cok tsk ederim.ben yasadigim sureci ozetlersem...
*sigara kullaniyordum once ince nikotini az olan sigaralarla istegimi azalttim.ameliyat haftasi dayanabildigim kadar icmedim.gunde 3tane ince slim sigaralardan ictim.ameliyat sonrasi 1 ay kadar hic kullanmadim...
*ameliyatim 4,5 saat surdu.karin germe+bel bolgeme simitlere lipo yapildi.
*belden epiduralle tam uyutularak ameliayatim oldu.uyandigimda agrim epidural sayesinde cok azdi.ilk ayaga kalktogimda bulantilarim oldu.bas donmeside sonra normale dondu.hastanede 2 gece kaldim.3 gun evimdeydim.
*lipo yerlerim ve karnim cok sisti.4 gunden sonra azalmaya basladi.
*epidural cekildigi icin agrim 3gun gercekten cok fazlaydi ve 5. gun gerilemeye iki gun sonrada agri kesici almadan idare edebildim.
*ilk hafta tam egilerek sonrasinda diklesmeye calisarak yinede egik yurudum.istesemde zaten diklesemedim.doktor ic dikislerin bunu yarattigini ama yinede sen diklesmeye calis dedi.ben tamamen diklesmem 4 haftada oldu.kendiliginden rahatliyorsun ve
diklesiyorsun.
*karinimda hissizlik gobek cevresinde hala var 6haftami doldurdum.cok hareket edip biraz yorulunca sislik hissi ilk zamanlar kadar olmasa da halen var.
*ameliyat izim beni bastan beri hic rahatsiz etmedi.sansliyim gobegimde istedigim oldu.on bes gun sonra su meshur jel kreme basladim.sabah aksam aksatmadan suruyorum.kullanamaya basladiktan sonra dikisin o sertligi azalmaya basladi.doktor kullanmasanda ic dikislerin yumusayacagini o sertligin bitecegini soyledi.
*lipo yapilan yerlerim,.yani yandaki cikintilarim artik yok.gecen gun tunik denedim yanlar dum duz:13:
*6haftadan sonra spora baslayacagimi soyledi.yuruyus planliyorum.
*ilk on bes gun bakim isteyen bir ameliyat...cocukta varsa yardim sart.
umarim kafanizdaki sorulara bir faydam olmustur