• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Bir zamanlar bende bu kararsızlıkları yaşadım seni çok iyi anlıyorum.Kararlılığımı yansıttım gittim doktorla konuştum günümü aldım.Ben bile şaştım kendime ama başardım.Kendim için ilk kez bir şey yaptım ve çoook mutluyum.Yazın keyfi bu sene farklı olacak benim için.Seneye inşallah dahada farklı olur.Allah sağlık versin her şey gönlünüzce olsun.

Canım , benim kararsızlığım ameliyat olsam mı olmasam mı yönünde değil,
kime olsam nerde olsam daha önce yazmıştım belki okumuşsundur ben şansıma hiç güvenmem ayrıca zor karar veririm bunlara ilave ve en önemlisi 2,5 yıl önce emboli geçirdim(pıhtı atması) eşimin ikna olmaması bu yüzden . o yüzden estetik kaygılar bi tarafa (dikiş izi, beğenmemek vs.) bu sorun yüzünden korkak davranıyorum yoksa gözükara bi kadınım :))) 5 tane doktorla görüştüm bu ay İstanbul'a gideceğim ailem orda ben İzmirdeyim gitmişken Ercan beyle de görüşücem en azından akılımda kalmasın.Allah hayırlıysa zaten nasip eder iyi dilekleriniz için hepinize teşekkürler sevgiler:26:

selam canım...ya eşinin razı olmaması kötü olmuş...senin korkularını anlayabiliyorum...sen doktor araştırmalarına devam et yine o cepte olsun:34:eşini ikna etme konusunda şöyle bir tüyo sana, her gün konuyu aç başının etini ye bıkar pes eder sonunda:40: deseni git gör incele memesini bak canlı örnek kaçırma!!!

Senin arkadaşın ne yaptı oldu mu Ercan beye ameliyatını?

Arkadaşım beni bekliyor. haziran 20 istanbulda olacağım Ercan beyle görüşmeden içim rahat etmez.bak bu sözü severim" Zoru başarırız, imkansız zaman alır" benim de zamana ihtiyacım var (eşimi ikna konusunda) Nisan da ameliyattan dönme sebebimin biri de hastanede yanlız olmamdır psikolojik olarak kötü bir durum. o yüzden destek olsun istiyorum ama ona kızamıyorum da çünkü arkadaşlarım da istemiyor emboli yüzünden .Ameliyata hazırlanırken ne dedi biliyormusun" Sarkık göğüslü sağ bir anne mi, dik göğüslü ölü bir anne mi" kararını ver deyince bi de oğlum çok ağlayınca benim yerime koy kendini:(((

Arkadaşım beni bekliyor. haziran 20 istanbulda olacağım Ercan beyle görüşmeden içim rahat etmez.bak bu sözü severim" Zoru başarırız, imkansız zaman alır" benim de zamana ihtiyacım var (eşimi ikna konusunda) Nisan da ameliyattan dönme sebebimin biri de hastanede yanlız olmamdır psikolojik olarak kötü bir durum. o yüzden destek olsun istiyorum ama ona kızamıyorum da çünkü arkadaşlarım da istemiyor emboli yüzünden .Ameliyata hazırlanırken ne dedi biliyormusun" Sarkık göğüslü sağ bir anne mi, dik göğüslü ölü bir anne mi" kararını ver deyince bi de oğlum çok ağlayınca benim yerime koy kendini:(((

Eşinin bu cümlesi haklısın seni kararsızlığında etkili...ama inan bu meme ameliyatı için konuşuyorum inan kolay ameliyatlar...ben karına zor diyordum çok da korkum vardı ama canlı örnekleri görünce o korkumda gitti...senin önceki yaşadığın olayı bende yaşadım ben gecen sene bacaklarımdan liposakşın oldum medyatik bir doktora ...ameliyat dan çıktım çok iyiydim,odama geldikten 15 dakika sonra fenalaştım sesleri duyuyor tepki veremiyordum boğazımda hırıltılı bir ses...doktor başka ameliyata girdiği için yanıma gelen başka doktordu benim durumum onu korkutunca, kendi doktorum ameliyathaneden çıkıp yanıma geldi Embolimi diye sordu...çok panik annem ortalığı yıkıyor herkes panik...bu arada aynı gün aynı doktora kız kardeşim memelerine silikon taktırdı oda yan odada panik düşün durumu...sonra benim doktora bağırarak birşeyler hazırlattı gelen o karışım ne inan bilmiyorum..burnumda ve ağzımdan bunu döktüler...lavabo tıkanır biz açılması için bir şey dökeriz ya aynen öyle oldu..ben bolca kustuktan sonra dünyaya merhaba dedim.Embolimi diye sonradan çok sordum doktora ve başka doktorları emboli Allah korusun yaşayan pek dünyaya tekrardan merhaba demiyormuş...sende ne nasıl oldu bilmiyorum...eskiden olan çok çok eskiden tekniklerde bu sıklıkla yaşanıyormuş..ama şimdi alınan doku yağ...her şeye çok dikkat ediyorlar...

