdım ilk kez duydum.Ben iki ay eşofman kullandım.İlk ay sonunda pantalonlarımı giydim ama kemer yeri beni rahatsız ediyordu.Otururken kasmasıda ayrı.Doğrusunu istersen benim vucut 6 ayda tam oturdu.Bel oyuntusu falan hepsi bir bütün halinde orantılı çok şükür.Şişlik ödem doktorum sende az çok değil dediği halde üstelik.

canim benim tum kilom ve sarkmis derim yaglarim sadce belimde ve karnimdaydi. benim ilk once sirt yaglrim cekildi sonra mide ustu yanlar beller ve gobek yaslarim cekildi ce karnim derisi alindi. korseyide giydirdiler 3. gunu sisligim inmeye baslamisti. ve bana 5 kez makinaya yatirdiler o makinadan ciktigimda tuvalete gidyordum ve idararimi yapiyordum ayak parmaklarimdan belime kadar makinaya sokuluyordum gun asiri. buda hastanede ve fiyatin icindeydi. ve bana verilen ilaclarin icinde odem sokturculerde vardi. mesela agri kesicim benim odem sokturucuydude. yani seninde tum kilon belinde ve sirtinda olsaydi ve onlar alinsaydi incecik olurdun benim gibi.

canim benim tum kilom ve sarkmis derim yaglarim sadce belimde ve karnimdaydi. benim ilk once sirt yaglrim cekildi sonra mide ustu yanlar beller ve gobek yaslarim cekildi ce karnim derisi alindi. korseyide giydirdiler 3. gunu sisligim inmeye baslamisti. ve bana 5 kez makinaya yatirdiler o makinadan ciktigimda tuvalete gidyordum ve idararimi yapiyordum ayak parmaklarimdan belime kadar makinaya sokuluyordum gun asiri. buda hastanede ve fiyatin icindeydi. ve bana verilen ilaclarin icinde odem sokturculerde vardi. mesela agri kesicim benim odem sokturucuydude. yani seninde tum kilon belinde ve sirtinda olsaydi ve onlar alinsaydi incecik olurdun benim gibi.

Sanırım dediğiniz makine lenf drenaj makinesi doğru mu?

evet bana 5 kere uygulandi ben donmek zorunda kaldim hollandaya..sanirim 10 kez uyguluyolarmis. ve fiyatin icindeydi. ben ekstra odeme yapmadim yani. ben resimlere bakiyorum amaliyat olmus insanlarin onlara gore benim durumum cok cok iyi alaha sukurler olsun. belkide o makinadan dogru bilemiycem. ama bende gerginlik ve sislik halla var icide aciyor zman zaman. tabiki bunlar beni korkutuyor
iste kaslarimi yirtildi, yada icerdeki diskislerebirseymi oldu, yada kanama varmi icerdegibi dusunceler beni bunalima sokuyor.

ben birde ayni gun goz ustu derisni aldirttim. gozlerim 1 haftada duzeldi. onlardan hic sikayetim olmadi. kimse fark etmiyor etrafimdakiler ama herkez genclestigimi soyluyor. benden esteik yapmami beklemiyolar heralde:)

Selam kızlar,
Geçen hafta grip için gittiğim hastanede estetik doktorunun tabelasını görünce dayanamadım, kapıyı çalıp içeri girdim. Direk konuya atladım, sağolsun adamcağız muayene etti, sizce nasıl sarkık derim karın germe için yeterli mi dedim, ooo sizden 2 abdominoplasty çıkar dedi. Resim göstermedi, ister burda ister başka yerde olun ama mutlaka yaptırın, çok memnun kalırsınız dedi. Bu gazla Zühtü Demir Hocadan randevu aldım, limon arkadaşımızın karnını gördükten sonra zaten aklımdaydı. Onu bekle bunu bekle uygun zaman gelmiyor, uygun zamanı kendim yaratmaya karar verdim, şu sıralar hiç düşünmüyorken bir anda oldu, hayırlısı bakalım. Bu benim ilk görüşmem olucak, geçen haftayı saymassam, bakalım ne diyecek, dönünce yazarım.

