Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Çok geçmiş olsun Sevcan benim 9 günüm ilk günden beri oturabiliyorum kombine ameliyat olmama rağmen ama yan yatmak kesinlikle yasak doktorum 10. Gün itibari ile dik yürümeye başlayabilirsin dedi 🙏🏻 Karnımdaki ödemin tamamen geçmesini bekliyorum Venüs tepesinden mini bir lipo yapıldı bana dikiş yerimle birleştiği için çok şiş görünüyor sizlerde göründü nasıl acaba? Tek ödemli benmiyim ☺️☺️
birde memenin küçülüp dikleşme sonrası yuvarlak bir görüntü bekliyordum henüz çok yeni biliyorum ama ödemler geçtikten sonraki görsel nasıl olacak acaba ☺️

Beni oturtmuyor zaten korse batıyor nasıl oturulacak anlayamadım korse cırtlı çok sıkı göğüs altından dikiş üstüne kadar
Drenler durduğu için genital bölgede bakamadım henüz ama gerdirme sonrası onunda biraz yukarı çıkacağını söylemişti doktorum.hic aklıma gelmedi doğrusu
Senin drenlerne zaman cikmisti? Benim sırtımin dümdüz olması lazımmış yatarken ki yatarken ki frenleri cekebileyim dedi hastanede sanırım çok düz yatmamışim. Karnımı görmedim eşin gördü dumduzdu ama bantliydi hep diyor.birde ben sırtımı gördüm sırtım morarmış kollarımın alt kısımları ne alakaysa.
Ödemi henüz anlamıyorum ama tartıda 1_2 kilo fazla çıktı kilom. Göğüse gelince iyi ikisine dayaniyosun rahatsızlık hissi zira ikiside belki drenlerim çıksa ve oturmam serbest olsa daha rahat olurum yatmaktan gözüm karariyo 😂
Kızlar ikinize de çok geçmiş olsun. Acaba doktorlarınız kimler? Hala memnun musunuz?

Arkadaslar merhaba. 29 nisan icin protezsiz meme kucultme/diklestirme + karin germe icin randevu aldim. 56 kiloyum, doktorum lipo yapmayacagini cunku yapabilecegi bir yag dokum olmadigini soyledi. Ayrica benim yag zannettigim ve aylardir spor ve diyetle eritmeye, yok etmeye calistigim seyin yag degil, cilt dokusu oldugunu ogrendim. Bir karar verdim, heyecanliyim.

Arkadaslar merhaba. 29 nisan icin protezsiz meme kucultme/diklestirme + karin germe icin randevu aldim. 56 kiloyum, doktorum lipo yapmayacagini cunku yapabilecegi bir yag dokum olmadigini soyledi. Ayrica benim yag zannettigim ve aylardir spor ve diyetle eritmeye, yok etmeye calistigim seyin yag degil, cilt dokusu oldugunu ogrendim. Bir karar verdim, heyecanliyim.
Merhabalar, bende sızınle aynı kıloda aml gırdım. benden de 350 gr yag alınmıs ancak amacı yag almak degıl kum saatı goruntusu vermektı o yuzden vaser lıpo mutlaka karın gerdırmede kombın olarak yapıyorum senın kılona baglı degıl demıstı.

herneyse kızlar bır problemım var bayada panık olmus durumdayım 4 gun sonra 2 ay olacak. ve gobek delıgım 1 hafta once enfekte oldu, ılaclar kullanıyorum ama durum degısmıyor. basıma buyuk bır ıs mı acıldı acaba :S acayıp kızardı ıcerısı ve cevresı

Merhabalar, bende sızınle aynı kıloda aml gırdım. benden de 350 gr yag alınmıs ancak amacı yag almak degıl kum saatı goruntusu vermektı o yuzden vaser lıpo mutlaka karın gerdırmede kombın olarak yapıyorum senın kılona baglı degıl demıstı.

herneyse kızlar bır problemım var bayada panık olmus durumdayım 4 gun sonra 2 ay olacak. ve gobek delıgım 1 hafta once enfekte oldu, ılaclar kullanıyorum ama durum degısmıyor. basıma buyuk bır ıs mı acıldı acaba :S acayıp kızardı ıcerısı ve cevresı
Çok teşekkür ederim yanıt için :) Doktorların tecrübeleri ve yaklaşımları farklı oluyor demek ki.

Benimle aynı kiloda insanların bu operasyonu geçirdiğini bilmek beni rahatlatıyor çünkü ailemin ne gerek var zaten zayıfsın çıkışları beni darlıyor. Mevzunun zayıf olmak olmadığını, illa ki ağır yaşamlar kıvamında olmak gerekmediğini anlatmakta zorlanıyorum ve moralim bozuluyordu açıkçası.

