- 27 Temmuz 2014
- 14.662
- 13.280
Rica ederim canım bu iş çok sabır gerektiriyorAnladım tesekkur ederim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Rica ederim canım bu iş çok sabır gerektiriyorAnladım tesekkur ederim
:) Yok, açılmaz ama zorlanınca ağrıması normalBırde bu iç karın kasları dıkılıyor ya açılma ıhtımali varmı acaba bılgınız varmı korkuyorum da esımle baya tartıstım amelıyatımın 2.haftası cok uzerıme geldı bagırdım cok canım cok yandı ozamndan bu yana hep karnımın içi acıyor
Herkese merhaba. Yıllardır takip ettiğim platforma yeni üye oldum ve ilk mesajım. 3 mayısta karın germe operasyonu oldum. Bu konu başlığınının 2998 sayfasının yarısından çoğunu okudum
Okadar bilgi ve tecrübeden faydalanınca yazmanın bir borç olduğunu düşündüm.
Öncelikle psikolojik olarak hazırlanmak çok önemli. İş ciddiye binince stresten günlerce karnım acıdı sanki aml olmuşum gibi. Sadece 1 doktora gittim muayeneye. Sessiz sakin bir kadındı ama instagramda da muayenesinde de sürekli asistanına yönlendiriyor kendini ağırdan satıyor içim ısınmadı bir türlü. Sonra mesajlaştığım başka bir kadın doktora okadar ısındımki muayene olmadan direk ameliyata gittim. :))) doktorum odama gelip muayene etti çizimlerimi yaptı.
Öncelikle korku acaip oluyor. Ama sakin olmak lazım. Gözünüzü kapatıp açıyorsunuz bitmiş. Sonrası: fazlaca titreme ve kasılmayla uyanmaya çalışma. Acı yok. Zaten aml bitmeden kaslara lokal ans. Yapıldı. Toplamda 3saat sonra odamdaydım. Bikaç saat sonraydı sanırım kaldırmaya çalıştılar. En kötü hatıram budur. Çok midem bulandı başım döndü buz gibi ter attım ve ben bayılıyorum diyerek hafif bayıldım. Sonra ilaç vs. Akşam çok az çorba yoğurt. Tekrar yürüme çabası. Tamam yürünüyor ama yatıp kalkarken çok korkuyordum karnım kasılcak diye. Milim milim yattıp kalktım eşimin desteğiyle. Diğer en kötü şey de balgam durumu. Yürüyüp yatınca çıkarmak daha kolay oldu afedersiniz kan oturmuş. Entübe edildiği için boğaz tahrişi oluyor. Bugün hala bi gıcık gelecek gibi olunca hemen az az su içiyorum. Sondayı hemen çıkarttırmadım 2.günün akşamı çıkardılar. Drenler de 3.gün taburcu olurken çıkartıldı. İkisinin de çıkartılmasından korkuyordum ancak gerçekten çok kolaymış. Doktorum pansuman yaparken gözlerimi kapattım, bak istersen dedi sonuç umrumda değildi korkudan ama gördüğüm şeyi beğendim şimdilik. Bugün yana dönerek kendim yatıp kalkabiliyorum. Tekli koltukta yastıklarla ve ayaklarımı uzatarak rahat yatabiliyorum. Eğik yürümek gerçekten çok yorucuymuş. 90yaşında nene gibi olunuyor. Hastaneye ne götürcem diye çok dert etmeyin. 2gece hastn önlüğüyle durdum. Terlik ve pipet elzem. Öyle diş fırçalıcak haliniz olmuyor. Çubuk kraker, bisküvi, meyve suyu, su ordan da alırsınız. Çıkarken eşofman giydim. Bir de tavsiyem en az 2gece hastanede kalın bence. Karışık ve uzun yazdım kusura bakmayın. Herkese sağlıklı günler dilerim
Tesekkur ederım:) Yok, açılmaz ama zorlanınca ağrıması normal
Cok tesekkur ederimÇok çabuk iyi olun