Ben seni çok iyi anlıyorum bu meme karın neyse sıkıntın seni çok mutsuz etmiyorsa olma arkadaşım...eşinin desteği önemli zaten gizli saklı yapıyoruz birde eş köstek olursa zor...anneyiz birde sana manevi baskı yaparsa çok zor çok ...

Son düzenleme:
kime olsam nerde olsam daha önce yazmıştım belki okumuşsundur ben şansıma hiç güvenmem ayrıca zor karar veririm bunlara ilave ve en önemlisi 2,5 yıl önce emboli geçirdim(pıhtı atması) eşimin ikna olmaması bu yüzden . o yüzden estetik kaygılar bi tarafa (dikiş izi, beğenmemek vs.) bu sorun yüzünden korkak davranıyorum yoksa gözükara bi kadınım :))) 5 tane doktorla görüştüm bu ay İstanbul'a gideceğim ailem orda ben İzmirdeyim gitmişken Ercan beyle de görüşücem en azından akılımda kalmasın.Allah hayırlıysa zaten nasip eder iyi dilekleriniz için hepinize teşekkürler sevgiler:26:

Cok gecmis Samyeli, senin enboli gecirmis biri olarak esini anlayabiliyorum.....Fakat siz bukadar arastIrIyorsanIz, demek biryandanda olmaya kararlI gibi gözüküyorsunuz. Peki bu enboli sizde nicin olmus. Anestezide ne ters gitmis? Sizde simdi Tekrar olma riski sizde daha yüksek olabilirmi?
Sanki bende tIrsmaya baslIyorum, Anestezi dUyunca...Biz kadInlar bir kere dokt. arastIrmasIna baslayInca, olay bitmisdir gibi geliyor bana. Hele birde belirli yasa ulasInca mutlulugumuzu ertelemek istemiyoruz.... Insaallah esinizle birlikte dogru kararI verir bir an önce rahatlarsInIz....

Çok geçmiş olsun.Emboli geçirince geçirme riski oluyormuş diye duydum.Eşinize bu konuda hak veriyorum.Bütün ameliyatlar da zaten risk var sizin risk ikiye katlar.Hiç bir doktorda bir daha olmaz garantisini vermez bence.Vücudunuzla yaşayan sizsiniz en doğru kararı verecek olanda sizsiniz.Sevgiyle..

Eşinin bu cümlesi haklısın seni kararsızlığında etkili...ama inan bu meme ameliyatı için konuşuyorum inan kolay ameliyatlar...ben karına zor diyordum çok da korkum vardı ama canlı örnekleri görünce o korkumda gitti...senin önceki yaşadığın olayı bende yaşadım ben gecen sene bacaklarımdan liposakşın oldum medyatik bir doktora ...ameliyat dan çıktım çok iyiydim,odama geldikten 15 dakika sonra fenalaştım sesleri duyuyor tepki veremiyordum boğazımda hırıltılı bir ses...doktor başka ameliyata girdiği için yanıma gelen başka doktordu benim durumum onu korkutunca, kendi doktorum ameliyathaneden çıkıp yanıma geldi Embolimi diye sordu...çok panik annem ortalığı yıkıyor herkes panik...bu arada aynı gün aynı doktora kız kardeşim memelerine silikon taktırdı oda yan odada panik düşün durumu...sonra benim doktora bağırarak birşeyler hazırlattı gelen o karışım ne inan bilmiyorum..burnumda ve ağzımdan bunu döktüler...lavabo tıkanır biz açılması için bir şey dökeriz ya aynen öyle oldu..ben bolca kustuktan sonra dünyaya merhaba dedim.Embolimi diye sonradan çok sordum doktora ve başka doktorları emboli Allah korusun yaşayan pek dünyaya tekrardan merhaba demiyormuş...sende ne nasıl oldu bilmiyorum...eskiden olan çok çok eskiden tekniklerde bu sıklıkla yaşanıyormuş..ama şimdi alınan doku yağ...her şeye çok dikkat ediyorlar...