Sıkıntınızla ilgili çok geçmiş olsun, umarım iş büyümeden atlatırsınız.

Bir de bana operasyondan ne kadar süre sonra dik durmaya başladığınızı söyleyebilir misiniz?

Çok teşekkür ederim yanıt için :) Doktorların tecrübeleri ve yaklaşımları farklı oluyor demek ki.

Benimle aynı kiloda insanların bu operasyonu geçirdiğini bilmek beni rahatlatıyor çünkü ailemin ne gerek var zaten zayıfsın çıkışları beni darlıyor. Mevzunun zayıf olmak olmadığını, illa ki ağır yaşamlar kıvamında olmak gerekmediğini anlatmakta zorlanıyorum ve moralim bozuluyordu açıkçası.

Sıkıntınızla ilgili çok geçmiş olsun, umarım iş büyümeden atlatırsınız.

Bir de bana operasyondan ne kadar süre sonra dik durmaya başladığınızı söyleyebilir misiniz?
Ben cok zor dık durdum canım
Yanı soyle soylıyım ılk 15 gun tamamen egıktım, doktor sanırım o tarıhlerde bana dık dur demeye basladı ama mumkun degıl olmuyodu tek bacagımı dık yapıp tek taraflı anlık dıklesıp dahada yamuk bı hale gelmıstım.benım tam dık durmam 1 ayımı aldı , oda ılk baslarda dık dururken aksam ustune dogru gıt gıde egılıyordum ama soyle soylıyım 1 ay sonra her sey cok rahat cok daha farklı oluyor.
Ben amelıyatımdan cok memnunum gecen hafta ılk defa korseyı cıkararak ınanılmaz dar bır elbıse gıydım karnım o kadar duzki normalde boyle ozel gunlerde hıc yemek yemem o ana kadar kı karnım sısmesın dıyeydı :KK43: 1 bardak su ıcmek ıstedım karnımı unutarak hepsını ıcmıyım sısmesın sımdı dedım :S ve aml oldugumu hatırlayarak ıctım suyu ve sısme fılan olmadı. Fakat ben daha da duz olsun hatta gobegım sırtıma yapıssın ıstıyorum doktorum o yuzden en az 3 ay korseyı kullanmamı ıstıyor. suanda korseyı eskısı kadar duzenlı kullanmasamda enf dolayı oda, gunde 12-13 saat mutlaka takıyorum. pantolonlarım uzunca bır sure olmadı yazıyordum hep sımdı balkonların bellerı bol, crop bısey gıydıgımde fotograf cekılırken o pantolonun bollugunu herkesın gozune sokasım gelıyor oyle bır mutluluk hıc pısman olmadım acıkcası cok memnunum. Su enf ısınıde cozebılırsem ınsallah artık keyfıme bakmak ıstıyorum :)

merhabalar
ben yaklaşık 120 kg dim ve bu kiloyla 5 yıl yaşadım doktor kontrolünde 1 yıl içerisinde 66 kg verip 54 kg ulaştım haliyle göbeğim, kollarım ve bacaklarımın iç kısmında sarkmalar oldu bende estetik yaptırmaya karar verdim karın esteğinden başladım ameliyatım 7 saat sürdü ve 5 gün hastahanede yattım fazlalık olan deri alımı 1kg di ve iç karın kaslarım da dikildi ameliyat sonrası ne ağrım ne de sızım oldu sadece oturup kalkmalrımda ve geceleri sırt üstü yatmak mecbureti dışında bi sıkıntı yaşamadım şimdi diğerlerinde sıra :1rolleyes:
Kime olsunuz ben de olucam ozay ozkaya yada erhan eryılmaza olan var mı

Merhaba
Selam arkadaşlar 1. Aydım dolmak üzere ağrım sızım yok çok şükür ama bir kaç konuda tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum 🙏🏻

Sağ ve sol memede eşitsizlik mevcut sağ meme daha büyük sola göre doktorum 15. Gün kontrolümde ödemin beklediğinden fazla olduğunu söylemişti 😔 bu arada memeye dren takılmamıştı (dikleştirme + protez takıldı 195 cc üst kısımda boşluk olmaması için)

