Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Merhaba Burcuu78 , ben 13 Ocak ta tam karın germe, meme küçültme ve dikleştirme oldum.1yıl içerisinde 104 kilodan 78 kiloya düştüm ve bundan önce de 2 doğum yapmıştım.Bu yüzden ciddi sarkıklık vardı ve tam karın germe olmak zorundaydım.Çatlaklarım sadece göbek deliğimin altındaki kısımdaydı ve doğal olarak şu anda onlardan eser yok.Hoş kalsaydı da hiç sorun değildi....Meme dikleştirmeye gelince.... Benimkiler hem küçültülüp hem de dikleştirildiği için ters T şeklinde yapıldı.Sol göğüs mükemmel ancak sağ göğsümde enfeksiyondan ötürü sorunlar var. Yani iyileşme süresi biraz daha uzayacakmış.Buna rağmen o kadar mutluyum ki bir daha gerekse yine yaptırırım.Eğer tenin çok esmer değilse izler en geç 1 yılın sonunda neredeyse görünmez hale geliyormuş. Benim şimdiden sol göğsümdeki izler çok soluklaştı. Umarım yardımcı olabilmişimdir.Sakın sormaktan çekinme çünkü hepimiz aynı aşamalardan geçtik.Sevgiyle kal.......opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Geçmiş olsun canım peki ne verdi doktor antibiyotikmi?Benim de karnımdaki dikişte hafif bir akıntı oldu hani sivilceni sıkarsında içinden sulu çıkanlar varya onun gibi acaba enfeksiyonmu oldu bende de yarın doktorumu arayıp sorucam..Bide sağ göğsümün biraz büyük olduğunu hafif küçülteceğini söylemişti şimdi dikkat ediyorumda sola göre küçük gibi geliyor sende öyle birşey varmı?

Geçmiş olsun canım peki ne verdi doktor antibiyotikmi?Benim de karnımdaki dikişte hafif bir akıntı oldu hani sivilceni sıkarsında içinden sulu çıkanlar varya onun gibi acaba enfeksiyonmu oldu bende de yarın doktorumu arayıp sorucam..Bide sağ göğsümün biraz büyük olduğunu hafif küçülteceğini söylemişti şimdi dikkat ediyorumda sola göre küçük gibi geliyor sende öyle birşey varmı?

Merhaba Esracım... Ameliyat sonrası verdiği 500 mg lık antibiyotiği 3 kutu kullandım. 2. kutudayken bir de 1000 mg lık başka bir antibiyotik ilave edildi.Ondan da 2 kutu ve şu anda bitmek üzere... Ama dünkü pansumanımda iltihap kalmadığını , hafif hafif kanama başladığını ve bunun iyi bir şey olduğunu söyledi doktorum.Şu anda yaşadığım sıkıntıdan dolayı henüz boyutlarıyla ilgilenemedim.Ayrıca zaten sağ göğsüm sıkı sıkıya bandajlı. Sendeki durum belki şişliktendir ama doktorun bunu söylediyse tabii ki bir bildiği vardır.Yine de canını sıkma dilerim herşey umduğun gibi olur......kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

Merhaba Esracım... Ameliyat sonrası verdiği 500 mg lık antibiyotiği 3 kutu kullandım. 2. kutudayken bir de 1000 mg lık başka bir antibiyotik ilave edildi.Ondan da 2 kutu ve şu anda bitmek üzere... Ama dünkü pansumanımda iltihap kalmadığını , hafif hafif kanama başladığını ve bunun iyi bir şey olduğunu söyledi doktorum.Şu anda yaşadığım sıkıntıdan dolayı henüz boyutlarıyla ilgilenemedim.Ayrıca zaten sağ göğsüm sıkı sıkıya bandajlı. Sendeki durum belki şişliktendir ama doktorun bunu söylediyse tabii ki bir bildiği vardır.Yine de canını sıkma dilerim herşey umduğun gibi olur......kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

Enfeksiyon olduğunu nasıl anladın ?benimde dikişten sıvı gelince korktum şimdi sende de öylemi oldu?

Enfeksiyon olduğunu nasıl anladın ?benimde dikişten sıvı gelince korktum şimdi sende de öylemi oldu?