adım atmışsın gerisi gelir artık Zühtü beyi limondan duyduk gayet memnun sonucundan :nazar: darısı başına :34:

ben birde ayni gun goz ustu derisni aldirttim. gozlerim 1 haftada duzeldi. onlardan hic sikayetim olmadi. kimse fark etmiyor etrafimdakiler ama herkez genclestigimi soyluyor. benden esteik yapmami beklemiyolar heralde:)

vallahi efelin senin bünyeye bizler nazar değdiririz hiç birimiz senin kadar kolay geçirmedik bu evreyi ben senin gibi kolay atlatsam hergün bir yerimi gerdiririm inan :31: nazar boncuğu takıver kendine ha unutmadan çok geçmişler olsun

evet bana 5 kere uygulandi ben donmek zorunda kaldim hollandaya..sanirim 10 kez uyguluyolarmis. ve fiyatin icindeydi. ben ekstra odeme yapmadim yani. ben resimlere bakiyorum amaliyat olmus insanlarin onlara gore benim durumum cok cok iyi alaha sukurler olsun. belkide o makinadan dogru bilemiycem. ama bende gerginlik ve sislik halla var icide aciyor zman zaman. tabiki bunlar beni korkutuyor
iste kaslarimi yirtildi, yada icerdeki diskislerebirseymi oldu, yada kanama varmi icerdegibi dusunceler beni bunalima sokuyor.

sen burada bayan doktorun oldun ameliyatını değil mi? bu makina nedir nasıl birşey doktoruma sormak istiyorum abd de olan yenilikleri takip eden bir doktor hiç böyle bir makine den bahsetmedi kimseye de uygulamadı

Hayatımda ilk kez operasyondan hemen sonra kıyafetin bol geldiğini ve sizin kadar çabuk herşeyi hatta aletli spor bile yapabildiğini okuyorum çok istisna bir örneksiniz şuanda olmanız gereken durumu ilk evrede yaşamışsınız benim dr um der ki kendisi bu forumdaki birçok kişiyide ameliyat etmiştir ödem 3 ay kadar sürer yavaş yavaş iner korse 1,5 ay takılacak spora 3 hafta sonra yavaş yavaş başlanabilir 2. haftada 20 dk yürüyüş önerdi diyet kesinlikle yasak protein ağırlıklı beslenin bu hem size kilo verdirecek hemde iyileşme sürecinizi hızlandıracak çok örnek bir hasta olan ben :1::1: (bilen bilir özellikle Jelesec:1: )dr umu can kulağıyla dinliyor ve sözünden çıkmıyorum iyileşme sürecimde aynen bana anlattığı gibi devam ediyor sizde protein ağırlıklı beslenin ve ödem çayı için çok rahat edeceksiniz

ben burda birde agliyacaktim niye amaliyat oldum kiyafetlerim olmuyor donbili donbili dolaniyorum diye bende ilk defa duydum
yazdiklarina aynen katiliyorummmmm hani iyim dedimde öyle deyil yani her isi görecek kadar bayram temizligi yapacamda iyi bir kadin bulamadim
1 haftalik amaliyatliyken ev temizliyecem inanamadimmmm

Son düzenleme:
sen burada bayan doktorun oldun ameliyatını değil mi? bu makina nedir nasıl birşey doktoruma sormak istiyorum abd de olan yenilikleri takip eden bir doktor hiç böyle bir makine den bahsetmedi kimseye de uygulamadı

Lenf Drenaj makinesi, bir çeşit masaj gibi. Aslında işlevi, vucut içinde fazla olan suyu lenf yoluyla atmak. Hatta güzellik merkezlerinde kavitasyon sonrası yapılıyor. Aslında cok mantıklı geldi madem bu ameliyattan sonra ödem atmak gerekiyor lenf drenajı ile bunu hızlandırabiliriz hatta daha saglıklı olmasını saglayabiliriz.
Tabiii bunu kesinlikle ve kesinlikle doktorunuza sorun. Belki önerecektir.