Karnım ise ilk günden beri düm düz değil ameliyat sonrası baya baya şişmişti ödemden yan yatıyorum artık ve belirgin bir çıkıntı gibi göbekli görünüyorum 😢 pubis bölgeme lipo yapılmıştı orasıda aynı şekilde şiş..
Normal mi arkadaşlar bu durumlar ilk günler ödem ödem diyip durdum ama 1 ay olacak 😔
Merhaba yazınızı okudum bende 12 gün önce ameliyat oldum karın germe bu sislik sertlik ödem benide cok korkutuyor sizde bu kaygıları yasamissiniz ben bir süreç gerektiğini düşünüyorum tabi ama siz ne durumdasınız tecrübelerinizi paylaşabilir msnz

Daha ne olsun. Harika görünüyor👍👍👍 benim bugün 3.günüm, bi geçse bi gitse şu günler. Vallahi saatleri sayıyorum bırakın günleri. Dayak yemiş gibiyim. Sırtım belim çok ağrıyor. Drenler yarın çıkacak. Korse beni benden alıyor zaten. Bir cendere içindeyim. Merak ettiğim birşey var acaba korse alttan çıtlı ve üatyen askılı olanlardan olsa daha mı iyi hissederdim. Benimki cırtlı karın bel korsesi? Bir an önce sizin gibi 1 ayımı devirmek istiyorum🙏🙏🙏süpper görünüyorsunuz💃💃💃
Merhaba ne durumdasınız
Daha ne olsun. Harika görünüyor👍👍👍 benim bugün 3.günüm, bi geçse bi gitse şu günler. Vallahi saatleri sayıyorum bırakın günleri. Dayak yemiş gibiyim. Sırtım belim çok ağrıyor. Drenler yarın çıkacak. Korse beni benden alıyor zaten. Bir cendere içindeyim. Merak ettiğim birşey var acaba korse alttan çıtlı ve üatyen askılı olanlardan olsa daha mı iyi hissederdim. Benimki cırtlı karın bel korsesi? Bir an önce sizin gibi 1 ayımı devirmek istiyorum🙏🙏🙏süpper görünüyorsunuz💃💃💃
Merhaba ne durumdasınız tecrubelerinizden bahseder msnz odemleriniz indi mi

Ah o ödem ah 🙈 ikinci ay bitti hala gitmedi yapmadığım bişi kalmadı ama hala taş gibi ödemler var dr altı aya ancak gidecek dedi. Korsemi çıkarabilirsin desi fakat bir saat çıkartsam hamile gibi şişiyor ödem topluyorum.. Bundan sonrası asıl iş zaten ameliyat kolay sonrası ağrısız ama kısıtlı.. Yaza kadar canım korsemle takılmaya devam edeceğim gibi görünüyor
Merhaba odemleriniz ne durumda acaba

Benim de annem bakacak tı ama guzellik ugruna ameliyat masasına yatacaksın çocuklarına bakmam diyor. Ne biliyorsun masadan kalkıp kalkmayacagını deyip duruyor. Benide tedirgin ediyor bazen vazgeçeyim diyorum bazende ameliyat olup bu göbekten artık kurtulayım diyorum
Bemim annemde aynısını söylüyor du bakıyorlar merak etme korkuyolar bize bişey olur dıye oyuzdennoyle söylüyorlar ben3 hafta önce karın germe oldum annem bakmasaydı işim zordu kolay degıl bakıma mutçhtac oluyorsunuz ılk 10 gün

Ödem atmak için çık sağlam bir bitkisel takviye kullanmıştım enfla-C bromelain.ben doktorumun tavsiyesi üzerine sanırım 3. Hafta başlamıştım. Daha öncesi zararlı olabilir. Ben ameliyata 52-53 kg 34 beden Xs girdim.dişin korse xxs bol geliyo diye ikinci kere cırtlı korse giydirdiler üst üste.. ilk çok pişman oldum,hayatımda birşey değişmedi wooww falan olmadım. Genelde kilolu olanlar ilk etapta mutlu oluyor. Bende alınacak yağ dahi bulunamadı karında o derece sadece derimin fazlalığı vardı hamileliklere bağlı. Velhasıl kelam 1,5 Aydan sonra çokkkk güzel oldu. Şimdi 2. Ayım akşamları biraz şişme oluyor ama gündüz çok iyi. Çok zayıf olup bol giymek zorunda kalıyordum eskiden çünkü lönk bir alt karnım vardı. Şimdi High rise skinnyleri croplarla rahatça giyiyorum çünkü altta bir kabarıktır olmuyor. Ben artık sanırım kilolu ameliyat olanlardan daha fazla mutlu olmuşumdur 😄 fazla deri gidince 34 beden artık belime bol geliyo ama 😂her gören bayılıyor hiç 2 çocuk annesi gibi değilsin üniversite hallerine döndün diyo,eşim çok beğeniyor.yani sana da zaman gerekiyor
Ayni durumdayiz sizinle bende 52 kilo girdim ameliyata benimde oglumun 5 kilo dogmasi sinucu karnim deforme olmustu cok fazla bi deeim yoktu alinacak sanirim oyuzden dikis izim sezeeyan cizgimin 2 cm üzerinde ve bu canimi sikti biraz keske biraz daha assagidan olsaydi suan dikis üzerinde asiri sertlik ve odem var dikis üzerinde oyuzden cikintili bi sislik varmisgibi duruyo bir ay oldu ameliyat olalai umarim bi şişlikler giderde bend3 cok mutlu olurum