Doktorum ameliyattan sonraki 3.pansumanda söyledi.8. gündü ve henüz sargılıydılar, ben sadece göğüs uçlarını görebiliyordum.Ayrıca bu öyle küçük bir akıntı gibi falan değil ciddi ciddi dikişler enine 2-3 cm kadar açılmış ve aşağıdaki diğer dikişle birleşme noktasına kadar devam ediyor.Senin gördüğün şeyin enfeksiyon olduğunu sanmıyorum.Sakın korkma bence sendeki olağan akıntılardandır.Yine de doktora sormak tabii ki içini rahatlatır.....kaydirigubbakcemile5

kızlar bı soru daha sorucam mart ortası gıbı dusunuorum ya bu amelıyatı ben nısanın 4unde bı nışanımız var o nışanda şişliklerimden ööturu şiman durrurmuyum yoksa darda olsa elbıse kapatırmı vucudu saran bı elbıse gıyebılırmıyım dersınız?

kızlar bı soru daha sorucam mart ortası gıbı dusunuorum ya bu amelıyatı ben nısanın 4unde bı nışanımız var o nışanda şişliklerimden ööturu şiman durrurmuyum yoksa darda olsa elbıse kapatırmı vucudu saran bı elbıse gıyebılırmıyım dersınız?

Üzgünüm ama vücudunu saran bir elbise giyebileceğini sanmıyorum. Çünkü göğüs altından bacak başlangıcına kadar gelen korseyi ( ki bu korse öyle ince dokuma değil ) en az 3 hafta takıyorsun ve bu süre bende de olduğu gibi 5 haftaya uzayabiliyor.... Ayrıca Aylin hanım tüm şişliklerin en erken 6 ayda geçtiğini söylemişti..... Yine de dert etme bütün bu sıkıntılara değdiğini göreceksin....Bol şanslar.....opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Doktorum ameliyattan sonraki 3.pansumanda söyledi.8. gündü ve henüz sargılıydılar, ben sadece göğüs uçlarını görebiliyordum.Ayrıca bu öyle küçük bir akıntı gibi falan değil ciddi ciddi dikişler enine 2-3 cm kadar açılmış ve aşağıdaki diğer dikişle birleşme noktasına kadar devam ediyor.Senin gördüğün şeyin enfeksiyon olduğunu sanmıyorum.Sakın korkma bence sendeki olağan akıntılardandır.Yine de doktora sormak tabii ki içini rahatlatır.....kaydirigubbakcemile5

Çok saol canım içimi rahatlattın toplamda iki kere oldu çok değil oda..... göğüs küçültme bölümünü okuyordum ordaki 3 kişi falan bahsetmiş dikişteki akıntıdan demekki olabiliyormuş dedim kendi kendime doktorumuda aramadım..

Bende katılıyorum annejim 'e korse belli olur dar elbisede korse olmasa bile şiş duruyor karnın canım...

Ben bu operasyonu netten izledim, kötü oldum umarım kimsenin ihtiyacı olmaz.

Ben o videosunu 2 veya 3 kere izledim yinede gittim yaptırdım..Nasılsa hiç birşey hissetmeyeceğim uyuyacağım uyanacağım herşey bitmiş olacak diye düşündüm...Doktorumda karşı izlenmesine korku filmi gibi izlemeyin diyor ....

Çok geçmiş olsun arkadaçlarüAllah acil şifalar versin,sizler işin büyük bir kısmını halletmişsiniz,zamanla çok daha iyi hissedersiniz kendinizi sanırım.Ben öğretmenim iş arkadaşlarıma söylemedim,söylemeyi de düşünmüyorum,çünkü insanlar genelde estetiğe çok karşılar,şimdi bana diyecekler ki ayyy ne gerek vardı bıçak altına yatılırmı bunun için diye,kimseye hesap verecek durumda değilim zaten 2 haftadır sigara içmiyorum,(mecburiyetten),sadece yakın bir arkadaşıma söyledim o da aynı şeyleri söyledi,cesaretim zor topladım zaten sizler sayesinde,anlatmamak daha iyi galiba,artık ameliyattan sonra bi yalan bulcaz bakalım

Çok geçmiş olsun arkadaçlarüAllah acil şifalar versin,sizler işin büyük bir kısmını halletmişsiniz,zamanla çok daha iyi hissedersiniz kendinizi sanırım.Ben öğretmenim iş arkadaşlarıma söylemedim,söylemeyi de düşünmüyorum,çünkü insanlar genelde estetiğe çok karşılar,şimdi bana diyecekler ki ayyy ne gerek vardı bıçak altına yatılırmı bunun için diye,kimseye hesap verecek durumda değilim zaten 2 haftadır sigara içmiyorum,(mecburiyetten),sadece yakın bir arkadaşıma söyledim o da aynı şeyleri söyledi,cesaretim zor topladım zaten sizler sayesinde,anlatmamak daha iyi galiba,artık ameliyattan sonra bi yalan bulcaz bakalım