Ben seni çok iyi anlıyorum bu meme karın neyse sıkıntın seni çok mutsuz etmiyorsa olma arkadaşım...eşinin desteği önemli zaten gizli saklı yapıyoruz birde eş köstek olursa zor...anneyiz birde sana manevi baskı yaparsa çok zor çok ...

Arkadaşım gerçekten üzüldüm Allah'a şükür atlatmışsın ayrıca kocaman bir aferin hem de gönülden cesaretini toplayıp meme op. olmuşsun şimdi karın düşünüyorsun senin adına sevindim . her şey yolunda ve gönlünüze göre olur tüm arkadaşların. zor işler nihayetinde Ben estetik olmadım daha önce jinekolojik op.du. emboli sonrasında gelişti. İşte korkum bundan mesela karnımda da sıkıntı var ama ondan daha çok tırsıyorum:))) pilates krem kavitasyon vs. toparlamaya çalışıyorum aslında yaş olmuş 38 alan almış satan satmış önce sağlığım tabi. işte bana bu korkularımı hafifleten bir doktor karşıma çıkarsa da olurum inş. çok geçmiş olsun sevgiler:)))

Cok gecmis Samyeli, senin enboli gecirmis biri olarak esini anlayabiliyorum.....Fakat siz bukadar arastIrIyorsanIz, demek biryandanda olmaya kararlI gibi gözüküyorsunuz. Peki bu enboli sizde nicin olmus. Anestezide ne ters gitmis? Sizde simdi Tekrar olma riski sizde daha yüksek olabilirmi?
Sanki bende tIrsmaya baslIyorum, Anestezi dUyunca...Biz kadInlar bir kere dokt. arastIrmasIna baslayInca, olay bitmisdir gibi geliyor bana. Hele birde belirli yasa ulasInca mutlulugumuzu ertelemek istemiyoruz.... Insaallah esinizle birlikte dogru kararI verir bir an önce rahatlarsInIz....

Teşekkürler Ada ama senin için rahat olsun anestezi ile ilgili bir sorun değil tamamen kişinin vücuduyla ilgili benim bacağımda varisden olabileceğini söylediler ameliyat sonrası hareketsiz kalmışım ondanmış Sizlere tavsiyem kendinizi yormadan hareket edin yatağa çok bağlı kalmayın en iyisini dr unuz bilir tabiki ama benimki de kötü bir tecrübe
herşey senin de gönlüne göre olur rahat sorunsuz iyileşme süreçleri olur inş:))) sevgiler:39:

ArkadasIm, neler yasamIsIn öyle, Allah korusun.....Cok düsünmeyelim böyle seyleri, yoksa vazgececegiz......

ArkadasIm, neler yasamIsIn öyle, Allah korusun.....Cok düsünmeyelim böyle seyleri, yoksa vazgececegiz......

Korkun diye yazmıyorum canım ...ya diş çektirme de bile yaşanacak olumsuzluklar var...ben iyi bir doktorun iyi bir hastanenin ve iyi bir anestezi ekibinin bu yaşanacak sıkıntılarda çok önemli olduğunu düşünüyorum...işinde ehli bir ekipte risk çok düşük..Allah kimseye sıkıntı yaşatmasın

Doktorlarda farklı farklı konuşuyor. Benim doktorum bu kremi kullanma dedi. Daha zarar verebiliyormuş ameliyat dokusuna Dermatix i sordum onu kullan zararı olmaz en azından dedi buradanda takip ettiğim kadarı ile dermatix kullanıyor herkes Bantlarında çok bir faydası olacağını düşünmüyorum istersen kullan dedi vucüdun kendi toparlama süreci varmış ne kadar krem bantta olsa herkesin vücud yapısı belli bir yere kadar düzeltirmiş onları kullansakta kullanmasakta düzelme aynı olurmuş faydası olsa neden vermeyeyim dedi ben dermatixi alacağım. içimde kalmasın bantıda istanbuldan getirtmek lazım.
Benim izlerimde ne potluk ne başka birşey var ip gibi ince ve uzun bir çizgi iz ileşmek çok iyi dedi bakalım göreceğiz. Başka kişileri görmediğim için durum nasıl bilmiyorum ancak birbirimizle kıyaslarız izleri günlerimizde aynıymış 13 nisan.
Spor yapıyormusun senin göbek deliğindede dikiş izi var mı ? Benimkinde yok. delik şekillerimiz nasıl merak merak