Arkadaşlar selamlar herkese. Bugün operasyondan sonraki 17. günüm.

Benim sürecim bana göre çok da zor geçmedi. Operasyondan sonraki 6.günde kontrole gittim, doktorum araç kullanmama izin verdi. Araç kullanmaya izin çıkınca gündelik hayatıma geri döndüm. Sanırım 12-13. günden beri yine kızımla uyuyorum, o zamandan beri ek bir yastık olmadan yatıp kalkabiliyorum.

Tabi bunları yaparken hiç birşey hissetmiyor değilim. Tabi ki karın kaslarımı vs hissediyorum ama canım yanmıyor.

Beni en çok rahatsız eden şey özellikle göbek deliği etrafındaki hissizlik. O hissizliği de geçtim, göbek deliğimin kendisi ve sanki cildimin altı tahriş olmuş gibi yanıyor. Aşırı değil ama zaman zaman beni çok rahatsız ediyor. Pazartesi doktoruma soracağım tabi ki ama sizler de yaşadınız mı böyle bir durum acaba? Hani normal mi bu hassasiyet?

Pazartesi günü 20. günüm olacak. İlk kez dikişlerimi göreceğim. Ancak ödemlerime ve bantlarıma rağmen aynada gördüğüm şeyden gayet mutluyum :) Dün duştan önce kendimi incelerken eşim girdi içeri bir baktı bana.. 20 yaşına dönmüşsün resmen dedi :) Mide kısmı dümdüz, yemek sonrası bile makul bir şişlik var, 5 aylık hamile gibi değilim :) Alt karında şişlik var, ödem var normal olarak. Bol su ile halletmeye çalışıyorum. Doktorumdan onay aldım, ödem atma sularından filan yapıp içiyorum haftasonları.

Bende durumlar böyle. Sanki göbek deliğim sıkıntı çıkaracak gibi hissediyorum ama çıkarmazsa sanırım atlattım süreci. Bundan sonrası zaman, iyileşme ve iz tedavisi.

Sizler de iyisinizdir, herşey yolundadır umarım :)

