Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Merhaba;
17 Nisanda tam gerin germe ve lipo oldum. Sonrasındaki iki gün ağrılarla başa çıkmakta gerçekten çok zorlandım. 3. gün evdeydim ama zorunlu yatış pozisyonuna bağlı sırt ve bel ağrısı, korsenin mideme yaptığı bası uykusuz geceleri, ağlamaları, isyanı 5. Güne kadar devam ettirdi. (Bu arada Ameliyattan ilk çıktığımda anestezi etkisindeyken ağrısız süreçte yapılan kontrolde gördüğüm manzaraya hayran kalmıştım. Midem içine çökmüş, yanlarım oyuntulu ve karnım hayatımda hiç olmadığı kadar dümdüzdü) Doktorum iyi iş çıkarmıştı). Sonrasında ödem toplamaya başladım tabi ama ödemlerde yavaş yavaş gidiyor sanki bu günlerde. İyileşme sürwcim biraz yavaş. Yani hala dik yürüyemiyorum, karnımın sağ tarafında sıvı toplanıyor ve dikişlerde küçücük bir yerden sızma yapıyor. Gerçi bu beklediğimiz birşeydi çünkü benim kılcal damarlarımın doku beslemede performansı kötü. O küçücük yer dışında genel dikiş iyileşmesi çok iyi. Vücudumun formunu çok beğendim ve ödemlerin gitmesi ve dik yürüyebilmek için sabırsızlanıyorum. İzmir de oldum ameliyatı ve Doktorumun gerek ilgi alakası, gerekse istediğim zaman kendisiyle iletişime geçebilmem büyük rahatlık ki sağlam bir titre sahip bir profesör. Ben 10 yıldır bu ameliyat için doğru zamanı bekledim ve bu forumda okumadığım yorum çok azdır. Kendimde deneyimledikten sonra net olarak şunu söyleyebilirim. En az 10 gün sizinle ilgilenecek biri olmalı. Ama sadece karın germe olduysanız yani kaslarınıza müdehale olmadıysa ve lipo yaptırmadıysanız süreç çok daha kısa olur tabi.

Bu arada karın duvarımda bulunan 50-60 küçük fıtık ameliyat kararımda etkiliydi. Çünkü su içsem karnım 4-5 aylık hamile gibi şişiyordu. Pek çok kadın bu fıtıkların farkında değil ve karnındaki kabarıklığı kilo ve yağ zannediyor.

Merhaba;
17 Nisanda tam gerin germe ve lipo oldum. Sonrasındaki iki gün ağrılarla başa çıkmakta gerçekten çok zorlandım. 3. gün evdeydim ama zorunlu yatış pozisyonuna bağlı sırt ve bel ağrısı, korsenin mideme yaptığı bası uykusuz geceleri, ağlamaları, isyanı 5. Güne kadar devam ettirdi. (Bu arada Ameliyattan ilk çıktığımda anestezi etkisindeyken ağrısız süreçte yapılan kontrolde gördüğüm manzaraya hayran kalmıştım. Midem içine çökmüş, yanlarım oyuntulu ve karnım hayatımda hiç olmadığı kadar dümdüzdü) Doktorum iyi iş çıkarmıştı). Sonrasında ödem toplamaya başladım tabi ama ödemlerde yavaş yavaş gidiyor sanki bu günlerde. İyileşme sürwcim biraz yavaş. Yani hala dik yürüyemiyorum, karnımın sağ tarafında sıvı toplanıyor ve dikişlerde küçücük bir yerden sızma yapıyor. Gerçi bu beklediğimiz birşeydi çünkü benim kılcal damarlarımın doku beslemede performansı kötü. O küçücük yer dışında genel dikiş iyileşmesi çok iyi. Vücudumun formunu çok beğendim ve ödemlerin gitmesi ve dik yürüyebilmek için sabırsızlanıyorum. İzmir de oldum ameliyatı ve Doktorumun gerek ilgi alakası, gerekse istediğim zaman kendisiyle iletişime geçebilmem büyük rahatlık ki sağlam bir titre sahip bir profesör. Ben 10 yıldır bu ameliyat için doğru zamanı bekledim ve bu forumda okumadığım yorum çok azdır. Kendimde deneyimledikten sonra net olarak şunu söyleyebilirim. En az 10 gün sizinle ilgilenecek biri olmalı. Ama sadece karın germe olduysanız yani kaslarınıza müdehale olmadıysa ve lipo yaptırmadıysanız süreç çok daha kısa olur tabi.
Gecmis olsun kimse ameliyat oldunuz ?