her zaman paylas canim buna ihtiyicamiz var keske herkes senin gibi detayli aciklamalar yazsa kendi adima tsk ederim yazilarini hep okumaya devam edecegimBugün nerdeyse dik yürüyorum. Sızıntı tamamen kesildi, zaten sadece iki gün sürdü. Kesi çizgisi çok hızlı şekilde kabuklanmaya başladı şükür. İlk 1 haftayı atlatınca iyileşme hızlanıyor. Kendimi güçlü hissediyorum. Ameliyat sonrası - 2 kg. görüyorum şu an tartıda ama hala ödemliyim tabi. Ameliyatının bu günlerinde hala artı kiloda olan arkadaşlarımız vardı ve bende açıkçası ürkmüştüm. Ödem atıcı çayı 1. Hafta itibariyle içmeye başladım ( Birer tutam mısır püskülü-kiraz sapı 1lt. suda 10 dk. demleyip, ılık içiyorum) Ben yine 1 hafta sonra diyet programıma geri döndüm. Zaten kaslar dikildiği için çok yiyemiyorsun yani tokluk hissi çabuk oluşuyor ama tatlı isteğim yoğundu ve onu dengelemem gerekiyordu. Boyum 1.69 Kilom şu an 65.8. Hedefim 59 u görmek. Bu arada ameliyat sonrası tuvalet sıkıntım çok yoğundu ve ilk iki hafta 1 şişe duphalac tükendi. Ama 3. hafta herşey normale döndü. Ben ameliyatın son gününe kadar sigara içtim maalesef, yani stresle başa çıkamadım ve bu konuda zayıfım Ameliyat sonrası ise sadece gğnde 5 taneyi geçmemek üzere elektronik sigara tüketiyorum. TÜrlü yöntemler denememe rağmen bu illetle yolları ayıramıyorum... aklıma geldikçe paylaşıyorum ama yine ilk 1 hafta baş ağrılarım yoğundu. Onunda anestezi yada yatış pozisyonuna bağlı boyun fıtığıma bağladım. Tansiyon hastasıyım ve çok şükür ki bu süreçte hiç yükselmedi hatta normalden düşük seyretti. Diyeceğim o ki ilk 10 gün zorlayıcı ama sonrası çok hızlı ilerliyor. Korse içindeki ödemli görüntüm bile eskiye göre şahane. Bu arada yaşım 43. Ben yine hatırladıkça paylaşırım çünkü operasyon öncesi ve sonrası ben bilgi ve deneyim açlığıyla sürekli forumdaydım ve paylaşımda bulunanlara duacı oldum. Sorusu olanlarada elimden geldiğince yardımcı olurum. Sevgiler
O kadar kolay acılmaz, tegel gibi iğreti degil o dikişler korkmayın. Ama siz yine de zorlamayın sonucta dikişlerin durumu zamana baglı hem de acıyor ve şişiyor zorlanınca. Benim ikinci ayım henüz bitti ancak iki gündür yatıp kalkarken mide üstü bölgem acımamaya başladı çok şükür. En çok orda ödem ve acı oldu hic lipo olmadıgı halde. Ödem azalsa da öğleden sonra göbek deliği üzerinde bir bölge elime gelecek kadar göZle görülecek kadar belirgin şişiyor çok da ilginc cunku bir gün alan genişliyor, bir gün tek tarafa birikiyor sürekli değişim içinde sabahları ise baya düz uyanıyorum. Ayaga kalkmamla başlıyor şişme. Doktorumla konuştum butun bunlar normal acele etmemelisin zamana bırak dedi. Bizden daha eski karın gerdiren arkadaşımla konustum, o deri vucuttan ayrılıp gogus altina kadar acildi, içinde de kaslara bir sürü işlem yapıldı o kadar kolay değil zaman lazim aynilarini biz de yasadik diyor. Dogru aslinda bir karin germe ameliyati izledim de doktorlar ellerinde uzun bir aletle bir yandan karnin derisini yavas yavas kaldirirken icerideki damarlari dokulari da yaka yaka ilerliyor cok kanama olmasin diye. O kadar travmaya bu surecler normal sanirim. Biz de saniyoruz cekti gerdi kesti dikti:)) bir de o esnada mecburen karni besleyen damarlar yakildigi icin ancak yan damarlarla beslenme sansi kaliyormus gobeklerimizin bunu da doktorum soylediginde soka girmistim. Bir yayindan okudugum onemli bir bilgi ise karin gerdirdikten sonra karna agresif liposaction yapilamayacagi malum damarlarin durumu isi zora kosuyormus. Aslinda karin gerdirme hic de basit bir ameliyat degil iyilesme de memeye vs bakarak daha yavas.Bırde bu iç karın kasları dıkılıyor ya açılma ıhtımali varmı acaba bılgınız varmı korkuyorum da esımle baya tartıstım amelıyatımın 2.haftası cok uzerıme geldı bagırdım cok canım cok yandı ozamndan bu yana hep karnımın içi acıyor