Lenf Drenaj makinesi, bir çeşit masaj gibi. Aslında işlevi, vucut içinde fazla olan suyu lenf yoluyla atmak. Hatta güzellik merkezlerinde kavitasyon sonrası yapılıyor. Aslında cok mantıklı geldi madem bu ameliyattan sonra ödem atmak gerekiyor lenf drenajı ile bunu hızlandırabiliriz hatta daha saglıklı olmasını saglayabiliriz.
Tabiii bunu kesinlikle ve kesinlikle doktorunuza sorun. Belki önerecektir.

bu makineyi biliyorum zira mesleğim kavitasyon, elpici ,g.5 makineleri ama arkadaşın bahsettiği bu değil yanlış olmasın...bu tarz ameliyatlar sonrası hemen değil 1.ay sonra bunlara yönlendiriyorlar doktorlar...

elsisi mezunuyum büyük kozmetik firmalarında ve yakınımın güzellik merkezinde çalıştım ameliyat sonrası erken dönemde bu makinelere sokulmuyor

Son düzenleme:
canim benim karin kaslarim dikildi, gobek yeniden yapilip takildi altaki karin derisi tamamen gitti. ve boydan boyada dikisli, birde sirt yanlar mide ustu yaglari alindi bel inceltmesi yapildi..bende pek agrim sizim olmaz hani ben 1. haftada bu sekilde insaat yaptirdim iscilere yemek yapip alis veris yapip temizlik yaptim..ama hollandaya gelince daha agir seyler yaptim karin kaslarini calistiran aletli spormu aklina ne geliyorsa dip kose temizlik mi dersin eh yani buda vuct ve su anda aslinda sislik niye var niye halla tam eskisigibi olmadi gibi kendi kendime bosluga dusyoruim

senin sislik varmi? bende sislik var bu beni rahatsiz ediyor ve sanriim herkezde var..

gecmis olsun efelin. doktorunla görüstün mü spor meselesini? sasirdim biraz, cünkü bana karin kaslarini calistirma dedi doktorum. benim de kaslarim dikildi, fakat bende göbek ve kasik fitigida onarildigindan en erken ocak ayinda karin kaslarini calistirin dedi. sende de bu kadar asirimiydi bilmiyorum ama, fitik olmasa da ameliyattan hemen sonra spor yapabilmen sasirtti beni.

seyda: bende bir hafta sonra ev islerimi gördüm, yemegimi yaptim. alisverisimi yaptim. tabii biraz yavas, ama gayet iyi :1:

kiyafetlere gelince: benim kiyafetlerim artik oluyor :33: ama sislikler daha cok, jelesec ve bestemelodi arkadaslarim, siz gördünüz ya. 36 beden de hala dar :50:

ben burda birde agliyacaktim niye amaliyat oldum kiyafetlerim olmuyor donbili donbili dolaniyorum diye bende ilk defa duydum
yazdiklarina aynen katiliyorummmmm hani iyim dedimde öyle deyil yani her isi görecek kadar bayram temizligi yapacamda iyi bir kadin bulamadim
1 haftalik amaliyatliyken ev temizliyecem inanamadimmmm

Canim, umarim yanlis anlamazsin, ama ciddimisin? ameliyattan yedi hafta sonra ev islerini yapamiyormusun?

Tabii herkesin iyilesme süreci degisik oluyor, umarim benim durumum da efelin gibi kötülesmez. dedigim gibi, ben bir hafta sonra giristim ev islerine.