Çok teşekkür ederim🙏🏼 Doktor ismini swve seve paylaşırım ama süreci biraz daha görmek istiyorum. Şu ana kadar herşey yolunda ama yinede erken. Siz okmuştunuz gibi hatırlıyorum ben ama 🙄 Yanılıyor muyum?
6 sene once oldum ama basarisiz bir ameliyat oldu ve tekrar olmam gerek dr ismini bilsem simdiden arastirma yapmak istiyorum aslinda🥰 ve oncesi sonra resminiz varsa gormek isterim

Bugün nerdeyse dik yürüyorum. Sızıntı tamamen kesildi, zaten sadece iki gün sürdü. Kesi çizgisi çok hızlı şekilde kabuklanmaya başladı şükür. İlk 1 haftayı atlatınca iyileşme hızlanıyor. Kendimi güçlü hissediyorum. Ameliyat sonrası - 2 kg. görüyorum şu an tartıda ama hala ödemliyim tabi. Ameliyatının bu günlerinde hala artı kiloda olan arkadaşlarımız vardı ve bende açıkçası ürkmüştüm. Ödem atıcı çayı 1. Hafta itibariyle içmeye başladım ( Birer tutam mısır püskülü-kiraz sapı 1lt. suda 10 dk. demleyip, ılık içiyorum) Ben yine 1 hafta sonra diyet programıma geri döndüm. Zaten kaslar dikildiği için çok yiyemiyorsun yani tokluk hissi çabuk oluşuyor ama tatlı isteğim yoğundu ve onu dengelemem gerekiyordu. Boyum 1.69 Kilom şu an 65.8. Hedefim 59 u görmek. Bu arada ameliyat sonrası tuvalet sıkıntım çok yoğundu ve ilk iki hafta 1 şişe duphalac tükendi. Ama 3. hafta herşey normale döndü. Ben ameliyatın son gününe kadar sigara içtim maalesef, yani stresle başa çıkamadım ve bu konuda zayıfım :KK43: Ameliyat sonrası ise sadece gğnde 5 taneyi geçmemek üzere elektronik sigara tüketiyorum. TÜrlü yöntemler denememe rağmen bu illetle yolları ayıramıyorum... aklıma geldikçe paylaşıyorum ama yine ilk 1 hafta baş ağrılarım yoğundu. Onunda anestezi yada yatış pozisyonuna bağlı boyun fıtığıma bağladım. Tansiyon hastasıyım ve çok şükür ki bu süreçte hiç yükselmedi hatta normalden düşük seyretti. Diyeceğim o ki ilk 10 gün zorlayıcı ama sonrası çok hızlı ilerliyor. Korse içindeki ödemli görüntüm bile eskiye göre şahane. Bu arada yaşım 43. Ben yine hatırladıkça paylaşırım çünkü operasyon öncesi ve sonrası ben bilgi ve deneyim açlığıyla sürekli forumdaydım ve paylaşımda bulunanlara duacı oldum. Sorusu olanlarada elimden geldiğince yardımcı olurum. Sevgiler💜

Karın germe olan arkadaslar benım 1 ayı gectı midem ve karnım şiş ozellıkle mıde doktorum mıdeyede liposuction yaptı bel bolgesınede ama net bısry yok ortada sızınde boyle bır sıkıntınız oldumh acaba