slm bencede farklı konuşuyorlar yinede denemek gerek diye düşünüyorum ben battıda kremide kullanıyorum hatta cildiyeci dr yede sordum amaliyt izi için diye contratubex dedi iki ay kullanıcam bakalım sonuc iyi olur inşallah.
benim izimde büzüklük vardı uclarda potlukta vardı büzüşmeler tamamen gitti uclardaki potluklar çok az kaldı otururken karnıma baktıgımda kenarlarda biraz sarkıklık görüyorum beni rahatsız ediyor doktorun başının etini yedim altı ay icinte düzelmesse düzeltirim dedi belkide ben çok inceliyorum bilmiyorum ama bukadar sıkıntı cektikden sonra neden en iyisi olmasın. başka amaliyat olan birini bende görmedim görmeş olsam belki bukadar takmazdı bazen şişiyo bazen taş gibi oluyo hala hissizlik var bu altı ayı gecirmek amaliyattan daha zor geliyor bana tabi sabırsızlıktda var bende. carşamba günü konturolum var bakalım bikac hareket gösteriçek doktor şuan karın kaslarımı çok rahat kullanamıyorum onun içinmiş.
göbek deligimde dikiş izi var aslında mini germe dedi bana göbek deyişmiyor diye biliyordum fakat göbek deligi çok aşada kalır degiştirmemiz gerek dedi göbekteki dikiş bani rahatsız etmiyor hatta eskisinden daha güzel görünüyor şu uclar bi düzelseydi..

slm bencede farklı konuşuyorlar yinede denemek gerek diye düşünüyorum ben battıda kremide kullanıyorum hatta cildiyeci dr yede sordum amaliyt izi için diye contratubex dedi iki ay kullanıcam bakalım sonuc iyi olur inşallah.
benim izimde büzüklük vardı uclarda potlukta vardı büzüşmeler tamamen gitti uclardaki potluklar çok az kaldı otururken karnıma baktıgımda kenarlarda biraz sarkıklık görüyorum beni rahatsız ediyor doktorun başının etini yedim altı ay icinte düzelmesse düzeltirim dedi belkide ben çok inceliyorum bilmiyorum ama bukadar sıkıntı cektikden sonra neden en iyisi olmasın. başka amaliyat olan birini bende görmedim görmeş olsam belki bukadar takmazdı bazen şişiyo bazen taş gibi oluyo hala hissizlik var bu altı ayı gecirmek amaliyattan daha zor geliyor bana tabi sabırsızlıktda var bende. carşamba günü konturolum var bakalım bikac hareket gösteriçek doktor şuan karın kaslarımı çok rahat kullanamıyorum onun içinmiş.
göbek deligimde dikiş izi var aslında mini germe dedi bana göbek deyişmiyor diye biliyordum fakat göbek deligi çok aşada kalır degiştirmemiz gerek dedi göbekteki dikiş bani rahatsız etmiyor hatta eskisinden daha güzel görünüyor şu uclar bi düzelseydi..

Nekadar olmustu amel. olalI. NasIl hareket gösterecek bakalim buraya gene yazarsIn. Bende zannedersem karIn kasLarI calIstIrmak icin erken, birazsabIrsIzIm. YarIn bisiklet turuna cIkacagIz, bakalIm .....Benim dikisyerimdeki ödemlerim dikis altIna inmis, bende sasIrdIm. Tipitip gözüküyorum:50: Bunlar iyilesme sürecinde olabilec seylerdir muhakkak....

Biraz sarkIklIk olursa düzeltirim demis dokt., bak hic yoktan güzel olmazsa gene yapacak, bunuda yapmayan dokt, vardIr.....