Tşk ederim kendi adıma..inş.. daha iyi olurum..Ben söyledim hep etrafıma pişman oldum ne gerek var falan filan laflarından bıkmıştım artık ...

merhaba ben bu foruma yeni üye oldum.ama yazılanları sürekli takip ediyordum.ben de karın germe ameliyatı olmak istiyorum.henüz 4 aylık bir kız annesiyim.doğumdan sonra çatlaklı ve gevşemiş bir göbeğim oldu.ameliyat olanlara sorum bu ameliyatın izi çokmu uzun oluyor beni en fazla düşündüren şey bu.şimdiden teşekkür ederim.

aslında bu ameliyatı olanlardan fotoğraf görmek gerçekten iyi olurdu çünkü internette benim bulduğum fotoğraflar insanı korkutuyor.ortadan ikiye bölünmüş gibi izler var gerçekten bu şekilde mi oluyor çok merak ediyorum.

aslında bu ameliyatı olanlardan fotoğraf görmek gerçekten iyi olurdu çünkü internette benim bulduğum fotoğraflar insanı korkutuyor.ortadan ikiye bölünmüş gibi izler var gerçekten bu şekilde mi oluyor çok merak ediyorum.

Kişiye göre değişiyor izin boyu .....Kilosu fazla olanların daha uzun kilosu normal olanların daha kısa oluyor..Sonuçta ameliyat bu elbette iz kalacak ama bunun külot içinde kalması güzel ..Çatlaklar içinde sarkık bir göbekmi yoksa gergin çatlaksız ameliyat izli bir göbekmi? Tercih edeceğin iki seçenek var ..Şuan benim ameliyatım yeni onun için görüntüsü pek iç açıcı değil resmini görmek istemezdin eminim iyileşmiş olanlarda nette var zaten...

Son düzenleme:
hepinize merhaba arkadaşlar bugun aylın hanımla görustum çok şeker bi bayan bayıldım.. 20 şubatta amelıyat oluyorum yalnız cok ama cok korkuyorum bugun basladı korkum gun kesinleşince heycandan ölucem amelıyatı olan arkadaslarımıza söluyorum benı rahatlatın:KK43:

hepinize merhaba arkadaşlar bugun aylın hanımla görustum çok şeker bi bayan bayıldım.. 20 şubatta amelıyat oluyorum yalnız cok ama cok korkuyorum bugun basladı korkum gun kesinleşince heycandan ölucem amelıyatı olan arkadaslarımıza söluyorum benı rahatlatın:KK43:

Sadece karın germemi olacak yoksa göğüste varmı?

Benim ameliyat 1 günde değiştiği için ben 1 gece heyecan yaşadım korku yoktu bende biran önce olsun bitsin istiyordum çünkü...İlk önce kardeşim burun ameliyatına girdi bende çizim yapılmış bir halde bekliyordum sıramı..2 saat sonra hemşire geldi damar yolumu açtı 10 dk sonrada sedye geldi beni almaya o zaman elim ayağım titremeye başladı..Başım dönüyordu bide heralde tansiyonum düştü o an..Hemşire sakinletirici iğneyi yaptı sonra ameliyathaneye götürdüler..Gayet sakin oluyorsun iğneden sonra olan biteni izliyordum sadece rüyadaymışım gibi ..birkaç soru sordular gerisini hatırlamıyorum...

Acıyla uyandım aman allahım ne acı.... tahmin ediyordum az çok acı duyacağımı fakat tahminimim çok üstünde bir acıydı anlatacak kelime bulamıyorum...Hemşire morfin vurduk yapabileceğimiz başka birşey yok dedi..

Sürekli acıyor acıyor dediğimi hatırlıyorum.. O acıları çekerkende yemin ettim bir daha estetik yaptırmamaya...3 saat sonra 2. iğneyi vurdu hemşire o zaman rahatladım işte acı dinmişti..Ayaklarım kıvrık altında yastıklar la uyumak pek mümkün olmadı o gece ..4 gece öyle yattım biraz zordu tabii bide iki büklüm yürümek...

Başka arkadaşlar pek acı duymamışlar... Herkesin ağrı eşiği aynı değil tabii.... inş. sende onlardan biri olur acısız sızısız bir ameliyat sonrası yaşarsın dua edicem senin için...opuyorumnanaktan

çok teşekkür ederim esracım cevabın için benim pek kilom yok zaten hamileliğimde de çok fazla kilo almamıştım ama karnım çok büyüktü ve sonuçta çatladım.önlemde aldım çatlamamak için ama ne çare.ameliyatında yaşadıklarını okudum.benim de acı eşiğim çok düşük sezeryan oldum oradan biliyorum.

X