Ay canım nasıl rahatladım cok guzel iç acıcı anlattın bu bılgıyı bende bılmıyordum işte sabretmek bıraz zor oluyor:) 6.ayda hersey net olarak bellı oluyormus benımde mıde üstu daha cok acıyor demekkı sabredıcez sende ınsallh bır an once ıyılesrsın canımO kadar kolay acılmaz, tegel gibi iğreti degil o dikişler korkmayın. Ama siz yine de zorlamayın sonucta dikişlerin durumu zamana baglı hem de acıyor ve şişiyor zorlanınca. Benim ikinci ayım henüz bitti ancak iki gündür yatıp kalkarken mide üstü bölgem acımamaya başladı çok şükür. En çok orda ödem ve acı oldu hic lipo olmadıgı halde. Ödem azalsa da öğleden sonra göbek deliği üzerinde bir bölge elime gelecek kadar göZle görülecek kadar belirgin şişiyor çok da ilginc cunku bir gün alan genişliyor, bir gün tek tarafa birikiyor sürekli değişim içinde sabahları ise baya düz uyanıyorum. Ayaga kalkmamla başlıyor şişme. Doktorumla konuştum butun bunlar normal acele etmemelisin zamana bırak dedi. Bizden daha eski karın gerdiren arkadaşımla konustum, o deri vucuttan ayrılıp gogus altina kadar acildi, içinde de kaslara bir sürü işlem yapıldı o kadar kolay değil zaman lazim aynilarini biz de yasadik diyor. Dogru aslinda bir karin germe ameliyati izledim de doktorlar ellerinde uzun bir aletle bir yandan karnin derisini yavas yavas kaldirirken icerideki damarlari dokulari da yaka yaka ilerliyor cok kanama olmasin diye. O kadar travmaya bu surecler normal sanirim. Biz de saniyoruz cekti gerdi kesti dikti:)) bir de o esnada mecburen karni besleyen damarlar yakildigi icin ancak yan damarlarla beslenme sansi kaliyormus gobeklerimizin bunu da doktorum soylediginde soka girmistim. Bir yayindan okudugum onemli bir bilgi ise karin gerdirdikten sonra karna agresif liposaction yapilamayacagi malum damarlarin durumu isi zora kosuyormus. Aslinda karin gerdirme hic de basit bir ameliyat degil iyilesme de memeye vs bakarak daha yavas.
Teşekkür ederimÇok çabuk iyi olun
Karın germe çok zor hele birde sıcaklarda olursak dahada zor. Benim dikişler düzelmedi. İltihaplandı. İkinci kez dikiş atıldı karnıma.O kadar kolay acılmaz, tegel gibi iğreti degil o dikişler korkmayın. Ama siz yine de zorlamayın sonucta dikişlerin durumu zamana baglı hem de acıyor ve şişiyor zorlanınca. Benim ikinci ayım henüz bitti ancak iki gündür yatıp kalkarken mide üstü bölgem acımamaya başladı çok şükür. En çok orda ödem ve acı oldu hic lipo olmadıgı halde. Ödem azalsa da öğleden sonra göbek deliği üzerinde bir bölge elime gelecek kadar göZle görülecek kadar belirgin şişiyor çok da ilginc cunku bir gün alan genişliyor, bir gün tek tarafa birikiyor sürekli değişim içinde sabahları ise baya düz uyanıyorum. Ayaga kalkmamla başlıyor şişme. Doktorumla konuştum butun bunlar normal acele etmemelisin zamana bırak dedi. Bizden daha eski karın gerdiren arkadaşımla konustum, o deri vucuttan ayrılıp gogus altina kadar acildi, içinde de kaslara bir sürü işlem yapıldı o kadar kolay değil zaman lazim aynilarini biz de yasadik diyor. Dogru aslinda bir karin germe ameliyati izledim de doktorlar ellerinde uzun bir aletle bir yandan karnin derisini yavas yavas kaldirirken icerideki damarlari dokulari da yaka yaka ilerliyor cok kanama olmasin diye. O kadar travmaya bu surecler normal sanirim. Biz de saniyoruz cekti gerdi kesti dikti:)) bir de o esnada mecburen karni besleyen damarlar yakildigi icin ancak yan damarlarla beslenme sansi kaliyormus gobeklerimizin bunu da doktorum soylediginde soka girmistim. Bir yayindan okudugum onemli bir bilgi ise karin gerdirdikten sonra karna agresif liposaction yapilamayacagi malum damarlarin durumu isi zora kosuyormus. Aslinda karin gerdirme hic de basit bir ameliyat degil iyilesme de memeye vs bakarak daha yavas.