Nekadar olmustu amel. olalI. NasIl hareket gösterecek bakalim buraya gene yazarsIn. Bende zannedersem karIn kasLarI calIstIrmak icin erken, birazsabIrsIzIm. YarIn bisiklet turuna cIkacagIz, bakalIm .....Benim dikisyerimdeki ödemlerim dikis altIna inmis, bende sasIrdIm. Tipitip gözüküyorum:50: Bunlar iyilesme sürecinde olabilec seylerdir muhakkak....

Biraz sarkIklIk olursa düzeltirim demis dokt., bak hic yoktan güzel olmazsa gene yapacak, bunuda yapmayan dokt, vardIr.....

ada 7 haftayı gecti amaliyat olalı herkesin iyileşme süreci farklı anlalıkan benimde göbek üstünde midem şişiyor . Doktor evet ilgili olmaydı iyiydi ama bende izin kısa olmasından yanaydım ondan oldugunu söylüyor dr tek sorun bu olsun basit bişe halledilir dedi.

göbek üstü sismesi cok kisi yazIyor, bende FItIk oldugu icin dolgun duruyo, rahatsIz edici durmuyo. 7 hafta olmus, zamana ihtiyacI var muhakkak. Böyle amel. sonra karnImIza sürekli takip etmek, dinlemek, oraya odaklanmamak lazIm. Biraz oluruna bIrakIp günlük hayata gecilmesi daha dogru oluyor. Ben günlük hayatImIn yanI sIra burayada cok takIlIr oldum, dinlenmek gbi geliyo, amel. odaklanmamaya calIsIyorum.
Günlük hayatImda cok agIr kaldIrmaktan cekinmeyen sürekli meskuliyet arayan birisi olarak, kendimi yarIm hissediyorum. Iyilesme süresi icinde agIr kaldIrmamak gerekiyor. Genede agIr olmayan seyleri kaldIrIyorum.
YanlIz hareketin bu amel. icin önemli oldugunu bilmemiz lazIm. CarsI pazar da gezsen bir hareket icinde olup iyilesme süresini hIzlandIrabilirsin. Vücüda kan dolasImI iyi gelir, yaralarda cabUk iyilesir.....

Mrb. Bende dermatix kullanıyorum bakalım. Büzüklükler gecer Bende büzüklük yok benim göbek deliğimdede dikiş izi yok olan birini görmek isterdim bende . Rengarenk ameliyat olacak yarın hayırlısı ile inş. gideceğim ziyaretine. Senin dediğin gibi oturunca yanlardan hafif sarkma var bende üzülüyorum bu sıkıntılara maddi manevi giriyorsak karşılığı tam olmalı sanki biraz daha gerilmeliydi oraları kilo alma şişlik falan dedi ama göreceğiz. Sen hareketleri yazarsın buradan bizde yaparız artık :))

Arkadaşlar benimde 7. haftam doldu 8. haftaya girdim halen midemin üstü şişiyor. çok yemek yeyince rahatsız oluyorum. göbek deliğimin altı şiş artıyo azalıyor yorulunca göbek deliğimin üstü şişiyor sağ tarafında gerginlik acı oluyor tabiki hafif. ameliyat olmamışım gibi yaşıyorum sadece ağır şeyler kaldırmamaya çalışıyorum o kadar hergün yürüyüş yapmaya çalışıyorum .

Arkadaşlar benimde 10.hafta bende şişlik gerginlik yaşıyorum.Bence doğal çünkü iç kaslarımız dikildi.Beria arkadaşın yazdığı gibi sağ taraf benimde çekiyor.Uyuşukluk hissi devam ediyor.Doktor hafif hafif vur kendine gelir dedi.İki gündün yapıyorum aklıma geldikçe.Kaslar kendine gelene kadar böyle ufak tefek şeyleri yaşayacağız sanırım.Bir tek göbek deliği şişlik nasıl oluyor onu bilmiyorum.Bende öyle bir şey yok.Normal karnım şişiyor.Kaslar dikildiği için çok yemek yediğinizde gerilme ve şişlik kaçınılmaz.Az yemeye çalışın.Oturunca yanlardan sanki göbek var gibi duruyor kalkınca gergin oluyor.Olması gereken diye düşünüyorum.Otururkende gergin dursa ayakta dik durduğumuzda çok kasar duramayız.Hareket esneme payı bence.Ama yine de gidince sorucam doktora.

Canım jelesec ...Çok çok geçmiş olsun.Şimdi senı çok daha iyi anlıyorum.Nasılda hakslın..Yavruşlarına bagışlamış Allahım..

Back