Arkadaslar takip ettim çabucak iyileşen arkadasa sorum. Siz muhtemelen spor geçmişine sahip bir kadınsınız sanırım. Diğer arkadas ise değil sanırım. Çünkü abdominal kasları daha gevsek olanın daha gec iyileştiğini duymuştum.

Benim kilom yok canım.Karnım vardı alındı zaten inceciğim.Ödem söktürücü banada verdiler artı çay karışımı verdi doktorum.Sizin süreciniz dikkatimi çeken.3. gün giysilerim bol geldi diye yazmışın.Bugüne kadar o kadar çok yorum okudum ki hele araştırma evresinde hatim indirdim hiç ameliyatın 3. gününde giysileri bol gelen bir yorum okumadım.O yüzden maşallah Allah nazardan saklasın diye yazdım.Çabuk atlatmışınız ne güzel.Bünyeniz farklı sanırım.Tekrar geçmiş olsun.

Cok saol canım. Bacak içi germe de yapıyorlardır umarım. Yarın için devlet hastanesinde bir palstik cerrahtan randevu aldım. Eskiden bir ünv hastanesinde Yard. Doç. olarak çalışmış bakalım iyi diyorlar. Yazarım size buradan.

Çok iyi etmişin görüşmede fayda var.Hem vucudunu görür neler yapılabilir anlatır.Bir kaç doktora git görüşlerini al nasılsa ücretsiz.Aradaki farkları anlaman için.Hastaneye erken git randevu aldığın doktorun kapısında mutlaka hastaları vardır.Konuş onlarla neler yaptırmışlar memnunlarmı hatta ameliyat yerlerini gör doktorun tekniğinide öğrenmiş olursun.Görüşmeye gideceğin bütün doktorlara uygula bunu ben öyle yaptım.

Arkadaslar takip ettim çabucak iyileşen arkadasa sorum. Siz muhtemelen spor geçmişine sahip bir kadınsınız sanırım. Diğer arkadas ise değil sanırım. Çünkü abdominal kasları daha gevsek olanın daha gec iyileştiğini duymuştum.

isterseniz profosyenel sporcu olsun inanın öyle kolay toparlanıp ağır spor yapılacak bir ameliyat değil bu... iyileşme derken ben ameliyatını olup 2.gün sonra kendi başına otele gidip kalan da gördüm(ada22) bu başka birşey ağır spor başka o yüzden böyle spor yapanda farklı yapmayanda farklı olmuyor bu iş ha bünye meselesine inanırım kiminde ağrı eşi farklıdır çünkü

Son düzenleme:
gecmis olsun efelin. doktorunla görüstün mü spor meselesini? sasirdim biraz, cünkü bana karin kaslarini calistirma dedi doktorum. benim de kaslarim dikildi, fakat bende göbek ve kasik fitigida onarildigindan en erken ocak ayinda karin kaslarini calistirin dedi. sende de bu kadar asirimiydi bilmiyorum ama, fitik olmasa da ameliyattan hemen sonra spor yapabilmen sasirtti beni.

seyda: bende bir hafta sonra ev islerimi gördüm, yemegimi yaptim. alisverisimi yaptim. tabii biraz yavas, ama gayet iyi :1:

kiyafetlere gelince: benim kiyafetlerim artik oluyor :33: ama sislikler daha cok, jelesec ve bestemelodi arkadaslarim, siz gördünüz ya. 36 beden de hala dar :50:

hemen işlere saldırma arkadaşım bırak biraz pis kalsın:34: hadi bak kıyafetin içine girdin gerisi gelir hiç merak etme :29:

Bu hisler normal zamanla geçiyor.Kontrollerinde zaten düşündüğün gibi bir şey olsa çıkar korkma.Hissizlik bende hala azda olsa var.Acı hissi iyileşme göstergesi.Sinirler yani hisler yerine geliyor.Bunalıma girecek bir şey yok zamana bırak herşeyi.Kontrollerine gittiğinde şikayetlerini söylersin yinede doktoruna.

Back