Ay cok gecmıs olsun canım benım hemen kaynadı dikişler ben madecasol suruyorum daha iz kremıne gecmedımKarın germe çok zor hele birde sıcaklarda olursak dahada zor. Benim dikişler düzelmedi. İltihaplandı. İkinci kez dikiş atıldı karnıma.
Kulakçık benimde revizyon olmam lazımBen olacağım kulakçıklar için. Sizin revizyon hangi bölgeden ve ne için. Yazar misiniz
Yaa, çok geçmiş olsun.. inşallah bundan sonrası daha rahat bir iyileşme süreci olur sizin için.Karın germe çok zor hele birde sıcaklarda olursak dahada zor. Benim dikişler düzelmedi. İltihaplandı. İkinci kez dikiş atıldı karnıma.
Ah canim ya benim de memede oldu mini bir revizyon. Sigara kullaniyor muydun? Ben sigara icici oldugum icin doktorum bana karin germe sonrasi bir ay korse giydirmedi ancak sonra izin verdi, dolasimi bozabilir yara kapanmayabilir diye. Acikcasi korse rahat ettiriyormus onu gordum. Karin germe anlattigim gibi damarlari etkilediginden uara kapanma sikintilari daha fazla yasanan bir ameliyat ama her seyin bor caresi var fakat revizyon da kolay degil biliyorumKarın germe çok zor hele birde sıcaklarda olursak dahada zor. Benim dikişler düzelmedi. İltihaplandı. İkinci kez dikiş atıldı karnıma.
Memedeki potluklar kalici olmuyor bildigim kadariyla ince ve esnek bir deri yapisi. Karnin nasil oldu dumduz mu merak ediyorum. Sikintin var mi? Pek yazmiyorsun burayaArkadaşlar selamlar herkese.. umarım herkesin iyileşme süreci güzel ve yolunda gidiyordur :)
Dün itibariyle siltape kullanmayı bıraktım, doktorum ilk kutu bittikten sonra ikincisini vermedi. Sabah akşam contractubex ile devam ediyorum. Artık geceleri sütyensiz uyumama da izin var. Karnımdaki dikişler kuruyup çekiliyor gibi hissediyorum bazen batma ve acıma oluyor. Sanırım iyileşiyorlar.
Aklıma takılan ufak tefek şeyler var, onları da 17'sinde gittiğimde soracağım doktora. Memede ufak bi yerde dikiş potluğu var. Sanki deri üst üste katlanmış gibi. Gün geçtikçe normal cilt görünümüne yaklaşıyor ama huzursuz etti beni.
Bende durum böyle :)
Ayni durumdayiz sabir lazim ama insan sicaklar da bastirdikca bir daraliyor hakli olarak istedigimizi giyelim artik diyoruz. Bakma ben de bazen takiyorum hepsini bilmeme ragmen ama olur da bisiyler kotu gorunurse revizyon mutlaka isterim cunku o kadar aciyi bosa cekmedim yani:)) bu ameliyati yillarca hayal etmistim bir turlu kismet olmamisti simdi kusur kaldiracak ruh durumum hic yokAy canım nasıl rahatladım cok guzel iç acıcı anlattın bu bılgıyı bende bılmıyordum işte sabretmek bıraz zor oluyor:) 6.ayda hersey net olarak bellı oluyormus benımde mıde üstu daha cok acıyor demekkı sabredıcez sende ınsallh bır an once ıyılesrsın canım
Ah canim ya benim de memede oldu mini bir revizyon. Sigara kullaniyor muydun? Ben sigara icici oldugum icin doktorum bana karin germe sonrasi bir ay korse giydirmedi ancak sonra izin verdi, dolasimi bozabilir yara kapanmayabilir diye. Acikcasi korse rahat ettiriyormus onu gordum. Karin germe anlattigim gibi damarlari etkilediginden uara kapanma sikintilari daha fazla yasanan bir ameliyat ama her seyin bor caresi var fakat revizyon da kolay degil biliyorum