Karın germe olan arkadaslar benım 1 ayı gectı midem ve karnım şiş ozellıkle mıde doktorum mıdeyede liposuction yaptı bel bolgesınede ama net bısry yok ortada sızınde boyle bır sıkıntınız oldumh acaba
Benim 4.ayim ilk zamanlar ödem çok oluyor sonra yavaş yavaş iniyor bel liposuctionim yeni yeni iniyor mesela benim bekleyin

Benim 4.ayim ilk zamanlar ödem çok oluyor sonra yavaş yavaş iniyor bel liposuctionim yeni yeni iniyor mesela benim bekleyin

Herkese merhaba. Yıllardır takip ettiğim platforma yeni üye oldum ve ilk mesajım. 3 mayısta karın germe operasyonu oldum. Bu konu başlığınının 2998 sayfasının yarısından çoğunu okudum 🙃
Okadar bilgi ve tecrübeden faydalanınca yazmanın bir borç olduğunu düşündüm.
Öncelikle psikolojik olarak hazırlanmak çok önemli. İş ciddiye binince stresten günlerce karnım acıdı sanki aml olmuşum gibi. Sadece 1 doktora gittim muayeneye. Sessiz sakin bir kadındı ama instagramda da muayenesinde de sürekli asistanına yönlendiriyor kendini ağırdan satıyor içim ısınmadı bir türlü. Sonra mesajlaştığım başka bir kadın doktora okadar ısındımki muayene olmadan direk ameliyata gittim. :))) doktorum odama gelip muayene etti çizimlerimi yaptı.
Öncelikle korku acaip oluyor. Ama sakin olmak lazım. Gözünüzü kapatıp açıyorsunuz bitmiş. Sonrası: fazlaca titreme ve kasılmayla uyanmaya çalışma. Acı yok. Zaten aml bitmeden kaslara lokal ans. Yapıldı. Toplamda 3saat sonra odamdaydım. Bikaç saat sonraydı sanırım kaldırmaya çalıştılar. En kötü hatıram budur. Çok midem bulandı başım döndü buz gibi ter attım ve ben bayılıyorum diyerek hafif bayıldım. Sonra ilaç vs. Akşam çok az çorba yoğurt. Tekrar yürüme çabası. Tamam yürünüyor ama yatıp kalkarken çok korkuyordum karnım kasılcak diye. Milim milim yattıp kalktım eşimin desteğiyle. Diğer en kötü şey de balgam durumu. Yürüyüp yatınca çıkarmak daha kolay oldu afedersiniz kan oturmuş. Entübe edildiği için boğaz tahrişi oluyor. Bugün hala bi gıcık gelecek gibi olunca hemen az az su içiyorum. Sondayı hemen çıkarttırmadım 2.günün akşamı çıkardılar. Drenler de 3.gün taburcu olurken çıkartıldı. İkisinin de çıkartılmasından korkuyordum ancak gerçekten çok kolaymış. Doktorum pansuman yaparken gözlerimi kapattım, bak istersen dedi 🙈 sonuç umrumda değildi korkudan ama gördüğüm şeyi beğendim şimdilik. Bugün yana dönerek kendim yatıp kalkabiliyorum. Tekli koltukta yastıklarla ve ayaklarımı uzatarak rahat yatabiliyorum. Eğik yürümek gerçekten çok yorucuymuş. 90yaşında nene gibi olunuyor. Hastaneye ne götürcem diye çok dert etmeyin. 2gece hastn önlüğüyle durdum. Terlik ve pipet elzem. Öyle diş fırçalıcak haliniz olmuyor. Çubuk kraker, bisküvi, meyve suyu, su ordan da alırsınız. Çıkarken eşofman giydim. Bir de tavsiyem en az 2gece hastanede kalın bence. Karışık ve uzun yazdım kusura bakmayın. Herkese sağlıklı günler dilerim.

X