Merhaba
Karın germe ameliyatımın bugün 14. günü. Sizlerle kendi tecrübemi paylaşmak istiyorum.
40 yaşındayım ve 3 çocuğum var. 67 kg 163 cm boyum. İkinci çocuğumu doğurduğumdan beri daha düz bir karın hayaliyle bu operasyonu olmak istiyordum. Kısa bir süre sonra plan dışı bir bebeğim daha oldu. Bu son hamileliğim çok zor geçti. Vücudum yaklaşık 40 kg su tuttu. Diğer hamileliklerimde 7-13 kg arası kilo almıştım. Hiç ödem problemim olmamıştı. Ama dediğim gibi vücudun su tutması beni de bedenimi de çok yıprattı. Bu beş yıl içinde kilo verme deneyimlerim oldu. Ancak karnım o kadar sarkıyordu ki kilo vermek beni hiç mutlu etmiyordu. Sürekli korse giymek, pişik problemi yaşamak, hele yazın tam bir işkence oluyordu. Eşime bedenimi göstermemek için nasıl çabaladığıma değinmek bile istemiyorum. Eşim bu sürecin beni ne kadar yıprattığını bildiği için "ikna etme" gibi bir süreç yaşamadım. Beraber doktor aradık, görüşmelere beraber gittik. Hangi doktor olacağına birlikte karar verdik. Gelelim ameliyata😊
Ameliyata girerken bir iğne vurdular, sonrasını hatırlamıyorum😊 Ayılma anı, odaya nasıl geldiğim falan hiç yok hatırımda. O gün hep uyudum. Ertesi günse tam bir kabustu. Sıfır ağrı, bol miktarda acı, öksürük, mide bulantısı... Bu şekilde 4 gün yaşadım. Tuvalete gitmek gibi bir sorun yok çünkü sonda var. Ama dolaşmanız lazım ve bu yüzden sık sık kaldırıyorlar. Öksürük ve mide bulantısı yüzünden bu kalkışlarda çok zorlandım. Bu süre içinde hiç bir şey yiyemedim. Herkes bu durumu yaşayacak diye bir kural yok. Benim bu kadar sorun yaşamam benden kaynaklandı. Ameliyatıma bir hafta kala alerjik reaksiyon sebebiyle geniz akıntısı, ses kısılması ve öksürük problemi yaşadım. Tarihi 6-7 gün kadar erteledik. Ancak ameliyat sonrası geniz akıntısı tekrarladı. Bu da mide bulantısı ve gıcık öksürüğüne neden oldu ve toparlayamadım. İyileşme sürecim uzamış oldu. 5. Gün eve geldim. Ağrım yoktu ama acım çoktu. Öksürük ve mide bulantısı azalmakla birlikte devam ediyordu. Yine bir şey yiyemedim. 6. Gün ilk banyomu yaptım. Eşim yıkadı. Yalnız yapmak imkansızdı zaten. Hem halim yoktu hem de baş dönmesi oluyor. 7. ve 8. gün de benzer geçti. 9. Gün öksürük ve mide bulantısı da neredeyse geçti. 10. Günden sonra acı hisside iyiden iyiye geçti. Aynı gün kendi banyomu yaptım. Sonrasında gün gün daha iyi oluyorsunuz. Bugün 14. Günüm ve çok daha iyiyim. Ödemlerim daha az ama hala var ve uzun bir süre de olacaklar sanırım. Korse kullanıyorum. Daha da kullanacağım. Bu arada sadece tuvalete gidip geliyorum. Bunun dışında hiç bir şey yapmıyorum. Bu operasyonu düşünüyorsanız en 3 hafta hiç bir şey yapmamanız gerekiyor. Bunu göze alarak, evinizle ve çocuklarınızla ilgilenecek birini bulmanız lazım.
Sonuç olarak benim için oldukça zor bir operasyondu ama çektiğim bütün acılara ve sıkıntılara rağmen çok mutluyum. İyi ki oldum. Bundan sonra başka operasyonlar da yaptırmak istiyorum.

Merhaba odemleriniz ne durumda acaba
Vallahi hala bitti diyemem.hala iç dikişlerin ve göbek deliğinin orda aşırı şişkik var doktor hala masaj yapmamı istedi ve nerdeyse beş ay oldu ameliyat olalı. Enfla C kullandım o zamanlar iyiydi fakat oda iştah açıyor doktorum kullanma artık dedi ödem attırı çaylara başladım korse deseniz hala takıyorum zaman zaman aşırı şişiyor çünkü . Süreç uzun hala düz bir karnım yok ama dokununca içi taş gibi ödem onlar geçtiğinde umarım istediğim gibi olur dikişler güzel gidiyor ama iç dikişler sanırım sigaradan dolayı hemen iyileşmedi

Ben 18 yaşındayım çocukluğumda ve ergenliğimde çok kiloluydum göbeğim kaldı öylece çatlak ve sarkık. Sizce evlenip doğum yaptıktan sonra mı yaptırmalıyım bu ameliyatı?

Enfeksiyon durumu ne alemde merak ettim artık daha iyi misin? İki ay civarında da enfeksiyon olması çok şaşırtıcı ya ne zamana kadar risk oluyormuski böyle acaba

Ben 18 yaşındayım çocukluğumda ve ergenliğimde çok kiloluydum göbeğim kaldı öylece çatlak ve sarkık. Sizce evlenip doğum yaptıktan sonra mı yaptırmalıyım bu ameliyatı?
Kararsızım acıkcası, herkes cocuktan sonra diyecektir ama eger aşırı kompleks yapıyorsan yillarca da o sıkıntıyla yaşanmaz. Fakat 18 yaş böyle bir operasyon için uygun mu değil mi ondan da emin değilim. Olaya ticari yaklaşmayacak doktorlardan görüş almanı öneririm. Bak tek doktor demiyorum, en az bir kaç dr olsun sana faydası olacagından ve sakıncasız oldugundan iyice emin olmadan da sakın yaptırma. Ama bunu kompleks yapıcaksan operasyonu cok çok ileri yaşlara da öteleme.

Kime olsunuz ben de olucam ozay ozkaya yada erhan eryılmaza olan var mı
Özay Özkaya’nın obezite operasyonu sonrası ameliyatlarında özellikle 360 germede çok deneyimli oldugunu duymustum. Bir de karın lipo olan karı koca vardı birebir tanımıyorum ama memnun olduklarını biliyorum.

X